Beenged, csak nem tűnik föl, hogy beenged. Kell először a wp-wp jelszó, majd külön a saját regisztrációd. Azt, hogy beenedett, onnan tudod, hogy megváltozik a fekete mezőben a menü. Ekkor már rájuk kattinthatsz.
Uhhh, úgy nézem, korlátozott számú letöltést engedélyezett az oldal, most már pénzt akar kérni érte. Tud valaki egy jó oldalt, ahova föl lehetne tenni?
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Kössz a választ,bár az igazság az,hogy ez a harmadik fözésünk ebböl a fajta gyümölcsből.Tavaj kétszer főztünk narancsot,és egyik alkalommal leszedtük a héjját,egyszer pedig nem.A magam részéröl ,és többek véleménye szerint finomabb volt az a főzet amelyiken rajt maradt a héjja.Kb. egy hónap után "UZO" szine letisztult,és az olaj is eltünt.
Hivatalosan nem használhatod mert nincs típusengedélye, nincs ellátva égésbiztosító berendezéssel és gondolom a helyi gázszolgáltatóhoz nem fogsz bemenni egy gázterv módosítással az új fogyasztó beépítése miatt.
Amúgy én is egy hasonlót használok csak kisebb teljesítménnyel és PB-vel.
A főző helyiségben legyen jó szellőzés vagy kösd be a főzőkazánt egy megfelelő kéménybe.
...az, hogy héjastul raktátok bele, az elég nagy hiba...a mandarint és a narancsot is pucolni kell és lehetőleg minél többet leszedni még abból a fehér hártyából is mert keserű lesz tőle...ha megpucolod, az alszesz akkor is olyan lesz mint az ÚZÓ, a görögöknél, de a finomításnál már szép tiszta lesz és finom...itt van fokozott jelentősége a jó kozmaolaj szűrőnek, habár ez nem az, de azt is kiszűri...
...természetesen átalakítható, de nem feltétlenül kell gázos szakember hozzá, elég egy esztergályos is...de ha van otthon egy kis oszlopos fúrógéped gépsatuval, azzal is megoldható...kiveszed a PB-gázos fúvókát és ha tudod, megméred a furat átmérőjét és ahhoz képest kell nagyobbra fúrni...persze aki ügyes, satuban kézi fúrógéppel is megteheti...a méréshez fúvóka kaliber lenne a legcélszerűbb, de ha van tizedes emelkedésű csigafúró készleted, akkor az is jó hozzá...
...csak tájékoztatásul, az 5.5 Kw-os zsámolynak 1,4-mm a PB-fúvóka mérete...ez 1,6386-mm2 átáramló keresztmetszet...ha ezt 0,2mm-rel nagyobbra (1,6mm) fúrod, akkor a furat már 2,0096-mm2 re növekszik, ami több mint 22,6%-os keresztmetszet növekedés, úgyhogy csak óvatosan...
...az 1,4-es PB-s fúvókát, 2-2,2mm-re fúrtam fel a földgázhoz, hogy jól égjen...ehhez arányosítsad...és sok levegőt adjál neki, hogy ne sárgásan, hanem kéken égjen...
Szép jonapot.Mandarin pálinkát készitünk,és az alszeszen megjelenik egy olajos réteg.Az alszesz olyan mint a kokusztej.A kérdésem az lenne ,hogy ez az olaj mi lehet?Bár tudni kell,hogy a cefrébe héjjastol bele lett téve a mandarin.Nem lehet,hogy ennek a héjj-nak az olaja?Bent maradhat tisztázásra ez az olaj?
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Az a gyümölcs, amit januárban akart kifőzetni, nem decemberben termett, csak Karácsony előtt nem volt pénze kifőzetni. Aki januárban szembesült azzal, dupláját kell fizetni, annak most sincs.