Keresés

Részletes keresés

Figyelget Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116921
Újrafőzni biztos nem kell.
Előzmény: batarrr (116920)
batarrr Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116920

Engem a zöld színe ijesztett meg. Szóval akkor, ha le tudjuk így szedni, akkor nyugodtan iható? Nem kell újra főzni? 

Előzmény: Figyelget (116918)
Berzeg Creative Commons License 2015.10.09 0 2 116919

Rézzel szennyezett kozmaolaj.

Előzmény: batarrr (116917)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116918
Szia!
Át is szűrheted,de le is kaphatod a tetejéről pl papírtörlővel.Valószínűleg kozmaolaj.
Előzmény: batarrr (116917)
batarrr Creative Commons License 2015.10.09 0 1 116917

Segítséget szeretnék kérni! Ismerősök lefőzték a szilvánkat és a pálinka tetején valami foltok úszkálnak, amit ha az ujjam hegyével leszedek és rákenem egy fehér szalvétára, akkor zöldes a színe. Mi lehet ez? Fogyasztható így? Ha átszűrjük pl. kv filteren az használa? 

Berzeg Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116916

ZIMOPEC P 110 L adagolása 0,5-2g/100l cefre. A birsre kicsit több is mehet.

Előzmény: ksanyi52 (116910)
Berzeg Creative Commons License 2015.10.09 0 1 116915

Örülök, hogy egyetértünk.

Ha visszarakja, akkor mindig több és több előpárlat lesz. A káros anyagok nagyon feldúsulnak, nincs értelme!

Előzmény: öreg_néne_b (116905)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116914
Szia!
Szerintem szuper,de akár össze is érhetne a rézgyűrű alul.Aminek kell az úgyis visszafolyik.
Előzmény: endrepp (116913)
endrepp Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116913

Sziasztok!

Jelenlegi állapot: 50l sörös hordó üst, motoros keverő, szimpla fal, 6l réz bogrács sisak, 1m hosszú, átm.22mm, 20fokos dőlésű páracső.

Deflegmációs teljesítményt szeretném emelni markánsan minimális anyagi ráfordítással. 0.5m 45mm-es köpenycsövet készülök ráépíteni a páracsőre hűtőnek, ebbe belevezetném a meleg hűtővizet, a páracsőbe kerülne 8-10db átm.3mm vörösréz huzal gyűrű -az érintett 0.5m hosszon- ami alul nem ér össze, engedi a flegmát folyni, segítendő a kiválasztásban.

Mi a véleményetek? 

Intercooler. Creative Commons License 2015.10.09 0 1 116912

Szia!

Köszönöm a neked,   "Figyelget"-nek és "öreg_néne_b"-nek a választ. Megfogadom a tanácsaitokat.

Előzmény: forgione1 (116889)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116911
Szia!
A birshez túl kell adagolni.Fogadd el,amit a boltban mondtak,ártani nem fogsz vele.
Előzmény: ksanyi52 (116910)
ksanyi52 Creative Commons License 2015.10.09 0 1 116910

Sziasztok! Vettem egy ilyet: ZIMOPEC P 110 L 10 ml  11,5 gr.. Azt mondták a boltban hogy kb 120 liter  Birshez jó. A dobozán meg 600-1200 literig van írva. Melyiket fogadjam el?  Tettem a kb 25 l -hez 15 cseppet. Üdv ksanyi.

kornel8 Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116909

Szia! Köszi, így tettem, aztán meglátjuk ma délután. :)

Előzmény: Figyelget (116896)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116908

Elsőre az a megoldás úszott be, hogy a sima 50-es keg közepébe betoldok egy másik keg-bol 1/3-nyi részt.

Én ezt kihagynám. Sok munkával készítesz egy arányaiban túl magas főzőt. Ha mindenáron két menetben akarsz lefőzni egy hordó cefrét, tegyél bele kevesebbet, legalább tuti nem habzik ki. :)

Előzmény: Intercooler. (116888)
sogi01 Creative Commons License 2015.10.09 0 1 116907

                                              vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (116887)
foxrudi Creative Commons License 2015.10.08 0 0 116906

Nem szabad folyamatosan hegeszteni ilyenkor.Kisebb szakaszokban meg-meg állni,és hagyni vissza hűlni az anyagot.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (116902)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.10.08 0 0 116905

Az ok, ha összegyűjti és egyszer még finomítja. De ő folyamatosan visszarakja...

Előzmény: Berzeg (116904)
Berzeg Creative Commons License 2015.10.08 0 2 116904

A hivatalosnak tekinthető könyvek szerint előpárlatot és utópárlatot össze lehet önteni és újból finomítani, de az itt keletkező nem középpárlatot el kell dobni, tovább nem szabad bekeverni.

Én egyébként nem támogatom az előpárlat újbóli finomítását semmilyen formában. 

Az utópárlatokat viszont érdemes a szezon végén újra finomítani és a nem középpárlatot eldobni.

Ha ez tetszik, akkor finomításkor nem érdemes 40 foknál megállni.

Előzmény: öreg_néne_b (116903)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.10.08 0 1 116903

az utópárlatot még leszedem 40-ig, amit nyomban össze is öntök az elő párlattal. Mindez pedig majd megy a következő adag tisztázásába.

 

Azaz az előpárlatot dúsítod az idők végezetéig? A végén mit csinálsz a tiszta etil-acetáttal?

Előzmény: forgione1 (116890)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2015.10.08 0 0 116902

Nem szőrösödött vissza a másik oldalra egy darabig, awizva lett. Söröshordó megtoldva egy másik hordónak a negyedével.

Előzmény: foxrudi (116901)
foxrudi Creative Commons License 2015.10.08 0 0 116901

Awiztad,vagy elektródáztad?Vizes rongy volt a másik oldalon,hogy hűtse,és ne engedje átszőrösödni??

  Fénykép lenne a legjobb,hogy látni lehessen a konkrét helyzetet,és milyen vastag a lemez?

Előzmény: Szkajvolker Lajos (116900)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2015.10.08 0 0 116900

Nem sikerült, kevés amperral, leköszörülve, hozaganyaggal, sem akart normálisan összeolvadni, még ki is lukadt. :(

Előzmény: foxrudi (116884)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.08 0 0 116899

Vállalom,de akkor ez mi? :-)

"Vegyünk 100 ml középpárlatot és keverjünk hozzá 10 ml az első, utópárlatnak vélt pohárból."-Feribá

 

 

"Nem tudom ki hogyan van vele de én biztos nem kóstolgatom, se az elejét se a végét. Elő párlat 1%-át felfogom, majd szaglással kis poharanként ahol már nem acetonos megkezdem a középpárlat gyűjtését. Ezt lefőzöm 55 alkoholfokig, majd az utópárlatot még leszedem 40-ig, amit nyomban össze is öntök az elő párlattal. Mindez pedig majd megy a következő adag tisztázásába.

Abból már kinőttem, hogy savanya fazékízeket kóstolgassak."-Te

 

Nem egyről van szó,szerintem.

Előzmény: forgione1 (116897)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.10.08 0 1 116898

Igen, ez a módszer elég hatásos lehet az alkohol kivonására, két lépcsőben a cefréből.

Jó alkoholt:-)))

Előzmény: forgione1 (116890)
forgione1 Creative Commons License 2015.10.08 0 0 116897

Még mindig te!

Előzmény: Figyelget (116895)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.08 0 0 116896

Szia!

Szerintem jó lesz az úgy.

(Biztos,hogy több lesz benne,mintha cefrézéskor oltanád be simán élesztővel. És ugye az is elég szokott lenni.)

Előzmény: kornel8 (116892)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.08 0 0 116895

Dehogynem! :-)

Te nem arról beszéltél,Feribá igen. No akkor ki nem figyelget? :-)

Előzmény: forgione1 (116893)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.08 0 0 116894

Szia!

Üdv itt!

Egy "kicsit" magas lesz úgy az üstöd. Dupla fal nélkül elég veszélyes úgy(leégés).

Előzmény: Intercooler. (116888)
forgione1 Creative Commons License 2015.10.08 0 1 116893

Nem pontosan figyelgetsz!

 

Én nem hozzárakásról beszéltem, hanem .....olvasd el újra:-)

Előzmény: Figyelget (116891)
kornel8 Creative Commons License 2015.10.08 0 0 116892

Sziasztok. Holnap cefréznék és oltócefrét készítenék ma este. Tudom 4-5 nappal előtte írja,de arra gondoltam, hogy 200 kg-hoz csinálnék 10 kg-ot, ehhez mondjuk 5 g fajélesztőt raknék. Holnap délután hozzáadva a 200 kg-hoz elég lehet az élesztők száma? 22 C-on lenne addig. Előre is köszi.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!