Keresés

Részletes keresés

foxrudi Creative Commons License 2015.03.31 0 0 110244

Na Ja!

 Ekkora tájékozatlanságot,hihetetlen.No meg a rengeteg dezinformáció.Jobbnak láttam nem belefolyni tovább az odaát elhangzottakhoz pálinka ügyben.Elég volt a próbálkozásból,fölösleges. az erőlködés!:-)

Előzmény: barkócza (110223)
Mothaltem Creative Commons License 2015.03.31 0 0 110243

Köszi a választ. Dupla falú.

Előzmény: gabor0036 (110241)
csalitos Creative Commons License 2015.03.31 0 1 110242

   Ő egy nagyon igényes színész volt, úgy a beszédjére, ind a gesztusaira tekintettel. Dobó várkapitányként az esküt vagy tízszer (nem számolta, de sokszor) elmondta. Elkezdték, de állj! Nem jó a háttér, nem jó helyen van a hangsúly, nem tetszett a rendezőnek (Várkonyi Zoltán) többször, nem tetszett Sinkovitsnak sokszor, jött a repülő és még pár apró-cseprő probléma. Szóval, szépen művelte a magyart. Szép emlék volt az a filmforgatás. Ami azután jött, azt már szívesen felejteném (1968).

Előzmény: schlumberger (110238)
gabor0036 Creative Commons License 2015.03.31 0 0 110241

Ha csak dupla fenekű nem tudom. Ha dupla falaú akkor a víztér 2/3-ig. 

Előzmény: Mothaltem (110239)
gabor0036 Creative Commons License 2015.03.31 0 0 110240

Hol? Mert nekem is kellene de sehol sem találtam. 

Előzmény: comad2 (110233)
Mothaltem Creative Commons License 2015.03.31 0 0 110239

A moonshine-ra gondoltam. Kukoricából (darából), és árpából főzött szesz. Ezért írtam moslékot.

Még egy kérdésem lenne, mégpedig a vízteret meddig kell feltölteni? Gondolom valamennyi üres helyet kell hagyni a tágulásnak.

Előzmény: snapszmester (110237)
schlumberger Creative Commons License 2015.03.31 0 0 110238

https://www.youtube.com/watch?v=vPHZuYg2K6o

Amikor még Sinkovits is belezavarodik :-)

Előzmény: csalitos (110230)
snapszmester Creative Commons License 2015.03.31 0 0 110237

Lehetne, ha tudnám mit kerdezel.

A moslek nem cefrere, a cefre nem moslek.

Előzmény: Mothaltem (110234)
Mothaltem Creative Commons License 2015.03.31 0 1 110236

Olyat veszek majd amiben van, nem akarok rajta spórolni. Fatüzeléssel mennyire kell odafigyelni? Lehet rakni, vagy csak módjával?

Előzmény: barkócza (110235)
barkócza Creative Commons License 2015.03.31 0 0 110235

Kell oda a 0,5bar-os biztonsági szelep, és egy nyomásmérő vagy hőmérő a köpenybe.

Előzmény: Mothaltem (110231)
Mothaltem Creative Commons License 2015.03.31 0 0 110234

Köszi a választ.

 

Ha moslék lenne beleöntve, annál közel 80% víz, így annak lehetne jobban tüzelni?

Előzmény: gabor0036 (110232)
comad2 Creative Commons License 2015.03.31 0 0 110233

Már miért ne találna? Van ilyen. 

Előzmény: gabor0036 (110232)
gabor0036 Creative Commons License 2015.03.31 0 0 110232

0.5-1bár lenne az igazi de ilyet nem fogsz találni. Amugy is azt fogják mondani a többiek, hogx a tüzeléssel kell úgy játszani alatta, hogy ne menjen 0.5bár fölé. ;)

Előzmény: Mothaltem (110231)
Mothaltem Creative Commons License 2015.03.31 0 0 110231

Egy dupla aljú főzőhöz, ami vízzel van feltöltve, hány bar-os biztonsági szelepet kell használni?

csalitos Creative Commons License 2015.03.31 0 0 110230

Az biz a, és csak az tudja aki benn él...

www.youtube.com/watch?v=PT29zJXRNlU

Előzmény: schlumberger (110229)
schlumberger Creative Commons License 2015.03.31 0 0 110229

a két szó jelentése annyira kezd egybemosódni a nyelv természetes változása során, hogy iskolai feladatnak semmiképpen nem adnám. 

 

Korcsosodik a nemzet... (merthogy nyelvében él, ugye)

Előzmény: nebamun (110228)
nebamun Creative Commons License 2015.03.31 0 0 110228

A google neked is barátod, használd bátrabban: http://www.e-nyelv.hu/2009-01-29/iztelen-izetlen/

Előzmény: vinik táltos (110225)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.03.31 0 0 110227

Most örülhetek, hogy nálam még nem virágoznak a gyümölcsfák, különben most azon csámcsogna a monília. Kis szerencsével még az elfagyást is megúszom...

Előzmény: vinik táltos (110221)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.03.31 0 1 110226

Te pedig itt ízetlenkedsz:-)))

Jó nedűt!!!

Előzmény: vinik táltos (110225)
vinik táltos Creative Commons License 2015.03.31 0 0 110225

Már írtam pár napja, hogy az alkohol akkor ízetlen, ha gusztustalan vicceket mesél, csúnyán viselkedik, stb.

 

Ha meg nincs íze, akkor íztelen.

Bocs.

Előzmény: nebamun (110224)
nebamun Creative Commons License 2015.03.31 0 0 110224

Pont azon gondolkodom, hogy szedek 2-3 kiló medvehagymát és geistelem. Csak valami jó recept kellene.

Ízetlen alkohol van hozzá.

Előzmény: barkócza (110223)
barkócza Creative Commons License 2015.03.31 0 0 110223

Majd geisztolunk. Úgy is az a modern, a pálinka elavult. :)

Előzmény: foxrudi (110222)
foxrudi Creative Commons License 2015.03.31 0 0 110222

Nálunk meg -2 volt reggel,tiszta dér volt minden,most meg szakad az eső!Sárgarépa püréből majd!:-(

 

Előzmény: vinik táltos (110221)
vinik táltos Creative Commons License 2015.03.31 0 0 110221

Lassan más probléma is van: teljes virágában a kajszi, a vérszilva, a többi pálinkafám bimbós virágban,

erre már órák óta veri a havaseső, +4 fok van és méhecskék sehol.

 

Lehet, hogy idén szupermarketre fanyalodok?  D.

Előzmény: kupeci (110220)
kupeci Creative Commons License 2015.03.31 0 0 110220

Ne siránkozz!:)

Előzmény: vinik táltos (110200)
sogi01 Creative Commons License 2015.03.31 0 0 110219

                                               vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (110197)
foxrudi Creative Commons License 2015.03.31 0 0 110218

Tökéletes igazságot nem tudom lehetne-e találni,mivel valaki érdekei mindig sérülnek.

 Persze az is mesterségesen generált volt,hogy nem lehetett főzni házilag,mert annó ezt így szabályozták,s már ez a természetes,erre rendezkedett be a társadalom.

  Ha egy horgász nem fogja meg az éves megengedett mennyiséget,attól még az engedélyét ugyan úgy előre ki kell fizetnie egy évre,tulajdonképpen ez sem igazságos.

 A fene sem tudja mi lenne a jó. Nekünk az unijó??:-)

Előzmény: Cipurró (110216)
foxrudi Creative Commons License 2015.03.31 0 0 110217

Nem a Tiédre vagyok éhes,virtuális fun-fun!Fantomas   fertája pont olyan érdekes,mint az abszolut vodka,minek íze nulla!! 

Aztán meg majd ki mit hol keres,magán dolgaja,az nem úgy vagyona csak belevauja,mert énnagyon bölcseleteskedője dolgoknak.Ajándékozása visszafelé megám nem tetszene rögtön,pedig szuvenyíru nyihuhu,nyikukucsku protku!!

  Ezért gondoltam egymás iránti elhanyagolásnak folytatását!

  Ennyi!

Előzmény: stapika (110214)
Cipurró Creative Commons License 2015.03.30 0 0 110216

Ésszerű megoldás erre a mesterségesen generált problémára NINCS! Ha azt mondanák, fizessen minden regisztrált a 43hlf  alkohol után előre 43x835Ft-ot évente, az meg nem lenne jogszerű, mert van aki csak 5-10 hlf-et főz(mondjuk vannak sokan akik a fennmaradó mennyiséget sokszorosan lefőzik, de az más tészta). Ami meg most van, az egy diszkriminatív, igazságtalan, feszültséggeneráló szarság.

Előzmény: foxrudi (110211)
TINTUS Creative Commons License 2015.03.30 0 1 110215

Én mindegyik üvegemre olyan írást teszek, hogy készült 2014 vagy 2015-ben és kész.

Előzmény: vinik táltos (110200)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!