Keresés

Részletes keresés

snapszmester Creative Commons License 2016.03.14 0 0 124016

Mit tudsz egy adott rendszeren valtoztatni? A fűtést.Akkor egy adott rendszeren belül mitől függ a gozsebesseg?

Előzmény: endrepp (124003)
Figyelget Creative Commons License 2016.03.14 0 0 124015

Segítségre lenne szükségem. 

A fagyasztott gyümölcs cefrézésében tudna valaki tanácsot adni?

Hogy csináljam.

Mert az menne,ha lenne friss és hozzátenném. De most csak fagyott van. 

öreg_néne_b Creative Commons License 2016.03.14 0 0 124014

bedobozolja üdítőnek!

Ezt még olvasni is borzasztó! ;)

Előzmény: körte51 (124012)
sogi01 Creative Commons License 2016.03.14 0 1 124013

                                                          vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (123982)
körte51 Creative Commons License 2016.03.13 0 0 124012

Szerintem is a jonatán a legjobb ! Van egy szabolcsi termelő ,nagyon sok almával és csak a jonatánt nem adja el , bedobozolja üdítőnek!

Előzmény: öreg_néne_b (124006)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.13 0 0 124011

Véleményem szerint, ha 50 fokostól magasabb, az már nem túl szerencsés.

 

Előzmény: endrepp (124008)
endrepp Creative Commons License 2016.03.13 0 1 124010

Kifejthetnéd. Nem látom miért zsákutca.

Előzmény: barkócza (124009)
barkócza Creative Commons License 2016.03.13 0 0 124009

A deflegmátor hőmérsékletéről beszélni pont olyan zsákutca, mint  a szabályozott hőmérsékleten történő desztillálás. Előbb az alapfogalmakat kell tisztázni.

 

- Mi a deflegmáció,

- mi a deflegmáció jellemző mértéke,

- mi a deflegmáció és az erősítés viszonya,

- milyen határok közt mozoghat a flegma alkoholtartalma?

Előzmény: endrepp (124008)
endrepp Creative Commons License 2016.03.13 0 0 124008

Szerintem is kb. Mennyi lehet a flegma alkohol tartalma, ami kicsorog a tányérból?

Előzmény: Törölt nick (124004)
otifoti Creative Commons License 2016.03.13 0 1 124007

Milyen almából lehet a legjobb páleszt főzni?

öreg_néne_b Creative Commons License 2016.03.13 0 2 124006

Én kétfajta almából főztem, ugyanazon a készüléken. A jonatán finom, fajtajelleges lett, a golden nem rossz, de semmi különös. Az utóbbit eltettem meggylikőrnek...

Előzmény: körte51 (123987)
rézműves1 Creative Commons License 2016.03.13 0 0 124005

Akkor lehet, hogy te itt figyelmetlen tanuló vagy?...DDD...vagy annyival jobb volt a kuktás barátod gyümölcse?...:):))))...

 

...de félretéve a viccet, sok-sok meghatározó összetevője van egy ilyen eredménynek...a kukta csak egy a sok közül...

...ráadásul nem is a legfontosabb...az sem biztos, hogy egy másik társaságnál is ugyanaz az eredmény jött volna ki...azért a nyári ZD-n "összekóstolnánk azt a két almapáleszt...még oklevelet is kaphatna...

Előzmény: körte51 (123987)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.13 0 1 124004

Véleményem szerint az aktuális gőz hőmérséklettől, max 10%-kal kisebb lenne az ideális.

Előzmény: endrepp (123979)
endrepp Creative Commons License 2016.03.13 0 0 124003

A pistorius tányérban alacsony a gőzsebesség, a páracsőben magas, ugyanakkora a fűtés mind a két esetben. Tehát a rendszerben a gőzsebesség nem csak a hőmérséklettől függ, hanem a vizsgált keresztmetszet nagyságától és a torlónyomástól is (csövek és idomok ellenállása a kijáratig).

Előzmény: snapszmester (123993)
gabor0036 Creative Commons License 2016.03.13 0 0 124002

Környezeti hőmérséklet?

Előzmény: snapszmester (123986)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.13 0 1 124001

Defmeglációba mész.-:))

Előzmény: snapszmester (124000)
snapszmester Creative Commons License 2016.03.13 0 0 124000

Adás szünet. Unokám a Róbertgida, megyék látogatóba. Most megúsztad.:-)

Előzmény: Törölt nick (123999)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.13 0 1 123999

Ok!De Te delegációról írtál!:)

Előzmény: snapszmester (123996)
körte51 Creative Commons License 2016.03.13 0 0 123998

Légnyomás változtatás.

Előzmény: snapszmester (123986)
Figyelget Creative Commons License 2016.03.13 0 0 123997

Az akadályoktól, terelőktől. 

Előzmény: snapszmester (123986)
snapszmester Creative Commons License 2016.03.13 0 0 123996

=fűtéssel

Előzmény: Törölt nick (123989)
snapszmester Creative Commons License 2016.03.13 0 0 123995

=hőfok

 

Előzmény: körte51 (123990)
snapszmester Creative Commons License 2016.03.13 0 0 123994

=hofok

Előzmény: körte51 (123991)
snapszmester Creative Commons License 2016.03.13 0 0 123993

=fűtéssel

Előzmény: endrepp (123992)
endrepp Creative Commons License 2016.03.13 0 0 123992

Gőzsebességtől is.

Előzmény: snapszmester (123986)
körte51 Creative Commons License 2016.03.13 0 0 123991

Felület dőlésszöge.

Előzmény: snapszmester (123986)
körte51 Creative Commons License 2016.03.13 0 0 123990

Felület anyaga.

Előzmény: snapszmester (123986)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.13 0 1 123989

Hogy mikor jönnek,kik és hányan!::))

Előzmény: snapszmester (123986)
körte51 Creative Commons License 2016.03.13 0 0 123988

Felület nagyság.

Előzmény: snapszmester (123986)
körte51 Creative Commons License 2016.03.13 0 1 123987

Jó múltkor csináltunk egy almapálinka versenyt a komámmal!Azt gondoltam jó pálinkám van és esélye sincs! Megjelöltünk a poharakat és kitöltve az asztaltársaságnak ,csúfos vereséget szenvedtem egy kuktától és a komámtól! Varázslatosan szép almapálinkát főzőtt ,nagyon egyszerű készülékkel!

Előzmény: rézműves1 (123983)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!