Talán most. Szerintem elég lesz a "benyomom" technika, ha szép kerek az a gyűrű. Az nem gond, ha a "tavacska" = "cseppecske" alól is átszökik, a gyűrű alatt.
A lényeg az, hogy időzzön egy kicsit a forró páracsőben, ne szaladjon azonnal vissza.
Az pedig már magától értetődik, hogy minél több ilyen gyűrű, annál jobb.
Ezért van az én megoldásomban spirál, ami ugyanezt csinálja.
Akiknek komolyan szükségük van a nagy elválasztásra, azok különböző töltetekkel töltött több méter magas rektifikáló oszlopokat használnak. Többféle méretű, alakú és anyagú töltet van, mindegyiknek közös jellemzője, hogy úgy vannak kialakítva, hogy sehol ne képződjenek "tavacskák."
Sziasztok! Én azt olvastam róla hogy elpépesíti a cefrét. Valószínű hogy akkor préselésnél sok lesz a seprő. Én úgy oldottam meg a kozmaolaj eltávolítást hogy egy 5 literes ioncserélt vizes flakont színig öntöttem az al szesszel. Kicsit vártam majd egy pohárból a tölcsért 1-2 centire beleengedve még rátöltöttem 1-2 centet. (persze ezt a mosogató kagylóba) És eltűnt az olajfolt. Most jött le 2 adagból 5,05 liter al szesz. Holnap tisztázás. Üdv ksanyi.
Minden féle akadály, ami a visszafolyó flegma felgyűlését idézi elő több pontban, jó lehet. A "benyomásos" módszert már rég említettem, de tudtom szerint még nem csinálta meg senki. Te hogyan képzeled???
Ezekre azért van szükség, mert a hűtött páracsőben nagy mennyiségű flegma keletkezik, ez gyorsan visszacsorog és nem valósul meg az ismételt párologtatás = rektifikáció.
Sziasztok! kicsit másabb téma, szüreteltem kb 45 l cefrének való otelló kék szőlőt, ami szépen erjed, viszont hirtelen az az ötletem jött, mi lenne, ha bor lenne belőle pálinka helyett (még sosem készítettem bort)
Kérdezném, mivel raktam bele némi pektinbontót, ami ugye elfogyasztva nem túl egészséges, csinálhatok belőle még bort, vagy így már desztillálás nélkül nem lenne tanácsos fogyasztani?
Segítséget szeretnék kérni! Ismerősök lefőzték a szilvánkat és a pálinka tetején valami foltok úszkálnak, amit ha az ujjam hegyével leszedek és rákenem egy fehér szalvétára, akkor zöldes a színe. Mi lehet ez? Fogyasztható így? Ha átszűrjük pl. kv filteren az használa?
Jelenlegi állapot: 50l sörös hordó üst, motoros keverő, szimpla fal, 6l réz bogrács sisak, 1m hosszú, átm.22mm, 20fokos dőlésű páracső.
Deflegmációs teljesítményt szeretném emelni markánsan minimális anyagi ráfordítással. 0.5m 45mm-es köpenycsövet készülök ráépíteni a páracsőre hűtőnek, ebbe belevezetném a meleg hűtővizet, a páracsőbe kerülne 8-10db átm.3mm vörösréz huzal gyűrű -az érintett 0.5m hosszon- ami alul nem ér össze, engedi a flegmát folyni, segítendő a kiválasztásban.
Sziasztok! Vettem egy ilyet: ZIMOPEC P 110 L 10 ml 11,5 gr.. Azt mondták a boltban hogy kb 120 liter Birshez jó. A dobozán meg 600-1200 literig van írva. Melyiket fogadjam el? Tettem a kb 25 l -hez 15 cseppet. Üdv ksanyi.