Keresés

Részletes keresés

norris53 Creative Commons License 2015.11.19 0 0 119039

Na most akkor egy nap 24 órából áll egy főzés minimum 3és fél óra akkor ? hogy jön ki a napi 80 ? .-)))))

Lehet hogy az otthonfőzés ellenzői is úgy számolnak mint te ! :-))

Előzmény: obsitos3 (119038)
obsitos3 Creative Commons License 2015.11.19 0 0 119038

Attól függ,milyen szorgalmas vagy.Napi 80 adag lefőzésével már egálban vagy.Ha még egyet sikerül összehoznod,tiéd a hangszóró.

Előzmény: norris53 (119037)
norris53 Creative Commons License 2015.11.19 0 1 119037

Akkor lehet hogy mégsem az én 50 literes főzőmmel kifőzött pár liter pálinkámtól kellene félteni a "Magyar Nemzet" jövőjét :-)

Előzmény: schlumberger (119006)
sörös100 Creative Commons License 2015.11.19 0 0 119036

Szia réz lemezt szeretnék forrasztani de amivel a csövet forrasztom nem jó. A lemezen szét oszlik a folyósító nehéz lepucolni.

Előzmény: rézműves1 (119031)
envision Creative Commons License 2015.11.19 0 0 119035

Jól működik ebben a formában ...igaz ,hogy így pótolnom kell időnként a vízzárból elpárolgott vizet  ,de nézzük a jó oldalát....nem a flegmából visszacsurgó értékes arómákat párologtatom el a vízzárból :)

 

 

 

 

 

Előzmény: rézműves1 (119021)
obsitos3 Creative Commons License 2015.11.19 0 0 119034

Akkora átmérőben,ahogy te akarod,kurva nehezen.

Előzmény: gyumolcs123 (119014)
obsitos3 Creative Commons License 2015.11.19 0 0 119033

A frásznak akarsz 22-es,28-as csőből hűtőt.A főződet bőven kiszolgálja a 15-ös vörösréz spirál,és magad is meg tudod tekerni,szemben az előző méretekkel,ahhoz űrtechnika kell.

Előzmény: gyumolcs123 (119016)
obsitos3 Creative Commons License 2015.11.19 0 0 119032

Ez egy jeladó.Kell hozzá a beavatkozó szerkezet,mondjuk egy szelep,ami jel hiányában lezárja a gázt.Jobb lenne,ha a hozzáértő emberedtől kérnéd a tanácsot és a listát,ha komoly ember,talán felelősséget is vállal azért,amit mond vagy tesz.

Előzmény: janika.p (118991)
rézműves1 Creative Commons License 2015.11.19 0 0 119031

Most már csak ólommentest árulnak, az ólmosat betiltotta az EU.

Amiben folyasztószer is van, az a gyantás ón, mert abban egy vagy több csatornában végigfut a gyanta. De azt inkább villamossági, vagy hobbi elektronikai célokra használják, mert a gyanta nem savas, mint más folyasztószerek és nem bántja a vezetékeket.

A munkahőfokuk pedig 183°C-tól 240°C-ig tart. De mihez kell neked, mert a lemezhez, vagy csőhöz, nem biztos, hogy az kell neked.

Előzmény: sörös100 (119027)
Szomjas cápa Creative Commons License 2015.11.19 0 0 119030

Ki mondta, hogy nem kell bele élesztő??? 2 % napfényt is simán elbír.

Előzmény: vizimento (119028)
duna és kanyar Creative Commons License 2015.11.19 0 0 119029

Úgy is lehet. De ha szeretnél esélyt adni annak, hogy a legtöbbet és legjobbat hozd ki a cefrédből, akkor használj fajélesztőt (pl. Uvaferm228), mérj pH-t és az értékét állítsd be 2,8 - 3,2 közé foszforsavval. A főerjedés végéig naponta keverd meg és adj neki egy kis tápsót is közben (Uvavital). Cukrot? Az egyik pálinkás barátom mindig Mr. Orbit-nak hív, szerintem kitalálod miért. :-)

Előzmény: vizimento (119028)
vizimento Creative Commons License 2015.11.19 0 0 119028

És a pektinbontó mellé se cukor, se élesztő se semmi nem kell az erjedés elősegítésére, ugye!? Max higítani ha túl sűrű...

Előzmény: duna és kanyar (119026)
sörös100 Creative Commons License 2015.11.19 0 0 119027

Üdv mindenkinek.

 

Olyan ólommentes forrasztó ont keresek ami tartalmazza a folyósító szert is és 120-130 fokot is bír.

duna és kanyar Creative Commons License 2015.11.19 0 0 119026

Répadaráló (kb. 12.000 Ft) + pektinbontó (kb. 900 Ft mázsánként).

Előzmény: vizimento (119025)
vizimento Creative Commons License 2015.11.19 0 0 119025

Sziasztok!

 

Alma darálásához keresek olcsó de hatásos megoldást. Ki mit ajánl? Pl fúró+ késes keverőszár elég neki, vagy az csak a puhább gyümölcsöknél célravezető? 

snapszmester Creative Commons License 2015.11.19 0 0 119024

A finomságtól függ, de ez már ipari méret.

Előzmény: kivimánia (119023)
kivimánia Creative Commons License 2015.11.19 0 0 119023

Pálinkás szép napot!Szeretném kérdezni,hogy a lapszűrő kiveszi-e a kozma olajat a pálinkából.

rézműves1 Creative Commons License 2015.11.19 0 0 119022

Ahhoz már egy kicsit komolyabb gép kell. Szerencsére már sok helyen van ilyen az országban.

Itt Pesten, tőlem nem messze is van egy spirálhajlító mágus műhelye, de a net is tele van hirdetéssel.

 

Előzmény: gyumolcs123 (119014)
rézműves1 Creative Commons License 2015.11.19 0 0 119021

Na erről beszéltem én 3-éve, hogy így lenne jó, mert így ami az üstfedőről lecsorog, az nem a vízzárba, hanem az üstbe csorog vissza, ahogy kell.  Jó látni, hogy működik és jól gondoltam.

Előzmény: envision (118979)
kornel8 Creative Commons License 2015.11.19 0 0 119020

Ezt benéztem, bocsi. Ne lehessen nyomás a rendszerben, jól gondolom? Ma a rongyos technikát alkalmazom,amit a múltkor tanácsoltál.

Előzmény: snapszmester (119019)
snapszmester Creative Commons License 2015.11.19 0 0 119019

Vízzárashoz kevés a fékcső. Kell a 22-28 as.

 

Előzmény: kornel8 (119018)
kornel8 Creative Commons License 2015.11.19 0 0 119018

Szia! Elég hozzá 3 m 15mm-es lágy rézcső, de amit Sogi belinkel minden reggel, ott ajánlások is vannak és még rengeteg hasznos tanács, szóval először ott nézz szét. :)

Előzmény: gyumolcs123 (119016)
duna és kanyar Creative Commons License 2015.11.19 0 0 119017

Nem azt fogod kapni, mint amire számítasz. A lentebb leírtak mellé hozzátenném azt is, hogy az alszesz 20-25 fokos alkoholtartalma érdemben kevés illóanyagot tud kiszedni a fűszerekből, illetve nem igazán azokat, amiket örömmel látnál a párlatodban. Jellemzően a vízoldékony alkotórészek fognak belekerülni az alszeszedbe. Inkább a tömény, hígítatlan párlatodba tegyél számodra kedves fűszereket és csak azután hígítsd a kívánt szeszfokra. Mindenből csak keveset, kevesebbet, mint amit elsőre gondolnál. Hozzátenni mindig lehet, de kivenni belőle már nem! A fahéj mellett pont a szegfűszeg a másik olyan fűszer, amivel nagyon kell vigyázni, mert ha már egy lehelettel több van belőle, úgy csíp és mar, mint a veszedelem! Mindennap illatolni és kóstolni kötelező! Osztom én is azon véleményt, hogy alatta érződnie kell az eredeti párlat ízvilágának is, mert különben ennyi erővel finomszeszbe is áztathatnád a fűszereket. Jó kísérletezgetést!

Előzmény: a_kis_donatellácska (118988)
gyumolcs123 Creative Commons License 2015.11.19 0 0 119016

50 literes

Előzmény: öreg_néne_b (119013)
kramoto Creative Commons License 2015.11.19 0 0 119015

Jól néz ki, valami ilyesmit kellene szerkeszteni.

Saját munkád vagy csináltattad?

Előzmény: envision (118979)
gyumolcs123 Creative Commons License 2015.11.19 0 0 119014

Kérdésem lenne, hogy hogyan lehet 28-as rézcsőből spirált hajlítani?

 

köszönöm 

 

gyümölcs123

Előzmény: Tan-csi (74192)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.11.19 0 0 119013

Nem mindegy, hány literes a főződ...

Előzmény: gyumolcs123 (119012)
gyumolcs123 Creative Commons License 2015.11.19 0 0 119012

Kérdésem lenne, hogy a vízzáras megoldásnál a 22 mm hűtőspirál is működik vagy kell a 28-as?

 

köszi

Előzmény: Tan-csi (74192)
Törölt nick Creative Commons License 2015.11.19 0 0 119011

Sarki ABC,ahol 1/2dl-es "páleszt" árulnak.Betétes az üveg(10ft).

Előzmény: kuntnerada (119005)
sogi01 Creative Commons License 2015.11.19 0 0 119010

                                                    vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (118940)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!