Ez a membrános csap érdekelne hogy merre található hogy el tudjam magyarázni a szomszédnak hogy mit is akarok :) be tudnád keretezni a rajzon? és köszönöm a korrekt és alapos hozzászólásod :)
Minden fajta gázzal működő bojler, kazán, fali vízmelegítő, (még a legegyszerűbbek is) el van látva egy alapvető biztonsági berendezéssel, egy membrános, víznyomásra nyitó gázcsappal.
Így csak akkor éghet az égőfej, ha van víznyomás és vízáramlás is. Ez akadályozza meg, hogy az égő úgy begyulladjon, hogy a rendszerben nincsen víz, mert víz nélkül percek alatt szétégne.
Ezt a membrános csapot kell kitámasztani, hogy víz nélkül is égjen az égő. De ha nem értesz hozzá, akkor inkább ne nyúlj hozzá, vidd szakemberhez.
Igy a helyen akarnám berakni az üst alá hiszen égés biztositó is van rajta és egy golyós csappal szeretném szabályozni az érdekelne engem hogyan lehet megcsinálni hogy mindig nyomáskülönbség legyen mivel csak akkor ég olvastam itt hogy ki kell támasztani valamit
valaki tudna segiteni hogyan kell megoldani előre is köszönöm :)
Látom, azért gondoltam, hogy a spirál mellé téve az érzékelőt, lenne olyan pont, ahol ilyen meleg a víz. Nem erre van kitalálva, lehet, hogy nagy hiszterézissel használhatatlan lenne.
Ez csak egy "sima" csapként funcionál... én úgy szeretném megoldani, hogy kapilláris érzékelővel folyamatosan maga szabályozza (nyissa-zárja) a szelepet, ne keljen nekem bele nyúlni. Erre találták a Danfoss avta szelepet kapilláris érzékelővel. Minnél jobban melegszik a víz, annál jobban nyitja rá a hűtővizet. Eddig úgy gondoltam hogy hogy egy olcsóbb kapilláris termofej és egy termoszelep is elég lesz, csak nemrég jöttem rá hogy az pont fordítva működik. Minél jobban melegszik, annál jobban zárja a szelepet. Szóval azok mind alapból nyitott, nekem meg alapból zárt szelep kellene. :/ Egy fórumtársnem volt egy ötlete, (fűtés szerelvény boltban dolgozik) hogy egy kicsi mágnesszelep és egy kapilláris termosztát. Jó is lenne az ötlet csak ebből áramtol függetlent szeretnék.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Átfolyős hűtőnél van valami bevált "szabályzás" hogy egyenletes legyen folyamatosan a hűtővíz? Danfoss avta szelep jó lenne, de egy főző árában mérik... :))
Nahát, milyen jó, hogy ezt elmondtad!! Lassan 50-éve hogy van jogsim, elég sok autóm is volt már, az akksikat sokat töltögettem, de ezt nem is tudtam..:):):)...
A híg sav a fémek nagy részét hidrogénfejlődés és szulfát-képződés közben oldja: H2SO4 + Fe ® FeSO4 + H2 A tömény kénsav nem támadja meg a vasat (passziválódás)**
na de:
A tömény kénsav erős vízelvonószer: a szerves anyagokat elszenesíti.
A kénsav a szerves anyagokat roncsolja, nagyon mérgező hatású.
Annak, akinek van pH mérője: oldjon föl vízben egy kis citromsavat, majd ammónium-hidroxiddal (szalmiákszesz) állítsa be pH8-ra. Állítólag szuperül tisztít.
Tucsókám a meleg híg kénsav még jobb, de az sem jó mindig és mindenhol. Mindig attól függ, hogy milyen (mekkora) a munkadarab és mit akarsz csinálni vele. A savakkal teli kádak, egyrészt veszélyesek és leginkább csak a krómozóknál találhatók. És utána kell egy lúggal teli kád is, meg egy vízzel teli kád is.
Lehet, hogy beszüntették, mert tavaly vettem én is utoljára, mert a kék kupakos flakonban már kevés volt és már több mint 5-éves volt. (2010-ben lejárt)
......egyébként még a lejárt "minőségi idejű" is gyönyörűen fényesít,
megfelelő felületen, csak utána azt nem lehet szépen lakkozni, ezért nem is használom...biztos valami vékony védőbevonat marad rajta...az biztos, hogy kiváló termék volt...
A Sze-Szidol meg úgy hülyeség, ahogy van. Talán olyanra kellett volna bízni a termékfejlesztést, aki nem bukott meg kémiából. Savat is adnak a lúghoz, hogy még erősebb legyen... :D
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: