Az alábbi cikk szerint viszont nőtt a szeszesitalok kiskereskedelmi forgalma. Ráadásul kimondottan az "ízesített vodka" (leánykori nevén: "gyümölcsízű szeszesital") a fő nyertes. Most akkor mi is van?
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Apám nyáron vette ezt le, csak türelmetlen volt nem várt vele és szétbontotta darabokra... Ha én szedem szét, akkor megértem és átlátom az egész működését most meg szerencsétlenkedhetek vele mi micsoda, mi hova... Gázost kértem segítsen, de nem vállal senki sem felelőséget. hiába mondom neki nem kell, saját Szakál, de akkor sem...
Szerintem otthonra fölösleges bonyolítani,mert finomításhoz fölöleges,fölfűtés után alig kell lángerő,cefrénél esetleg,de ott sem tartom értelmét,mert elért hőmérséklet után 3/4-1/2 közötti lángerősség elég,s így folyamatosan tartja magát kiforralás végéig.Talán 15°-os alszesznél kell valamelyest emelni a lángerőn.Legalábbis ez saját tapasztalatom c-18-nál.
Nekem nem a központi fúfóka van cserélve,hanem az égőfejen található fúvókák(ahány soros annyi darab)!
Kb 200ft körül van darabja.
Persze én simán a nyomcsökkentő után tömlő golyóscsap(vagy finomabban szabályozható szelep),és rögtön az égőfej készítettem mágnesszelep,termoelem....és minden kütyü nélkül.
Így jól működik,persze enyém c-18-as,de az is bőven elég egy 100-as üsthöz.Más nem kell hozzá,leveszed az oldalát,kicseréled a réz fúvókákat pb-s fúvókákra,és kész.Ha így van Neked is jónak kell lennie.Szerintem más nem kell hozzá.Ja!Amivel meggyújtod.:-)
Ez egy hibátlanul működő de kb 20éves c30-ból van. Fúvókázáson kívűl mi kell még ehhez hogy tökéletesen és biztonságosan működjön egy 100L-es alatt? Már két gázost megkerestem helyben, de nem foglalkoznak velem így muszáj vagyok magamnak. Csak hát gázzal nem szívesen játszom...
...Te is tudod jól, hogy a cél nem a "mérgezés", hanem az "ócsóbbítás"..DD...(vagyis a haszonszerzés) de sajnos ezt a "célt", csak többnyire erősen mérgező anyagokkal tudják elérni a rohadékok...
A sisakot nem szabad lecsvarozni, valamilyen gyenge, esetleg rugós módon kell rögzíteni. A vízzár legegyszerűbb megoldás, ahol a sisakot csak a súlya tartja.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: