Keresés

Részletes keresés

öreg_néne_b Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116938

Előzmény: öreg_néne_b (116936)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116937

Bocsánat, azt hiszem félreértettelek az előbb!

Talán most. Szerintem elég lesz a "benyomom" technika, ha szép kerek az a gyűrű. Az nem gond, ha a "tavacska" = "cseppecske" alól is átszökik, a gyűrű alatt.

A lényeg az, hogy időzzön egy kicsit a forró páracsőben, ne szaladjon azonnal vissza.

Az pedig már magától értetődik, hogy minél több ilyen gyűrű, annál jobb.

Ezért van az én megoldásomban spirál, ami ugyanezt csinálja.

Jó nedűt!!!

 

Előzmény: endrepp (116932)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116936

Akiknek komolyan szükségük van a nagy elválasztásra, azok különböző töltetekkel töltött több méter magas rektifikáló oszlopokat használnak. Többféle méretű, alakú és anyagú töltet van, mindegyiknek közös jellemzője, hogy úgy vannak kialakítva, hogy sehol ne képződjenek "tavacskák."

Előzmény: Feeriba51 (116934)
ksanyi52 Creative Commons License 2015.10.09 0 1 116935

Sziasztok! Én azt olvastam róla hogy elpépesíti a cefrét. Valószínű hogy akkor préselésnél sok lesz a seprő. Én úgy oldottam meg a kozmaolaj eltávolítást hogy egy 5 literes ioncserélt vizes flakont színig öntöttem az al szesszel. Kicsit vártam majd egy pohárból a tölcsért 1-2 centire beleengedve még rátöltöttem 1-2 centet. (persze ezt a mosogató kagylóba) És eltűnt az olajfolt. Most jött le 2 adagból 5,05 liter al szesz. Holnap tisztázás. Üdv ksanyi. 

Előzmény: Figyelget (116929)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116934

Minden féle akadály, ami a visszafolyó flegma felgyűlését idézi elő több pontban, jó lehet. A "benyomásos" módszert már rég említettem, de tudtom szerint még nem csinálta meg senki. Te hogyan képzeled???

Ezekre azért van szükség, mert a hűtött páracsőben nagy mennyiségű flegma keletkezik, ez gyorsan visszacsorog és nem valósul meg az ismételt párologtatás = rektifikáció.

Jó nedűt!!!

Előzmény: endrepp (116932)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.10.09 -1 1 116933

Nem kellenek tavacskák, bőven elég a folyadékfilm, ami lecsapódik a cső falán.

Előzmény: endrepp (116932)
endrepp Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116932

Kis "tavacskák" kialakulásához azt hiszem kevés lesz a "benyomom" technológia, így max. némi viszkozitás képez tavat.

Előzmény: Feeriba51 (116924)
endrepp Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116931

Ok. Ledokumentálom.

Feeriba51, Figyelget köszönöm, így fogom tenni.

Előzmény: sörös100 (116925)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116930

Kivágtam egy szeletet a hengerből, összehegesztjük újra, ezúttal belülről, és kívül öblítjük.

Előzmény: foxrudi (116906)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.09 0 1 116929
Miért? Mi bajod lesz tőle?Komolyan kérdezem.
De a borkészítésnél is használatos segédanyag egyébként.
Előzmény: Péter_33 (116926)
obsitos3 Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116928

csak néhány óránál tovább nem érdemes várni a préseléssel.

Előzmény: obsitos3 (116927)
obsitos3 Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116927

A Zimopec pektinbontót pl. kifejezetten borkészítéshez találták ki.

Előzmény: Péter_33 (116926)
Péter_33 Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116926

Sziasztok! kicsit másabb téma, szüreteltem kb 45 l cefrének való otelló kék szőlőt, ami szépen erjed, viszont hirtelen az az ötletem jött, mi lenne, ha bor lenne belőle pálinka helyett (még sosem készítettem bort)

Kérdezném, mivel raktam bele némi pektinbontót, ami ugye elfogyasztva nem túl egészséges, csinálhatok belőle még bort, vagy így már desztillálás nélkül nem lenne tanácsos fogyasztani?

sörös100 Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116925

Szia Endrepp.

 

50-es sörösöm van nekem is ha elkészült az átalakítás dobnál fel pár képet. Köszi. 

 

Előzmény: endrepp (116913)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116924

Amint Figyelget is mondta, a rézgyűrűk alul érjenek össze okvetlenül!

Így "kis tavacskák" keletkeznek a páracsőben, amik elősegítik a rektifikációt is. Sőt az általad említett "hűtő" elé is tennék néhány ilyen gyűrűt.

Jó nedűt!!!

Előzmény: endrepp (116913)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.09 0 1 116923
Vannak különféle machinációk(gyanta,tej),de ha a pálinkában nem látszik,akkor szerintem ne bonyolódj bele.
Előzmény: batarrr (116920)
batarrr Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116922

köszönöm

Előzmény: Figyelget (116921)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116921
Újrafőzni biztos nem kell.
Előzmény: batarrr (116920)
batarrr Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116920

Engem a zöld színe ijesztett meg. Szóval akkor, ha le tudjuk így szedni, akkor nyugodtan iható? Nem kell újra főzni? 

Előzmény: Figyelget (116918)
Berzeg Creative Commons License 2015.10.09 0 2 116919

Rézzel szennyezett kozmaolaj.

Előzmény: batarrr (116917)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116918
Szia!
Át is szűrheted,de le is kaphatod a tetejéről pl papírtörlővel.Valószínűleg kozmaolaj.
Előzmény: batarrr (116917)
batarrr Creative Commons License 2015.10.09 0 1 116917

Segítséget szeretnék kérni! Ismerősök lefőzték a szilvánkat és a pálinka tetején valami foltok úszkálnak, amit ha az ujjam hegyével leszedek és rákenem egy fehér szalvétára, akkor zöldes a színe. Mi lehet ez? Fogyasztható így? Ha átszűrjük pl. kv filteren az használa? 

Berzeg Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116916

ZIMOPEC P 110 L adagolása 0,5-2g/100l cefre. A birsre kicsit több is mehet.

Előzmény: ksanyi52 (116910)
Berzeg Creative Commons License 2015.10.09 0 1 116915

Örülök, hogy egyetértünk.

Ha visszarakja, akkor mindig több és több előpárlat lesz. A káros anyagok nagyon feldúsulnak, nincs értelme!

Előzmény: öreg_néne_b (116905)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116914
Szia!
Szerintem szuper,de akár össze is érhetne a rézgyűrű alul.Aminek kell az úgyis visszafolyik.
Előzmény: endrepp (116913)
endrepp Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116913

Sziasztok!

Jelenlegi állapot: 50l sörös hordó üst, motoros keverő, szimpla fal, 6l réz bogrács sisak, 1m hosszú, átm.22mm, 20fokos dőlésű páracső.

Deflegmációs teljesítményt szeretném emelni markánsan minimális anyagi ráfordítással. 0.5m 45mm-es köpenycsövet készülök ráépíteni a páracsőre hűtőnek, ebbe belevezetném a meleg hűtővizet, a páracsőbe kerülne 8-10db átm.3mm vörösréz huzal gyűrű -az érintett 0.5m hosszon- ami alul nem ér össze, engedi a flegmát folyni, segítendő a kiválasztásban.

Mi a véleményetek? 

Intercooler. Creative Commons License 2015.10.09 0 1 116912

Szia!

Köszönöm a neked,   "Figyelget"-nek és "öreg_néne_b"-nek a választ. Megfogadom a tanácsaitokat.

Előzmény: forgione1 (116889)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116911
Szia!
A birshez túl kell adagolni.Fogadd el,amit a boltban mondtak,ártani nem fogsz vele.
Előzmény: ksanyi52 (116910)
ksanyi52 Creative Commons License 2015.10.09 0 1 116910

Sziasztok! Vettem egy ilyet: ZIMOPEC P 110 L 10 ml  11,5 gr.. Azt mondták a boltban hogy kb 120 liter  Birshez jó. A dobozán meg 600-1200 literig van írva. Melyiket fogadjam el?  Tettem a kb 25 l -hez 15 cseppet. Üdv ksanyi.

kornel8 Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116909

Szia! Köszi, így tettem, aztán meglátjuk ma délután. :)

Előzmény: Figyelget (116896)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!