Szerintem öntsd ki és menj át az Égetett szeszesitalok fórumra. Ott olvasd el a bevált recepteket (ajánlom: szupermarket cefre), ha elakadsz, kérdezz majd ott.
Segítséget szeretnék kérni, teljesen kezdő próbálkozó vagyok. Cukorcefrém elindult, majd lassan csendben leállt az erjedés. A cukorfok az anyagban 22 brix, PH ja kicsit magas 3,4. Már próbáltam újraindítani pékélesztővel, nem sikerült Tettem bele élesztőtápsót, és por élesztőt illetve borászati élesztőt de az istenért sem akar elindulni, pedig már vagy két hónapja raktam el. Íze kifogástalan, melegbe,n állandó 20-22 fokon van, mit csináljak?
Köszi,akkor az lesz. Már úton is van felém :) Azért kérdeztem, mert ez volt itthon, de beruházok 3000-et egy ilyenre, nyomáscsökkentőm az van itthon. Szoknyát erre érdemes rakni? Mert a hordó tetejéről amit levágtam,azt rácsíptük több helyen az aljára terelőnek.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Szerintem kormolni fog eléggé. 5.5kW-os gázzsámolyt csővel - reduktorral együtt 5.000Ft körül már be lehet szerezni! Szerintem jobb választás, és egyszerűbb szabályozni.
Sziasztok. Elég lehet szerintetek egy 50 literes főzőhöz a teljesítménye ennek a rózsának? Lángterelőnek milyen magasságú lemezt érdemes a hordó aljára húzni? Az átmérője 20 cm és így ég:
Tönkölynel, szilvanal is előfordul. Nem bántom., amit a zsiroldas lehoz az lejon, amit nem az marad. Nem összetevesztendo a zsíros, kozmaolajos lerakódásokkal, mert az zsíros tapintású felület, ez pedig nem, ez makacs kirakodas.
Amúgy van valakinek ötlete,hogy mi lehet az az anyag,ami néhány adag törköly lefőzése után keletkezik a páracsőben,ránézésre olyan,mint a kályhaezüst,és egy rongygombóccal áthúzva a mennyiség,ami összejön,kb. 10ml?
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Márpedig bizony lehet objektíven értékelni a borokat is és a pálinkákat is. Csak megfelelő tudás és tapasztalat szükséges hozzá.
" TUDÁS ÉS TAPASZTALAT
A sommelier munkája életen át tartó tanulást jelent, hiszen a borok folyamatosan változnak, minden évjárat más és nincs két egyforma íz vagy aroma. A jó sommelier titka az egyre több tapasztalat. Minél több bort és ételt ismer a szakértő, annál jobban tudja párosítani az ízeket. Ha olyan étteremben vacsorázol, ahol sommelierre bízzák a borokat, akkor biztos lehetsz benne, hogy a legjobbat kapod, a legmegfelelőbb sorrendben.
Magyarországon 1992 óta minden évben rendeznek sommelier versenyeket, ahol a legjobb hazai borszakértők mérik össze tudásukat, a nyertes pedig a magyar boros társadalom egyik legelismertebb tagja lesz."
Ugyanez igaz a pálinkákra, pálinka bírálókra is.
(No meg persze elegendő alázat kell az esetleges bírálatok elfogadásához.)
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
(Utolsó akcióhős c. filmből idéztem, ott használta ezt a nevezetes szófordulatot és így az ostoba maffiafőnök, ki is akadt rajta a kedvenc bérgyilkosa és szóról-szóra ugyanazt mondta amit írtál.)