Keresés

Részletes keresés

sörös100 Creative Commons License 2015.03.22 0 0 110042

Szia a szoknyáról dobnál fel 1-2 képet.

Előzmény: kornel8 (110034)
szilvakukc Creative Commons License 2015.03.22 -1 1 110041

Ha cukorcefre, öntsd ki mindenképp, és csinálj újat gyümölcsből.

Előzmény: kushido2 (110035)
szilvakukc Creative Commons License 2015.03.22 0 1 110040

Bármit meg lehet ebben a rohadt országban csinálni büntetlenül, csak cigányozni nem!

Előzmény: norris53 (110039)
norris53 Creative Commons License 2015.03.22 0 1 110039

Nem azért hogy -ciágnyozzunk- hanem hogy eszünkbe jusson vigyázzunk értékeinkre !

Itt volt egy kis épület és egy gyümölcsös ! És nem a néni vágta ki -bontotta le !

De hát jött a "piros ász" !

snapszmester Creative Commons License 2015.03.22 0 0 110038

Ha édes tegyél hozzá vizet és keverd át hogy levegőt kapjon.

Előzmény: kushido2 (110035)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.03.22 0 0 110037

"Íze kifogástalan,."..

 

Ha nem édes főzd ki!

Jó nedűt!!!!

Előzmény: kushido2 (110035)
nebamun Creative Commons License 2015.03.22 0 0 110036

Szerintem öntsd ki és menj át az Égetett szeszesitalok fórumra. Ott olvasd el a bevált recepteket (ajánlom: szupermarket cefre), ha elakadsz, kérdezz majd ott. 

Előzmény: kushido2 (110035)
kushido2 Creative Commons License 2015.03.22 0 0 110035

Tisztelt FÓRUM

 

Segítséget szeretnék kérni, teljesen kezdő próbálkozó vagyok. Cukorcefrém elindult, majd lassan csendben leállt az erjedés. A cukorfok az anyagban 22 brix, PH ja kicsit magas 3,4. Már próbáltam újraindítani pékélesztővel, nem sikerült Tettem bele élesztőtápsót, és por élesztőt illetve borászati élesztőt de az istenért sem akar elindulni, pedig már vagy két hónapja raktam el. Íze kifogástalan, melegbe,n állandó 20-22 fokon van, mit csináljak?

kornel8 Creative Commons License 2015.03.22 0 0 110034

Köszi,akkor az lesz. Már úton is van felém :) Azért kérdeztem, mert ez volt itthon, de beruházok 3000-et egy ilyenre, nyomáscsökkentőm az van itthon. Szoknyát erre érdemes rakni? Mert a hordó tetejéről amit levágtam,azt rácsíptük több helyen az aljára terelőnek.

Előzmény: Hurkafej (110031)
sogi01 Creative Commons License 2015.03.22 0 1 110033

                                               vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (110015)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.03.22 0 1 110032

A probléma letagadása nem visz közelebb a megoldáshoz.

Előzmény: foxrudi (110029)
Hurkafej Creative Commons License 2015.03.22 0 0 110031

Szerintem kormolni fog eléggé. 5.5kW-os gázzsámolyt csővel - reduktorral együtt 5.000Ft körül már be lehet szerezni! Szerintem jobb választás, és egyszerűbb szabályozni.

Előzmény: kornel8 (110027)
szilvakukc Creative Commons License 2015.03.21 0 4 110030

Szerintem meg nem! Képmutatásról szól az egész ország!

 

Előzmény: foxrudi (110029)
foxrudi Creative Commons License 2015.03.21 0 1 110029

Látom volt az oldalon kozmetikus!:)Jobb is így,szerintem is!:-))

kornel8 Creative Commons License 2015.03.21 0 0 110027

Sziasztok. Elég lehet szerintetek egy 50 literes főzőhöz a teljesítménye ennek a rózsának? Lángterelőnek milyen magasságú lemezt érdemes a hordó aljára húzni? Az átmérője 20 cm és így ég:

http://youtu.be/bi89Efem_9s

deszegregator Creative Commons License 2015.03.21 0 0 110026

Tönkölynel, szilvanal is előfordul. Nem bántom., amit a zsiroldas lehoz az lejon, amit nem az marad. Nem összetevesztendo a zsíros, kozmaolajos lerakódásokkal, mert az zsíros tapintású felület, ez pedig nem, ez makacs kirakodas. 

Előzmény: obsitos3 (110022)
körte51 Creative Commons License 2015.03.21 0 0 110024

Szemelt szőlő cefre főzésnél a moslék tetején szépen csillog mint a higany,mindig van nálam is.

Előzmény: obsitos3 (110022)
snapszmester Creative Commons License 2015.03.21 0 0 110023

Valami kénes dologra gondolok. Kivédeni nem tudom, bajt nem okoz, a kémikus kollégák majd kitalálják.

Előzmény: obsitos3 (110022)
obsitos3 Creative Commons License 2015.03.21 0 0 110022

Amúgy van valakinek ötlete,hogy mi lehet az az anyag,ami néhány adag törköly lefőzése után keletkezik a páracsőben,ránézésre olyan,mint a kályhaezüst,és egy rongygombóccal áthúzva a mennyiség,ami összejön,kb. 10ml?

sogi01 Creative Commons License 2015.03.21 0 0 110015

                                                vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (110001)
varadyz Creative Commons License 2015.03.20 -2 1 110009

Mostanában szoktam mondogatni hogy előbb utóbb mindenki jobbikos lesz. 

Előzmény: zsorsz (110005)
Tan-csi Creative Commons License 2015.03.20 0 0 110004

:((

Előzmény: norris53 (110003)
norris53 Creative Commons License 2015.03.20 0 0 110003
Babar66 Creative Commons License 2015.03.20 0 0 110002

Márpedig bizony lehet objektíven értékelni a borokat is és a pálinkákat is. Csak megfelelő tudás és tapasztalat szükséges hozzá.

 

" TUDÁS ÉS TAPASZTALAT

A sommelier munkája életen át tartó tanulást jelent, hiszen a borok folyamatosan változnak, minden évjárat más és nincs két egyforma íz vagy aroma. A jó sommelier titka az egyre több tapasztalat. Minél több bort és ételt ismer a szakértő, annál jobban tudja párosítani az ízeket. Ha olyan étteremben vacsorázol, ahol sommelierre bízzák a borokat, akkor biztos lehetsz benne, hogy a legjobbat kapod, a legmegfelelőbb sorrendben.

Magyarországon 1992 óta minden évben rendeznek sommelier versenyeket, ahol a legjobb hazai borszakértők mérik össze tudásukat, a nyertes pedig a magyar boros társadalom egyik legelismertebb tagja lesz."

 

Ugyanez igaz a pálinkákra, pálinka bírálókra is.

(No meg persze elegendő alázat kell az esetleges bírálatok elfogadásához.) 

 

Előzmény: Feeriba51 (109990)
sogi01 Creative Commons License 2015.03.20 0 0 110001

                                               vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (109992)
jana001 Creative Commons License 2015.03.19 0 0 110000

Igen,mintha erre a feladatra találták volna ki.

Előzmény: varadyz (109998)
TINTUS Creative Commons License 2015.03.19 0 0 109999

Az almát símán. Szerintem a birset is viszi ha az ágat is.

Előzmény: varadyz (109998)
varadyz Creative Commons License 2015.03.19 0 0 109998

Az ágdarálók alkalmasak birs és alma darálására? Huszon x-be kerülnek és elég hatékonynak tűnnek. Ugyenez spiedel-be már 180e.

Pecabubus Creative Commons License 2015.03.19 0 1 109997

(Utolsó akcióhős c. filmből idéztem, ott használta ezt a nevezetes szófordulatot és így az ostoba maffiafőnök, ki is akadt rajta a kedvenc bérgyilkosa és szóról-szóra ugyanazt mondta amit írtál.)

Előzmény: foxrudi (109996)
foxrudi Creative Commons License 2015.03.19 0 1 109996

180°-ot!!360°-al visszakanyarodsz ugyan oda!!:-))

Előzmény: Pecabubus (109995)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!