Már sokadjára egy nagy rakás marhaságot hordtál össze. Javaslom, szerezd be a gimnáziumi kémia tankönyveket és figyelmesen tanulmányozd. Ha végzel vele, és nagyjából megérted a tananyagot (nem ördöngösség), rájössz, hogy kémiatudásod jelenleg nem elegendő még jelen fórumon sem. Néhány általad megértettnek vélt szót ismételgetsz változó sorrendben, de fogalmad nincs, miről beszélsz. Üdv, jó tanulást.
Én is úgy gondolom, hogy a metanol nem dúsul fel káros mennyiségig. Főleg azért mert az etil alkohollal keverve csökken a káros hatása, mert a szervezet vegyesen bontja le.
De ezt a nézet sokan közhiedelemből nem így látják. Aztán ha mondok egy olyat hogy acetaldehid és hidrogén-cianid, akkor meg néznek, hogy miért káromkodok.
Engem erről a diagramról érdekelne a véleményetek:
Ásványi anyagokra szükségünk van, ezért nem jó desztillált vizet inni.
Mondatod első fele önmagában helyes.
Nyilván addig nem jutottál még el, hogy azok az ásványi anyagok, szervesek legyenek.
Lehet, hogy te szereted a kőlevest, de emészteni nem tudod:-)
A szervetlen ásványi anyagokat az emberi szervezet csak nagyon csekély mértékben képes hasznosítani!
Azt írod, hogy vízből nem lehet pótolni a szükséges ásványi anyagokat. Ezt tovább gondolva akkor már akár magod is rájöhetnél, hogy mekkora marhaság azt állítani, hogy deszt víz ívása azért káros mert nincs benne kőpor:-)
Sőt, mentes minden vegyszer maradványtól, vírustól, hormontól.
Visszatérve a szükséges (SZERVES) ásványi anyagokhoz, azokat étkezéssel kell bevinni és nem ivással.
Zöldség, gyümölcs, gabonák, húsféleségek stb.
Tovább nem okítalak. Ha érdekel a téma ott a google.
Ha nem érdekel vagy nem hiszed akkor.... így jártál, hiszen kell az elbirkásított nép, különben összeomlana a globális rendszer.
Tudomásom szerint az utópárlatban is feldúsul a metil alkohol. (Ha ez nem így van kérlek cáfoljátok meg!)
Az elő párlatban is sok metil van, de a különböző etilacetát, és a többi mérgező anyagok is távoznak az elő párlatban.
Nem szeretnék belemenni abba, hogy a metil-etil arányok hol húzódnak meg ami még fogyasztásra kívánatos.
De ha az összes előpárlatot visszaöntjük, akkor nem lesz sok etilacetát és egyéb mérgező anyag az "alszeszben"? Ha mondjuk 5 adagnyi EPUP-t visszaöntünk, akkor lényegében véve legalább 4 EP-t ki kell vennünk, ha azt feltételezzük, hogy az 5 EP-nkből kijön 1 normális iható adag.
Az utópárlat viszont lényegében véve gyenge metil-etil alkohol keveréke. Minimális aromávall. Bár én is sokszor tapasztaltam, hogy az utópárlatban is megjelenhetnek finom aromák. Aztán el is tünnek. Ebből inkább lehet valami jót főzni. De ne egyszerre és ne csak magában, hiszen a metil itt dúsabb.
Az EP a legerősebb és a legtöbb etilalkoholt tartalmazó rész, de mégis tele van szervezetünk számára egyéb mérgekkel. Szerintem a gépkocsink is megérdemel 2 liter elő párlatot a téli időkben, és mikor megnyomjuk az ablakmosót és érezzük az illatot, akkor az egész évi pálinkafőzés élménye tudat alatt előjön és boldogok vagyunk hogy befagyott a kocsin az ablak. :)
Ásványi anyagokra szükségünk van, ezért nem jó desztillált vizet inni. Sportolok, akik sokat izzadnak mesterségesen pótolják az ásványi anyagokat, sókat, magnézium, nátrium stb amit az izzadásnál veszítenek. Ugyanis még az ásványvízben is csak a töredéke van a szükségesnek. Így a szervezetből kihígulnak ezek fokozatosan. Extrém esetben ebbe bele lehet halni.
Az alkohol hatására fokozottan kiürülnek ezek. Persze nem az ásványvízzel higitott pálinka oldja meg ezt a problémát! :D
Régen az öregek presztízs kérdést csináltak belőle, melyik forrás vizével hígítják a pálinkájukat, mert azt tartották az igazinak.
Szokás kérdése csak szerintem, nem befolyásol semmit.
Pont az a lényege, hogy desztillálás során semmi, de semmi nem kerül át csak és kizárólag H2O
Ha mégis átkerülne valami 0.000001 arányban akkor a második desztillálás megoldja:-)
Még ásványvíznek (mely leginkább csapvízből készül) azt nevezzük mely legalább 500 mg "kőport" (szervetlen ásványi anyagot) tartalmaz. Ha a felhasznált csapvízben nincs ennyi akkor tesznek hozzá, hogy ásványvíz legyen:-)
Azt már csak bónuszként írom le, hogy a szervetlen ásványokat az emberi szervezet nem képes hasznosítani. A szervetlen ásványokat kizárólag a növények képesek táplálékként felszívni, melyet átalakítanak szerves ásványokká, melyek szükségesek az emberi szervezet működéséhez.
Jobb esetben szervezeted megbirkózik a sok kőporral, ami marad abból meg fogkő, vesekő, érfalra, ízületekre rakodott "mész" lesz.
Persze nem a pálinkába rakott kevéske ásványvíztől, hanem ha valaki csak azt iszik.
Ahogyan vízcső, bojler, mosógép, vízforraló stb belseje néz ki egy idő után úgy néz ki az ásványvíz ivó belseje is. Aztán nem érti, hogy miért magas a vérnyomás, miért hasogat ott, miért szúr amott és nyikorog emitt:-)
A lényeg, hogy vásárold a PET palackokat, melyből ugyancsak mérgek oldódnak ki, költs minél többet gyógyszerre és mire nyugdíjas leszel, ne keljen vagy a lehető legkevesebb ideig folyósítani a járandóságod.
Arra azért vigyázz, hogy az előpárlat is benne legyen, mert állítólag a sima utópárlatból nem lesz jó.
Én ugyan az eleje nélkül még nem főztem, de aki már főzött azt mondta, hogy úgy nem lett jó. Tehát valamiért kell az eleje is. Egyébként ha minden benne van, abból meglepően karakteres vegyesed lesz.
Laborban használtunk 2x deszt. vizet. A desztillált vízhez kálium-permanganátot adtunk és újra desztilláltuk (külön készülékben). Ezzel az esetleges illékony szerves szennyezőktől is megszabadítottuk a vizet. Ez az, amire nekünk nincs szükségünk. :)
Reklámozni nem akarom, de van ahol a paradicsom párlatból 2800 forintért mérnek 1 decit!
"Visszafogott illatú, érett édes-fűszeres paradicsomot idéző párlat, mediterrán jegyekkel, mégis finom, hűvös eleganciával. Íze ételekben - levesben, tésztákon - még jobban kidomborodik, érdemes felhasználni mind a konyhában ízesítőként, mind pedig ételkísérőként egy vacsoránál!"
Egy jó minőségű ásványvíz, amit szívesen iszok ha szomjas vagyok, szerintem igényes. Az átpárolt csapvízből bele kerülhet vegyszer is. Ki tudja mit nyomnak abba.