Keresés

Részletes keresés

öreg_néne_b Creative Commons License 2015.07.28 0 0 112664

http://www.edenyek.hu/index.php?route=product/product&product_id=499

 

Itt a forró gőzök által feltárt lé lecsöpög a tartályba. Ha nem szörpfőző kézi készüléknek, hanem pálinkafőzőnek nevezzük az eszközünket, akkor miért történne másképp?

Előzmény: Figyelget (112661)
Hurkafej Creative Commons License 2015.07.28 0 0 112663

Akkor akinek van aromakosár, az használja mindenhez? Mármint ha tényleg annyit hozzátesz, akkor miért nem használja mindenki kivétel nélkül?

Előzmény: Figyelget (112661)
Figyelget Creative Commons License 2015.07.28 0 0 112662
A frisset javasolnám és annyit,amekkora kosarat be tudsz szerkeszteni.:-)
Előzmény: kornel8 (112658)
Figyelget Creative Commons License 2015.07.28 0 0 112661
Ha beleteszed az alszeszbe, akkor lényegében megfőzöd és az aromák nagy része marad is a kiöntendő anyagban. Az aromakosárnál pedig párolod és az előretörő párák viszik magukkal a finom aromák jelentős részét.Szerintem.
Előzmény: öreg_néne_b (112659)
foxrudi Creative Commons License 2015.07.28 0 0 112660

kb igen 150-160-körül,nem mértem.

Előzmény: bobi51 (112654)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.07.28 0 0 112659

Az aromakosárral mennyivel más az eredmény, mintha a gyümölcsöt egyszerűen beletennénk az alszeszbe?

Előzmény: kornel8 (112658)
kornel8 Creative Commons License 2015.07.28 0 0 112658

Igazán van mit megköszönni, aromakosár lesz belőle, csak még a formáját nem tudom, még egyszer köszönöm. Ha egyszer erre jársz, akkor kóstolhatnánk egy pár fajta párlatot. :))

 

Csak hogy ne legyen off, van gyümölcs százalék,amennyit érdemes használni aromakosárban? Pl. 10l alszeszhez 20 dkg gyümölcs, illetve aszalt vagy friss használata ajánlott?

Előzmény: Figyelget (112657)
Figyelget Creative Commons License 2015.07.28 0 0 112657
Na akkor megnyugodtam. Igazán nincs mit,remélem ilyesmire gondoltál és tudod használni.
Előzmény: kornel8 (112640)
Firga73 Creative Commons License 2015.07.28 0 0 112656

Ja + 6 kg napfény ..

Előzmény: Firga73 (112655)
Firga73 Creative Commons License 2015.07.28 0 0 112655

Szia. Én kB. 200 litert cefréztem 43 Liter lett az alszesz.  Sajnos még nem volt időm tisztázni..

 

Előzmény: Hókuszpók974 (112625)
bobi51 Creative Commons License 2015.07.28 0 0 112654

Szia Rudi.  Ez magosan hány kiló volt?? 150-körül??

Előzmény: foxrudi (112635)
vasbogre Creative Commons License 2015.07.28 0 0 112653

Ha elkészültél a fügével beszámolhatnál.

Tavaly én is csináltam nekem bejött, már alig van belőle 1-2 deci. Hozzá kell tenni, hogy rajtam kívül senki másnak nem ízlett :-) amit nem bánok, mert így tovább kitart.

Előzmény: vviktor1 (112631)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.07.28 0 0 112652

Nem nagy titok, hőkezelnek. Csak az a lényeg, hogy hány fokon, hány percig.

Előzmény: Elveon (112648)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.07.28 0 0 112651

Hővel sterilizálnak.

Előzmény: Hurkafej (112646)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.07.28 0 0 112650

"add carbon dioxide"

 

Itt van benne a lényeg. A nyomás magában nem állítja le az erjedést, csak a rengeteg oldott széndioxid.

Előzmény: Elveon (112644)
gabor0036 Creative Commons License 2015.07.28 0 1 112649

Meg mondjuk arra is figyelj, hogy száraz kompresszort használj ne olajost...

Előzmény: Elveon (112644)
Elveon Creative Commons License 2015.07.28 0 0 112648

Megnézem, köszi. Bár a gyümölcslé gyártók eléggé figyelnek arra nehogy kikerüljön a technológia a kezükből. A csírátlanítást általában speciális módon végzik.

Előzmény: Hurkafej (112646)
Elveon Creative Commons License 2015.07.28 0 0 112647

Egy szódásballon alakítottam át erre a célra. 22 bar a próbanyomása és 12 az üzemnyomás. Megkérdeztem a gyártót, korábban egyet kipróbáltak nagyobb nyomáson, 36 bar-on még nem durrant el.

Előzmény: Füredi1 (112645)
Hurkafej Creative Commons License 2015.07.28 0 0 112646

Azért 8 bar eléggé sok.

YouTube-on van fent videó arról, hogy a SIÓ italok hogyan készülnek, és azt hiszem egy hordó gyümölcsöt akár 2-3 évig is tudnak tárolni. Annak nézz esetleg utána, hogy hogyan is működik ez.

Előzmény: Elveon (112644)
Füredi1 Creative Commons License 2015.07.28 0 1 112645

Ekkora nyomást nem akármilyen hordó fog kibírni, erre ügyelj!

Előzmény: Elveon (112644)
Elveon Creative Commons License 2015.07.28 0 0 112644

Sziasztok! Gyümölcslé eltárolásával kapcsolatosan lenne kérdésem. A célom az lenne, hogy az erjedést megakadályozzam. Van egy német termék ami ilyesmire van kitalálva: http://speidels-hausmosterei.de/shop/de/Druckfass/Druckfass

 

A használati utasításában azt írja, hogy 9 bar nyomáson már megszűnik teljesen az erjedés. Szerintetek ez akkor is érvényes lenne, ha mondjuk egy kompresszorral tölteném meg a hordót (co2 helyett)? Én elsőre arra gondolok, hogy a nagy nyomás miatt nem tudják kifejteni az élesztők a hatásukat és nem képesek lebontani a cukrot még akkor sem, ha az a nyomás levegőtől van. Vagy hiába a nagy nyomás, akkor is elindul a folyamat?

 

"

In order to prevent potential fermentation, add carbon dioxide at a pressure of 9 bar.

Keep the gas bottle and all fittings connected to the pressure cask. When removing the

gas bottle (see "Replacing the gas bottle"), it is normal that the pressure during CO

2

saturation is reduced (this is a natural reaction when carbonic acid forms in the

beverage)."

 

Péter_33 Creative Commons License 2015.07.28 0 0 112643

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat, megpróbálok egy legalább 1,5kg/órás reduktort beszerezni, és azzal üzemeltetni.

naivkezdo Creative Commons License 2015.07.28 0 0 112642

Sziasztok,

 

Meguntam a magozást, beruháznék egy magozóra.

Kérdésem, hogy használ-e valaki olyat, ami bevált?

Kokka2 Creative Commons License 2015.07.28 0 0 112641

Köszönöm.

Előzmény: snapszmester (112637)
kornel8 Creative Commons License 2015.07.28 0 0 112640

Az tuti, hogy jó, vennék szilikonolajat is,de az messze van nekem. Megérkezett a cuccos, köszi. :)

Előzmény: Figyelget (112609)
sogi01 Creative Commons License 2015.07.28 0 1 112639

Meggypálinkás jó reggelt! Megint találtam free-wifit :-)    Nyaralás alkalmával egy szilvával is EGS :-D

Előzmény: sogi01 (112638)
sogi01 Creative Commons License 2015.07.28 0 0 112638

                                              vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (112361)
snapszmester Creative Commons License 2015.07.28 0 3 112637

Nem, igen, nem.

Előzmény: Kokka2 (112636)
Kokka2 Creative Commons License 2015.07.28 0 0 112636

Görögdinnyét érdemes cefrézni? Valaki próbálta már? Lessz e belőle jó pálinka.

foxrudi Creative Commons License 2015.07.28 0 0 112635

120L Újfehértói, cukor nélkül, 13,3L  45°-os pálesz lett.Ha valaki mondja,nem hiszem el.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!