Keresés

Részletes keresés

Bátor aligátor Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119263

Hasonlón gondolkodom én is. Mekkora teljesítményű a motor? Mekkora átmérőjűek a tárcsák? Kb mennyit fordul percenként a dob? Csapágyakat tettél a dob tengelyére?

Köszi!

Előzmény: héjja60 (119252)
vizimento Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119262

Jól értem, hogy ahol a zsámolyból kijön a láng, azokat a furatokat fúrtad 3,5-re?

A fúvóka meg a zsámolyba csavart réznek az elején van, ugye? Azt is fúrtad, vagy az cserélhető és egy 1,9esre cserélted?

Gratulálok hozzá, nagyon szép lánggal ég! :)

PB vagy földgázzal használod? Ha PBvel akkor nem hűl le nagyon a palack?

Előzmény: 55HRC (119260)
körte51 Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119261

Ne úgy képzeld el a hideg vízzel hígítást,hogy lehül a pálinka !Bemásoltam neked egy régebbi írásom , amiből kiderül ,hogy kb 10 fokos víznél nincs melegedés és fagyközeli víznél van 2 fok visszahűlés!

 

"Azt tudjuk,hogy a hígítást közel azonos hőmérsékletű vízzel illik végezni! Mivel kételkedő vagyok , kipróbáltam másképp.  22°C párlat 65 %-os + 13 °C víz = 50 % párlat 23 °C! Semmi gond vele ,sőt jobbnak érzem , nincs akkora fölösleges felhevülés!  Legközelebb kipróbálom még hidegebb vízzel!"

 

"A hideg vízzel hígítást próbáltam.  22°C - 65% körte , víz 1,5°C . Hígítás után 20,1°C -  48% lett a körtém!  Minden gond nélkül hígítható hidegebb vízzel !"

Előzmény: Berzeg (119247)
55HRC Creative Commons License 2015.11.25 0 1 119260

Üdv Urak!

Gáz égő határ feszegetés.

A kínai 5,5 KW os PB égő  ø3,5 fúrva ,ø1,9 re fúvókázva 20-60mbaros nyomáscsökkentő plusz furatokkal az öntvényen az utólagos furatok többlet levegőt adtak szebb lángkép,ill. felfűtési időben is kicsit jobb. A mellette lévő FÉG  c-18 gyári égő földgázzal.

tanca1 Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119259

Legközelebb kipróbálom! Köszi!

Előzmény: TINTUS (119258)
TINTUS Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119258

Az egyik hordó birset egyszer a másikat kétszer ágdarálóztam. A körülmények , feltételek egyformák voltak. A kétszer darált 4-5 nappal előbb kiforrt.

 

Előzmény: tanca1 (119256)
jkalo Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119257

Sziasztok,

a Zimopec-el kapcsolatban felmerült bennem, hogy a lassan 1 hónapja érő csipkebogyólikőrhöz (vagy esetleg a kökénylikőrhöz is)  adnék pár csepp zimopec-et, hogy a bogyókat lebontsa és még krémesebb legyen a portéka.

A zimopec-et must és gyümölcslé készítéshez is ajánlják, akkor elvileg nekem is jó lehet a fenti problémára. Viszont arról nem találok semmit, hogy a visszamaradott készítmény egészségre ártalmas lenne?! Mit gondoltok ?

 

Közben a kökénycefre beindult, 2-3 óránként kevernem kell, különben kifut :-), pedig majdnem félig van csak a hordó !

Előzmény: barkócza (114957)
tanca1 Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119256

Az ötlet nem az enyém, hanem a gyártóé :) Nekem ilyen van, de még ennél is előfordul hogy az előaprító kései közé -a tengely fölé- beszorul az alma. Ettől függetlenül, jó találmány. Ha már ágaprításra használhatatlan.. Én az ezen keresztülküldött almát és birset már nem keverőszárazom, szerintem felesleges. Pépes mint egy püré.

Előzmény: zsorsz (119255)
zsorsz Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119255

....húúúú, de mekkora ötletet adtál,ez az előaprító zseniális,ez házi sufnituningba simán megoldható,Nekem a középső tengelyrögzítés kés nélkül ugyanígy kiemelkedik és egy nagyobb alma mindig megakadt a garatfal és a tengely között.

Előzmény: tanca1 (119241)
kivimánia Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119254

Köszönöm rézmüves1. Egyébként csak egyszer jártam úgy,hogy szilvát cefréztem és olyan gyönyörű fehér habot még nem láttam valósággal hömpölygött ki a kádból,nem tudtam mi a baj és gyorsan a főzdéshez mentem el és Ő adott habzás gátlót.

Előzmény: rézműves1 (119248)
kivimánia Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119253

Köszönöm öreg-néne-b,főzéskor is?

Előzmény: öreg_néne_b (119245)
héjja60 Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119252

A daráló elektromos meghajtásúra is átalakítható . Jól működik !

balint9119 Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119251

En igen es sokkal erosebb jon ki belole de ez attol is fugg h mijen hoszu a para csod es mijen nagy az emelkedese!

Előzmény: körte51 (119240)
Villa Franco Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119250
Törölt nick Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119249

A Konstantinápolyi birs cefrézésnél,  tapasztalat gyűjtés miatt várok, hogy a napi maximum 5 fok alatt legyen 5-7 napig,darálás után. Utána jönne az erjesztés indítása, stb.

Előzmény: tanca1 (119203)
rézműves1 Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119248

Van úgy, hogy ugyanaz a gyümölcs, ugyanúgy cefrézve, az egyik hordóból kihabzik, a másikban pedig szép nyugisan erjed. Nem nagyon tévedsz, ha akkor teszel bele, amikor látod, hogy ki akar jönni.

A felhabzás nem robbanásszerű, lassan de biztosan emelkedik.

Előzmény: kivimánia (119244)
Berzeg Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119247

A kozmaolajok oldékonysága nem csak az alkohol tartalomtól, hanem a hőmérséklettől is függ.

Lásd: kozmaolaj leválasztás a fórumon, hűtőben zavaros lesz a pálinkám, de utána kitisztul stb.

Nyilvánvaló a Te pálinkád ebből a szempontból igen tiszta és korlátlanul hígítható vízzel. Próbáld ki.

Előzmény: körte51 (119239)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119246

fogpiszkáló méretre aprította, nem pépesített

A fogpiszkáló már jó, ha megküldöd a keverővel kész is a pép.

Előzmény: kramoto (119243)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119245

Ha mindenbe teszel, azzal nem tévedhetsz. ;)

Előzmény: kivimánia (119244)
kivimánia Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119244

Pálinkás szép napot!Köszönöm válaszokat. A habzásgátlóval kapcsolatban szeretném kérdezni,hogy melyek azok a gyümölcsök amik habzás veszélyesek,vagy a cefre minőségétől függ a habzás.Végül is mibe tegyek habzás gátlót meg előzés képen.

kramoto Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119243

A garatméretre előaprított (kb 40 mm fér be a garaton) körtét ilyennel szecskáztam, és fogpiszkáló méretre aprította, nem pépesített. Néha rá kellett tunkolnom ha odatapadt az oldalára, de talán 10 alkalommal a 60 kilónál.

 

http://www.szerszamvasar.hu/spd/SKILF0150770AA/Skil-0770-AA-elektromos-agaprito-szecskazo-Nagy-te

Előzmény: tanca1 (119241)
sogi01 Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119242

                                                   vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

Előzmény: sogi01 (119169)
tanca1 Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119241
Előzmény: vizimento (119213)
körte51 Creative Commons License 2015.11.24 0 0 119240

Kaktuszpeti rakta fel pár napja! Beindította a fantáziám ez a lejtős páracső ,egy próbát lehet megejtek! Kíváncsi lennék az eredményre , próbálta valaki?

körte51 Creative Commons License 2015.11.24 0 0 119239

Nem csak a Magyar Szeszipari Szövetség könyvében ,hanem mindenhol ez van leírva  a hígításról. Viszont én jeges vízzel hígítom  ,ami elég szélsőséges eltérés a leírakhoz képest. Ezt az egy sort ,hogy azonos hőmérsékletű vízzel hígítsunk  én magamnak bizonyítottan megcáfoltam és nem veszem figyelembe, persze ez nem azt jelenti ,hogy más is ezt tegye. Évekig hőmérőztem a vizet fölöslegesen! :-)

Előzmény: rézműves1 (119204)
Törölt nick Creative Commons License 2015.11.24 0 1 119238

Kiffer körte két hete.

Előzmény: ksanyi52 (119237)
ksanyi52 Creative Commons License 2015.11.24 0 0 119237

Nekem is ilyen van csak Bosh-ba 2000 Watt, 22-es húsdaráló 300 Watt. Mindkettőbe 2-2.5 cm csíkokra kell vágni.

 Szerintem a répareszelő a nyerő, de nekem az nincsen.

Előzmény: Berzeg (119236)
Berzeg Creative Commons License 2015.11.24 0 0 119236

Gyümölcsöt, almát, birset nem veszi be, nekem is van ilyen. Csak ág komposztálásra használom.

Előzmény: zsorsz (119234)
Berzeg Creative Commons License 2015.11.24 0 0 119235

Szerintem teljes a félreértés az elszappanosítás kérdésében, illetve a szóhasználatban.

Itt nem a szappanfőzéssel kell azonosítani, vagy párhuzamot vonni.

Pld. egy kémia szakkönyvből idézet:"Kénsavas észterek ugyancsak alkoholokat adnak hidrolízálás, más szóval elszappanosítás révén."

Hidrolízis végbemehet víz, savak, lúgok hatására.

 

 

 

Előzmény: kopasz szuzukis (119214)
zsorsz Creative Commons License 2015.11.24 0 0 119234

A gond hogy nagyon durvára vágja:https://www.youtube.com/watch?v=k3HwGJ2xkUQ

 

a gyűjtőkosár ügyes,forgókésesbe jó lenne!

Előzmény: vizimento (119213)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!