Keresés

Részletes keresés

Feeriba51 Creative Commons License 2015.09.10 0 0 115474

Ma ismét nem fogsz vezetni.:-)))

Jó nedűt!!!

Előzmény: Pálinkás Alex (115473)
Pálinkás Alex Creative Commons License 2015.09.10 0 1 115473

Fábry Sándor mondta régebben, hogy egy csipetnyi sz@rral mindent el lehet rontani. Mindenki nevetett a poénon. Az élet viszont alátámasztja ezen bölcsességet. Valamit elszúrunk, érződik.

Legyen ez étel, vagy ital.

De nekünk is volt életbölcsességünk. Így hangzott: Minden változik, de a hülyeség örök!

 

Mindenki vegyen elő egy üveget

Telit, ne üreset

Töltsön ki egy emberest,

Húzza le ne legyen rest

 

Barackot, vagy szilvát

Ebben nem talál hibát

A körte az kényes

Finom és színe fényes

 

A meggy az egy álom

A következő kört én álom

 

Egészségetekre!

 

Barret02 Creative Commons License 2015.09.10 0 2 115472

Forralj benne ivóvizet! Ha abban nincs benne a fura íz,akkor szerintem nem a főzőből jön...

Előzmény: adam1117 (115469)
Pálinkás Alex Creative Commons License 2015.09.10 0 1 115471

Leért rendesen a pincébe.

Szépen pezseg. Ízre kicsit fura, de finom paradicsom jellegű. Sok CO2 megcsap, de dömöckölöm lelkiismeretesen. Hátha valami különleges ízzel meghálálja.

 

 

Előzmény: Figyelget (115468)
Figyelget Creative Commons License 2015.09.10 0 0 115470
Kezdek én is fonalat veszteni. Ha volt hőálló tömítés,akkor mire föl a cseréje?
Elhiszem,hogy volt jó pálinkád hasonló cefrézéssel,de attól még nem úgy kell.
Előzmény: adam1117 (115469)
adam1117 Creative Commons License 2015.09.10 0 0 115469

Volt, valami hőálló gumi.

A cefrét mindíg igy csináltam, és volt hogy egy gulyáságyúra eszkábált rércső plussz a hűtő volt amivel kifőzték nekem, és kimondottan finom pálinka lett. Nekem meg ezzel a szuper csoda főzővel még véletlenül se sikerült ihatót készíteni 10 főzésből. És tényleg mindnek ugyan olyan jellegzetes ize van. Ez az idegesítő

Előzmény: Figyelget (115467)
Figyelget Creative Commons License 2015.09.10 0 0 115468
Egészségedre!
Paradicsom projekt hogy áll?Leért a pincébe?
Előzmény: Pálinkás Alex (115462)
Figyelget Creative Commons License 2015.09.10 0 0 115467
Nem mondod komolyan,hogy ennyi pénzért nem volt tömítés hozzá?!
Előzmény: adam1117 (115457)
Figyelget Creative Commons License 2015.09.10 0 0 115466
Az a "szinte" a probléma!
Előzmény: adam1117 (115463)
barkócza Creative Commons License 2015.09.10 0 0 115465

Értsd meg, a cefrézést teljesen nem úgy csinálod, ahogy a szakirodalomban van. Olvasd el a linkeket.

Előzmény: adam1117 (115463)
Bárk_i Creative Commons License 2015.09.10 0 0 115464

egs :) . A meggy pálinkában nálam is megy :)

 Borral nem keverem.....

Előzmény: Pálinkás Alex (115462)
adam1117 Creative Commons License 2015.09.10 0 0 115463

A gumitömítést már kicseréltem, ivóvízhez való klingeritre.

A cefrézést szinte teljesen úgy csinálom mint a szakirodalomban van, csak élesztőt nem rakok bele. 

Pálinkás Alex Creative Commons License 2015.09.10 0 0 115462

Én már elvesztettem a fonalat a pálinkafőző hibával kapcsolatban.

 

Következő képem címe: fél úton az (V)igazság felé!

 

Fogadjátok szeretettel!

 

Meggybor magyar koka kolával és meggy pálinka magyar pohárral.

 

zsorsz Creative Commons License 2015.09.10 0 0 115461

Egy kis szakirodalom nagyon rád férne!

Előzmény: adam1117 (115455)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.09.10 0 0 115460

Ha nem gyári és gumitömítéses, akkor lehet az a baj, az élelmiszeripari gumi fehér, a fekete gumiból oldhat ki a forró alkohol.

Előzmény: adam1117 (115457)
zsorsz Creative Commons License 2015.09.10 0 1 115459

sogi01 9 órája 0 0 115412

                                                      vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

 

Előzmény: adam1117 (115455)
barkócza Creative Commons License 2015.09.10 0 0 115458

Barkácsolt? Azt hittük, gyári.

 

Viszont cefrézni rosszul cefrézel, olvasd el a cím alatti linket, ott minden le van írva.

Előzmény: adam1117 (115457)
adam1117 Creative Commons License 2015.09.10 0 0 115457

Az enyém sajnos nem gyári, hanem barkácsolt. De már megbántam, mert ennyi pénzért azt is vehettem volna.

Nincs itt valaki esetleg Gyöngyös Hatvan kb 50km-es körzetében, aki személyesen rá nézne, kipróbálnánk együtt? Természetesen elmegyek érte. 

Előzmény: snapszmester (115454)
Bárk_i Creative Commons License 2015.09.10 0 0 115456

Van valaki aki már főzött almát úgy ,hogy az al szesz finomításakor birset tett bele.érdekelne átjön-e a birs íze vagy sem.

 

adam1117 Creative Commons License 2015.09.10 0 0 115455

Tovább nem szoktam pépesíteni, csak miután bele rakom a hordóba akkor még jól össze szoktam keverni, valamit biztos tör rajta még az is, de keverőszárral nem. 1-2 naponta meg szoktam kevergetni, a hordón rajta van a teteje de nincs lepántolva. Pincében (föld alatt) tárolom. miután kiforrt lezárom. 

 

Előzmény: forgione1 (115450)
snapszmester Creative Commons License 2015.09.10 0 0 115454

Normális esetben. Hallottam már rossz tomitesrol, de ennek is még kellene szűnni ennyi főzés után. Gyári készüléknél nem is fordulhat elő.

Előzmény: barkócza (115452)
snapszmester Creative Commons License 2015.09.10 0 1 115453

Az ültetvényről tavaj is több hasonló termék került ki.

Aki már kapott konygazt a kepebe az tudja miről beszélek.

Előzmény: körte51 (115448)
barkócza Creative Commons License 2015.09.10 0 0 115452

Leírtad. Igen, "öreg", azaz romlott volt a cefre. A pálinka minősége a cefrézésen múlik, a jó cefréhez a főző rossz anyagot már nem tud hozzáadni.

Előzmény: adam1117 (115446)
Figyelget Creative Commons License 2015.09.10 0 0 115451
"kihozatal kb ami a nagykönyvben meg van írva"
Csak erre szerettem volna kilyukadni.Mert akkor itt több szálon fut a problem.
Előzmény: barkócza (115445)
forgione1 Creative Commons License 2015.09.10 0 0 115450

Ezen felül a szilvát még pépesítetted valamivel?

Még a darált almát is átgyúrom festékkeverővel. Nálad maradt darabos?

Bunda lenyomkodás, oxigéntől óvás?

Előzmény: forgione1 (115449)
forgione1 Creative Commons License 2015.09.10 0 0 115449

Max 10 nap még kiforr, de az elmúlt meleg időkben még ennyi sem.

Azt azonnal főzni kell, nem várni vele 1 hónapot:-)

 

A jó pálinka 90%-ban a cefrézésen múlik!

 

Itt valós szakembereket találsz, ismerőseidre ne nagyon hagyatkozz, mert azok amit itt eddig elmondtál róluk messziről nem is konyítanak a pálinkakészítéshez.

Előzmény: adam1117 (115446)
körte51 Creative Commons License 2015.09.10 0 1 115448

Bővebben lehetne hallani az akroleines pálinkáról?Miből volt ? Tudsz valamit a cefréről? Tényleg annyira szúrós szagú? Semmivel összetéveszthető?

Előzmény: snapszmester (115430)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 0 0 115447

Itt az ajánlás, hogy

A cefre miután kiforrt, ami ...pár nap, egy hét... mielőbb kifőzni, napokon belül.

 

----

 

Hogyan véded meg hetekig a romlástól a  cefréd?!

Előzmény: adam1117 (115446)
adam1117 Creative Commons License 2015.09.10 0 0 115446

A cefre miután kiforrt (kb 2-3 hét)  utána egy hónapon belül ki is főztem mindig. Arra gondoltál, hogy esetleg nem-e öreg volt a cefer? Szerintem nem. 

Ha utópárlatos lenne az kijönne újra tisztázással, ha nem tévedek. Ebből nem jött ki, még úgy se, hogy elvittem egy ismerőshöz, és az övével próbáltuk újra tisztázni. 

Előzmény: barkócza (115444)
barkócza Creative Commons License 2015.09.10 0 0 115445

Ha 20-25-nél állsz le, az nagyon korán van, de nem ettől rossz a pálinka, ha rossz.

Előzmény: adam1117 (115441)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!