Keresés

Részletes keresés

Szomjas cápa Creative Commons License 2015.08.04 0 3 112956

Már sokadjára egy nagy rakás marhaságot hordtál össze. Javaslom, szerezd be a gimnáziumi kémia tankönyveket és figyelmesen tanulmányozd. Ha végzel vele, és nagyjából megérted a tananyagot (nem ördöngösség), rájössz, hogy kémiatudásod jelenleg nem elegendő még jelen fórumon sem. Néhány általad megértettnek vélt szót ismételgetsz változó sorrendben, de fogalmad nincs, miről beszélsz. Üdv, jó tanulást.

Előzmény: forgione1 (112941)
naivkezdo Creative Commons License 2015.08.04 0 0 112955

picit kezd olyan lenni, mintha mlm rendszerben víztisztító eladás következne:)

Előzmény: forgione1 (112948)
Péter_33 Creative Commons License 2015.08.04 0 0 112954

"Én csak UP-ból főztem tavaly, és a 3 kedvencem között lett az a vegyes. Nem is gondoltam, hogy ilyen lehet bármiféle vegyes pálinka"

 

és meddig engedted bele az utópárlatot? azt is külön gyűjtötted pl decinként és utána íz/íllat alapján tartottad meg amit gondoltál?

Hurkafej Creative Commons License 2015.08.04 0 1 112953

Én csak UP-ból főztem tavaly, és a 3 kedvencem között lett az a vegyes. Nem is gondoltam, hogy ilyen lehet bármiféle vegyes pálinka.

 

Előzmény: rézműves1 (112940)
Pálinkás Alex Creative Commons License 2015.08.04 0 0 112952

 

A kép lemaradt.

 

Pálinkás Alex Creative Commons License 2015.08.04 0 0 112951

Én is úgy gondolom, hogy a metanol nem dúsul fel káros mennyiségig. Főleg azért mert az etil alkohollal keverve csökken a káros hatása, mert a szervezet vegyesen bontja le.

De ezt a nézet sokan közhiedelemből nem így látják. Aztán ha mondok egy olyat hogy acetaldehid és hidrogén-cianid, akkor meg néznek, hogy miért káromkodok.

 

Engem erről a diagramról érdekelne a véleményetek:

 

 

Forrás: http://www.palinkavizsgalatok.hu/leparlasi-kiserletek/lehet-e-csokkenteni-a-palinka-metanoltartalmat-ujradesztillalassal-/16442/

 

 

Ennek tükrében hogyan főzhetjük le az EP-UP-t?

Előzmény: öreg_néne_b (112947)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.08.04 0 1 112950

Nem kell gugli és vegyél vissza az arcodból. Vegyész vagyok, ez a szakmám...

Előzmény: forgione1 (112949)
forgione1 Creative Commons License 2015.08.04 -3 0 112949

Valami vagy szerves, vagy ásvány. A kettő együtt nem megy.

 

 

Csak azért írok mert pálinkás topik és ki tudja, mekkora már az elbutultság metil foka.

 

Az ásványi anyag az ásványi anyag. Kétfélét különböztetünk meg szerves és szervetlen eredetűt.

Még a gyógyszergyártók is büszkélkednek termékhirdetéseikben, hogy pl. kizárólag az ő magnézium pirulájuk szerves eredetű.

 

Neked is google :-)

Előzmény: öreg_néne_b (112946)
forgione1 Creative Commons License 2015.08.04 -1 0 112948

Ásványi anyagokra szükségünk van, ezért nem jó desztillált vizet inni.

 

 

Mondatod első fele önmagában helyes.

 

Nyilván addig nem jutottál még el, hogy azok az ásványi anyagok, szervesek legyenek.

Lehet, hogy te szereted a kőlevest, de emészteni nem tudod:-)

 

A szervetlen ásványi anyagokat az emberi szervezet csak nagyon csekély mértékben képes hasznosítani!

 

Azt írod, hogy vízből nem lehet pótolni a szükséges ásványi anyagokat. Ezt tovább gondolva akkor már akár magod is rájöhetnél, hogy mekkora marhaság azt állítani, hogy deszt víz ívása azért káros mert nincs benne kőpor:-)

 

Sőt, mentes minden vegyszer maradványtól, vírustól, hormontól.

 

Visszatérve a szükséges (SZERVES) ásványi anyagokhoz, azokat étkezéssel kell bevinni és nem ivással.

Zöldség, gyümölcs, gabonák, húsféleségek stb.

 

Tovább nem okítalak. Ha érdekel a téma ott a google.

Ha nem érdekel vagy nem hiszed akkor.... így jártál, hiszen kell az elbirkásított nép, különben összeomlana a globális rendszer.

Előzmény: cenus (112944)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.08.04 0 1 112947

A metanol egyik frakcióban sem dúsul fel érdemi mértékben.

Előzmény: Pálinkás Alex (112945)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.08.04 0 0 112946

Valami vagy szerves, vagy ásvány. A kettő együtt nem megy.

Előzmény: forgione1 (112941)
Pálinkás Alex Creative Commons License 2015.08.04 0 0 112945

Tudomásom szerint az utópárlatban is feldúsul a metil alkohol.
(Ha ez nem így van kérlek cáfoljátok meg!)

 

Az elő párlatban is sok metil van, de a különböző etilacetát, és a többi mérgező anyagok is távoznak az elő párlatban.

Nem szeretnék belemenni abba, hogy a metil-etil arányok hol húzódnak meg ami még fogyasztásra kívánatos.

De ha az összes előpárlatot visszaöntjük, akkor nem lesz sok etilacetát és egyéb mérgező anyag az "alszeszben"?
Ha mondjuk 5 adagnyi EPUP-t visszaöntünk, akkor lényegében véve legalább 4 EP-t ki kell vennünk, ha azt feltételezzük, hogy az 5 EP-nkből kijön 1 normális iható adag.


Az utópárlat viszont lényegében véve gyenge metil-etil alkohol keveréke. Minimális aromávall. Bár én is sokszor tapasztaltam, hogy az utópárlatban is megjelenhetnek finom aromák. Aztán el is tünnek.
Ebből inkább lehet valami jót főzni. De ne egyszerre és ne csak magában, hiszen a metil itt dúsabb.

 

Az EP a legerősebb és a legtöbb etilalkoholt tartalmazó rész, de mégis tele van szervezetünk számára egyéb mérgekkel.
Szerintem a gépkocsink is megérdemel 2 liter elő párlatot a téli időkben, és mikor megnyomjuk az ablakmosót és érezzük az illatot, akkor az egész évi pálinkafőzés élménye tudat alatt előjön és boldogok vagyunk hogy befagyott a kocsin az ablak. :)

Előzmény: rézműves1 (112940)
cenus Creative Commons License 2015.08.04 0 0 112944

Ásványi anyagokra szükségünk van, ezért nem jó desztillált vizet inni. Sportolok, akik sokat izzadnak mesterségesen pótolják az ásványi anyagokat, sókat, magnézium, nátrium stb amit az izzadásnál veszítenek.  Ugyanis még az ásványvízben is csak a töredéke van a szükségesnek. Így a szervezetből kihígulnak ezek fokozatosan. Extrém esetben ebbe bele lehet halni.

Az alkohol hatására fokozottan kiürülnek ezek. Persze nem az ásványvízzel higitott pálinka oldja meg ezt a problémát! :D

 

Régen az öregek presztízs kérdést csináltak belőle, melyik forrás vizével hígítják a pálinkájukat, mert azt tartották az igazinak. 

Szokás kérdése csak szerintem, nem befolyásol semmit.

Előzmény: forgione1 (112941)
Norbi... Creative Commons License 2015.08.04 0 0 112943

ízre savanykás, de nagyon finom cukor jelenlétét nem érzem.

 

Ja, belenyúltam ecetes kézzel mivel előtte a főzőt tisztítottam ha hagyom még 1-2nap ez probléma lehet?

 

Előzmény: naivkezdo (112934)
Norbi... Creative Commons License 2015.08.04 0 0 112942

én is így gondolom a gyufa szerintem a viszamaradott szendioxid párnától alszik el.

Előzmény: öreg_néne_b (112938)
forgione1 Creative Commons License 2015.08.04 0 2 112941

Látom kicsit sem értesz hozzá:-)

 

Pont az a lényege, hogy desztillálás során semmi, de semmi nem kerül át csak és kizárólag H2O

 

Ha mégis átkerülne valami 0.000001 arányban akkor a második desztillálás megoldja:-)

 

Még ásványvíznek (mely leginkább csapvízből készül) azt nevezzük mely legalább 500 mg "kőport" (szervetlen ásványi anyagot) tartalmaz. Ha a felhasznált csapvízben nincs ennyi akkor tesznek hozzá, hogy ásványvíz legyen:-)

 

Azt már csak bónuszként írom le, hogy a szervetlen ásványokat az emberi szervezet nem képes hasznosítani. A szervetlen ásványokat kizárólag a növények képesek táplálékként felszívni, melyet átalakítanak szerves ásványokká, melyek szükségesek az emberi szervezet működéséhez.

 

Jobb esetben szervezeted megbirkózik a sok kőporral, ami marad abból meg fogkő, vesekő, érfalra, ízületekre rakodott "mész" lesz.

 

Persze nem a pálinkába rakott kevéske ásványvíztől, hanem ha valaki csak azt iszik.

Ahogyan vízcső, bojler, mosógép, vízforraló stb belseje néz ki egy idő után úgy néz ki az ásványvíz ivó belseje is. Aztán nem érti, hogy miért magas a vérnyomás, miért hasogat ott, miért szúr amott és nyikorog emitt:-)

 

A lényeg, hogy vásárold a PET palackokat, melyből ugyancsak mérgek oldódnak ki, költs minél többet gyógyszerre és mire nyugdíjas leszel, ne keljen vagy a lehető legkevesebb ideig folyósítani a járandóságod.

Előzmény: cenus (112928)
rézműves1 Creative Commons License 2015.08.04 0 0 112940

Arra azért vigyázz, hogy az előpárlat is benne legyen, mert állítólag a sima utópárlatból nem lesz jó.

Én ugyan az eleje nélkül még nem főztem, de aki már főzött azt mondta, hogy úgy nem lett jó. Tehát valamiért kell az eleje is. Egyébként ha minden benne van, abból meglepően karakteres vegyesed lesz.

Nem hinném, hogy "ágyazni" akarnád.

Előzmény: Péter_33 (112900)
TINTUS Creative Commons License 2015.08.04 0 0 112939

Ha a gyufa elalszik akkor még ne főzd.

Előzmény: Norbi... (112926)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.08.04 0 0 112938

Szerintem már csak az oldott széndioxid távozik lassan az oldatból, érdemben már nincs erjedés.

Előzmény: Norbi... (112926)
snapszmester Creative Commons License 2015.08.04 0 0 112937

A kérdés költői volt :-)

Előzmény: lezli56 (112913)
snapszmester Creative Commons License 2015.08.04 0 0 112936

Ha neked ekkora macerát megér ....

Előzmény: dredly (112912)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.08.04 0 0 112935

Laborban használtunk 2x deszt. vizet. A desztillált vízhez kálium-permanganátot adtunk és újra desztilláltuk (külön készülékben). Ezzel az esetleges illékony szerves szennyezőktől is megszabadítottuk a vizet. Ez az, amire nekünk nincs szükségünk. :)

Előzmény: forgione1 (112923)
naivkezdo Creative Commons License 2015.08.04 0 0 112934

ebben az esetben én várnék még.

Ízre, illatra milyen?

Előzmény: Norbi... (112926)
Hurkafej Creative Commons License 2015.08.04 0 0 112933

Szia. Kóstold meg milyen ízű.

Előzmény: Norbi... (112926)
TINTUS Creative Commons License 2015.08.04 0 0 112932

Én is kaptam ajándékba... a téglapucoló droidok itták meg.

Előzmény: GelleKMB (112895)
naivkezdo Creative Commons License 2015.08.04 0 0 112931

igen, igen.

De itt ne álljon meg senki, inkább négyszer desztillálja le a hozzáadandó vizet, vagy nyolcszor.

 

Előzmény: forgione1 (112927)
TINTUS Creative Commons License 2015.08.04 0 0 112930

Az egyik savanyú fazék izzel erősíted a következőt ?!

Előzmény: Feeriba51 (112891)
forgione1 Creative Commons License 2015.08.04 0 1 112929

Reklámozni nem akarom, de van ahol a paradicsom párlatból 2800 forintért mérnek 1 decit!

 

"Visszafogott illatú, érett édes-fűszeres paradicsomot idéző párlat, mediterrán jegyekkel, mégis finom, hűvös eleganciával. Íze ételekben - levesben, tésztákon - még jobban kidomborodik, érdemes felhasználni mind a konyhában ízesítőként, mind pedig ételkísérőként egy vacsoránál!"

Előzmény: GelleKMB (112895)
cenus Creative Commons License 2015.08.04 0 0 112928

Egy jó minőségű ásványvíz, amit szívesen iszok ha szomjas vagyok, szerintem igényes. Az átpárolt csapvízből bele kerülhet vegyszer is. Ki tudja mit nyomnak abba.

Előzmény: forgione1 (112927)
forgione1 Creative Commons License 2015.08.04 0 0 112927

Amit magadnak készítesz arról tudod, hogy miként készült, ez az igényesség, más nincs benne:-)

Előzmény: cenus (112924)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!