Keresés

Részletes keresés

körte51 Creative Commons License 2015.08.29 0 2 114677

Szép, valóban remekmű!:-) Csak a Feribá féle rugó , vétek ráfúrni a kuktaszelepet!Be tudod szabályozni a rugóerőt , belefújsz a kifolyócsőbe és szépen megemelkedik ,ennél nagyobb biztonság ,hogy elemelkedik a sisak ,nincs . Szinte a sisak tömege letömít , nem kell agyonhúzni !

Előzmény: sörös100 (114664)
norris53 Creative Commons License 2015.08.29 0 0 114676

Gratulálok !

Látszik rajta a hozzá értő kéz - sok sikert a be üzemeléshez :-)

Előzmény: sörös100 (114675)
sörös100 Creative Commons License 2015.08.29 0 0 114675

Szia Feerriba.

 

Köszönöm a tanácsot és remélem én is,hogy jól fog működni a következő szezonban.

Előzmény: Feeriba51 (114672)
sörös100 Creative Commons License 2015.08.29 0 0 114674

Szia Pálinkás .

 

Kösz a dicsérő szavakat awi-vl lett hegesztve az egész. Sisak tömítése szilikon csővel lesz megoldva. Kukta szelepet szeretnék beleszerelni, lesz hőmérő is a páracsőbe.

Előzmény: Pálinkás Alex (114673)
Pálinkás Alex Creative Commons License 2015.08.29 0 0 114673

Nagyon szép főző. És nagyon szépek a réz forrasztások. 

 

Érdekes a sisakja. A felső részbe akár aromakosarat is beletehetsz.  De lehet, hogy éppen ezért készítetted így.

 

Egy biztonsági szelep neked tetsző helyre, szerintem nem ártana. Esetleg ha egy hőmérőt szerelsz rá, akkor még tudományosabb.

 

Az is nagyon jó az amit Feeriá mond, hogy rugós leszorítás. És még a menetet is védi.

 

De előbb-utóbb rugó nélkül marad a drága, vagy ha a sógor kölcsön kéri egy pálinkás körre, aztán fogóval ráhúzza a rugós csavart, mert hát fő a biztonság, nehogy szivárogjon. :))

 

Mivel tömítesz a sisak és az üst között? Szilikon cső, szilikon lap, vagy rozslisztes csodapaszta?

Előzmény: sörös100 (114664)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.08.29 0 4 114672

Nagyon jól néz ki és reméljük, hogy jól is működik majd.

Én a leszorító csavarok alá tennék egy-egy rugót. Annyira szorítsd le ezekkel, hogy ha belefújsz erősebben a páracsövön keresztül, akkor engedjen ki a tömítés mellett. Ennél jobb biztonsági szelep nem kell.

Jó nedűt!!!

Előzmény: sörös100 (114665)
Tucso69 Creative Commons License 2015.08.29 0 0 114671

Valami nem stimmel, ha csak csöpög.

Valószínűleg elmegy a hő az üst mellett, csinálj hőterelő szoknyát, így az oldalát is melegíti. Ugyanekkora üstöm van, közel sem teljes krafton 3 óra alatt lejön az alszesz.

Előzmény: a_kis_donatellácska (114650)
norris53 Creative Commons License 2015.08.29 0 0 114670

Rossz helyen jártál ha ezt olvastad !

 50 literes duplafalú a főzőm- 50 perc a felfűtés - 2,5 óra a lepárlás ideje (cefréből)

Előzmény: Bárk_i (114651)
Bárk_i Creative Commons License 2015.08.29 0 0 114669

Biztosan így van,de mint mondtam ha 1 liter is lesz és iható, spec azzal is elégedett leszek :-)

Előzmény: Hurkafej (114667)
a_kis_donatellácska Creative Commons License 2015.08.29 0 0 114668

Köszönöm az útmutatást.

 

Addig főztem amíg a sisakra löttyintve meggyújtható volt. Vagyis egy kicsit tovább. Nem vagyok túl elégedett, kb 2,5-2,7 liter lett az alszesz 15-ből. Igaz, hogy fossá érett, löttyedt szilvából volt.

Előzmény: öreg_néne_b (114661)
Hurkafej Creative Commons License 2015.08.29 0 0 114667

Inkább ne várj csak maximum 1 litert tőle. De mivel nem remekelt az alszesz, így gondolom többet kell elvenni belőle. 

Előzmény: Bárk_i (114666)
Bárk_i Creative Commons License 2015.08.29 0 0 114666

3 liter alszesz gondolom vagy 1,5 liter pálinka csak lesz belőle na kiderül ez majd kicsit később,azért van még mit csinálni pl próbára teszem a vegyest is bár még nem borítottam egybe .

sörös100 Creative Commons License 2015.08.29 0 0 114665

sörös100 Creative Commons License 2015.08.29 0 0 114664

Üdv mindenkinek.

 

Szép lassan elkészül a remekmű . Kíváncsi lennék a véleményetekre ne kíméljetek. Szép napot mindenkinek.

öreg_néne_b Creative Commons License 2015.08.29 0 0 114663

Igen.

Előzmény: Bárk_i (114658)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.08.29 0 0 114662

Általában egy óra, amíg fel forr egy teli üst és három óra a cefre főzés, négy a finomítás.

Előzmény: a_kis_donatellácska (114659)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.08.29 0 0 114661

Húsz literes üsttől ne várd a pisilő kisfiút, az Snapszmester üstjére vonatkozik. Ő nem kicsiben nyomja. :) Ha a húszliteresből is így jönne, öt perc alatt végeznél.

Előzmény: a_kis_donatellácska (114650)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.08.29 0 1 114660

A tej (enyhén) savas. Ha megsavanyodik, akkor erősebben. :)

Előzmény: Pálinkás Alex (114649)
a_kis_donatellácska Creative Commons License 2015.08.29 0 0 114659

Másfél-két óra alatt kb. 1,8-2L alszesz jött le. Ez megfelelő vagy lassúnak számít? Mivel az első főzésem, így nem tudom.

Előzmény: Figyelget (114656)
Bárk_i Creative Commons License 2015.08.29 0 0 114658

Aztán a következő kérdés. Ha mondjuk ugyan annyira vagy épp kevesebbre jön ki a fok mint az előző főzetnél ami 21 volt akkor gondolom összesen lesz kb 20 °, ezt csak simán vissza teszem és finomítom ?

Bárk_i Creative Commons License 2015.08.29 0 0 114657

Na ezt nem értem ! Gondoltam tesztelem magam. Tegnapihoz képest a fok semmit sem változott de viszont halványodott a kékség,vajon ez mitől van ?

 

Figyelget Creative Commons License 2015.08.29 0 0 114656
Dehogy volt igaza,ha növekedik is a főzési idő,legfeljebb percekkel és nem órákkal.Szerintem.
Előzmény: a_kis_donatellácska (114653)
Hurkafej Creative Commons License 2015.08.29 0 0 114655

A szénsavas ásványvíz is kb 3-mas... :)

Előzmény: Pálinkás Alex (114649)
Hurkafej Creative Commons License 2015.08.29 0 0 114654

Vásárolni jobb rázva szerintem. Mármint ha csak annyira rázzák, hogy ami 1-2 napon belül esne le, az essen le.

Legalább friss anyagod lesz, nem pedig már a földön erjedésnek indult valami.

Előzmény: naivkezdo (114652)
a_kis_donatellácska Creative Commons License 2015.08.29 0 0 114653

Bárki is mondta, nagyon úgy néz ki, hogy igaza volt.

Előzmény: Bárk_i (114651)
naivkezdo Creative Commons License 2015.08.29 0 0 114652

bocs, nekem is tegnap szóltak, hogy rázták, ma el kell vinni. árat is tegnap tudtam meg.

namindegy.

Előzmény: zsorsz (114618)
Bárk_i Creative Commons License 2015.08.29 0 0 114651

Valahol olvastam, azt írták a dupla falú főzőbe akár 2 óra is lehet mire elindul a párlat és a sima falúhoz képest is sokkal hosszabb lesz a párlás ideje

Előzmény: a_kis_donatellácska (114650)
a_kis_donatellácska Creative Commons License 2015.08.29 0 0 114650

Üdvözlet.

 

Kissé elbizonytalanodtam.

Most főzöm a robbanós szilva megmaradt részét, ezzel debütálok meg a főzőm is. 20L-es ételszállító badella, dupla fal olajjal töltve, 6L-es réz sisak, 1m páracső, 5m hűtő (nem volt szívem elvágni a lágy rézcsövet, olyan drága volt), alatta 5,5Kw-os gázégő.

De nem úgy jön mint egy pisilő kisfiúból az anyag, hanem csak erőteljesen csöpög bármeddig növelem a fűtőteljesítményt. A páracső vízszinteshez képest 35-40 fokot zár be.

 

Hogyan növelhetném a sebességet? Tekerjem be rockwool-lal? Van ötlet?

 

Pálinkás Alex Creative Commons License 2015.08.29 0 0 114649

Megnéztem a Wikipédián, hogy minek mennyi a PH értéke.

Vannak újdonságok számomra:

 

Akkusav 1 PH

Coca-Cola 2-3 PH

 

A tej, az tényleg savas? Majdnem semleges, de hogy a savas oldalon legyen, az nekem furcsa.

 

A Beton és az oltott mésznek közel azonos lúgos PH értéke van.

 

Egy jó kis házi 50 fokos szilva pálinkának frissen főzve mennyi a PH-ja?

 

Alkohol fok függvényében változik? Hiszen hígítjuk vízzel.

 

 

 

 

 

Előzmény: Figyelget (114647)
sogi01 Creative Commons License 2015.08.29 0 0 114648

                                                    vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (114547)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!