NAV Hajdú-Bihar Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság.
4034 Debrecen, Vágóhíd u. 2.
4013 Debrecen, Pf.:43 Tárgy:Kérelem.
Tisztelt Címzett!
Alulírott .adóazonosító jel: ..a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény 74.§ (1) bekezdése alapján magánfőző kívánok lenni és a desztillálóberendezést saját részemre szeretném előállítani.
Az engedélyeztetni kívánt desztillálóberendezés 1db 70 liter űrtartalmú szimpla falú keverőlapáttal ellátott sav és rozsdamentes üst, vörösréz dóm pisztoriusz erősítőfeltét, sav és rozsdamentes páracső hűtőspirál.
Kérem a desztillálóberendezés előállitására az engedély megadását.
Alulírott XYZ azzal a kéréssel fordulnék a Tisztelt Igazgatósághoz, hogy a közeljövőben pálinka előállításra alkalmas készüléket szeretnék készíteni amely megléte esetén saját célra kívánnék pálinkát előállítani a későbbiek során.
A készülék előállítását magam szeretném elvégezni amely így részben olcsóbb, mint a készen vásárolt termék,valamint e készülék minősége és megbízhatósága sokkal megbízhatóbb és véleményem szerint biztonságosabb- ,mint az üzletekben pl. Tesco, Metro értékesített termékek.
Továbbá szakmámból adódóan e készülék elkészítése nem okozna problémát, valamint az anyagokból való összeállítási költség takarékosabb lenne számomra.
A terveim szerint a kertemben lévő gyümölcsösből és egyéb bogyós termésű cserjéből kívánnám a cefrét elkészíteni valamint azt lefőzni. Ezen alapanyagokból való cefre elkészítése csekély mennyiség lenne (kb.100-150 liter cefre/ alapanyag/gyümölcsfajta ) és ezeket a mennyiségeket a tudomásom és ismereteim szerint a környékben lévő bérfőzést végző szeszfőzdékben nem tudnák vállalni kizárólag más egyéb alapanyag vagy más főzetővel való összetétellel,- magam pedig tisztán szeretném a párlatokat saját célra fogyasztani mindazonáltal,hogy így termékenként akár csak 3-4 liter mennyiség keletkezne belőle-.
Előzetes ismereteim és tájékozódásaim szerint az ezen lepárló berendezések előállítására Vámhatósági engedély kell,ezért azt részemre engedélyezni szíveskedjék,hogy azzal a helyi önkormányzatomhoz azt követően egyben bejelentést tehessek,ahogy a hatályos törvény azt 2015 01 01-től előírja.
Mellékelten csatolom a készítendő készülékre vonatkozó műszaki rajzot.
Ezek köszönetében várom tisztelt válaszukat a fentiekre vonatkozó ismeretek tudatában a mellékelt válaszboríték csatolásában.
Elkészült a torony , és a hozzá tartozó Liebig hűtő, ma egész nap ezzel foglalatoskodtam , megfogadtam (foxrudi) tanácsát, és réztöltettel töltöttem meg, csak a leg aljába tettem egy dörzsit , a tornyot 3/4 ig töltöttem, hagytam helyet, az elő hűtő és a töltet között, KB 5 cm
Köszönöm foxrudinak a tanácsokat , és várom a véleményeket
Látod működik nem?A Tiéd úgyis másabb lesz ki kell tapasztalnod majd,mert minden főző más.
A réz dörzsit,én hanyagolnám,inkább rézcsövet darabolnék fel a helyedben töltetnek.Lehet valóban réz a dörzsid,viszont én olyanokkal találkoztam eddig,ami feketedik,rozsdásodik.
Igen erről vettem az ötletet, most megnéztem még egyszer,és szúrta valami a szemem, a videón az előhűtőben a hűtő vizet 20-30 fok között tartják. EZ nem túl hideg ? így nem csapódik le, az alkohol pára is. ? ennél a főzőnél réz töltet van a toronyban, nálam réz dörzsi töltené be ezt a szerepet.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Ez így is van, mondjuk én elég türelmes ember vagyok reggeltől estig ülök mellette, igaz ennek az az oka hogy imádom csinálni, ez a szenvedélyem. Amúgy nekem sörös hordó az üstöm , 30 literes, és a dupla fenék megoldást próbáltam ki, azzal voltak a leégés gondok, most megpróbálom az oldalát is duplázni, majd kiderül hogy úgy működik e.
Magozógépet szeretnék csinálni a következő szezonig.Tudna valaki pár tippel segíteni esetleg?Szilva,barack és cseresznyére kellene. Vagy ha emberi áron tud valaki készen gépet az is érdekel.Köszönet.