Keresés

Részletes keresés

bazseszka97 Creative Commons License 2015.01.06 0 0 107701

Tehát azt mondod, hogy hosszabb torony kéne ?

Előzmény: bezzeg Jani (107699)
bazseszka97 Creative Commons License 2015.01.06 0 0 107700

Na látod ez eszembe se jutott. Jó kérdés, lehet fel fogja a réz töltet, vagy utólag kel leválasztani valahogy.

Előzmény: TINTUS (107697)
bezzeg Jani Creative Commons License 2015.01.06 0 0 107699

Nincs összefüggés, a 70-es ben is főznek 30 litert.

A 250-es ben 100 liter. Az erősítő feltét ugyan az mindkét esetben.

Nem lesz elég flegmád.

Előzmény: bazseszka97 (107693)
TINTUS Creative Commons License 2015.01.06 0 0 107698

És megadták? 

Előzmény: bezzeg Jani (107695)
TINTUS Creative Commons License 2015.01.06 0 0 107697

Én nem vagyok nagy szakértő sőt pici se, de itt például mi lesz a kozmaolajokkal azokat hol és mi szűri?

Előzmény: bazseszka97 (107674)
bazseszka97 Creative Commons License 2015.01.06 0 0 107696

Cefréztem belőle egy keveset, már le is főztem, még kis üsti módszerrel.

Előzmény: barkócza (107694)
bezzeg Jani Creative Commons License 2015.01.06 0 0 107695

 NAV Hajdú-Bihar Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság.            

 

4034 Debrecen, Vágóhíd u. 2.                                              

4013 Debrecen, Pf.:43                                                                        Tárgy:Kérelem.

 

 

 

Tisztelt Címzett!

 

       Alulírott ……………………………………………………………………….adóazonosító jel: …………………..a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény 74.§ (1) bekezdése alapján magánfőző kívánok lenni és a desztillálóberendezést saját részemre szeretném előállítani.

 

Az engedélyeztetni kívánt desztillálóberendezés 1db 70 liter űrtartalmú szimpla falú keverőlapáttal ellátott sav és rozsdamentes üst, vörösréz dóm pisztoriusz erősítőfeltét, sav és rozsdamentes páracső hűtőspirál.

 

Kérem a desztillálóberendezés előállitására az engedély megadását.

 

 

 

 

                                                                                Tisztelettel: ……………………………..

 

                                                                                  

 

………………….., 2014 Január 19.

 

 

Előzmény: toomy... (107681)
barkócza Creative Commons License 2015.01.06 0 0 107694

Cefrehiány. Bizony, kevés a csipke.

Előzmény: bazseszka97 (107692)
bazseszka97 Creative Commons License 2015.01.06 0 0 107693

Üdv

Ez csak 30 literes, remélhetőleg elég lesz a töltet mennyiség, ha nem, akkor kisebbekre darabolom, és meg próbálom, tömörebben tölteni 

Előzmény: bezzeg Jani (107691)
bazseszka97 Creative Commons License 2015.01.06 0 0 107692

Hát arra még várni kel. 

 

                

           

                                       (CEFRE HIÁNY)!

Előzmény: foxrudi (107689)
bezzeg Jani Creative Commons License 2015.01.06 0 0 107691

Üdv, rövid a töltet min. 1,20 - 1.5 m.  az 1 lépcsőnél szerintem. 

Kb 75  tf% nál fog indulni, a cefréd.

Előzmény: bazseszka97 (107687)
foxrudi Creative Commons License 2015.01.06 0 0 107689

A véleményt mi várjuk,milyen leveseket párolsz rajta,és hogyan dolgozik a rendszered??

  

Előzmény: bazseszka97 (107687)
foxrudi Creative Commons License 2015.01.06 0 0 107688

Nemzeti Adó és Vámhivatal

Vám és Pénzügyőri Igazgatóság

XY Város

 

 

Tisztelt Vámigazgatóság!

 

Alulírott XYZ azzal a kéréssel fordulnék a Tisztelt Igazgatósághoz, hogy a közeljövőben pálinka előállításra alkalmas készüléket szeretnék készíteni amely megléte esetén saját célra kívánnék pálinkát előállítani a későbbiek során.

A készülék előállítását magam szeretném elvégezni  amely így részben olcsóbb, mint a készen vásárolt termék,valamint e készülék minősége és megbízhatósága sokkal megbízhatóbb és –véleményem szerint biztonságosabb- ,mint az üzletekben pl. Tesco, Metro értékesített termékek.

Továbbá szakmámból adódóan e készülék elkészítése nem okozna problémát, valamint az anyagokból való összeállítási költség takarékosabb lenne számomra.

A terveim szerint a kertemben lévő gyümölcsösből és egyéb bogyós termésű cserjéből kívánnám a cefrét elkészíteni valamint azt lefőzni. Ezen alapanyagokból való cefre elkészítése csekély mennyiség lenne (kb.100-150 liter cefre/ alapanyag/gyümölcsfajta ) és ezeket a mennyiségeket a tudomásom és ismereteim szerint a környékben lévő bérfőzést végző szeszfőzdékben nem tudnák vállalni kizárólag más egyéb alapanyag vagy más főzetővel való összetétellel,- magam pedig tisztán szeretném a párlatokat saját célra fogyasztani mindazonáltal,hogy így termékenként akár csak 3-4 liter mennyiség keletkezne belőle-.

Előzetes ismereteim és tájékozódásaim szerint az ezen lepárló berendezések előállítására Vámhatósági engedély kell,ezért azt részemre engedélyezni szíveskedjék,hogy azzal a helyi önkormányzatomhoz azt követően egyben bejelentést tehessek,ahogy a hatályos törvény azt 2015 01 01-től előírja.

 

Mellékelten csatolom a készítendő készülékre vonatkozó  műszaki rajzot.

 

Ezek köszönetében várom tisztelt válaszukat a fentiekre vonatkozó ismeretek tudatában a mellékelt válaszboríték csatolásában.

Tisztelettel és köszönettel:                                       XYZ

    201?  hónap  nap  település   ..............út  ....sz.      

Előzmény: toomy... (107686)
bazseszka97 Creative Commons License 2015.01.06 0 0 107687

Elkészült a torony , és a hozzá tartozó Liebig hűtő,  ma egész nap ezzel foglalatoskodtam , megfogadtam (foxrudi) tanácsát, és réztöltettel töltöttem meg, csak a leg aljába tettem egy dörzsit , a tornyot 3/4 ig töltöttem, hagytam helyet, az elő hűtő és a töltet között,  KB 5 cm 

 

Köszönöm foxrudinak a tanácsokat , és várom a véleményeket 

toomy... Creative Commons License 2015.01.06 0 0 107686

Igen azt szeretnék .Köszönöm

Előzmény: szilvakukc (107685)
szilvakukc Creative Commons License 2015.01.06 0 0 107685

Ja, most látom, építeni akarsz? Olyanom nincs.

 

Előzmény: toomy... (107681)
szilvakukc Creative Commons License 2015.01.06 0 0 107684

toomy... Creative Commons License 2015.01.06 0 0 107683

Publikus csak a Nick re kell kattintani .

Előzmény: hevezoli64 (107682)
hevezoli64 Creative Commons License 2015.01.06 0 0 107682

Tegyél már fel egy email címet, biztos lesz aki elküldi Neked!

Előzmény: toomy... (107681)
toomy... Creative Commons License 2015.01.06 0 0 107681

Sziasztok

Valaki nem tudna segíteni ,hogy a Nav Felé milyen formában kell beadni a főző építési engedély kérelmét.

Létezik valami féle nyomtatvány ???

Üdv Tomi

Hurkafej Creative Commons License 2015.01.06 0 0 107680

Esetleg blankolt vezeték?

Előzmény: foxrudi (107679)
foxrudi Creative Commons License 2015.01.06 0 0 107679

Látod működik nem?A Tiéd úgyis másabb lesz ki kell tapasztalnod majd,mert minden főző más.

 A réz dörzsit,én hanyagolnám,inkább rézcsövet darabolnék fel a helyedben töltetnek.Lehet valóban réz a dörzsid,viszont én olyanokkal találkoztam eddig,ami feketedik,rozsdásodik.

   Szóval a rézdörzsivel óvatosan!

Előzmény: bazseszka97 (107677)
snapszmester Creative Commons License 2015.01.06 0 0 107678

Úgy emlékszem már megbeszéltük hogy berendezést talán vennénk tőlük, de a pálinka főzést mástól kellene megtanulni.

Előzmény: bazseszka97 (107677)
bazseszka97 Creative Commons License 2015.01.06 0 0 107677

Igen erről vettem az ötletet, most megnéztem még egyszer,és szúrta valami a szemem, a videón az előhűtőben a hűtő vizet  20-30 fok között tartják. EZ nem túl hideg ? így nem csapódik le, az alkohol pára is. ? ennél a főzőnél réz töltet van a toronyban, nálam réz dörzsi töltené be ezt a szerepet.

Előzmény: foxrudi (107675)
sogi01 Creative Commons License 2015.01.06 0 0 107676

                                                      vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (107651)
foxrudi Creative Commons License 2015.01.06 0 0 107675

Ezt :  nézd meg alaposan,és tisztább képet kapsz!!:)

 

Előzmény: bazseszka97 (107674)
bazseszka97 Creative Commons License 2015.01.05 0 0 107674

Szerintetek működne, mint egy lépcsős lepárló ? 

 

 

 

 

 

Itt a torony tetejének egy részére tennék palástot, abban áramolna, a hűtőből kifolyó fel melegedet víz, ez szolgálna deflegmátórként 

golyós Creative Commons License 2015.01.05 0 0 107673

Ott a pont, de a tiszta eléggé drága is, (habár ez nem fizikai tulajdonság ) , de mivel vízben oldható, kikeverhető belőle a 110 is.

üdv.g.

Előzmény: snapszmester (107670)
bazseszka97 Creative Commons License 2015.01.05 0 0 107672

Ez így is van, mondjuk én elég türelmes ember vagyok reggeltől estig ülök mellette, igaz ennek az az oka hogy imádom csinálni, ez a szenvedélyem. Amúgy nekem sörös hordó az üstöm , 30 literes, és a dupla fenék megoldást próbáltam ki, azzal voltak a leégés gondok, most megpróbálom az oldalát is duplázni, majd kiderül hogy úgy működik e. 

Előzmény: Feeriba51 (107664)
Deniel17 Creative Commons License 2015.01.05 0 0 107671

Üdvözlök mindenkit.

Magozógépet szeretnék csinálni a következő szezonig.Tudna valaki pár tippel segíteni esetleg?Szilva,barack és cseresznyére kellene. Vagy ha emberi áron tud valaki készen gépet az is érdekel.Köszönet.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!