Keresés

Részletes keresés

Figyelget Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113717
Reklám helye?
Előzmény: hobbiur (113713)
naivkezdo Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113716

hát az kurvajó volt.

fejér megyében 120 volt a meggy, viszont előtte a cserko 80.

mármint leszedve.

Előzmény: foxrudi (113710)
Figyelget Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113715
Most már végérvényesen kijelenthetem,hogy a fügecefrém kierjedt.Már reggel(hajnalban) is gyanús volt,mostanra biztossá váltam benne.Lezártam mindentől(levegő,macska ,stb)szombatig ki kell bírnia.Tehát kimondható,hogy lényegében 3 nap alatt késszé vált.
naivkezdo Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113714

zárt, viszonylag lapos, kb kör alakú, nem lehetett benne sok lap.

namost az én borszűrőm nyitott, olyan szempontból, hogy látom a lapokat, azokat ugye cserélni is szokás.

Előzmény: Berzeg (113704)
hobbiur Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113713

Mekkora szöveg! :) érdemes átolvasni.

 

http://www.kerttechnika.hu/?page=cikk&page2=cikk2&id=308

Figyelget Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113712
Egy újabb dolog ,amit le kell tesztelnem.Már van annyi,hogy lassan lajstromoznom kellene,mert felét el fogom felejteni...
Előzmény: körte51 (113707)
Figyelget Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113711
Háát van akit a víz látványára kiver a hideg verejték! :-))
Akkor ezek szerint van még egy pont,amiben sosem hibáztam.:-)
Előzmény: snapszmester (113697)
foxrudi Creative Commons License 2015.08.13 0 1 113710

Felénk is így ment.Készen 80,szedd magad 50.Újfehértói.

 Sokat levert a vihar.Szedtem majd 2 mázsát,aztán meg a xanaxot!Még álmomban is meggyet szedtem!Na többet nemigen kapirgálok a fű között!:-)

Előzmény: öreg_néne_b (113708)
Pálinkás Alex Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113709

Sajnos tényleg ennyiért vásárolták. 

 

Tavaly meg úgy kaptam kb. 10 meggyfát, hogy csak szedjem le és vigyem.

 

Még jó hogy bizakodó vagyok és tavaly és tavalyelőtt elültettem kb. 70-80 meggyfát.

 

Szóval a remény az megvan. De ami kiment belőle, oda biztos, hogy cseresznye megy a helyére.

Előzmény: öreg_néne_b (113708)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113708

minőségi szép egészséges meggyet 80 Ft-ért vásároltál felénk.

Kár, hogy nem jártam felétek, akkor most lenne meggypálinkám.

Előzmény: Pálinkás Alex (113706)
körte51 Creative Commons License 2015.08.13 0 1 113707

Sokan  fokozatosan ,hosszú időn keresztül ,több részletben adják hozzá a vizet, ezzel csökkentve a pálika bezárkózását. Miröl is szól ez a sokk? Elveszti ízének , illatának egy részét a pihentetés alatt szépen fokozatosan előjönnek. Azt is ki lehet próbálni, hogy két külön finom pohár pálinkát összeöntve, szintén  besokkol ,ami pár nap múlva szépen harmonikus lesz ,kikerekedik. Mindjárt besokkolok ,ha ezt csak én tapasztaltam!:-) A borok még a szállítás hatására is képesek összetöni ,nem fizikálisan.

Előzmény: Figyelget (113695)
Pálinkás Alex Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113706

Érdekes hirdetés az biztos! Meggy cefre 120 ft/ kg.

A minőségi szép egészséges meggyet 80 Ft-ért vásároltál felénk.

 

Ebből is látszik, hogy a jó cefrézés, az bizony nem csak művészet, de érték!  ;)

Előzmény: öreg_néne_b (113703)
Pecabubus Creative Commons License 2015.08.13 0 2 113705

Ne gusztustalankodjunk már komoly helyen, kéremtisztelettel. :)
Említett álreality ráadásul inkább félrevezető információkkal szolgált mint használhatókkal, egyfelől ezért engedélyezték a vetítését, másfelől meg mert a majomparádé egyik főszereplőjének kellett a reklám a tragikusan szar moonshine-jához amit kutya sem vásárolt addig amíg nem gyártottak köré "legendát". Így meg ha minden ezredik néző bevállal egy üveggel kíváncsiságból akkor már kijön a bevétel töredékrészéből a filmsorozat teljes költsége, akkora böszme rusnya nagy hely az az USA.
Pro tipp: életvédelmi szempontból hasznos nem a szórakoztatóipartól megtanulni hogyan gyártsunk minőségi kézműves alkoholtartalmú italokat. A whisky pedig ugyanúgy gabonából készül ahogy a pálinka gyümölcsből.

Előzmény: Hurkafej (113702)
Berzeg Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113704

Milyen volt?

Előzmény: naivkezdo (113692)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113703

Senki sem vesz idegentől cefrét.

 

 

Nekem nem is jutna eszembe ilyesmi, mindenesetre árulnak.

 

http://www.agroinform.com/aprohirdetes_adatlap/elelmiszer/gyumolcs/meggy-cefre-elado/h_6538304?ref=ef6b1c0d

Előzmény: Pálinkás Alex (113694)
Hurkafej Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113702

Nem emlékszem eredményre, ezért rákérdezek.

Főzött már valaki kíváncsiságból újra cefrét? Visszapótolni bele a cukrot, majd ismét kierjeszteni, mint mondjuk whiskey főzésnél, a cefrekirályokban. :)

Persze gondolom itt a várható eredmény is legjobb esetben a gugolós pálinka.

Pecabubus Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113701

"Vásárolhatok-e cefrét a szomszédtól? Szerintem nem."
Nem szerintemtéma, felesleges okoskodni, van rá jogszabály: magánfőző vagy bérfőzető saját tulajdonú gyümölcsből főzhet vagy főzethet. Tehát megveszi a szomszéd a gyümölcsöt, te kiváló cefrévé alakítod (nem tilos), ő meg lefőzi. Hogy ezért köszönömmel fizet vagy máshogy az magánügy. Cefrét nem vásárolhat, mert az nem gyümölcs, vagy ha igen akkor abból jogszerűen nem főzhet pálinkát. Gyümölcsöt vásárolhat mert pálinkafőzéshez kapcsolódóan (is) joga van rá.

Előzmény: Pálinkás Alex (113694)
foxrudi Creative Commons License 2015.08.13 0 1 113700

Én kiszámolom,és fogom,beleöntöm ,és kész.

 Úgy vagyok vele,jobb egy nagyobb pofon,mint sok kicsi!

Előzmény: Figyelget (113695)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113699

Szúr, visszaszúr:-)))

Ha már így adódott, akkor nagyon gratulálok a nemrég elhangzott meghatározásodhoz:

 

"Az utoparlatomat is megkostoltatnam. 0, 10, 20 %-os. Mint az "alkoholmentes" pálinka. :-)"

 

Ebben minden benne van, nem kéne csak úgy elsuhanni felette.

Talán akkor még érthetőbb lenne, ha kíváncsiságból megcsinálnák az "ottfelejtett" pálinka kísérletét. Mindezek után talán, nem keresnénk azokat a "mérgeket" az utópárlatban olyan vehemensen.

Mindenesetre jó, hogy nem én mondtam:-)

Jó nedűt!!!

Előzmény: snapszmester (113697)
obsitos3 Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113698

Biztos,hogy pektinbontó?Neve,leírás?

Előzmény: gyusy (113696)
snapszmester Creative Commons License 2015.08.13 0 3 113697

Nem szeretek Feribaval egyetérteni, de szerintem se jelentős. 5 L szám ontom a vizet a pálinkaba és a tulaj szokott sokkot kapni.

Előzmény: Figyelget (113695)
gyusy Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113696

Sziasztok.

Azt szeretném meg tudakolni,hogy a cefrébe a pektinbontót,tele edénybe kell tenni,vagy már mehet a közepe tájékán is??Mert van egy bödön körtém,+egy amellik csak tellőben van,de zacsis a pektinbontóm,és a botba azt mondták ha levegőt kap a por,vége!

Figyelget Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113695
Pedig biztos van olyan,hisz többen mondják.
Vagy esetleg alternatív deffiniálásként:
hígítási sokk=sokkot kapok, ha hígítás közben beopálosodik a pálinkám. :-)
Egyébként ez miben jelentkezik meg?
Mert nekem eddig mindig sokkos volt,vagy soha.
Előzmény: Feeriba51 (113673)
Pálinkás Alex Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113694

"Sziasztok! Mit tudtok arról, hogy a kierjedt cefre jövedéki terméknek minősül e?

Más szóval: ha cefrét eladok, vagy cefrét vásárolok, a tranzakció felkeltheti-e a NAV figyelmét?"

 

Ez eléggé egy mű kérdésnek tűnik első olvasatra.

Senki sem vesz idegentől cefrét. Ismerőstől meg nem kell tartani. Egyáltalán lehet-e nálad cefre eladásra, illetve vehet-e meg bárki is cefrét tőled csak úgy?

 

A szőlőbor adómentes bizonyos mennyiségig.

A meggybor már adóköteles.

A saját gyümölcsből, vagy saját magadnak vásárolt gyümölcsből (meggy) készített cefre (nem leszűrt meggybor) az otthon főzési limitig szintén adómentes.

 

A kérdés szerintem már büntetendő.  :)

Készíthetek-e eladásra cefrét? Szerintem nem. Hiszen csak is saját részre lehet pálinkát előállítani. És saját gyümölcsből (saját, vagy magamnak vett) lehet pálinkát főzni.

 

Vásárolhatok-e cefrét a szomszédtól? Szerintem nem. Ő nem adhatja el, én meg nem főzhetem ki. 

 

Leleményes magyar ember, magyar módra mindent megpróbál megoldani.

Há' én csak gyümölcsöt vettem, de nem tutt'am elhozni, oszt' há' megkértem a szomszédot, hogy górja má' bele egy hordóba, oszt fedje már le, hogy sem egér, se muslica ne mennyen má' bele. Oszt hát tisztelt NAV én behúzom fülem-farkam, nehogy a szomszéd még tárolási költséget felszámoljon itt nekem, meg még őrzési díjat is.

 

Aztán még jó hogy van olyan törvényünk, hogy aki másnak adózást megkerülő tanácsot ad, vagy segít, hogy más adózást elkerüljön, az is büntetendő.

 

Szóval én nem mondok semmit.  :)

 

 

Előzmény: sjolsl (113636)
Péter_33 Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113693

Aha, értem...lesz szűrő minden képpen (láttam itt képeket mérettel), csak gondoltam ha már csinálok, akkor rézből szépen megforrasztva legyen.

Előzmény: foxrudi (113675)
naivkezdo Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113692

nekem rover lapszűrőm van, bornál használom is, ezen kívül láttam már pár borászati célú lapszűrőt.

Amit viszont a bérfőzdében láttam, az felépítésre teljesen más volt.

Előzmény: foxrudi (113689)
barkócza Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113691

Persze, csak nem sanszos, hogy pálinkához mondjuk egy szennyvízkezeléshez szánt szűrőt használnak, sokkal logikusabb, hogy a rokon boriparit adaptálják. :)

Előzmény: öreg_néne_b (113688)
kornel8 Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113690

Jaja, neked szakmába vág a szűrőpapír. :))

Előzmény: öreg_néne_b (113688)
foxrudi Creative Commons License 2015.08.13 0 1 113689

Olyan 40től indul fölfelé,de jó nekünk a kávéfilter(ha kell)Nekik szükséges,mert hogy mutatna egy bolti polcon 40°ra beállított pálesz egyszer csak leopálosodna?Nekik ezért kell.

Előzmény: naivkezdo (113679)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113688

Azért van még pár iparág, ahol szoktak szűrni. ;)

Előzmény: barkócza (113686)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!