Keresés

Részletes keresés

öreg_néne_b Creative Commons License 2015.03.30 0 2 110201

Én is balek vagyok. 
Becsületes kormány? Olyant még nem láttam...

Előzmény: vinik táltos (110200)
vinik táltos Creative Commons License 2015.03.30 0 2 110200

Ma egy kicsit (esett az eső) belenéztem a parlamenti adásba.

Egy képviselő a magánfőzéssel kapcsolatban interpellált, amire valami kormány megbízott süketelt egy keményet.

A lényeget azért kiszűrtem: óriási hibát követtem  el, amikor bedőltem a kormánynak és regisztráltam az Önkormányzatnál.

Tehát a rendszerben vagyok, mindenképp megadóztatnak jövőre. Még akkor is, ha nem érem el az 2015-ben a 8 litert.

Bedőltem, mert elhittem az évi 1000 Ft jelképes adót.

 

Most (állítólag az EU miatt) ezt el kell törölni.

A becsületes lépés az lenne a kormánytól, ha azonnal töröltetné az idei összes regisztrációt.

Bár másolat maradhat bármilyen adathordozón...

barkócza Creative Commons License 2015.03.30 0 0 110199

Az alábbi cikk szerint viszont nőtt a szeszesitalok kiskereskedelmi forgalma. Ráadásul kimondottan az "ízesített vodka" (leánykori nevén: "gyümölcsízű szeszesital") a fő nyertes. Most akkor mi is van?

 

http://www.elelmiszer.hu/fmcg_szakmai_hirek/cikk/nott_a_szeszes_italok_kiskerforgalma

Előzmény: Cipurró (110198)
Cipurró Creative Commons License 2015.03.30 0 0 110198
sogi01 Creative Commons License 2015.03.30 0 0 110197

                                                   vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (110173)
Figyelget Creative Commons License 2015.03.30 0 1 110196
Jelentem:100000!Még mindig élvezetes.
foxrudi Creative Commons License 2015.03.30 0 0 110195

109984hsz-t nézd meg,ott van az enyém képeken,semmi gond vele pb-ről.

   Én úgy csináltam meg,és nekem jól funkcionál.

Előzmény: gabor0036 (110194)
gabor0036 Creative Commons License 2015.03.29 0 0 110194

Apám nyáron vette ezt le, csak türelmetlen volt nem várt vele és szétbontotta darabokra... Ha én szedem szét, akkor megértem és átlátom az egész működését most meg szerencsétlenkedhetek vele mi micsoda, mi hova... Gázost kértem segítsen, de nem vállal senki sem felelőséget. hiába mondom neki nem kell, saját Szakál, de akkor sem...

Előzmény: foxrudi (110192)
foxrudi Creative Commons License 2015.03.29 0 0 110193

Szerintem otthonra fölösleges bonyolítani,mert finomításhoz fölöleges,fölfűtés után alig kell lángerő,cefrénél esetleg,de ott sem tartom értelmét,mert elért hőmérséklet után 3/4-1/2 közötti lángerősség elég,s így folyamatosan tartja magát kiforralás végéig.Talán 15°-os alszesznél kell valamelyest emelni a lángerőn.Legalábbis ez saját tapasztalatom c-18-nál.

Előzmény: gabor0036 (110191)
foxrudi Creative Commons License 2015.03.29 0 0 110192

Nekem nem a központi fúfóka van cserélve,hanem az égőfejen található fúvókák(ahány soros annyi darab)!

  Kb 200ft körül van darabja.

Persze én simán a nyomcsökkentő után tömlő golyóscsap(vagy finomabban szabályozható szelep),és rögtön az égőfej készítettem mágnesszelep,termoelem....és minden kütyü nélkül.

 Így jól működik,persze enyém c-18-as,de az is bőven elég egy 100-as üsthöz.Más nem kell hozzá,leveszed az oldalát,kicseréled a réz fúvókákat pb-s fúvókákra,és kész.Ha így van Neked is jónak kell lennie.Szerintem más nem kell hozzá.Ja!Amivel meggyújtod.:-)

  A tiéd,egy 300-ast is kiszolgálna.:-)

 

Előzmény: gabor0036 (110186)
gabor0036 Creative Commons License 2015.03.29 0 0 110191

Nekem az is tökéletes lenne ha termosztát (digitális a köpenybe) alapján kapcsolna ki-be mint ahogy eredeti szerepében is tette... 

Előzmény: Babar66 (110189)
zsorsz Creative Commons License 2015.03.29 0 0 110190

Írásaid alapján, ismerve a habitusod,semmin sem lepődök meg.:-)

Előzmény: szilvakukc (110188)
Babar66 Creative Commons License 2015.03.29 0 0 110189

Ez engem is érdekel! A gázos ismerősöm engem is elhajtott egy ugyanilyennel. (Nincs rá ideje.) 

(Állítólag egy  V4 égőfej jobb lenne, mert az szabályozható.)

Előzmény: gabor0036 (110186)
szilvakukc Creative Commons License 2015.03.29 0 0 110188

Bocs, ne haragudj, nem tudtam, hogy azért, mert ő nagy arcú kémikus, lehet bunkó! Azt nem ígérhetem, hogy ez többé nem fordul elő.:))

Előzmény: zsorsz (110170)
kornel8 Creative Commons License 2015.03.29 0 0 110187

Igen, elírtam, maradt még egy pár dolog fizikából.. :)

Előzmény: snapszmester (110185)
gabor0036 Creative Commons License 2015.03.29 0 0 110186

Ez egy hibátlanul működő de kb 20éves c30-ból van. Fúvókázáson kívűl mi kell még ehhez hogy tökéletesen és biztonságosan működjön egy 100L-es alatt? Már két gázost megkerestem helyben, de nem foglalkoznak velem így muszáj vagyok magamnak. Csak hát gázzal nem szívesen játszom...

 

 

 

snapszmester Creative Commons License 2015.03.29 0 0 110185

1 méter az 0,1 bár, tehát még 1 nulla a vesszo után.

Előzmény: kornel8 (110184)
kornel8 Creative Commons License 2015.03.29 0 0 110184

Ezt a vízbefújóst annyira nem értem :), de kb 0,05-0,1 bar lehet?

Előzmény: norris53 (110180)
kornel8 Creative Commons License 2015.03.29 0 0 110183

Értem, köszi.

Előzmény: barkócza (110177)
rézműves1 Creative Commons License 2015.03.29 0 0 110182

...Te is tudod jól, hogy a cél nem a "mérgezés", hanem az "ócsóbbítás"..DD...(vagyis a haszonszerzés) de sajnos ezt a "célt", csak többnyire erősen mérgező anyagokkal tudják elérni a rohadékok...

Előzmény: norris53 (110181)
norris53 Creative Commons License 2015.03.29 0 0 110181

Csak azt tudnám mi a faxnak mérgezik az alkoholt :-)

 

Előzmény: snapszmester (110175)
norris53 Creative Commons License 2015.03.29 0 0 110180

Üzem szerűen használat közben nincs nagyobb nyomás az üstben ....   !-kb annyi mintha 5 cm mélyen vízbe mártasz egy csövet és azt próbálod át fújni :-)

Előzmény: kornel8 (110176)
barkócza Creative Commons License 2015.03.29 0 0 110179

:-)))) Így van! A brugyiszlopálók különben se járassák a szájukat.

Előzmény: snapszmester (110175)
barkócza Creative Commons License 2015.03.29 0 0 110178

Gyakorlatilag m érhetetlenül kicsi.

 

Előzmény: kornel8 (110176)
barkócza Creative Commons License 2015.03.29 0 0 110177

A sisakot nem szabad lecsvarozni, valamilyen gyenge, esetleg rugós módon kell rögzíteni. A vízzár  legegyszerűbb megoldás, ahol a sisakot csak a súlya tartja. 

Előzmény: kornel8 (110163)
kornel8 Creative Commons License 2015.03.29 0 0 110176

Köszi, nyomásmérő órának van értelme? Kb. mennyi nyomás szokott lenni az üstben?

Előzmény: snapszmester (110174)
snapszmester Creative Commons License 2015.03.29 0 0 110175

"Nem akarsz alkoholmergezest kapni, ne igyál mérgezett alkoholt":-)

A vegyész fórumnak.

snapszmester Creative Commons License 2015.03.29 0 0 110174

Néhány mb. nyomás emelkedés már jelentős szivárgást eredményez nem gaztomor rendszerekben. Tehát, nem.

Előzmény: kornel8 (110163)
sogi01 Creative Commons License 2015.03.29 0 0 110173

                                            vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (110161)
foxrudi Creative Commons License 2015.03.28 0 1 110172

No,azért itt van hazaiban is!!:-)  http://kerteszetiarudagardony.hu/roter-weinbergpfirsich-voros-csaszar-voros-belu-oszibarack/  Remélem így kijavítva az 1-es?:-)

Előzmény: stapika (110168)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!