Keresés

Részletes keresés

sogi01 Creative Commons License 2015.12.24 0 0 120602

                                                    vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (120507)
kivimánia Creative Commons License 2015.12.24 0 0 120601

Békés,boldog karácsonyt!

öreg_néne_b Creative Commons License 2015.12.24 0 1 120600

Időgép nincs az ioncserélőben, az a rezes pálinka javítására való, az érlelést nem pótolja. Ha nem rezes a pálinkád, inkább hanyagold.

Előzmény: gyugyu. (120578)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.12.24 0 0 120599

egy kis mosószóda és ecet?

Mosószóda VAGY ecet. De én az utóbbit inkább kerülném.

Előzmény: gabor0036 (120586)
BIRSALMADARÁLÓ Creative Commons License 2015.12.24 0 0 120598

Jó,lehet igazad van ,akkor majd félóránként szedem le az olajat,a többit meg figyelmeztetem,hogy siessen mert közeleg a következő félóra,és ÚGY JÁRT!

Előzmény: rézműves1 (120545)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.12.24 0 0 120597

Ez nem hit kérdése. Ne erőltesd, nem megy ez neked.

Előzmény: nighttrain (120582)
BIRSALMADARÁLÓ Creative Commons License 2015.12.24 0 0 120596

BOLDOG KARÁCSONYI ÜNNEPEKET MINDEN PÁLINKASZERELMESNEK,és persze a családtagjaiknak is.

Figyelget Creative Commons License 2015.12.24 0 0 120595

Békés,boldog karácsonyt!

rézműves1 Creative Commons License 2015.12.23 0 0 120594

Ahogy előzőleg írtam, nekem folyamatosan megy szép lassan. A finomításnál ugyanúgy. Nem azért, hogy le ne égjen, mert az enyém dupla-olajosban forog. A lényeg a "kavarás". Tudod, mint a kávénál...DDD...

Nálam is hasonlóan van, csak a sisak mellett oldalról nyúlik le a rozsdamentes vezetőcső, a sisakfedőbe forrasztva és belülről merevítve. Viszonylag nagyok a lapátok és így lassú forgással is elég jól "kutyulja" az anyagot.

 

.........az egyenletes keverés, egyenletesebb felmelegedést eredményez, ami jobb elválasztást tesz lehetővé és kicsivel gyorsabban is melegszik...

Előzmény: BIRSALMADARÁLÓ (120564)
schlumberger Creative Commons License 2015.12.23 0 0 120593

Nehogy a hűtőből lefolyt melegvízbe fojtsanak bele :-)))

Előzmény: gabor0036 (120586)
barkócza Creative Commons License 2015.12.23 0 0 120592

Mi is így tudtuk eddig, hogy 0,3 különbség pH-ban dupla savasságot jelent. Köszönjük, hogy megerősítettél. :)

Előzmény: nighttrain (120583)
Bárk_i Creative Commons License 2015.12.23 0 0 120591

Igen ez igaz.

Amúgy is ami szerintem még mindig a lényeg ,szabadon főzhetem a pálinkám . :-)

Előzmény: snapszmester (120589)
In Lak'ech Creative Commons License 2015.12.23 0 0 120590

No az bocsánatos bűn.

Előzmény: gabor0036 (120588)
snapszmester Creative Commons License 2015.12.23 0 0 120589

Ez egy nagyon szigorú rendelkezés, ha valaki be akarja tartani. Már szinte egyszerűbb lenne bérfőzdében főzetni.

Még szerencse hogy a tőrvényalkotó figyelmesen beleírta a tőrvénybe a kiskapukat. Az adójegy decemberig történő pótlása és a 2015 előtt főzött pálinka figyelmen kívül hagyása. E két kitétellel mentesültök minden következmény alól.

Előzmény: Bárk_i (120547)
gabor0036 Creative Commons License 2015.12.23 0 0 120588

Azzal igen. Főleg, hogy ma szoros barátságba kerültem a pálesszál. 😆

Előzmény: In Lak'ech (120587)
In Lak'ech Creative Commons License 2015.12.23 0 1 120587

Te haragban vagy az "ly"-al.  :-)))

Előzmény: gabor0036 (120586)
gabor0036 Creative Commons License 2015.12.23 0 1 120586

Hűtőből lefojt melegviz, egy kis mosószóda és ecet?

Előzmény: gyugyu. (120580)
envision Creative Commons License 2015.12.23 0 1 120585

 :) :)

Előzmény: gyugyu. (120581)
ksanyi52 Creative Commons License 2015.12.23 0 0 120584

Szegény biztosan jót akart, csak már elkésett, vagy soká jött a fiú! Küldött egy kis kóstolót is és nagyon finom.

Előzmény: Törölt nick (120570)
nighttrain Creative Commons License 2015.12.23 0 0 120583

1ml-t adva 10l hez 2,1 2 ml-t adva 2,4 lesz a pH

nighttrain Creative Commons License 2015.12.23 0 1 120582

térfogatban, de a pH logaritmikus. pl. 10 l vízhez-hez adva 1 ml cc H2So4et  kb. 2,1 ill. 2,4 lesz a pH (96os moltömeget 100ra kerekítve fel és 10000 ml-lel számolva 10002 helyett, úgyhogy pontosabb értékekkel sem lesz jelentősebb eltérés). nem hiszem h cefrénél sokkal másabb értékeket tapasztalna bárki.

Előzmény: öreg_néne_b (120525)
gyugyu. Creative Commons License 2015.12.23 0 0 120581

Hát .......NEM

 

Előzmény: envision (120579)
gyugyu. Creative Commons License 2015.12.23 0 0 120580

Esetleg valaki tudna tanácsot adni a főző készülék belső tisztítási praktikáiról.

A mechanikus tisztítást már úgy ahogy kidolgoztam : ocso dörzsi  ocso lefolyó tisztító spirálra(csőgörény) rögzítve.(részben ezért van liebig -hűtőm)

De az esetleges vegyi tisztítás módjairól ha valaki ......

envision Creative Commons License 2015.12.23 0 0 120579

És mit tapasztaltál..... érettebb lett  miután átengedted a kationcserélő gyantán ?

Csak a frankót :) :)

 

Előzmény: gyugyu. (120578)
gyugyu. Creative Commons License 2015.12.23 0 0 120578

Úgygondoltam

1. kipróbálom az újonnan kreált szűrőmet

2. valahol azt olvastam hogy simábbá , érettebbé teszi a friss főzetet.

Előzmény: öreg_néne_b (120576)
gyugyu. Creative Commons License 2015.12.23 0 0 120577

HI! Én most készítem a második Liebig-hűtőmet a lentiekből okulva : külön alszesz és finomító hűtő+páracső fog működni a rendszerben . 

Előzmény: In Lak'ech (120490)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.12.23 0 0 120576

 a 50° .ra beállított párlatot átengedtem kation-cserélőn

Miért?

Előzmény: gyugyu. (120574)
envision Creative Commons License 2015.12.23 0 0 120575

Ne lepődj meg ... ezen a főzőn fogod ezt még lejjebb is engedni . :) :)

Defit - pistoriust  használtál ?

Előzmény: tanca1 (120572)
gyugyu. Creative Commons License 2015.12.23 0 0 120574

Üdv a párlótársaknak!

Én a Birsemet alszeszként a "PET palackos -fölözés" módszerrel olajtalanítottam ( azóta elkészült a kozma olaj szűrőm)majd a 50° .ra beállított párlatot átengedtem kation-cserélőn , és most megnézve bizony -bizony fehér "uszadék" tartózkodik az üvegben ? na majd ezt lefogom szürni ( ha lessz időm) az izében csak JAVÚLÁST tapasztaltam , az főzés óta eltelt cca.:1 hó......Ja és még valami Az alszeszbe szeleteltem pár karika érett birsalmát (egyfajta aromakosár gyanánt)

Persze én még (mint már említettem )Kis VUK-vagyok: tehát kevés tapasztalat -nagy TUDÁSVÁGY!

Előzmény: BIRSALMADARÁLÓ (120565)
gabor0036 Creative Commons License 2015.12.23 0 0 120573

Ha nem innék egész nap, az is lenne. 

Előzmény: gombászok (120571)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!