Keresés

Részletes keresés

benchmade Creative Commons License 2015.10.22 0 0 117711

Itt nem a Kopunovics mester a mester, hanem a Snapszmester! Én továbbra is úgy csinálom, ahogy tőle és a régi fórumos öregektől tanultam. Hál Istennek amikor én ide kezdtem járni, még itt voltak, és ők osztották a  tanácsot. Komolyan mondom sosem hittem volna de már Szilvakukc versei is hiányoznak :-)

Előzmény: ksanyi52 (117707)
taltos06 Creative Commons License 2015.10.22 0 0 117710

c-18-as lett átfúvókázva.Jól működik,hibátlan.

Előzmény: varadyz (117703)
varadyz Creative Commons License 2015.10.22 0 0 117709

Az elején nyomkodd alá a bundát mikor erős a bundaképződés hogy híg folyós legyen mindig. A vége fele mikor már egyre kisebb a bunda hagyd abba, hogy zárja a tetejét az is. Langyos helységben élesztőzve max 2 hét és lehet főzni ilyen módon. Agyonkeverni (fúrószárral stb..)sose keverd agyon.

Előzmény: ksanyi52 (117707)
varadyz Creative Commons License 2015.10.22 0 0 117708

Kááááár káááár, mind meghalunk, ne csináááld .... :)))

 

Köszi Szomjas cápa, hogy aggódsz a testi és lelki épségemért, de mint írtam vashordóba teszem és az üst köré rakom... néha megkeverem megforgatom mi ebben a baj? 

A forró cefrés verziót csak második helyre tettem mint megpróbálandó dolgot. De nem zárom ki azt sem egyenlőre. Most hétvégén meglássuk a hordós verzió jó-e.

 

 

Előzmény: Szomjas cápa (117676)
ksanyi52 Creative Commons License 2015.10.22 0 0 117707

Sziasztok! Mit szóltok az előbb olvasott és ide idézett cikkhez?  " A cefrét minden áldott nap kevergetni kell. Kopunovics mester úgy tartja, hogy ahányszor megkeverik, annyi kupicányival több pálinka lesz, mint lenne keverés nélkül. A cefre akkor kész, ha megáll a forrása. Ezt úgy lehet megállapítani (azon kívül, hogy már nem bugyog), hogy olajszerű réteg képződik a tetején." Akkor most keverjük vagy ne keverjük? Én minden reggel belenyomkodom a ( bundát) .  Üdv ksanyi.

Előzmény: Törölt nick (117698)
varadyz Creative Commons License 2015.10.22 0 0 117706

Rézkupolás mindenképpen. 

 

Előzmény: tanca1 (117672)
varadyz Creative Commons License 2015.10.22 0 0 117705

Írj levelet megírom privátban lehet, hogy ad neked a srác. Igaz Kiskőrösön lakik. Nem tudom hogy postáz-e. Lényegesen olcsóbban küldi mint a bóti. 
Amúgy attól függ hány liter kell biobótba is lehet kapni 1,2k / 900g. A srác 10kg-ot adott 5e-ért :)

 

Z.

Előzmény: azoli88 (117669)
varadyz Creative Commons License 2015.10.22 0 0 117704

Ahogy említettem vashordókba teszem és köré rakom az süt köré. Így ha nem is lesz meleg de legalább langyosodik. Nem csurpálom a forrót. De amúgy azt is lehet csinálni hogy a fémbe teszem a forrót és a műanyagba a hideget. Mind1. Majd meglássuk. LEhet kipróbálom lehet nem lesz rá szükség.

Előzmény: Figyelget (117665)
varadyz Creative Commons License 2015.10.22 0 0 117703

Milyen égőfej ez?

Előzmény: taltos06 (117663)
varadyz Creative Commons License 2015.10.22 0 0 117702

Nagyon szép ez a des. Nagyon gondolkoztam én is rajta csak a szimpla fal miatt voltam gyáva belevágni. Egyébként nekem is az lesz a bajom hogy nagy a szoknya ha fentebb emelem akkor jobban elérné a láng de rosszul ég. Ha lentebb teszem akkor meg üvöltetni kell hogy elérje a láng. 

 

Az új égővel jobb a helyzet valamivel de a 100 literből fakadóan rájöttem hogy a tehetetlenség miatt ez nem fog lényegesen változni hacsak nem alávágok egy kazánégőt. 

Annyit vettem észre hogy szebben ég jobban terül a láng és lényegesebben kevesebb a fogyasztás. Maholnap reduktort visszarakom az új égőre és megnézem hogy mit mutat. 

Tapasztalgatjuk még az új égőt. Írok még róla. Bár gyanítom egy FÉG kazán égő jobb választás lett volna.

Előzmény: anaret (117658)
Péter_33 Creative Commons License 2015.10.22 0 0 117701

Mint hegesztő mérnök, tiszteltetem...!

Előzmény: envision (117694)
Radakund Creative Commons License 2015.10.22 0 0 117700

Bocs, elírtam 0,5 %. 20 l alszesz esetetén 1 dl veszek el.

 

Előzmény: obsitos3 (117644)
Radakund Creative Commons License 2015.10.22 0 0 117699

Nem eléggé ízletes.

Előzmény: obsitos3 (117643)
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.22 0 0 117698

http://www.zetna.org/zek/folyoiratok/84/bozsik01.html

Az almánál.Én a múlt héten finomítottam a gála almámat.50-55liter alszeszhez 5kg nyers birset daraboltam héjastól.Aki kóstolta esküszik a birsre.Tiszta birs alszesz esetén gondolom még jobban ki fognak érződni az ízek.

Előzmény: glock09 (117687)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.22 0 0 117697
Szia!
Mint már jeleztem,semmi gond!
És igazad is van.Egészségünkre!
Előzmény: Szomjas cápa (117688)
tanca1 Creative Commons License 2015.10.22 0 0 117696

Így már értem. Ezek szerint Te is ilyent használsz? Akkor megoszthatnád velem a tapasztalataidat a főzővel kapcsolatosan. Sajnos 30-32 nap átfutási időt mondott, ami nem annyira tetszik.. :(

Előzmény: envision (117693)
sogi01 Creative Commons License 2015.10.22 0 0 117695

                                                   vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (117619)
envision Creative Commons License 2015.10.21 0 2 117694

Egyik munkatársam, a napokban követte el ezeket a varratokat (kézből).

Gondoltam megér egy megosztást.

 

envision Creative Commons License 2015.10.21 0 0 117693

'Mit értesz azon, hogy a'gyártó saját bevallása alapján"?

 

Voltam nála ,beszéltem vele ,vásároltam tőle.

Saját használatu főzője  rézkupolás ....azt hiszem ez sok mindent elárul.

Előzmény: tanca1 (117692)
tanca1 Creative Commons License 2015.10.21 0 0 117692

Mert szerintem nagyobb rézfelület lenne (pontos még nem számoltam ki) a tornyos kivitelnél. Viszont a betöltőnyílása nem tetszik..  Azt hiszem a rézkupolás lesz a nyerő. Mit értesz azon, hogy a 'gyártó saját bevallása alapján"?

Előzmény: envision (117685)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.10.21 0 0 117691

Egyszer vackor pálinkát kaptam, amiből hasonló tűs kristályok váltak ki. Nem tudom, mi az és máskor még nem találkoztam hasonló jelenséggel.

Előzmény: Norrington (117689)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.10.21 0 0 117690

Akkor a tanács: 

Olvasd el a minden reggel belinkelt tudnivalókat. Abban többek között a birs cefrézése is benne van. Nem hámozni kell. ;)

Előzmény: glock09 (117687)
Norrington Creative Commons License 2015.10.21 0 0 117689

Sziasztok :) 
Találkozott már valaki a pálinkája alján apró kristályokkal? Körtepálinkámat 1 hónapja főztem ki és mostanra azbeszthez hasonló apró szilánkos kristálykák jelentek meg az üveg alján. Folyamatosan figyelem a pálinkáimat, hogy ülepszik-e ki belőlük valami vagy sem és ennél az egynél ezt tapasztaltam, 1 hete még nem volt semmi. Korábban foglalkoztam bizonyos vegyületek, pl. rézgálic kristályok növesztésével, ezért különösen érdekel a dolog, hogy vajon vannak-e olyan anyagok a pálinkában, amik a szellőztetés hatására kristályképződést idéznek elő. Ha valakit érdekel a dolog megpróbálok fotót készíteni róluk :) 

Szomjas cápa Creative Commons License 2015.10.21 0 0 117688

Bocs a félreérthetőségért: obsitos is figyelmeztetett rá. Véletlen sem Téged akartalak b...tatni, hanem a szálat folytatni. A lónak négy lába van, mégis megveri a szódás.

Még eccer-kéccer négyszer-hétszer elnézést, előferdül velem, hogy a mondanivalóm szándéka a és a kimondott szavak enyhén szólva a eltérően értelmezhetők. A címzett a szál vala, semmiképp sem Te személyesen. 

Bocsánat, és ami a legfontosabb: Jó nedűt!

 

Előzmény: Figyelget (117683)
glock09 Creative Commons License 2015.10.21 0 0 117687

Én nem vitatkozni akarok!Csak tanácsot akartam kérni.....

Előzmény: öreg_néne_b (117682)
envision Creative Commons License 2015.10.21 0 0 117686

Ha pedig zenét akarsz hallgatni akkor egyik se :):)

Előzmény: obsitos3 (117684)
envision Creative Commons License 2015.10.21 0 0 117685

A szimpátiát mi alapján döntötted el?

A gyártó saját bevallása alapján ,és persze a garázsában lapuló lepárló alapján is arra lehet következtetni hogy nem a tornyos lepárló a befutó :)

Persze kinek mi a szimpatikus.....

Előzmény: tanca1 (117672)
obsitos3 Creative Commons License 2015.10.21 0 0 117684

Attól függ,mi hiányzik.Mélyből Orion,magas,közép:Videoton.Tiéd a választás lehetősége.

Előzmény: Szomjas cápa (117680)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.21 0 0 117683

Szia!

Maradéktalanul egyetértek!!

Csak miért engem ostorozol? :-)))))

(Tudom,hogy véletlen.)

De amúgy sem baj, a lényeg,hogy nem lehet elégszer elmondani:Ne játszunk a tűzzel(forrósággal) és főleg ne bagatellizáljuk el !!!

Előzmény: Szomjas cápa (117676)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.10.21 0 0 117682

Ennek így semmi értelme, ha a héjától keserű, akkor a nagy része úgyis benne van.

 

Egyébként az almának éppen a héja a legillatosabb része, és azt tenném az alszeszbe.

Előzmény: glock09 (117679)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!