Keresés

Részletes keresés

totalcar321 Creative Commons License 2015.12.05 0 0 119636

Lemaradtak a képek, tehát 100 literes főzőhöz melyiket ajánljátok?

 

tamas.hazi Creative Commons License 2015.12.05 0 0 119635

ja és a szomszédom gáz szerelő kihagytam :)

Előzmény: tamas.hazi (119634)
tamas.hazi Creative Commons License 2015.12.05 0 0 119634

Ez a membrános csap érdekelne hogy merre található hogy el tudjam magyarázni a szomszédnak hogy mit is akarok :) be tudnád keretezni a rajzon? és köszönöm a korrekt és alapos hozzászólásod :)

Előzmény: rézműves1 (119631)
totalcar321 Creative Commons License 2015.12.05 0 0 119633

Sziasztok,

 

 

100literes főzőhöz milyen gázégőt ajánlotok, én ezt néztem ki hozzá.

sörös100 Creative Commons License 2015.12.05 0 0 119632

Üdv Rézműves  mi a véleményed erről a hordozható lánghegesztőről? SF 3100 tipus .

 

Előzmény: rézműves1 (119631)
rézműves1 Creative Commons License 2015.12.05 0 0 119631

Minden fajta gázzal működő bojler, kazán, fali vízmelegítő, (még a legegyszerűbbek is) el van látva egy alapvető biztonsági berendezéssel, egy membrános, víznyomásra nyitó gázcsappal.

Így csak akkor éghet az égőfej, ha van víznyomás és vízáramlás is. Ez akadályozza meg, hogy az égő úgy begyulladjon, hogy a rendszerben nincsen víz, mert víz nélkül percek alatt szétégne.

Ezt a membrános csapot kell kitámasztani, hogy víz nélkül is égjen az égő. De ha nem értesz hozzá, akkor inkább ne nyúlj hozzá, vidd szakemberhez.

 

 

Előzmény: tamas.hazi (119630)
tamas.hazi Creative Commons License 2015.12.05 0 0 119630

Sziasztok!

Lenne nekem egy bojlerből kivett gázégőm

Igy a helyen akarnám berakni az üst alá hiszen égés biztositó is van rajta és egy golyós csappal szeretném szabályozni az érdekelne engem hogyan lehet megcsinálni hogy mindig nyomáskülönbség legyen mivel csak akkor ég olvastam itt hogy ki kell támasztani valamit

 

valaki tudna segiteni hogyan kell megoldani előre is köszönöm :)

endrepp Creative Commons License 2015.12.05 0 0 119629
Előzmény: endrepp (119628)
endrepp Creative Commons License 2015.12.05 0 0 119628

Látom, azért gondoltam, hogy a spirál mellé téve az érzékelőt, lenne olyan pont, ahol ilyen meleg a víz. Nem erre van kitalálva, lehet, hogy nagy hiszterézissel használhatatlan lenne.

Előzmény: gabor0036 (119627)
gabor0036 Creative Commons License 2015.12.05 0 0 119627

Faelgázosító kazánnal fűtök, van ilyenem. Ezek mind fix általában 92-97°-on nyitnak... Nem állítható. 

Előzmény: endrepp (119626)
endrepp Creative Commons License 2015.12.05 0 0 119626

Ilyesmi kéne neked:

 

http://netkazan.hu/termekek/veszhuto/281

 

Ezt kéne megpiszkálni, vagy betenni az érzékelőt közel a spirálhoz.

Előzmény: gabor0036 (119625)
gabor0036 Creative Commons License 2015.12.05 0 0 119625

Ez csak egy "sima" csapként funcionál... én úgy szeretném megoldani, hogy kapilláris érzékelővel folyamatosan maga szabályozza (nyissa-zárja) a szelepet, ne keljen nekem bele nyúlni. Erre találták a Danfoss avta szelepet kapilláris érzékelővel. Minnél jobban melegszik a víz, annál jobban nyitja rá a hűtővizet. Eddig úgy gondoltam hogy hogy egy olcsóbb kapilláris termofej és egy termoszelep is elég lesz, csak nemrég jöttem rá hogy az pont fordítva működik. Minél jobban melegszik, annál jobban zárja a szelepet. Szóval azok mind alapból nyitott, nekem meg alapból zárt szelep kellene. :/ Egy fórumtársnem volt egy ötlete, (fűtés szerelvény boltban dolgozik) hogy egy kicsi mágnesszelep és egy kapilláris termosztát. Jó is lenne az ötlet csak ebből áramtol függetlent szeretnék.

Előzmény: lezli56 (119624)
lezli56 Creative Commons License 2015.12.05 0 0 119624
Előzmény: gabor0036 (119622)
sogi01 Creative Commons License 2015.12.05 0 0 119623

                                                   vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (119608)
gabor0036 Creative Commons License 2015.12.04 0 0 119622

Átfolyős hűtőnél van valami bevált "szabályzás" hogy egyenletes legyen folyamatosan a hűtővíz? Danfoss avta szelep jó lenne, de egy főző árában mérik... :))

rézműves1 Creative Commons License 2015.12.04 0 0 119621

Azt hiszem 42-es.

Előzmény: ...:: PEGI ::... (119616)
rézműves1 Creative Commons License 2015.12.04 0 0 119620

Nahát, milyen jó, hogy ezt elmondtad!!  Lassan 50-éve hogy van jogsim, elég sok autóm is volt már, az akksikat sokat töltögettem, de ezt nem is tudtam..:):):)...

Előzmény: Berzeg (119614)
snapszmester Creative Commons License 2015.12.04 0 0 119619

A kifröccsent híg kénsav párolgással betöményedik. Ezért lehet cefrében használni mert csak a víz párolog el.

 

Előzmény: obsitos3 (119615)
envision Creative Commons License 2015.12.04 0 0 119618

Én press idomot is használtam hozzá ...meg mindent amihez hozzájutottam :) 

 

Előzmény: ...:: PEGI ::... (119616)
zsorsz Creative Commons License 2015.12.04 0 0 119617

http://kemiateszt.uw.hu/jellemzes/jellemz/kensav.htm ...ez a fémekre igaz lehet

 

A híg sav a fémek nagy részét hidrogénfejlődés és szulfát-képződés közben oldja:
H2SO4 + Fe ® FeSO4 + H2
A tömény kénsav nem támadja meg a vasat (passziválódás)**

na de:

A tömény kénsav erős vízelvonószer: a szerves anyagokat elszenesíti.

A kénsav a szerves anyagokat roncsolja, nagyon mérgező hatású.

Előzmény: obsitos3 (119615)
...:: PEGI ::... Creative Commons License 2015.12.04 0 0 119616

Köszönöm a képeket és a tippeket.

A vastagabb cső a tetején az mekkora? Én 54-esre tippelnék, de lehet nem jól látom.

 

Előzmény: rézműves1 (119606)
obsitos3 Creative Commons License 2015.12.04 0 0 119615

Azt hallottam valamikor régen,hogy a híg kénsav a veszélyesebb,az az,ami igazán roncsol.

Előzmény: Berzeg (119614)
Berzeg Creative Commons License 2015.12.04 0 0 119614

A kénsavval nagyon vigyázzatok! A hígított kénsavval is!

Ha lecsöppen valahová, vagy ruhára és nem semlegesíted azonnal, idővel betöményedik és akkor tönkre teszi, kiégeti az anyagot.

Előzmény: rézműves1 (119613)
rézműves1 Creative Commons License 2015.12.04 0 0 119613

Köszi a tippet, lehet, hogy kipróbálom. A kénsav nem tesz jót a ruhának..DD...

Előzmény: barkócza (119612)
barkócza Creative Commons License 2015.12.04 0 0 119612

Annak, akinek van pH mérője: oldjon föl vízben egy kis citromsavat, majd ammónium-hidroxiddal (szalmiákszesz) állítsa be pH8-ra. Állítólag szuperül tisztít.

Előzmény: rézműves1 (119611)
rézműves1 Creative Commons License 2015.12.04 0 0 119611

Tucsókám a meleg híg kénsav még jobb, de az sem jó mindig és mindenhol. Mindig attól függ, hogy milyen (mekkora) a munkadarab és mit akarsz csinálni vele. A savakkal teli kádak, egyrészt veszélyesek és leginkább csak a krómozóknál találhatók. És utána kell egy lúggal teli kád is, meg egy vízzel teli kád is.

Előzmény: Tucso69 (119603)
rézműves1 Creative Commons License 2015.12.04 0 0 119610

Lehet, hogy beszüntették, mert tavaly vettem én is utoljára, mert a kék kupakos flakonban már kevés volt és már több mint 5-éves volt.   (2010-ben lejárt)

 

           ......egyébként még a lejárt "minőségi idejű" is gyönyörűen fényesít,

 

megfelelő felületen, csak utána azt nem lehet szépen lakkozni, ezért nem is használom...biztos valami vékony védőbevonat marad rajta...az biztos, hogy kiváló termék volt...

Előzmény: pierog (119609)
pierog Creative Commons License 2015.12.04 0 0 119609

Egyébként most is lehet kapni

Nem, nem lehet kapni.

Itthon már nem szidolozunk többé

Nem fényesítettek elegen ezüstöt, beszüntették a terméket. Tovább »

forrás: divany.hu

 

 

 

A Sze-Szidol meg úgy hülyeség, ahogy van. Talán olyanra kellett volna bízni a termékfejlesztést, aki nem bukott meg kémiából. Savat is adnak a lúghoz, hogy még erősebb legyen... :D

Előzmény: rézműves1 (119607)
sogi01 Creative Commons License 2015.12.04 0 0 119608

                                                  vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

Előzmény: sogi01 (119586)
rézműves1 Creative Commons License 2015.12.04 0 0 119607

Sráckoromban én is rengeteget szidoloztam otthon a rézküszöböket, meg konyhai csapot. Nagyon utáltam a szagát.

Egyébként most is lehet kapni és nem nagyon látok különbséget.

Előzmény: Berzeg (119594)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!