Keresés

Részletes keresés

körte51 Creative Commons License 2015.06.24 0 1 111654

Van egy pár gyümölcs ,közte a körte is ,amit nagyon óvatosan, teli üvegben levegőztetni és kevés ideig. Amikor isszuk az üres körtés, pohárból elsőnek illan el az illata.

Előzmény: glock09 (111653)
glock09 Creative Commons License 2015.06.24 0 0 111653

körte51

Akkor egyetértünk a szellőztetés és az érlelési időkben.

Köszi a segítséget!

körte51 Creative Commons License 2015.06.24 0 0 111652

Tudni kell ,hogy a meggy az egyik legkésőbb érő pálinka. Én két-három hétig levegőztetem ,üveg 2/3 ig öntve,hogy legyen levegővel érintkező felület, kupak csak rákapatva.  Egy év, mire nagyon finom és büszkén lehet kínálni, de ez szerintem ez a többi pálinkára is igaz. Nekem is hordóba a meggyem, jobbnak érzem minőségre ,viszont fele mennyiség az elmúlt évhez képest.

Előzmény: glock09 (111647)
Mindenváró Ádám Creative Commons License 2015.06.24 0 0 111651

Köszi.

Előzmény: barkócza (111650)
barkócza Creative Commons License 2015.06.24 0 0 111650

NAV-tól kell hozzá engedélyt kérni, akkor lehet.

Előzmény: Mindenváró Ádám (111649)
Mindenváró Ádám Creative Commons License 2015.06.24 0 0 111649

Sziasztok,

 

Mondjátok, mostanában szabad hirdetni a neten eladó használt pálinkafőzőt? Nem nagyon látok, csak újakat hirdetni. 

Figyelget Creative Commons License 2015.06.24 0 0 111648

Megbeszélve.:-)

Előzmény: snapszmester (111643)
glock09 Creative Commons License 2015.06.24 0 0 111647

körte51 Kösz a választ!

Már kezdtem aggódni,hogy valamit elhibáztam!

Még azt szeretném kérdezni,hogy Te mennyi ideig szoktad pihentetni a meggy pálinkát?

körte51 Creative Commons License 2015.06.24 0 0 111646

Igen és a megyy íz is sokat erősödik majd .

Előzmény: glock09 (111642)
kornel8 Creative Commons License 2015.06.24 0 0 111645

Köszi, akkor nem töltöm tele, mondjuk habzásgátlót rakok majd bele.

Előzmény: sogi01 (111641)
sogi01 Creative Commons License 2015.06.24 0 0 111644

                                                    vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (111610)
snapszmester Creative Commons License 2015.06.24 0 0 111643

Nem volt kétségem hogy érted, de úgy kell fogalmazni hogy más is megértse. (Én is). Köszi!

Előzmény: Figyelget (111640)
glock09 Creative Commons License 2015.06.23 0 0 111642

Sziasztok!

Tegnap sikerült kifőznöm életem első meggy párlatát.

Frissen megízleltem,elsőre kellemes gyümölcsös volt de a végén csípős ízt éreztem!Szerintetek ez  a csípősség a pihentetés során enyhülni fog?

Magon erjesztettem de mag nélkül főztem ki.

 

sogi01 Creative Commons License 2015.06.23 0 1 111641

Főzésnél vigyázz,mert habzik!

Előzmény: kornel8 (111639)
Figyelget Creative Commons License 2015.06.23 0 2 111640
Tavaly a minimális fizetési kötelezettség eredménye volt a kis állami bevétel.Idén hiába tesz szert több pénzre az állam, az nem jelenti a nagyobb bérfőzde forgalmat.Sőt.A befizetési kötelezettség emelésével(az otthonfőzés szabadsága mellett)sajnos nem is volt más várható.Mondjuk ekkora visszaesésre (mennyiségre vetítve) nem gondoltam volna.
Előzmény: snapszmester (111637)
kornel8 Creative Commons License 2015.06.23 0 0 111639

Köszi, akkor 48, max lágyítok rajta. 

Előzmény: Figyelget (111627)
kornel8 Creative Commons License 2015.06.23 0 0 111638

Köszi. Almából 48 tf %-os bejön, 37,5 az körömlakk :) .

Előzmény: zsorsz (111616)
snapszmester Creative Commons License 2015.06.23 0 0 111637

Már belekeveredtem, úgy hogy csak erre.

A tavalyi bevétel nem arányos a termeléssel, de az idei termeléssel arányos. Az emeléssel arányost nem is értem.

Előzmény: Figyelget (111633)
pajton Creative Commons License 2015.06.23 0 0 111636

köszönöm a választ és a tippet 

Előzmény: rézműves1 (111611)
Figyelget Creative Commons License 2015.06.23 0 0 111635

100 kg cseresznye cefréből kb 10 liter 50%-os pálinkádnak kell lennie.Persze lehet ez egy kicsit kevesebb és több is.Legyen több, kívánom.:-)

Előzmény: fröccsi (111634)
fröccsi Creative Commons License 2015.06.23 0 0 111634

Sziasztok!

 

Most állok az első otthoni cseresznye (Sunburst, Germersdorfi, Van trióból) főzés ellőtt. Eddig mindig bérfőződében főzettem(tavaly ősszel ezt meg unva vásároltam egy DES 60 keverőst, de csak a szilvát tudtam vele főzni), de mindig gond volt a mennyiséggel és csak jó esetben lehetett főzetni kb. szeptember elején.

Kérdésem milyen különbségre számíthatok íz, illat ill. kihozatal(ez ügyben fenetartásom van hogy mindig azt a mennyiséget kaptam vissza amit az ÉN cefrém hozott)

szempontjából, friss erjedést követő főzés(nem több hónapos várakozás )esetén.

Cseresznyének kb, mi a kihozatala  100l/51% esetén?

 

Köszi

fröccsi

Figyelget Creative Commons License 2015.06.23 0 1 111633

"Leálltak idén az ország bérfőzdéi: a szeszüzemek eddig a tavalyi azonos időszak mennyiségének mindössze tizenöt százalékát állították elő"

Erről a 15%-ról beszélek.A tavalyihoz képest több állami bevétel nem arányos a bérfőzdék idei forgalmával.Az emeléssel arányos.

Előzmény: snapszmester (111632)
snapszmester Creative Commons License 2015.06.23 0 0 111632

Ha meglenne az állam bevétele azt mi szednenk be, tehát jó lenne nekünk.

Előzmény: Figyelget (111631)
Figyelget Creative Commons License 2015.06.23 0 1 111631

Azt szerettem volna mondani, hogy attól ha meglesz az az állami bevétel, még nem nagyon lesz nagyobb a bérfőzdék forgalma sajnos.

Előzmény: snapszmester (111628)
zsorsz Creative Commons License 2015.06.23 0 0 111630

Köszi!

Előzmény: snapszmester (111629)
snapszmester Creative Commons License 2015.06.23 0 0 111629

A répacukor répából készül a szőlőcukor keményítő bontás terméke. Rövidebb a szénlánc, ettől vársz jobb-más eredményt? Szerintem kevesebb szeszt ad és nem jobb ízt, de ezért még drágább is.

Előzmény: zsorsz (111622)
snapszmester Creative Commons License 2015.06.23 0 0 111628

Úgy éreztem elbagatelizálod a "milliárdos" nagyságrendet. Lehet hogy elérik az 1milliárdot, de nem nagyon haladják meg.

Előzmény: Figyelget (111625)
Figyelget Creative Commons License 2015.06.23 0 1 111627

Egyéni ízlés függő.Csak egy kicsit hígíts be fokozatosan 50-től lefele.Kóstolgasd és ahol Neked a legjobban ízlik, na ott a jó.Azután olyanra be tudod lőni a többit is.(Nekem kb 47-48, de ez tényleg egyén függő)

Előzmény: kornel8 (111615)
Figyelget Creative Commons License 2015.06.23 0 0 111626

Szerintem 1,5-2 jobb lenne.1-esnek már akkor "hasa" lesz mikor körbe hegeszted.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (111620)
Figyelget Creative Commons License 2015.06.23 0 0 111625

Valóban arra vajmi kevés az esély...De a mondandómnak nem is ez volt a lényege igazából.(már ha volt...)

Előzmény: snapszmester (111614)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!