Keresés

Részletes keresés

barkócza Creative Commons License 2015.07.03 0 0 111809

A topikcím alatt van egy "Tisztelt látogató..." kezdetű szakasz. Továbbá nézd meg sogi minden reggeli linkjeit.

Előzmény: 19971211 (111808)
19971211 Creative Commons License 2015.07.03 0 0 111808

Köszönöm szépen hogy ilyen részletesen leírtad :)

Találtam nyári munkát külföldön és holnap indulok aztán így nem tudom már elkészíteni. 

Előzmény: zsorsz (111804)
Figyelget Creative Commons License 2015.07.03 0 0 111807
Na ezt(ezeket) hiányoltam már egy ideje!;-)
Előzmény: szilvakukc (111806)
szilvakukc Creative Commons License 2015.07.03 0 1 111806

Nagyon fontos, hogy úgy kell csinálni, hogy ne maradj le róla, mint idén.

Én pölö, sokáig fantáziáltam, hogy megdugom Marilin Monroe-t, oszt mi lett belőle.:DDD

Előzmény: 19971211 (111802)
Kántor87 Creative Commons License 2015.07.03 0 0 111805

Egy kis érdekesség:

zsorsz Creative Commons License 2015.07.03 0 0 111804

Kényes,romlandó cefre.Fontos a savazás 2.8-3.2ph,a 20Cfok alatti erjesztés.Elötte zúzás festékkeverövel,napi 2-3szor bundalenyomás,kiforrás után azonnal főzés.50 fok alá(inkább fölé) ne vidd,mert taknyosodik! Egyébbkent faeper van még,idén miért maradnál le?

Előzmény: 19971211 (111802)
szilvakukc Creative Commons License 2015.07.03 0 1 111803

Az semmi!

Az enyém hordógyártó volt, és készített kereket is.:DD

Előzmény: öreg_néne_b (111785)
19971211 Creative Commons License 2015.07.03 0 0 111802

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni, idén már lehet nem, lemaradok róla de jövőre mindenképpen ki akarom próbálni a faeper pálinka főzését, már régóta fantáziálok róla. Csinált már köztetek valaki abból?
Hogy kell csinálni? Mire figyeljek oda?

Deathjay Creative Commons License 2015.07.03 0 0 111801

Sziasztok.

 

Mennyivel jobb első főzés előtt rozslisztes tisztítás mint ha sima vizzel csinálnám? Megéri a fáradtságot?

zsorsz Creative Commons License 2015.07.03 0 0 111800

Nézd! Az akasztott emberen kívül sok minden voltam,a nyugdíj elött karbantartó(nem is akárhol)ilyen helyen a gyakorlati jó megfigyelési képesség elvárható,meg több szakmában is kell egy kis jártasság(különben megbuksz,elvérzel). Ezekkel egy íróasztalmutánst hasba tudsz akasztani,de én nem kajolom meg.:))))

Előzmény: öreg_néne_b (111797)
Füredi1 Creative Commons License 2015.07.03 0 0 111799

 Na, ő már egy fanatikus főző. :)

rézműves1 Creative Commons License 2015.07.03 0 0 111798

"Csak gondolom,ezt kicsiben vékonyabb(esetleg lágyabb) anyaggal lehet csak megcsinálni."

 

Szerintem itt ráéreztél a lényegre. Az az abroncs szalag valószínűleg nem egy acélos kemény anyagból van, hanem inkább valami lágyabból és így azt a viszonylag kis kúposságot simán felveszi.

Előzmény: zsorsz (111787)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.07.03 0 0 111797

Próbáld meg mindkettőt meghajlítani. Majd rájössz... 

Előzmény: zsorsz (111796)
zsorsz Creative Commons License 2015.07.03 0 1 111796

Látod?...most gyakorlatias józan paraszti észjárásban nagyon megbuktál!:))) Hogy lehet a kettőt összehasonlítani?...több 10m sínnél érthető,de 1-1.5m laposvasnál elenyésző,...nem?

Előzmény: öreg_néne_b (111795)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.07.03 0 0 111795

 

Ez nem tűz, csak napsütés. És nem szaros laposvas, hanem sín...

Előzmény: zsorsz (111794)
zsorsz Creative Commons License 2015.07.03 0 0 111794

A keréknél még el is hiszem,de a hordó kúposságából adódó méretkülömbséghez a hőtágulás szerintem kevés.

Előzmény: öreg_néne_b (111793)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.07.03 0 0 111793

Pedig a szekérkerékre is így szorul rá a vasabroncs.

Előzmény: zsorsz (111792)
zsorsz Creative Commons License 2015.07.03 0 0 111792

 

Ebben a módszerben kételkedem.

Előzmény: öreg_néne_b (111791)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.07.03 0 0 111791

Az abroncsot felmelegítve tették a hordóra. A többit elintézi a hőtágulás (zsugorodás).

(Az a villamossínt is meggörbíti, pedig az elég brutál...)

Előzmény: zsorsz (111787)
sogi01 Creative Commons License 2015.07.03 0 0 111790

                                                 vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (111765)
Tucso69 Creative Commons License 2015.07.02 0 0 111789

Autósbolt, vagy benzinkút---> akkusav

Előzmény: harczosi (111788)
harczosi Creative Commons License 2015.07.02 0 1 111788

Sziasztok! Savaznom kellene, de falun lakom és nem tudok beszerezni rövid időn belül kénsavat, talán 1-2 napon belül borkősavat. Ne nevessetek ki, de a kérdésem, a csersav alkalmas a savazásra?

zsorsz Creative Commons License 2015.07.02 0 1 111787

Csak gondolom,ezt kicsiben vékonyabb(esetleg lágyabb) anyaggal lehet csak megcsinálni.

Előzmény: rézműves1 (111786)
rézműves1 Creative Commons License 2015.07.02 0 0 111786

Gyanítom, hogy amit én láttam, az is csak ráütötte és a dongán vette fel a formáját.

Előzmény: zsorsz (111784)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.07.02 0 0 111785

Nagyapám kerékgyártó volt, készített hordót is.

Előzmény: rézműves1 (111776)
zsorsz Creative Commons License 2015.07.02 0 0 111784

https://www.youtube.com/watch?v=JgLtARs0RWk .....vagy itt,26.30 körül Hotyek mester szerint:az abroncsot mikor a hordóra ráüti,a kúposságot akkor veszi fel.

Előzmény: zsorsz (111782)
norris53 Creative Commons License 2015.07.02 0 2 111783

Még jó hogy te ilyen nagy tudású vagy !!

Mi  is lenne velük pancserokkal nélküled :-)

Előzmény: snapszmester (111773)
zsorsz Creative Commons License 2015.07.02 0 0 111782

https://www.youtube.com/watch?v=WjxWg__-vZ4 ...040 körül a nagy acélkúpon melegen simára kitudja verni,persze kisebb méretekben.

Előzmény: kupeci (111780)
rézműves1 Creative Commons License 2015.07.02 0 0 111781

A külső felén igen, de megnézted a donga felőli oldalát is??

Előzmény: kupeci (111780)
kupeci Creative Commons License 2015.07.02 0 0 111780

Azt én is így csinálnám, de a Derecskén készült abroncsokon nincs kalapácsnyom,sőt tükör sima mind két széle!:)

Előzmény: zsorsz (111779)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!