"Egy jó keverő egy szigetelt üstházzal kombinálva szerintem sokkal többet ér, a mostani nagy edényhez ezt a metódust választottam."
Gratulálok, nagyon jó meglátás!!!!
Ezzel a leégést kizárod, hőenergiát nem vesztesz a duplikálás miatt, biztosítod a massza egyenletes, gyors melegítését és ezzel a frakciók leválasztása is jobban megy. Csodálkozom, hogy eddig ezt nem nagyon alkalmazták, pedig a régi főzők is így működtek. Igaz a keverés régen kézi volt, de ma már megoldható villanymotorral is.
Ami a duplikálást illeti, éppen most készít nekem a sógor egy lekvárfőző edényt. A korábban készített kis főzőt duplikáltuk, de én arra jutottam azzal kapcsolatban, hogy a duplikálás inkább csak a hőelosztásban segít, így csökkenti a leégés kockázatát. Viszont egyáltalán nem szünteti meg azt, a hőigényt pedig nem hogy csökkentené, de növeli is.Plusz a hőközlő anyaggal is bohóckodni kell, ha olaj, ha víz, mindegy.
Egy jó keverő egy szigetelt üstházzal kombinálva szerintem sokkal többet ér, a mostani nagy edényhez ezt a metódust választottam.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Sokan pont a kerítésszaggatóhoz vannak szokva,azt mondják - "az a jó,ha marja az ember torkát".Erről jut eszembe, mikor az egyszerű ember megnősül és állandóan hiányol egy ízt,ami az anyja főztjében megvolt.Egyszer aztán a fiatalasszonynak sikerült az ételt odaégetni, - na ez az az íz amit kerestem,mondta a jóember.
Hát igen, és azok akik az ilyen videókból tanulnak, azok készítik a jó disznóvágásos kerítés szaggatót, már ha eljutnak ódáig, és nem ölik meg magukat, valami mérgező pálinkával
Mégis sokan az ilyen videókon okosodnak - Semmibe veszik Snapsmester tanításait - kétségbe vonják ezen fórum összeszedet -bármelyik tankönyvnél többet tudó -nyújtó tanítást !
Nem tudja mikor forr a cefre, nem érti a rézeleje elvételt és még a cefrék szesztartalmáról is csak reményei vannak. A bornak van 10% alkoholtartalma meg a cukorcefrének. 4-6% már jónak tűnik.
Annyit kínlódik a hőfokkal hogy már felvetődik a kérdés, tudja mit csinál?
Dehogy működik, hisz pontosan azt ecsetelték neked, hogy túl közel van a két forráspont. Sőt a vége fele majdnem egyenlő. Ezért azt fogod tapasztalni, hogy a köpenyben mindig felforr a víz, míg a cefre nagyon lassan melegszik.
Igen ezzel tisztában vagyok, abban biztos voltam hogy működik, csak rosszul fejeztem ki magam, a kérdés az akart lenni, hogy mennyire működik jól, mivel itt nincs lefújó szelep, hanem szabadon tud távozni a nyomás, meg a gőz.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Itt vagy már egy hónapja, nem sokat tanultál. Nem hívhatjuk fel mindenre a figyelmedet, de az unalomig ismételt oldalakat elolvasnád nem lenne kérdés az előadás idétlensége.