Keresés

Részletes keresés

Öreg?halász Creative Commons License 2015.12.21 0 0 120488

Szia!

 

A hozzád legközelebb lévő italnagykerben biztos eladnak szívesen  egyet.Még válogathatsz is!  11xxx Ft körül van az ára!

Előzmény: Sanya1995 (120487)
Sanya1995 Creative Commons License 2015.12.21 0 0 120487

Üdv mindenkinek !!!

Egy 50 l-es saválló hordót venék . Aki tud az írjon rám!

Elöre is köszönöm ! 

Button Presser Creative Commons License 2015.12.21 0 0 120486

Szia Mester!

 

Ez történhetett velem is.

Mit javasolsz? Netán az első finomítás előtt legyen egy 100 C fokos vízgőzős átmosás? vagy esetleg az előző évről eltett előpárlatot nyomjam át a rendszeren?

Előzmény: snapszmester (120463)
endrepp Creative Commons License 2015.12.21 0 0 120485

Tetszik ez a megoldás, a pp szálak nem vezetik át az olajat, túlzottan nem is szívja meg magát.

Hagyó nem értem miért használ pamutot, ez logikusabbnak tűnik.

 

Előzmény: foxrudi (120476)
gabor0036 Creative Commons License 2015.12.21 0 0 120484

Hohohoooo! Te vagy az emberem! Ment egy Pü! :)

Előzmény: foxrudi (120470)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.12.21 0 0 120483

fél óra is eltelik mire megjelenik a MEGOSZTÁS FACEBOOKON-oldal.

 

Hogy mi? :o

Soha nem osztok meg ilyesmit a facén...

Előzmény: BIRALMAPÁLESZ (120482)
BIRALMAPÁLESZ Creative Commons License 2015.12.21 0 0 120482

Sajnos még nagyon zöldfülű vagyok a fórumozásban,második éve olvasom az elejétől de még mindég csak 2014-nél járok.Ara is csak tegnap jöttem rá,hogy lehet valakinek személy szerint válaszolni.Az meg, hogy képet tegyek fel az meg szerintem egy újabb bűvész mutatvány.Már azt meg sem merem kérdezni miért ír ja ki állandóan,hogy nem vagyok jogosult az oldal látogatására.Úgyhogy már harmadik imél címmel és nickk névvel regisztráltam.Ez is egy kicsit unalmas, ha úgy gondolja beenged ha nincs kedve akkor pedig nem .Ijenkor próbálkozom a másik nick nevemmel.Van mikor így fél óra is eltelik mire megjelenik a MEGOSZTÁS FACEBOOKON-oldal.

Előzmény: snapszmester (120463)
sogi01 Creative Commons License 2015.12.21 0 0 120481

                                                  vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (120434)
körte51 Creative Commons License 2015.12.20 0 0 120480

Úgy legyen!!

Előzmény: Szkajvolker Lajos (120479)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2015.12.20 0 0 120479

Ja igen, szilva és körte volt 70-30 arányban, az újoncok ne aggódjanak az öregek miatt ,itt vannak- lesznek hozzászólnak, ha szükséges.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (120478)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2015.12.20 0 1 120478

Eddig én is használtam kozmaolaj szűrőt, most nem, hanem az összes alszeszt beöntöttem az üstbe (60liter 25 fokra higitva) , majd az ennek a tetején összegyűjt olajat leszedtem, kristálytiszta pálinkát kaptam hígítás után.

 

De ez is eltér gyümölcsönként, más gyümölccsel nem biztos, hogy működne.

Előzmény: norris53 (120464)
körte51 Creative Commons License 2015.12.20 0 0 120477

Hiányzik az Öreg ,nem kerek a fórum nélküle! Bízzunk benne, hogy jól van! Szilvakukcról se tudni semmit ? Itt a karácsony és semmi rímfaragás!

Előzmény: zsorsz (120465)
foxrudi Creative Commons License 2015.12.20 0 0 120476

pp 5 mikronos,de a víz itt is szükséges!

 

Előzmény: endrepp (120471)
endrepp Creative Commons License 2015.12.20 0 0 120475

:) most újra olvasva..igen :))

Előzmény: öreg_néne_b (120472)
endrepp Creative Commons License 2015.12.20 0 0 120474

:) nem a felületen, hanem a pórusban bújt el az ördög, onnan jön ki a kis buborék, hogy ez nagy felületet jelent, lehet, nem ez a lényeg, nem attól hatékony,

a pórus segíti a buborékforma kialakulását, pórussal egyenértékű síkfelületen nem egyenértékű a buborékképződés hatékonysága

 

Előzmény: öreg_néne_b (120472)
TINTUS Creative Commons License 2015.12.20 0 0 120473

Akkor kicsi volt a talicska :)))

Előzmény: Button Presser (120386)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.12.20 0 0 120472

Ez összefügg. Ha porózus, nagy a felülete. Ha nagy a felülete és nem fólia, akkor porózus. :)

Előzmény: endrepp (120469)
endrepp Creative Commons License 2015.12.20 0 0 120471

Milyen a filter, publikus ? :) PP vagy pamut?

Előzmény: foxrudi (120470)
foxrudi Creative Commons License 2015.12.20 0 0 120470

Ez is készen van!Nagyon jól szűr!Kevesebb vízzel működik,mint a Szőllősi szűrő!!

endrepp Creative Commons License 2015.12.20 0 0 120469

Nem a felület a lényeg, hanem a porózusság.

Előzmény: Szomjas cápa (120466)
Törölt nick Creative Commons License 2015.12.20 0 0 120468

 Ugyan mérd már meg annak a 6l al szesznek az alkoholfokát!Szvsz kb.15-17foknál erősebb nincs,és máris magyarázatot találsz az tejfehérségre.

Előzmény: almadaráló (120428)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.12.20 0 0 120467

Ha az alszeszben sav van, az már régen rossz. A színekkel meg mi bajod van, úgysem desztillál át...

Előzmény: Szomjas cápa (120466)
Szomjas cápa Creative Commons License 2015.12.20 0 0 120466

Bármi alkalmas forrkőnek, ami érdes, szemcséinek éles élei vannak, nagy fajlagos felületű és nem old ki belőle semmi károsat, vagy színeset a forrásban levő vizes alkohol, meg az alszesz mindenféle egyéb savai. Alkalmas a kvarchomok (lehetőleg durva homok), zúzottkő, tört porcelán, de nem alkalmas a sima felülete miatt a gyöngykavics és hasonlók. Én tetőcserepet, téglát nem használnék, nem biztos, hogy elég magas hőmérsékleten égetettek ahhoz, hogy ne oldhassanak ki belőle semmi károsat/színeset az alszeszben levő savak.

 

 

Előzmény: Szkajvolker Lajos (120461)
zsorsz Creative Commons License 2015.12.20 0 0 120465

 Feeriba51 2015.10.11 0 0 117058

"Köszönöm!

Jó nedűt!!!"......az utolsó beírása,azóta sokan keresték,ennyit tudunk.

Előzmény: In Lak'ech (120451)
norris53 Creative Commons License 2015.12.20 0 0 120464

"Ezek nagyon kemény szavak."

 

Maximálisan egyet értek veled - Minden cefre főzésnél használok "kozmaolaj szűrőt" és mindegy milyen gyümölcsből  de mindig van a felszínen olaj hol kevesebb hol több de van - és az én tapasztalatom szerint nem csak az elején hanem mind végig !

 Az elejét le merem - és a végén mégis szépen úszik a tetején !

Előzmény: snapszmester (120463)
snapszmester Creative Commons License 2015.12.20 0 1 120463

Ezek nagyon kemény szavak.

A fórum leggyakoribb kérdése volt: opálos lett a pálinkám pedig desz. vizzel higítottam, mit rontottam el?

Gyümölcscefrék főzésénél kozmaolaj keletkezik. Ha megtalálod, ha nem. Lerakódhat a páracsőben, hűtőben. Amit a következő finomítás magas alkoholtartalma szépen kimos. A pálinka máris opálos.

A készülék fényképére én is nagyon kíváncsi vagyok.

Előzmény: almadaráló (120428)
endrepp Creative Commons License 2015.12.20 0 0 120462

Igazán nincs mit, ha kipróbálod majd írd meg légysziles, hogy mit tapasztaltál.

 

Előzmény: Szkajvolker Lajos (120461)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2015.12.20 0 0 120461

Ez tetszik, köszönöm!

Előzmény: endrepp (120460)
endrepp Creative Commons License 2015.12.20 0 0 120460
Előzmény: Szkajvolker Lajos (120456)
Jani71 Creative Commons License 2015.12.20 0 0 120459

Kertészetekben, virágboltokban kapható agyaggolyó? (Ha jól rémlik, volt már szó róla.)

Előzmény: Szkajvolker Lajos (120456)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!