Én azt gondolom, hogy amit régebben leírtál, az egészen jó megközelítése ennek a témának.
Ha azt vesszük, hogy az a határoló lemez, vagy cső, ami a cefreszint felett van és (belülről gőz, kívülről pedig levegő éri), az ha akarja ha nem, (már csak a fizika ilyen), kénytelen deflegmátorként is működni, még ha nem is az a neve...DDD...Tehát az üstfedőt, a rajta lévő sisakot és a páracsövet, még ha nem is az az elsődleges funkciójuk, nyugodtan mondhatjuk léghűtéses deflegmátor-nak,evvel nagyot nem tévedünk. Az igaz, hogy a Pistórius-tányérviszont direkt annak készült, amit bizonyít a szerkezete és a rajta lévő vízréteg is, ami a deflegmáció mértékét hivatott erősíteni.
Az ajtóra egyébként a nyílászáró tényleg jobb, mint az áteresztő, de ki beszél így??
Mert akkor Petőfinek az "Utcára nyílik a kocsmaajtó" című verseakár így is íródhatott volna, hogy...
...A vendéglátóipari egység, nyílászáró szerkezete, a közlekedési útvonalra nyílik...DD...
Ezzel azt mondod, hogy a pistorius nem egyfajta deflegmátor?
Úgy tudom a deflegmáció részleges kondenzációt jelent, a magasabb forráspontú összetevők kicsapatása a cél. A főző azon elemei, amik erre képesek, alkotnak egy halmazt, így ezek deflegmátorok.
Az ajtót nyílászárónak nevezném, sztem. kb. az passzol ide. :)
Pedig venni akartam tőled kolbit. Én már csak a házi készítésűben bízom, de nagyon ritkán jutok hozzá. De nagyon messze vagy. Meg nem is biztos, hogy eladnál a készletedből. :-)
Múltkor már megpróbáltam rávilágítani,hogy deflegmátor nevű alkatrésze a főzőnek nincs,de kisebb-nagyobb mértékben minden részegységben megfigyelhető,főleg ott,ahol az elegy gőz formában van.Ezeknek viszont mindnek van saját neve,deflegmátornak nevezni körülbelül olyan,mint ha az ajtót áteresztőnek neveznénk.Értitek,ha kinyitom,átereszti a vendéget.
A pistorius tányér feladata a gőzelegy alkohol dúsítása és semmi más! Minek növeljük a deflegmációt? Ha egy rendszernek megvan a pálinka készítéshez megfelelő visszahűtése minek arra bármiféle deflegmátor? Nincs pisztoriusz tányérom ,igy csak elméleti szinten érvelek! Hallgatok rátok, miért tegyek pisztóriuszt a rendszeremre?
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Szerintem, vagy nem jól használod, vagy nincs jól összehangolva a cuccoddal. Lehet a méretezéssel is gond. Az sem mindegy, hogy az a cucc milyen alatta. Ez a tányér azért nem tud varázsolni, de megfelelő körülmények között sokat segíthet.
Matracból vagdostam, olyanra, hogy súrlódjon, de azért ne szoruljon. Konyhai folyékony súroló, az nem karcol elvileg. 3golyót készítettem, egyszerre átlöki a kompresszor, de jó nagyot köp utána, rá kell húzni egy zacskót, különben mindent beterít. Kompresszor hiányában talán csapvíz nyomásával is működik. Ellestem ezt a módszert, hosszú (100m) kpe csőbe kellett befűzni egy behúzó zsinórt, egy szivacsra kötötték rá és átfújták. Ez jutott eszembe.
Ez jónak tűnik. Mekkora és mennyi golyót használsz, illetve milyen súrolószerrel kened? Én szappanos párnával " dörzsi" szoktam tisztítani. Rácsavarok egy ilyen dörzsit a csőgörényre, és két oldalról rámegyek.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Mert a jó, és a gané cefrék aromáit is töményíti.! Kothe és Hagyó viccesen nézne ki, hogy takargatja mikádóval a technikát, a főzőmesterről nem is beszélve.
Most a töltet irányába orientálódok.
Elég stréber vagyok, csak a ház! /a töltet bükkön /.