Kényes,romlandó cefre.Fontos a savazás 2.8-3.2ph,a 20Cfok alatti erjesztés.Elötte zúzás festékkeverövel,napi 2-3szor bundalenyomás,kiforrás után azonnal főzés.50 fok alá(inkább fölé) ne vidd,mert taknyosodik! Egyébbkent faeper van még,idén miért maradnál le?
Tanácsot szeretnék kérni, idén már lehet nem, lemaradok róla de jövőre mindenképpen ki akarom próbálni a faeper pálinka főzését, már régóta fantáziálok róla. Csinált már köztetek valaki abból? Hogy kell csinálni? Mire figyeljek oda?
Nézd! Az akasztott emberen kívül sok minden voltam,a nyugdíj elött karbantartó(nem is akárhol)ilyen helyen a gyakorlati jó megfigyelési képesség elvárható,meg több szakmában is kell egy kis jártasság(különben megbuksz,elvérzel). Ezekkel egy íróasztalmutánst hasba tudsz akasztani,de én nem kajolom meg.:))))
"Csak gondolom,ezt kicsiben vékonyabb(esetleg lágyabb) anyaggal lehet csak megcsinálni."
Szerintem itt ráéreztél a lényegre. Az az abroncs szalag valószínűleg nem egy acélos kemény anyagból van, hanem inkább valami lágyabból és így azt a viszonylag kis kúposságot simán felveszi.
Látod?...most gyakorlatias józan paraszti észjárásban nagyon megbuktál!:))) Hogy lehet a kettőt összehasonlítani?...több 10m sínnél érthető,de 1-1.5m laposvasnál elenyésző,...nem?
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Sziasztok! Savaznom kellene, de falun lakom és nem tudok beszerezni rövid időn belül kénsavat, talán 1-2 napon belül borkősavat. Ne nevessetek ki, de a kérdésem, a csersav alkalmas a savazásra?