Keresés

Részletes keresés

envision Creative Commons License 2015.04.01 0 0 110274

Az alszesz mennyisége kb a cefre 5-öd  6-od része .... :)

 

Előzmény: kornel8 (110270)
kornel8 Creative Commons License 2015.04.01 0 0 110273

Rendben, akkor holnap így csinálom. Minden kezdet nehéz :) Köszi

Előzmény: barkócza (110272)
barkócza Creative Commons License 2015.04.01 0 0 110272

Becslés alapján. Vagy szeded több, kisebb edénybe, és a végén, amikor látod, hogy mennyi, akkor hígítod  ki kb. az egyharmadát. A pontos mennyiség nem kritikus.

Előzmény: kornel8 (110270)
kornel8 Creative Commons License 2015.04.01 0 0 110271

..hőmérő.., de sajnos nem lehet szerkeszteni

Előzmény: kornel8 (110270)
kornel8 Creative Commons License 2015.04.01 0 0 110270

Köszi, de azt honnan tudom, hogy az első egyharmada? Mármint akkor látom, hogy mennyi jött le,amikor vége. Vagy páracső hőmérséklet alapján(mondjuk 90 fokot mutató hömérő után már mehet másik edénybe)?

Előzmény: barkócza (110265)
barkócza Creative Commons License 2015.04.01 0 1 110269

A lényeg, hogy valamelyik megmaradjon.

Előzmény: zsorsz (110268)
zsorsz Creative Commons License 2015.04.01 0 0 110268

"ilyet is, olyat is."....itt a lényeg,volt hogy a késői fagyott le,a korai megmarad,mert a sziromhullás után már védőburokban volt és fordítva.

Előzmény: barkócza (110267)
barkócza Creative Commons License 2015.04.01 0 0 110267

Én is gondolkodom rajta, hogyha majd ültetek, inkább késői virágzásúakat ültetek, vagy legalább vegyesen, ilyet is, olyat is.

Előzmény: foxrudi (110266)
foxrudi Creative Commons License 2015.04.01 0 0 110266

 

Itt északon van némi remény,mivel most kezd majd nyílni.Remélem kibírja még a hetet,de nagyon necces.A barack mindig mumus.

Előzmény: Pecabubus (110264)
barkócza Creative Commons License 2015.04.01 0 1 110265

Az alszesz első harmadát kell kihígítani hideg vízzel, hogy kicsapódjon belőle a kozmaolaj egy része. A csapadék részben fölúszik az alszesz tetejére, ami eltávolítható.

Előzmény: kornel8 (110263)
Pecabubus Creative Commons License 2015.04.01 0 0 110264

A moonshine cefréje nem az amit írtál, hanem kukoricán (néha mellé egy kis rozson) erjesztett cukorcefre. Olyan is. Moslék lefőzés után lesz a bármilyen cefre, de az is moslék ha nem erjeszted hanem kásává főzöd a darált árpát és odaadod a gyesznyóknak.

Főzőüst-keverő motort baracklekvár okán nem kell vennem idén úgy látom. :(
Telepítettem viszont fügét és cseresznyéket-meggyeket, barack gyakrabban nincs mint van, a virágzása idején évenként ismétlődő idegeskedés keserűbb mint a magbele.

Előzmény: Mothaltem (110239)
kornel8 Creative Commons License 2015.04.01 0 0 110263

Köszi. Így lett 6,5 liter 24%-os alszeszem 30 liter szőlő-szilva cefréből. A páracsőben 99,8 fokot mutatott a hőmérő és már víz íze volt majdnem. Emlékeim szerint itt olvastam erről a vizes dologról.

Előzmény: barkócza (110262)
barkócza Creative Commons License 2015.04.01 0 0 110262

Normális, ha az alszesz opálos. Sőt, inkább az a nem normális, ha tiszta.

 

Mennyi lett az alszesz, és milyen töménységű? Hol olvastad ezt az 1 liter hideg vízre eresztést?

Előzmény: kornel8 (110261)
kornel8 Creative Commons License 2015.04.01 0 0 110261

Sziasztok. Lefőztem életem első alszeszét. Opálos lett, de 1 liter hideg vízre kezdtem engedni, ahogy itt olvastam. Éjszaka kint volt, de így is opálos. Szűrjem vattán vagy mi a teendő? Előre is köszi.

barkócza Creative Commons License 2015.04.01 0 0 110260

Végülis az élesztőnél nincs nagyobb varázsgomba.

Előzmény: barkócza (110259)
barkócza Creative Commons License 2015.04.01 0 0 110259

Nahát! Tényleg! Van olyan? :)

Előzmény: deszegregator (110258)
deszegregator Creative Commons License 2015.04.01 0 0 110258

Nem lehet az hogy varázsgombára gondolt? :D

Előzmény: barkócza (110252)
sogi01 Creative Commons License 2015.04.01 0 0 110257

                                                 vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (110219)
foxrudi Creative Commons License 2015.03.31 0 1 110256

jÓ ÚRI GOMBA Borzaggal!:-)

Előzmény: barkócza (110252)
barkócza Creative Commons License 2015.03.31 0 1 110255

Csak oda ne tedd a gumicsizma mellé a cefrébe. :)

Előzmény: zsuzska60 (110254)
zsuzska60 Creative Commons License 2015.03.31 0 1 110254

a kucsmát már én is levettem, de lehet visszahűzom ebben a hidegben

Előzmény: barkócza (110253)
barkócza Creative Commons License 2015.03.31 0 0 110253

Én már leszedtem az idei első kucsmámat. Meg még van tavalyi a mélyhűtőben.

Előzmény: deszegregator (110250)
barkócza Creative Commons License 2015.03.31 0 1 110252

Ahhhh.... :)

 

Tudod, mind gombafüggők vagyunk. Olyantól függünk, ami erős mérget termel. Élesztő. :)

Előzmény: snapszmester (110251)
snapszmester Creative Commons License 2015.03.31 0 1 110251

Sejtettem hogy gombaban is utaztok, néha nagyon észrevenni.:-)

Előzmény: barkócza (110249)
deszegregator Creative Commons License 2015.03.31 0 0 110250

Most is vajon pirított vargányát falatoztam , még mindig van vagy 50 liternyi belőle :P Ritka pazar év volt a tavalyi... Szárítmányom is több évre való maradt még. Kucsmagomba helyeket konkrétan nem tudok, majd a tövisalja, májusi pereszke lesz pár hét múlva az első friss élmény - ha lesz....  A bevezetés meggypálinka volt, na jó előtte vörös szőlő törköly pálinka is  (korai, kinyomva volt, nem héjon erjesztett...)  ez utóbbi oly jól sikerült, annyira bejön, hogy az idén is felhajtom a forrást.

Előzmény: barkócza (110249)
barkócza Creative Commons License 2015.03.31 0 0 110249

Ha sok az eső, sz.r az idő, akkor rossz a bor meg a pálinka, de van gomba bőven. :) Meleg, száraz évben fordítva van.

Előzmény: deszegregator (110248)
deszegregator Creative Commons License 2015.03.31 0 1 110248

Ez már - már önostorozás kategória! :D Belerángattak a kakába, azért ne kívánjunk már legalább  magunknak  rosszat! Egyik év viszi a másikat, egyik évben döglésig van szilva , a másikban nincs. Az egyik évben kell a 86 liter keret, a másikban nincs kihasználva.

A kajszit, őszit ez a trágya idő derékba kapta, csodálnám ha komoly termés lenne. Messze még a május vége amikor a fagyveszély elmúlik, de még utána is sok éjszakát kinn tölt a gyümi, mire a hordóban landol. 

Az únió felé színészkedni kell valamit , oszt hali. Nem muszáj a rezsimnek terrorban tartani a bér - és magánfőzést. 

Jó nagy kaka volt regisztrálni, már csak azért is, mert nagyívben leszarják ezután is ha valaki "feketén" főz, mi meg leshetjük mikor jön a szerv....

Előzmény: foxrudi (110211)
kupeci Creative Commons License 2015.03.31 0 0 110247

Ma hajnalban nálunk is -1, és a barackfáim most kezdenek virágozni......csak jó idő lesz egyszer:))

Előzmény: vinik táltos (110221)
barkócza Creative Commons License 2015.03.31 0 0 110246

Háááát....

Előzmény: foxrudi (110244)
barkócza Creative Commons License 2015.03.31 0 0 110245

Szia, Babar!

 

Visszapattan az üzenetem a citromailedről, nem tudom miért.

Előzmény: Babar66 (110204)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!