Keresés

Részletes keresés

NaivNaiv Creative Commons License 2015.03.01 0 0 109568
Előzmény: Csutka Rozi (109558)
tango5001 Creative Commons License 2015.02.28 0 0 109567

 "

Adagolás:

  • fachips (40 grammos zacskó max. 80 liter párlathoz):
    • bor: 10-35 gramm / 10 liter bor
    • párlat (gyümölcspálinka, aquavit, borpárlat, whisky): 5-25 gramm / 10 liter
  • fakocka (kizárólag közepesen égetett változatban kapható, 25 grammos zacskó max. 80 liter párlathoz):
    • bor: 6-7 gramm / 10 liter bor
    • párlat (gyümölcspálinka, aquavit, borpárlat, whisky): 3-15 gramm / 10 liter

Összetevő: natúr limousin tölgyfa chips illetve égetett amerikai tölgyfa chips/kocka (élelmiszerbarát)"

Előzmény: Csutka Rozi (109558)
snapszmester Creative Commons License 2015.02.28 0 0 109566

A szilva ingyen van, termesztő vagy.

Előzmény: Hurkafej (109557)
tango5001 Creative Commons License 2015.02.28 0 0 109565

karina  = kalina

Előzmény: tango5001 (109564)
tango5001 Creative Commons License 2015.02.28 0 1 109564

A borászatban chips-es eljárásnak hívják,keresed úgy.

 

Esetleg itt:

 

Keresőbe: "karina tölgyfa chips",  majd az első link.

Előzmény: Csutka Rozi (109558)
tango5001 Creative Commons License 2015.02.28 0 0 109563

Bocsánat!!!

Úgy értelmeztem,hogy a bérfőzetési díjról beszélsz! :-))

 

 

Előzmény: tango5001 (109562)
tango5001 Creative Commons License 2015.02.28 0 0 109562

Merre laksz,hogy 1600 volt eddig egy liter? :-o

Nálunk Borsodban, 450-700 volt, ezidáig. Így számolom,hogy 1300-1500 lesz mostantól.

Előzmény: Hurkafej (109554)
tango5001 Creative Commons License 2015.02.28 0 0 109561

Tökéletesen egyetértek a mondandód lényegével!

 

 

"Roppant egyszerű lenne pedig: Ellenőrzés, hol a pálinka, ha egyszer a neveden volt 70 liter, megittad? MI?! De hiszen egy hete főzetted! "

 

Viszont ez azért ebben a formában nem ennyire egyszerű,mert ugye ilyen ellenőrzéskor

elég lehetne prezentálni 2-3 db törött demizsont, ami "véletlen baleset" következtében

másnap eltört és kifolyt a földre a pálinka.... úgyhogy  "hol volt-hol nem"  volt a 70 liter. :-)

Ellenőr legyen a talpán aki bebizonyítja,hogy ez nem így történt.... 

 

 

Előzmény: deszegregator (109549)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.02.28 0 0 109560

Közelítsd egy hengerrel. Nem tévedsz nagyot.

Előzmény: Csutka Rozi (109558)
etilalkohol Creative Commons License 2015.02.28 0 0 109559

Üdv, vedd a hordó 'palástjának' a legkisebb és legnagyobb átmérőjének középértékét, majd ezt vetítve sima hengerre számold ki a felületét... így sokat nem tévedhetsz felületileg, érlelésileg meg pláne...

Előzmény: Csutka Rozi (109558)
Csutka Rozi Creative Commons License 2015.02.28 0 1 109558

Sziasztok!

 

hol tudnék utánaolvasni a hordós (faforgácsos, fadarabos) érlelésnek?

milyen fa (az eperfán kívül) használható erre? Meddig kell áztatni? Hogyan? Miért? Stb.

előre is kösz.

és még valami, egy hordó felszínét hogyan lehetne kiszámítani? Ilyen ritkán van, de még a guglival sem találok, még angolul sem. Az, hogy integráljam ki, ne is mondjátok! :-)

 

Hurkafej Creative Commons License 2015.02.28 0 0 109557

Igen, kb ennyi, és még nem válogattad ki, mostad meg.

De valószínűleg az alkoholisták vágyát kielégíti a bő napfény és aroma.

Előzmény: snapszmester (109555)
deszegregator Creative Commons License 2015.02.28 0 0 109556

Hihetetlen buli a szeszko, remélem nem éljük meg hogy alá is gyújtanak a fejjel fellogatott alá. Az már egy új stacio lenne még nehezebb fiúkkal. Még jó hogy csak negyven valahány literes üstöm van... ;-) 

Előzmény: szilvakukc (109552)
snapszmester Creative Commons License 2015.02.28 0 0 109555

Jó minőségű szilva önköltsége 1300Ft./L adózva 2100Ft. Kb.

Előzmény: Hurkafej (109554)
Hurkafej Creative Commons License 2015.02.28 0 0 109554

Felénk meg eddig 1600Ft-volt literje. Most azthiszem emelés következett és 1800 vagy 2000-et is elvesztegetnek majd egy liter szilvapálinkáért.

Gondolom az árából már kóstolás nélkül lehet következtetni a jó minőségre! :D

Előzmény: Törölt nick (109545)
hevezoli64 Creative Commons License 2015.02.28 0 0 109553

Gondolod én tudom? Rendes emberrel ritkán fordul elő. A bugyuta tényleg nem jó szó, inkább a feszültségoldó humor a helyénvaló.

Előzmény: szilvakukc (109552)
szilvakukc Creative Commons License 2015.02.28 0 0 109552

Bugyuta humor? Bocs, de elég keveset forgok az alkoholmaffiában, úgyhogy tényleg nem értem, minek kő egy főzdést fejjel lefelé fellógatni. Vagy ez valami jelzésértékű dolog, mint a kolumbiai nyakkendő?

Előzmény: hevezoli64 (109548)
hevezoli64 Creative Commons License 2015.02.28 0 1 109551

Igen.

Egyetértek, nem ez a fórum.

"Oszd meg és uralkodj." Te is látod.

Én nem bántok senkit, de nem rosszabb a magánfőző átlag a bérfőzdés átlagnál.

Amibe a politika belenyúlt, tönkre vágta.

A devizahitel is jó ötlet volt 10 éve, ma elkárhozik aki benne van. 

 

Ma befejeztem a kertem körülkerítését, 3. éve dolgozom rajta. A fáim idéntől keményebben teremnek, hiszen 4-6 évesek.

Keresek egy zöldség gyümölcsöst, amely magyar gyümölcsöt árul.

Előzmény: deszegregator (109549)
Tan-csi Creative Commons License 2015.02.28 0 0 109550

itt zs.

a próba majd 8-án vagy 15-én jön el, addig kérem türelmedet!

Előzmény: foxrudi (109524)
deszegregator Creative Commons License 2015.02.28 0 2 109549

Sok trükk létezik, de lássuk a legegyszerűbbeket. 

"Környékbeliek" vagyunk (?) ha jól emlékszem (Eger) . Van olyan főzdés akinek sárgabarackosa van, de egy dekát nem ad el belőle piacon, mind megy pálinkának.... Lehet szerezni "személyi igazolványosokat", a NAV csak azokat ellenőrzi a bérfőzetők között is , akiről feljelentés érkezik pálinka eladásról.  Roppant egyszerű lenne pedig: Ellenőrzés, hol a pálinka, ha egyszer a neveden volt 70 liter, megittad? MI?! De hiszen egy hete főzetted! 

Főzdében még a szabadság előtt 2000 , igen kétezer!!! forint /liter volt az eup ára, csak úgy volt élvezhető, ha aszalványt löktek bele vagy két hétig. Természetesen pálinka is volt kapható, de nincs is ebben semmi különös, hiszen szinte minden bérfőzető ad el valamennyit , már ha győzi saját magát is egyáltalán.

Ahogy olvasom , sokan nem látják be mi az igazi probléma! :

A bérfőzetők versenyhátrányba kerültek, míg egy magánfőző párszáz forint költségen, addig a bérfőzető most 1500 - 2000 forint költségen főzet ki egy liter pálinkát. Őszintén mondom ez disznóság, kicseszés velük, a bérfőzetőkkel !! És nagy kitolás a bérfőzdésekkel is!  Kitolás az egész pálinkavilág plebejusaival is, mondjuk a magánfőzők egy rabszolga, adósrabszolga rangjában van, őbelé mindenki belerúghat. De röhög ám a markába a gabonaszesz patricius világ, mert ők aztán abban érdekeltek, hogy a parasztnak ne legyen egy cent pálinkája sem otthon, semmilyen formában ! Itt is mondok egy nagy köszönetet hazánk árulkodóinak, a gabonaszesz gyártásban érdekelt számos pálinka lovag (valag) rend tagjainak, meg minden cselszövőnek. Nem nehéz belátni mire megy ki a játék! De már késő! A magánfőzés rendszerét már még hazánkban sem lehet kiirtani, ahogy SM mondta, "kiengedték a szellemet a palackból, ezt oda már fegyverrel sem lehet visszatuszkolni".  A bérfőzdékre most nagy csapást mértek, ezt el fogják játszani a magánfőzéssel is, legalábbis megpróbálják. Hogy megfértünk egymás mellett míg nem volt adó, de most csúnya év lesz, főleg azokra akik nem regisztráltak. Végül is a cél ez: A parasztnak ne legyen egy cent pálinkája sem otthon elfekvőben, semmilyen formában, bérfőzetve sem, pálinka lovagjaink, a hazát feljelentgetők erre esküdtek fel! 

Tényleg ezt itt lehet?!

Egyszer már ki lettünk üldözve.

Van erre egy fórum, azt szoktuk használni e témára:  http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9214389

Előzmény: hevezoli64 (109536)
hevezoli64 Creative Commons License 2015.02.28 0 1 109548

Látod most örülök a bugyuta humornak.

Jó lenne már cefrézésről beszélni, s valami kiszámítható környezetben hosszú távra tervezni.

Előzmény: szilvakukc (109543)
In Lak'ech Creative Commons License 2015.02.28 0 0 109547

Egy kissé off kérdés: megváltozott az e-mail címem. Az adatlapon ugyan átállítottam az újra, ezt a fórumtársak láthatják is. De rendszerszínten hol tudom átállítani, hogy az újjal tudjak belépni, és az elfelejtett jelszót is arra kérhessem. Jelen esetben nagy sz..pás volna, ha elfelejteném a jelszót, mert az újra nem küldi el, a régire ugyan elküldi, de az meg már nem létezik. Sehol nem találom, hogy rendszerszínten hol állítható át. :-(

snapszmester Creative Commons License 2015.02.28 0 0 109546

felénk ennyit kérnek fél literért

Előzmény: Törölt nick (109545)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.28 0 0 109545

 

felénk 2500ft/l a "főzdei kimérőkben"

 

5l alatt nem adnak

Előzmény: stapika (109541)
snapszmester Creative Commons License 2015.02.28 0 1 109544

Azt reméltem megvéded a barátodat. Te tudhatod hogy bérfőzdések igen nagy kockázattal teríthetnek alkoholt.

Előzmény: szilvakukc (109543)
szilvakukc Creative Commons License 2015.02.28 0 1 109543

Miért lógatták a NAV-osok fejjel lefelé? Vissza akarták nyerni a páleszt, amit megivott, hogy azt is lefoglalhassák?:DD

Előzmény: hevezoli64 (109536)
sogi01 Creative Commons License 2015.02.28 0 0 109542

                                                vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (109503)
stapika Creative Commons License 2015.02.28 0 0 109541

Add olcsóbban és a tiedet is viszik.

Előzmény: Hurkafej (109540)
Hurkafej Creative Commons License 2015.02.28 0 1 109540

Talán arra laksz ahol én? :D

 

Felénk is ez megy, a bérfőzdés a nagy, olcsó terítő. Napi 15 liter biztosan elmegy. Amit saját szemmel láttam az 8 db 10l-es kanna volt amit bevitt valaki az udvarba aztán pedig kihozta. :D És természetesen felest is lehet venni.

Ennyi pálinkát hivatalosan nem lehet megcsinálni szerintem. Mármint nincs annyi ember a faluban, amennyinek a nevét kellene adni hozzá. Egyébként eléggé pancsolt, lehet, hogy aromával turbózott, de a célközönség nem az, akinek ínyencség a pálinka.

 

Ki se mertem feketével írni :D

 

Előzmény: hevezoli64 (109536)
hevezoli64 Creative Commons License 2015.02.27 0 0 109539

Igen.

A tisztességedben nincs bizonytalanságom, a naivságodon csodálkozom.

 

Tényleg nem bírja a fórum a véleményemet (ismereteimet) megjeleníteni, de hasonlatképpen néhány tuti biztos, a Pszáf, MNB, a NAV stb. által felügyelt, leblombált, elzárt stb. cégnél történt apró (azaz az állam által.............) eseményre emlékeztetnélek:

 

Postabank ....300 miiliárd+150 milliárd

Kulcsár ügy

most a Budacesh brókercégnél hiányzik némi apró

kisebb volt pl. London bróker

 

ugye meg akarsz érteni?

 

A jelenlegi politika két legyet üt egycsapásra az otthonfőzés problémakörével. "Mindenkit" bűnössé tesz, mint a szocializmusban a gyárból hazavitt cuccok gazdáit.

 

Konklúzióm csak annyi, hogy nem akarok mindig belegondolni az események menetébe, most a bérfőzdések megszívták, otthonfőzők jól jártak, s fogalmunk sincs mi lesz ezután. A politika nehéz dolog, és ez egy politikai döntés eredménye.

Előzmény: snapszmester (109538)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!