Keresés

Részletes keresés

TINTUS Creative Commons License 2015.04.03 0 1 110361

Hali    Hal ! írtam levelet.

Előzmény: hal65 (110350)
TINTUS Creative Commons License 2015.04.03 0 1 110360

Én meg már ittam aranyérmest is....sajna nem az enyém volt :)))

 Valamit nem jól csináltál. Csak a virág szirmot szabad használni semmi zöld szár nem mehet bele.

Előzmény: Kokka2 (110354)
körte51 Creative Commons License 2015.04.03 0 1 110359

A virágmennyiség nálam is többre sikerült . Kezdetben zavaró volt a túlzott parfümösség, de összeért és álom lett .

Előzmény: Kokka2 (110357)
körte51 Creative Commons License 2015.04.03 0 0 110358

Valamit elhibáztál.

Előzmény: Kokka2 (110354)
Kokka2 Creative Commons License 2015.04.03 0 0 110357

Tévedés ne essék nem a recept alapján csináltam!

De ahogy néztem az arányokat sok virágot tettem bele azért lehetett erős jellegzetes íze.

Előzmény: Tucso69 (110355)
körte51 Creative Commons License 2015.04.03 0 2 110356

Most kóstoltam bodzavirágos alma üdítőt. Szép ,összeillő páros. Házasítok egy laposüvegnyit, kipróbálom ,húsvéti érdekességnek. :-)

Előzmény: Tucso69 (110355)
Tucso69 Creative Commons License 2015.04.03 0 0 110355

Egészen pontosan, a te leírásod alapján készítettem az aranyérmest! :-)

Előzmény: hal65 (110348)
Kokka2 Creative Commons License 2015.04.03 -1 1 110354

Én csináltam bodzavirágból de ihatatlan volt.

Előzmény: berczes (110339)
kornel8 Creative Commons License 2015.04.03 0 0 110353

Köszi. A hűtőt szinteztem és utána jobb lett, ici-pici ingadozás volt, de a végén , mármint kis alszesz százaléknál kb 10 % után már össze vissza ingadozott, akárhogy is állítottam a fűtést. Ezt nem értem, miért van. Egyébként szintezés után vizet öntöttem a csőbe, és erős fújásra nem jött ki semmi. 

Előzmény: snapszmester (110344)
sörös100 Creative Commons License 2015.04.03 0 0 110352

Bocs a 110323 as hozzászólásod alapján gondoltam.

Előzmény: hal65 (110347)
snapszmester Creative Commons License 2015.04.03 0 1 110351

Többet ne igyál.

Kevesebbet se.

Előzmény: hal65 (110350)
hal65 Creative Commons License 2015.04.03 0 0 110350

Ez mitől lenne Snapszi oldala?

 

Előzmény: cenus (110345)
hal65 Creative Commons License 2015.04.03 0 0 110349

Lájk :))

Előzmény: szilvakukc (110346)
hal65 Creative Commons License 2015.04.03 0 2 110348

Szia!

 

Érdekes receptek, és szerintem használhatók is. Én eddig csak az utolsó leírásban olvasható módon készítettem bvirág párlatot, de el tudom képzelni, hogy egy kellemes muskotályos borral is működhet a dolog, hiszen a bodzavirágból készült szörpnek is erre hajaz talán a legjobban az íze, illata.

Szerintem érdemes kipróbálni.

Előzmény: berczes (110339)
hal65 Creative Commons License 2015.04.03 0 0 110347

Szia!

 

Nem. Én tompa vagyok :)

Előzmény: sörös100 (110335)
szilvakukc Creative Commons License 2015.04.03 0 1 110346

Hogy jöttél rá? Már én is észrevettem, ha iszik, tök tompa.:DDD

Előzmény: sörös100 (110335)
cenus Creative Commons License 2015.04.03 0 1 110345

Milyen jó lett  Snapszmester új oldala! Amikor utoljára néztem még a régi változat volt.

Régebben ezt az oldalt is beszoktátok rakni reggelenként:

 

http://czidro.eu/wessling/palinka_keszites/

Előzmény: sogi01 (110334)
snapszmester Creative Commons License 2015.04.03 0 0 110344

A két desztilláció között nincs nagy különbség, inkább az összerakás, szintezés amiben lehet változás.

Ha zsák van a spirálban ugyan annyi a beöntött mint a kijövő víz csak van benne 1/2 dl ami döntésre, erős fújásra talán kijön.

Előzmény: kornel8 (110343)
kornel8 Creative Commons License 2015.04.03 0 0 110343

Köszi. Vízzel kétszer is teszteltem, annál nem volt semmi probléma főzés közben, szép egyenletesen folyt, ezért nem értem.

Előzmény: barkócza (110342)
barkócza Creative Commons License 2015.04.03 0 0 110342

Nem tudom, végülis elképzelhető, hogy itt a törés meg a szűkület miatt hörög a reflux. Ha amúgy működik, nem nagy vész.

 

Azért még nézd meg jobban a hűtődet is.

Előzmény: kornel8 (110341)
kornel8 Creative Commons License 2015.04.03 0 0 110341

Így néz ki

Előzmény: barkócza (110338)
berczes Creative Commons License 2015.04.03 0 0 110340

Mindenki hozzászólását köszönöm, és kíváncsian várom a további véleményeteket.

Előzmény: berczes (110283)
berczes Creative Commons License 2015.04.03 0 0 110339

Szia Hal! A következő receptet próbálnám majdan megcsinálni, vagy tovább gondolni:

Muth Pálinka és Borpince: Bodzavirág párlat készítése

Előzmény: hal65 (110290)
barkócza Creative Commons License 2015.04.03 0 0 110338

Hogyan csatlakozik a páracsöved az üsthöz? Nem csinál ott egy kis dugót a reflux?

Előzmény: kornel8 (110337)
kornel8 Creative Commons License 2015.04.03 0 0 110337

Sziasztok. Cefre főzésnél a kijövő párlat ingadozik. A hűtőmbe beleöntöttem vizet, ugyanannyi jött ki, mint amit beleöntöttem. Fűtést növeltem, illetve csökkentettem, így sincs változás. A keverőt lassítottam, gyorsítottam, semmi. 10 cm-en kb. 1 cm a kilengés. Avagy ne foglalkozzak vele?

motrosok Creative Commons License 2015.04.03 0 0 110336

Nem szabad,de nekem nem is kell!

 

Előzmény: Tucso69 (110326)
sörös100 Creative Commons License 2015.04.03 0 0 110335

Szia hal65 te tompai vagy?

Előzmény: hal65 (110332)
sogi01 Creative Commons License 2015.04.03 0 0 110334

                                                 vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (110286)
szilvakukc Creative Commons License 2015.04.03 -1 2 110333

Igazából nem is értem, min vitatkozunk.

Addig felesleges idegeskedni, míg nincs min. Majd ráérünk akkor, ha jön az új szabályozás. Akkor majd megnézzünk mit tehetünk. A bátrabb úgyis lop csal, hazudik, ha kell, bemegy még a macskabejárón is, nemhogy a kiskapun, a gyávább meg szépen abbahagyja, és kész. Ha belegondolsz, a magánfőzők java részének a szabadság előtt meg sem fordult a fejében, hogy ő pálinkát főzzön, mert tilos volt. Ha megnehezítik ezután sem fog küzdeni, leteszi a lantot:

 

Eltészem a főzőt! Nyugodjék.

Nem főzök Nektek több szart

Nem virrasztok hajnalig, mint egykor,

Belőlem a szenvedély kihalt

A tűz nem melegít, nem él

Nem lobog a gázégő világa,

Hová lettél, hová levél

Oh az első csepp varázsa!

 

 

Letészem az üstöt. Nehéz az.
Nem muzsikál már benne dal

Ki örvend az üres réz látványának,

Miután a gyümölcsszezon kihal.

Ha a láng élte megszakad,

Egy percig éli túl, a nedű folyása,

Ugyanúgy oda vagy, érzem oda vagy

Oh, a pálinkafőzés varázsa!

Előzmény: hal65 (110317)
hal65 Creative Commons License 2015.04.03 0 0 110332

A cikket nem én írtam, csak belinkeltem, mint ahogy a cikk elején ha rákattintasz a "szines szövegre" ez látszik is, hogy Tompa város honlapján jelent meg.

Előzmény: obsitos3 (110323)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!