Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113273

Nem törvény, de leírom a körtepálinka szeretete miatt. A két kiló egyáltalán nem sok, és szerintem szükséges is. Elég sok olyan cefrét láttam tönkremenni amibe egyáltalán nem tettek cukrot, hacsak nincs azonnal lefőzve. Egy kísérletet megér, nyilván kevésbé hígul az aroma, de ebben a körtében annyi van, hogy szerintem talán észrevehetetlen. (erről jut eszembe, hogy talán ezért is van körténél, hogy  mindegy tesznek e bele pektinbontót vagy sem, mindenképpen tele lesz aromákkal).

Abszolut műanyagellenes vagyok, de a szükség törvényt bont, kénytelen vagyok használni, eddig nem tapasztaltam semmi negatívumot. Ismerem azt az ötliterest amit említettél, én is azért vettem, mert az üveg többet ér mint a benne lévő bor, sajnos csak alkalmakként kapható, ki kell fogni. Sztem a benne lévő "bor" messze van a közepes minőségtől, de ha egy testes vörösborral összeöntöm fogyasztható.

Drukkolok a körtének...:)

Előzmény: RÉDOSZ főtitkára (113271)
hal65 Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113272

Azt a közepes minőségű vörösbort, öntögesd össze nekem egy műanyaghordóba és majd én elbánok vele :)

Előzmény: RÉDOSZ főtitkára (113271)
RÉDOSZ főtitkára Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113271

Köszönöm a válaszokat, akkor marad a mag. Ma is összeszedtem ami lehullt, a holnapit még hozzászedem, leszárazom ledarálom és indulhat a második erjesztés.


Az első hordóba tettem két kiló cukrot, de a másodikba nem rakok semennyit. Külön lesz kifőzve, nagyon kiváncsi vagyok lesz-e érezhető különbség a két pálinka között.


Én nem vagyok műanyagpárti, legjobb lenne egy igazi abroncsos tölgyfa erjesztőkádat csináltatni, de elég költséges mostanában. A kádárok se dolgoznak ingyen...így marad a műanyag hordó.


Tárolni ötliteres demizsonban szoktam, ez nem a reklám helye, de a p...ny ma..etben lehet kapni füles demizsont, igaz hogy van benne öt liter közepes asztali minőségű olasz veresbor is, amit valahogy el kell fogyasztani, de a lényeg az üveg. Kosárfonó ismerőssel fainul be lehet fonatni, úgy örök darab. Szerintem valódi gyümölcspálinkát vétek műanyag kannában tárolni.

Előzmény: Törölt nick (113228)
Hurkafej Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113270

Gratulálok!

Honnan lehet egyébként pálinkaversenyekről jól értesülni? Mekkora mennyiséget kell leadni, és milyen összegekbe van egy verseny? Nem a gyulai pálinkafesztivál a cél, 10.000Ft nevezési díjat személy szerint nekem nem ér meg.

Előzmény: hal65 (113263)
gabor0036 Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113269

Nem kell.. ipari csap...

Előzmény: zsorsz (113264)
Figyelget Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113268
Gratula az eredményhez tőlem is.
Előzmény: hal65 (113263)
Figyelget Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113267
Ja,nem folyt el 2év termése,isten őrizz!
Csak nekem az 50 liter lenne majdnem annyi.
Amikor eldurrant a demajkóm,akkor 1,5-2 literrel lettem szegényebb.Már az is tud fájni...:-(
Előzmény: zsorsz (113265)
hal65 Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113266

eredményiről=eredményéről :)

Előzmény: hal65 (113263)
zsorsz Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113265

Hatalmas trauma lehetett,?liter veszett oda?

Előzmény: Figyelget (113262)
zsorsz Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113264

Stabilnak néz ki,esetleg a véget menetessel ledugózni éccakára,hosszabb távollétkor.

Előzmény: gabor0036 (113260)
hal65 Creative Commons License 2015.08.09 0 2 113263

Mint ígértem beszámolok a Pistorius tányérok munkájának eredményiről.

Bár nem én, hanem egy kolléga vitte el megmérettetni egy ilyen kiegészítőkkel ellátott masinán készült főztjét, azért azt gondolom így is látható az eredmény.

 

        

További sikereket kívánok Neki!

Előzmény: Figyelget (113257)
Figyelget Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113262
Az bizony tényleg rémálom.Nekem speciál majd két évi termésem.
Előzmény: zsorsz (113259)
gabor0036 Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113261

Nem az eredeti kínai csapot vedd meg... Ilyen ipari 3/8" vagy 1/2" saválló golyóscsap 2eFt körül indul... Sztem elenyésző azt nézve, hogy utána 5-10-20 évig használod.

Előzmény: zsorsz (113259)
gabor0036 Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113260

Bele van hegesztve egy kozcsavar. Minden saválló. Még a búvárcső kalapja is ujra lett hasznosítva, a teteje be lett hegesztve és vissza lett kicsit esztergálva és egy O-gyűrűvel tökéletesen zár. Nem kell dugó sem. A csap meg masszív, nem lehet azt olyan könnyen letörni. Ezek 30L-es hordók, egymásra tudok rakni 3-4et így helyben sem foglal sokat...

Előzmény: zsorsz (113255)
zsorsz Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113259

Ezek a csapok mennyire megbízhatóak?.....azért ha 50lityi elfolyna,rémálom még rágondolni is.

Előzmény: Figyelget (113257)
rézműves1 Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113258

"Voltam olyan főzőben, ahol egy hektó literes fehér műanyag tartályba volt a pálinka (félig-harmadig feltöltve) és abból adott eladásra. Ez az alumínium vázas vizes tartály."

 

Ez a tartály nem 10-hektós, vagyis 1000-lityis??  Vagy van 100-literes is rácsosba?

Előzmény: Pálinkás Alex (113243)
Figyelget Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113257
Miért?
Előzmény: zsorsz (113255)
sogi01 Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113256

                                             vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (113179)
zsorsz Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113255

 

Valami saválló megoldás felé fumizok Én is,a söröshordó jó megoldásnak tűnik,csak az az egy csap az aljában,felettébb nem megnyugtató!

Előzmény: gabor0036 (113253)
Hurkafej Creative Commons License 2015.08.08 0 1 113254

A kocsmából lehet kérni üveget, meg van az esély, hogy örülnek is neki, mert nem kell a kukábadobás előtt összetörni az üvegeket.

Előzmény: Pálinkás Alex (113243)
gabor0036 Creative Commons License 2015.08.08 0 0 113253

Főnököm nagy demizsonja két éve mosogatás közben szétrobbant, a szilánkok a karján a csontig lefejtett mindent... Kb 70%-os lett csak. Azóta én eladtam az osszes demiszony. Nálunk az ital nagykerben 7600 a 30L-es, 10800Ft az 50L-es saválló söröshordó... Örök mint a nyomorúság. Az aljába tettem egy 3/8"-os savallo csapot és kész... Lehet ütni, vágni, akármit...

Figyelget Creative Commons License 2015.08.08 0 0 113252
Nekem még majd most indulnak be a fáim igazán,de már nagyon várom.:-)
Előzmény: kornel8 (113250)
Figyelget Creative Commons License 2015.08.08 0 0 113251
Én meg a fonás....
Azóta kartonpapírral választom el őket.
Előzmény: Pálinkás Alex (113249)
kornel8 Creative Commons License 2015.08.08 0 0 113250

Remélem,hogy jó lesz. Fórumosan készítettem, igaz egy pár napig gyűjtöttem. Az bunda alatt igen jó leveses, ízre szilvabor, pincében 20 fok körül erjesztettem. Egy-két nap és beszámolok, hogy az első adag mennyi alszeszt adott.

Előzmény: Figyelget (113235)
Pálinkás Alex Creative Commons License 2015.08.08 0 0 113249

Ezek a demizsonok hamar törnek. Főleg ha nincs befonva. Nekem is van 2 fonatlan demizsonom. Összeszedtem minden hulladék rézvezetéket és befonom vele. Aztán elmondhatom, hogy nekem vörösréz veszi körül a pálinkámat és sugározza a pozitív rezgéseket.

Csak valami egyszerű fonás kellene....

Előzmény: Figyelget (113245)
Figyelget Creative Commons License 2015.08.08 0 0 113248
Na igen.Alighanem Tőle,általa alakult ki bennem(szerintem még sokakban) a pálinka egyfajta tisztelete.
Előzmény: hal65 (113246)
Figyelget Creative Commons License 2015.08.08 0 0 113247
Az szép! Bármikor kiegyeznék vele,vakon. :-)
Előzmény: hal65 (113244)
hal65 Creative Commons License 2015.08.08 0 1 113246

No Kubu!

Előzmény: Figyelget (113245)
Figyelget Creative Commons License 2015.08.08 0 0 113245
Tetszenek a hozzászólásaid,tartalmilag és formailag egyaránt.
Igen,nagyjából erről van szó a műanyagban tárolás kapcsán.Nem feltétlen a kioldódó anyagokkal szemben van ellenérzés,inkább az illuzió,a hobbi tisztelete,ami az üveg felé tereli az embert.Kis tételeknél nem olyan nagy kihívás a kellő üvegmennyiség beszerzése,tárolása.(bár pont idén durrantottam el egy demizsont :-( )
Nagyobb mennyiségnél azért ez már nem ilyen egyszerű.
Mit szólna ehhez Nabiti?! :-)
Előzmény: Pálinkás Alex (113243)
hal65 Creative Commons License 2015.08.08 0 0 113244

Remélem ez is jó lesz.

Az meggynek is ennyi volt a brixe, (Érdi, Debreceni, Újfehértói) és mázsánként 13,6 volt a fizetség.

 

 

 

Előzmény: Figyelget (113242)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!