Keresés

Részletes keresés

endrepp Creative Commons License 2016.03.11 0 1 123916

Ki beszél így?

Mindenki. :)

Kicseréltem a házam nyílászáróit.

Csoportba foglalsz, mert az adott mondani való nem kívánja meg, hogy részletezd.

Egy nagyobb halmazt jelölsz meg.

Vagy nem akarod pontosan meghatározni a csoport egy elemét.

Kevés a fény, építs be valamilyen nyílászárót! Alacsony a párlat alkohol foka, használj valamilyen deflegmátort, például pistorius tányért!

 

Előzmény: rézműves1 (123913)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.11 0 0 123915

A réztöltettel töbszörösére növelt fetülletű dúsítóról mi a véleményed? Az aromák kíméletes kinyerésében.

Előzmény: körte51 (123899)
hal65 Creative Commons License 2016.03.11 -1 2 123914

Ezt láttátok már?

Ciki, vagy nem ciki?

Na jó.

Tudom ciki :-)

rézműves1 Creative Commons License 2016.03.11 0 1 123913

Én azt gondolom, hogy amit régebben leírtál, az egészen jó megközelítése ennek a témának.

Ha azt vesszük, hogy az a határoló lemez, vagy cső, ami a cefreszint felett van és (belülről gőz, kívülről pedig levegő éri), az ha akarja ha nem, (már csak a fizika ilyen), kénytelen deflegmátorként is működni, még ha nem is az a neve...DDD...Tehát az üstfedőt, a rajta lévő sisakot és a páracsövet, még ha nem is az az elsődleges funkciójuk, nyugodtan mondhatjuk léghűtéses deflegmátor-nak, evvel nagyot nem tévedünk. Az igaz, hogy a Pistórius-tányér viszont direkt annak készült, amit bizonyít a szerkezete és a rajta lévő vízréteg is, ami a deflegmáció mértékét hivatott erősíteni.

 

Az ajtóra egyébként a nyílászáró tényleg jobb, mint az áteresztő, de ki beszél így??

 

Mert akkor Petőfinek az "Utcára nyílik a kocsmaajtó" című verse akár így is íródhatott volna, hogy...

 

    ...A vendéglátóipari egység, nyílászáró szerkezete, a közlekedési útvonalra nyílik ...DD...

Előzmény: obsitos3 (123908)
hal65 Creative Commons License 2016.03.11 0 0 123912

Szerintem azért, mert lényegesen illatosabb párlatokat készítenek vele, és mint tudjuk ez eladhatóbb.

Előzmény: foxrudi (123901)
endrepp Creative Commons License 2016.03.11 0 1 123911

Ezzel azt mondod, hogy a pistorius nem egyfajta deflegmátor?

Úgy tudom a deflegmáció részleges kondenzációt jelent, a magasabb forráspontú összetevők kicsapatása a cél. A főző azon elemei, amik erre képesek, alkotnak egy halmazt, így ezek deflegmátorok.

Az ajtót nyílászárónak nevezném, sztem. kb. az passzol ide. :)

Előzmény: obsitos3 (123908)
In Lak'ech Creative Commons License 2016.03.11 0 0 123910

Pedig venni akartam tőled kolbit. Én már csak a házi készítésűben bízom, de nagyon ritkán jutok hozzá. De nagyon messze vagy. Meg nem is biztos, hogy eladnál a készletedből. :-)

Előzmény: peca_matyi (123905)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.11 0 0 123909

Úgy akartad írni,hogy füstölögni.:))

Előzmény: snapszmester (123907)
obsitos3 Creative Commons License 2016.03.11 -1 0 123908

Múltkor már megpróbáltam rávilágítani,hogy deflegmátor nevű alkatrésze a  főzőnek nincs,de kisebb-nagyobb mértékben minden részegységben megfigyelhető,főleg ott,ahol az elegy  gőz formában van.Ezeknek viszont mindnek van saját neve,deflegmátornak nevezni körülbelül olyan,mint ha az ajtót áteresztőnek neveznénk.Értitek,ha kinyitom,átereszti a vendéget.

Előzmény: körte51 (123906)
snapszmester Creative Commons License 2016.03.11 -1 0 123907

Úgy hallottam, tervezik bevezetni a szabad füstölést és a böllérekre kivetik a jövedéki adót. 

Lehet otthon füstölni.

Előzmény: peca_matyi (123905)
körte51 Creative Commons License 2016.03.11 0 0 123906

A pistorius tányér feladata a gőzelegy alkohol dúsítása és semmi más! Minek növeljük a deflegmációt? Ha egy rendszernek megvan a pálinka készítéshez megfelelő visszahűtése minek arra bármiféle deflegmátor?  Nincs pisztoriusz tányérom ,igy csak elméleti szinten érvelek! Hallgatok rátok, miért tegyek pisztóriuszt a rendszeremre?

Előzmény: rézműves1 (123903)
peca_matyi Creative Commons License 2016.03.11 0 1 123905

Kisalföld.

Nem magamnak füstölök. Van egy böllér barátom , ő a füstölő mester.

Előzmény: In Lak'ech (123895)
sogi01 Creative Commons License 2016.03.11 0 1 123904

                                                        vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (123889)
rézműves1 Creative Commons License 2016.03.10 0 1 123903

Szerintem, vagy nem jól használod, vagy nincs jól összehangolva a cuccoddal. Lehet a méretezéssel is gond. Az sem mindegy, hogy az a cucc milyen alatta. Ez a tányér azért nem tud varázsolni, de megfelelő körülmények között sokat segíthet.

Előzmény: körte51 (123899)
endrepp Creative Commons License 2016.03.10 0 1 123902

Egész mások az arányok.

Előzmény: foxrudi (123901)
foxrudi Creative Commons License 2016.03.10 0 0 123901

Szerinted miért használnak egyre többen pisztóriuszt (fölújított) főzdékben is?

Előzmény: körte51 (123899)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.03.10 0 1 123900

3-4 eFt/tekercs, a legkisebb kiszerelés.

 

 

http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=588251

Előzmény: In Lak'ech (123898)
körte51 Creative Commons License 2016.03.10 0 0 123899

Igen. Szerintem nem töményíti az aromákat ,nem ízletesebb a pálinka vele, de ez csak az én véleményem!

Idilli hármasból kettő ! :-) Kaja pia ...

Előzmény: Törölt nick (123888)
In Lak'ech Creative Commons License 2016.03.10 0 0 123898

Lágyat.

Forrasztani és ólommentes forraszanyaggal forrasztottam.

Szaküzletben kapható, 3-4 eFt/tekercs, a legkisebb kiszerelés.

Ragasztani lehet-e? Szerintem nem.

Előzmény: Laccci82 (123897)
Laccci82 Creative Commons License 2016.03.10 0 1 123897

Sziasztok!

Tegnapi kérdésemhez még annyit, hogy lágy vagy félkemény rézcsövet vegyek?

Forrasztani mivel kell, ragasztás szóba se jöhet?

zsorsz Creative Commons License 2016.03.10 0 0 123896

Akko jó!:)

Előzmény: mili70 (123894)
In Lak'ech Creative Commons License 2016.03.10 0 0 123895

Ez gyönyörű!!! :-)

Matyi, mely részén laksz az országnak?

Magad füstölöd?

Előzmény: peca_matyi (123892)
mili70 Creative Commons License 2016.03.10 0 0 123894

Mint a cövek doktornő, mint a cövek!

:)

Előzmény: zsorsz (123893)
zsorsz Creative Commons License 2016.03.10 0 0 123893

 

És a kolleszterin hogy áll?:)

Előzmény: peca_matyi (123892)
peca_matyi Creative Commons License 2016.03.10 0 1 123892

Én is elég stréber vagyok : Pisztóriusszal töményítettem én is . :-)

Előzmény: Törölt nick (123888)
endrepp Creative Commons License 2016.03.10 0 0 123891

Matracból vagdostam, olyanra, hogy súrlódjon, de azért ne szoruljon. Konyhai folyékony súroló, az nem karcol elvileg. 3golyót készítettem, egyszerre átlöki a kompresszor, de jó nagyot köp utána, rá kell húzni egy zacskót, különben mindent beterít. Kompresszor hiányában talán csapvíz nyomásával is működik. Ellestem ezt a módszert, hosszú (100m) kpe csőbe kellett befűzni egy behúzó zsinórt, egy szivacsra kötötték rá és átfújták. Ez jutott eszembe.

Előzmény: mili70 (123890)
mili70 Creative Commons License 2016.03.10 0 0 123890

Ez jónak tűnik. Mekkora és mennyi golyót használsz, illetve milyen súrolószerrel kened? Én szappanos párnával " dörzsi" szoktam tisztítani. Rácsavarok egy ilyen dörzsit a csőgörényre, és két oldalról rámegyek.

Előzmény: endrepp (123887)
sogi01 Creative Commons License 2016.03.10 0 0 123889

                                                                   vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (123861)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.10 0 0 123888

Most a pisztoriusszal vannak kételyeid?

Mert a jó, és a gané cefrék aromáit is töményíti.!  Kothe és Hagyó viccesen nézne ki, hogy takargatja mikádóval a technikát, a főzőmesterről nem is beszélve.

 

Most a töltet irányába orientálódok. 

 

Elég stréber vagyok, csak a ház! /a töltet bükkön /.

i

Előzmény: körte51 (123853)
endrepp Creative Commons License 2016.03.09 0 1 123887

Nekem 15-ös.

Az találtam ki, hogy súroló szerrel bekent kis polifoam golyókat fújok át rajta kompresszorral.

Egész jól működik.

Előzmény: In Lak'ech (123884)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!