Keresés

Részletes keresés

Feeriba51 Creative Commons License 2015.01.09 0 0 107771

Néha, még én is gyors vagyok:-)))

Jó nedűt!!!!

Előzmény: körte51 (107770)
körte51 Creative Commons License 2015.01.09 0 0 107770

Megelőztél ,pont ezt akartam írni. :-)

Előzmény: Feeriba51 (107769)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.01.09 0 0 107769

"Egy jó keverő egy szigetelt üstházzal kombinálva szerintem sokkal többet ér,  a mostani nagy edényhez ezt a metódust választottam."

 

Gratulálok, nagyon jó meglátás!!!!

Ezzel a leégést kizárod, hőenergiát nem vesztesz a duplikálás miatt, biztosítod a massza egyenletes, gyors melegítését és ezzel a frakciók leválasztása is jobban megy. Csodálkozom, hogy eddig ezt nem nagyon alkalmazták, pedig a régi főzők is így működtek. Igaz a keverés régen kézi volt, de ma már megoldható villanymotorral is.

Jó nedűt!!!!

Előzmény: Mindenváró Ádám (107767)
szilvakukc Creative Commons License 2015.01.09 0 0 107768

Rendben! De ezt a nézetedet ne nagyon terjeszd, mert ki fognak nevetni.

Előzmény: Mindenváró Ádám (107767)
Mindenváró Ádám Creative Commons License 2015.01.09 0 0 107767

Ami a duplikálást illeti, éppen most készít nekem a sógor egy lekvárfőző edényt. A korábban készített kis főzőt duplikáltuk, de én arra jutottam azzal kapcsolatban, hogy a duplikálás inkább csak a hőelosztásban segít, így csökkenti a leégés kockázatát. Viszont egyáltalán nem szünteti meg azt, a hőigényt pedig nem hogy csökkentené, de növeli is.Plusz a hőközlő anyaggal is bohóckodni kell, ha olaj, ha víz, mindegy.

 

Egy jó keverő egy szigetelt üstházzal kombinálva szerintem sokkal többet ér,  a mostani nagy edényhez ezt a metódust választottam.

Előzmény: bazseszka97 (107735)
sogi01 Creative Commons License 2015.01.09 0 0 107766

                                                  vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (107752)
bazseszka97 Creative Commons License 2015.01.08 0 0 107765

Van benne valami

Előzmény: zsorsz (107764)
zsorsz Creative Commons License 2015.01.08 0 0 107764

Sokan pont a kerítésszaggatóhoz vannak szokva,azt mondják - "az a jó,ha marja az ember torkát".Erről jut eszembe, mikor az egyszerű ember megnősül és állandóan hiányol egy ízt,ami az anyja főztjében megvolt.Egyszer aztán a fiatalasszonynak sikerült az ételt odaégetni, - na ez az az íz amit kerestem,mondta a jóember.

Előzmény: bazseszka97 (107762)
bazseszka97 Creative Commons License 2015.01.08 0 0 107763

Elkészült a dupla fal

 

          Igaz így még nem a legszebb, na de majd holnap kicsinosítóm 

    

 Egy sima golyós csap, és egy cső csonk, a betöltő nyílás 

bazseszka97 Creative Commons License 2015.01.08 0 0 107762

Hát igen, és azok akik az ilyen videókból tanulnak, azok készítik a jó disznóvágásos kerítés szaggatót, már ha eljutnak ódáig, és nem ölik meg magukat, valami mérgező pálinkával

Előzmény: norris53 (107760)
envision Creative Commons License 2015.01.08 0 0 107761

Szerintem a videón  ez az srác az életében nem készített jó minőségű párlatot.

Szomorú ,hogy ilyeneket fel mernek tölteni a hálóra.

Előzmény: norris53 (107760)
norris53 Creative Commons License 2015.01.08 0 0 107760

Mégis sokan az ilyen videókon okosodnak - Semmibe veszik Snapsmester tanításait - kétségbe vonják ezen fórum összeszedet -bármelyik tankönyvnél többet tudó -nyújtó tanítást !

Előzmény: bazseszka97 (107759)
bazseszka97 Creative Commons License 2015.01.08 0 0 107759

Amikor azt mondta, hogy az a pálinkafőzés művészete, hogy ki mennyire tudja levenni a réz elejét, na hát ott besírtam.

Előzmény: snapszmester (107755)
bazseszka97 Creative Commons License 2015.01.08 0 0 107758

rendben már világos, azt figyeltem meg a videón, hogy ép hogy csak csöpög a párlat,elég gagyi főző lehet, kíváncsi lennék milyen árat kérnek érte.

Előzmény: Feeriba51 (107754)
TWD88 Creative Commons License 2015.01.08 0 0 107757

Köszi a válaszokat! Ki fogom próbálni hátha úgy sikerül! :)

deszegregator Creative Commons License 2015.01.08 0 0 107756

Nem hiszem hogy ez OFF lenne, érdekes kiegészítés volt, köszönet! 

Előzmény: Szomjas cápa (107736)
snapszmester Creative Commons License 2015.01.08 0 0 107755

Így legyen az ember 1 értelmű. 

A videós embernek lövése nincs a desztillálásról. 

Nem tudja mikor forr a cefre, nem érti a rézeleje elvételt és még a cefrék szesztartalmáról is csak reményei vannak. A bornak van 10% alkoholtartalma meg a cukorcefrének. 4-6% már jónak tűnik.

Annyit kínlódik a hőfokkal hogy már felvetődik a kérdés, tudja mit csinál?

Előzmény: bazseszka97 (107753)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.01.08 0 0 107754

Dehogy működik, hisz pontosan azt ecsetelték neked, hogy túl közel van a két forráspont. Sőt a vége fele majdnem egyenlő. Ezért azt fogod tapasztalni, hogy a köpenyben mindig felforr a víz, míg a cefre nagyon lassan melegszik.

Jó nedűt!!!

Előzmény: bazseszka97 (107753)
bazseszka97 Creative Commons License 2015.01.08 0 0 107753

Igen ezzel tisztában vagyok, abban biztos  voltam hogy működik, csak rosszul fejeztem ki magam, a kérdés az akart lenni, hogy mennyire működik jól, mivel itt nincs lefújó szelep, hanem szabadon tud távozni a nyomás, meg a gőz.

Előzmény: snapszmester (107750)
sogi01 Creative Commons License 2015.01.08 0 0 107752

                                                   vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (107709)
gabor0036 Creative Commons License 2015.01.07 0 0 107751

Valami hiba történt az enyémmel, és nem jövök rá mi. Megsérthetlek egy kis mintával? 

Előzmény: snapszmester (107749)
snapszmester Creative Commons License 2015.01.07 0 0 107750

A cefre 94 C fok felett kezd forrni a víz 100 on. Látsz lehetőséget a műkodesre?

Ez a desztillas alapja, a tudás minimuma.

Előzmény: bazseszka97 (107747)
snapszmester Creative Commons License 2015.01.07 0 0 107749

Tudtommal nem.

Előzmény: gabor0036 (107746)
Hurkafej Creative Commons License 2015.01.07 0 0 107748

A deflegmátor űrtartalmáról van esetleg valami támpont, hogy mekkorát célszerű választani?

Én alapanyagnak két tálaló rézbográcsot gondoltam.

Előzmény: barkócza (107731)
bazseszka97 Creative Commons License 2015.01.07 0 0 107747

köszönöm a válaszon, hidd el olvasok amennyit a szemem bír, de nem találok minden kérdésre választ.

Előzmény: snapszmester (107743)
gabor0036 Creative Commons License 2015.01.07 0 0 107746

Főztél már Somos szilvát? 

Előzmény: snapszmester (107743)
gabor0036 Creative Commons License 2015.01.07 0 0 107745

Ekkora egy vasutast... :D

Előzmény: bazseszka97 (107737)
foxrudi Creative Commons License 2015.01.07 0 0 107744

107634Hsz-hez lapozz vissza.Ha otthonra vizeset csinálsz így kell szerelni.

  Gőzölős megoldású a vasalónk!:)

 Tulajdonképpen a vízteres is úgy működik,hogy felforr,gőzzé alakul,átadja a hőt,majd lekondenzál,és kezdi elölről.

Előzmény: bazseszka97 (107741)
snapszmester Creative Commons License 2015.01.07 0 0 107743

Itt vagy már egy hónapja, nem sokat tanultál. Nem hívhatjuk fel mindenre a figyelmedet, de az unalomig ismételt oldalakat elolvasnád nem lenne kérdés az előadás idétlensége.

Előzmény: bazseszka97 (107741)
barkócza Creative Commons License 2015.01.07 0 0 107742

Nem. Illetve nem tudod leszedni az összes alkaholt.

Előzmény: bazseszka97 (107741)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!