Keresés

Részletes keresés

foxrudi Creative Commons License 2015.02.22 0 0 109351

Engem se enged be,pedig,még SM  kódot is küldött,mégsem jó.

Előzmény: rézműves1 (109349)
barkócza Creative Commons License 2015.02.22 0 0 109350

Beenged, csak nem tűnik föl, hogy beenged. Kell először a wp-wp jelszó, majd külön a saját regisztrációd. Azt, hogy beenedett, onnan tudod, hogy megváltozik a fekete mezőben a menü. Ekkor már rájuk kattinthatsz.

Előzmény: rézműves1 (109349)
rézműves1 Creative Commons License 2015.02.22 0 0 109349

...emberek, miért nem enged be a Snapszi oldala, amikor úgy csináltam ahogy mondta??...

barkócza Creative Commons License 2015.02.22 0 0 109348

Igen, aki tudja, tegye be. :) Meg Snapszmester honlapján esetleg...?

Előzmény: körte51 (109347)
körte51 Creative Commons License 2015.02.22 0 0 109347

Ez annyira jó ,hogy ott lenne a helye a reggelinkbe !

Előzmény: barkócza (109346)
barkócza Creative Commons License 2015.02.22 0 0 109346

Uhhh, úgy nézem, korlátozott számú letöltést engedélyezett az oldal, most már pénzt akar kérni érte. Tud valaki egy jó oldalt, ahova föl lehetne tenni?

Előzmény: barkócza (109341)
sütöget Creative Commons License 2015.02.22 0 0 109345

Köszönjük! Nagyon jó.

Előzmény: barkócza (109341)
sogi01 Creative Commons License 2015.02.22 0 1 109344

                                                 vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (109329)
körte51 Creative Commons License 2015.02.22 0 0 109343

Piszkosul jó! :-)

Előzmény: barkócza (109341)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.22 0 0 109342

Nagyon hasznos kis program..... köszönet érte.

Előzmény: barkócza (109341)
barkócza Creative Commons License 2015.02.22 0 0 109341

Csináltam egy kis segédprogramot pálinkahigításhoz, innen tölthető le:

 

http://www.uschovna.cz/en/zasilka/DDS7MWGAVCPG846R-5LU/

 

Ez egy jelszóval védett zip fájl, a jelszó zugfozo.

 

Remélem, hasznosnak találjátok. Használjátok egészséggel!

Laccci82 Creative Commons License 2015.02.22 0 0 109340

"Például kerestek olyan helyet,ahol vállalták még decemberre"

Ez nagyon negatív, mert én végig kérdeztem (kb: 30km-es körzetben) a főzdéket, már november 20-tól sehova nem fértem be!!!

 

Előzmény: obsitos3 (109334)
tango5001 Creative Commons License 2015.02.22 0 0 109339

"A főző helyiségben legyen jó szellőzés vagy kösd be a főzőkazánt egy megfelelő kéménybe."

 

Azt szeretném kérdezni,hogy megfelelőnek látnád-e,ha a "jó szellőzésre"

a biztonság kedvéért rásegítenék úgy,hogy egy 200 légm3/óra teljesítmémyű150mm-es csőtatlakozású, csőventilátort tennék a 15kw-os földgázégő közelébe,

ami egy 150mm-es aluflex flexibilis alucsövön keresztül vinné ki a szabadba a

nem kívánt égésterméket?

Előzmény: firekiller (109335)
Tucso69 Creative Commons License 2015.02.21 0 1 109338

Ha így szeretitek, akkor mi a baj? Dehogy akarunk lebeszélni róla!

Előzmény: maverick76 (109336)
tango5001 Creative Commons License 2015.02.21 0 0 109337

Rézműves1, Firekiller !

 

Köszönöm a válaszokat! :-)

maverick76 Creative Commons License 2015.02.21 0 0 109336

Kössz a választ,bár az igazság az,hogy ez a harmadik fözésünk ebböl a fajta gyümölcsből.Tavaj kétszer főztünk narancsot,és egyik alkalommal leszedtük a héjját,egyszer pedig nem.A magam részéröl ,és többek véleménye szerint finomabb volt az a főzet amelyiken rajt maradt a héjja.Kb. egy hónap után "UZO" szine letisztult,és az olaj is eltünt.

Előzmény: rézműves1 (109333)
firekiller Creative Commons License 2015.02.21 0 0 109335

Üdv Tango!

Hivatalosan nem használhatod mert nincs típusengedélye, nincs ellátva égésbiztosító berendezéssel és gondolom a helyi gázszolgáltatóhoz nem fogsz bemenni egy gázterv módosítással az új fogyasztó beépítése miatt.

Amúgy én is egy hasonlót használok csak kisebb teljesítménnyel és PB-vel.

A főző helyiségben legyen jó szellőzés vagy kösd be a főzőkazánt egy megfelelő kéménybe.

Előzmény: tango5001 (109326)
obsitos3 Creative Commons License 2015.02.21 0 0 109334

Például kerestek olyan helyet,ahol vállalták még decemberre.És egyáltalán nem biztos,hogy csak zúgfőzdét találhattak.

Előzmény: Laccci82 (109328)
rézműves1 Creative Commons License 2015.02.21 0 0 109333

...az, hogy héjastul raktátok bele, az elég nagy hiba...a mandarint és a narancsot is pucolni kell és lehetőleg minél többet leszedni még abból a fehér hártyából is mert keserű lesz tőle...ha megpucolod, az alszesz akkor is olyan lesz mint az ÚZÓ, a görögöknél, de a finomításnál már szép tiszta lesz és finom...itt van fokozott jelentősége a jó kozmaolaj szűrőnek, habár ez nem az, de azt is kiszűri...

Előzmény: maverick76 (109330)
rézműves1 Creative Commons License 2015.02.21 0 0 109332

...természetesen átalakítható, de nem feltétlenül kell gázos szakember hozzá, elég egy esztergályos is...de ha van otthon egy kis oszlopos fúrógéped gépsatuval, azzal is megoldható...kiveszed a PB-gázos fúvókát és ha tudod, megméred a furat átmérőjét és ahhoz képest kell nagyobbra fúrni...persze aki ügyes, satuban kézi fúrógéppel is megteheti...a méréshez fúvóka kaliber lenne a legcélszerűbb, de ha van tizedes emelkedésű csigafúró készleted, akkor az is jó hozzá...

...csak tájékoztatásul, az 5.5 Kw-os zsámolynak 1,4-mm a PB-fúvóka mérete...ez 1,6386-mm2 átáramló keresztmetszet...ha ezt 0,2mm-rel nagyobbra (1,6mm) fúrod, akkor a furat már 2,0096-mmre növekszik, ami több mint 22,6%-os keresztmetszet növekedés, úgyhogy csak óvatosan...

...az 1,4-es PB-s fúvókát, 2-2,2mm-re fúrtam fel a földgázhoz, hogy jól égjen...ehhez arányosítsad...és sok levegőt adjál neki, hogy ne sárgásan, hanem kéken égjen...

Előzmény: tango5001 (109326)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.02.21 -1 1 109331

Itt hetek óta a kozmaolaj leválasztás a téma...

Előzmény: maverick76 (109330)
maverick76 Creative Commons License 2015.02.21 0 0 109330

Szép jonapot.Mandarin pálinkát készitünk,és az alszeszen megjelenik egy olajos réteg.Az alszesz olyan mint a kokusztej.A kérdésem az lenne ,hogy ez az olaj mi lehet?Bár tudni kell,hogy a cefrébe héjjastol bele lett téve a mandarin.Nem lehet,hogy ennek a héjj-nak az olaja?Bent maradhat tisztázásra ez az olaj?

sogi01 Creative Commons License 2015.02.21 0 0 109329

                                                vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (109314)
Laccci82 Creative Commons License 2015.02.21 0 0 109328

Így van.

 

Decemberbe már nem fértek be, csak januárba.

 

Mondjuk az elgondolkodtató, hova tették, mit csináltak a cefrével???

 

 

Előzmény: snapszmester (109318)
Laccci82 Creative Commons License 2015.02.21 0 0 109327

B-A-Z

Előzmény: Hiluxosattila (109315)
tango5001 Creative Commons License 2015.02.20 0 0 109326

Na kérem tisztelettel,....

 

2 kérdés.

 

Az 1. kérdésem az lenne,hogy a képen látható 26cm-es 15KW-os, eredetileg

PB gázégőt,át lehetne-e alakítani földgáz üzeműre?

A forgalmazó szerint egy fúvóka cserével,--amit gázos szakember meg tud

csinálni-- igen, lehet üzemeltetni földgázzal is.

 

2. kérdés.

 

100 literes üst alá tervezném,ami zárt térben lenne,igaz 70cm-re a gázégő

felett,nyitott ablakkal.

 

A gázos ismerősöm szerint 6kw teljesítmény felett, kizárólag kéménnyel

ellátott földgázüzemű berendezés használható.

 

A forgalmazó szerint semmi gond, nyugodtan alá kell tenni ezt az égőt

az üst alá földgáz üzemben is, nem szükséges kémény kialakítás.

Elmondása szerint, többen használják így, semmi gond ezzel.

 

Mi a véleményetek?

 

 

 

 

 

snapszmester Creative Commons License 2015.02.20 0 0 109325

ami itt van, azt mindig

Előzmény: barkócza (109324)
barkócza Creative Commons License 2015.02.20 0 0 109324

Kedves Mester, melyik e-mailedet olvasod mostanában?

Előzmény: snapszmester (109323)
snapszmester Creative Commons License 2015.02.20 0 0 109323

Csak az adót nem a tévhit szerint kell szedni.

Előzmény: zsorsz (109321)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.02.20 0 1 109322

Igen, én is így értettem.

Az a gyümölcs, amit januárban akart kifőzetni, nem decemberben termett, csak Karácsony előtt nem volt pénze kifőzetni. Aki januárban szembesült azzal, dupláját kell fizetni, annak most sincs.

Előzmény: snapszmester (109320)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!