Keresés

Részletes keresés

Mindenváró Ádám Creative Commons License 2014.11.08 0 0 106161

Érdekelne nagyobb darabszámú üveg, kérdés hogy merrefelé vagy található?

Előzmény: dorogszu (106133)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.11.08 0 0 106160

,,A kierjedt cefre, érlelése eljárástól függően 3-8 hétig tarthat."

 

Itt a lehetőség.

 

https://drive.google.com/folderview?id=0B_B4QxK-yoPZSlBaYlktalBVSjQ&usp=sharing

 

 

Október másodikán cefrézett almával kivárom a 8 hetet.

A lufival ellenőrzöm a co2 jelenlétét /termelését/. Hetente kap 1 csapott evőkanál kabaiszilvát, így tartom (erjedésben).

 

Az unortodox meg azt is írja, hogy 20tf% köröl vált up. ra a kisüstin.

 

Előzmény: Sailer (106153)
cloaked Creative Commons License 2014.11.08 0 0 106159

Egész füzetnyi marhaságot lehetne kigyűjteni a különböző neves főzdék honlapjáról (nemcsak pálinkánál, hanem egyéb párlatfajtáknál is), idővel megszokja az ember. A honlap csak reklám, még szép, hogy mindent úgy ferdítenek, ahogy nekik tetszik. A pálinka történetét pl. tetszés szerint kiragadott és összerakott foszlányok szokták képezni, általában több-kevesebb kitalált összefüggéssel tarkítva. Sokféle tévhitet éltet ez a fajta „ismeretterjesztés”.

Előzmény: Sailer (106157)
Sailer Creative Commons License 2014.11.08 0 0 106158

Vegyél hőmérős szeszfokolót és máris megoldódott a problémád. kb. 2000ft, bármelyik gazdaboltban kapható. A mérési tartományra azért figyelj.

Előzmény: Mizsi84 (106154)
Sailer Creative Commons License 2014.11.08 0 0 106157

Ez tetszik! Teljesen igazad van, irigylem a nyugodt bölcsességed. Engem felbosszantott, mert a "Rézangyalt" sokan tekintik névnek, így hisznek is neki...

Előzmény: snapszmester (106156)
snapszmester Creative Commons License 2014.11.08 0 0 106156

Ez egy vélemény és minden vélemény annyit ér amennyit magunkévá teszünk. 

Előzmény: Sailer (106153)
deszegregator Creative Commons License 2014.11.08 0 0 106155

Pl. babafürdetésnél használtat. úszós, halacskásat. Nehogy túlzásokba essél, mert pestiesen szólva tökmindegy hogy 18,3, vagy 19,1 celziuszfokos a párlat -  ha gyakorlatiasak vagyunk - a szeszfok beállításnál. Kb. 2,5 celziuszfokonként növekszik 10 - 20 fok közötti  hőmérsékleten 1 fokot a szeszfok . Nem árt ha van még egy, vagy több szeszfokolód, mert elég pontatlanok. Vásárolhatsz hitelesítettet is, van vagy 30 ropi. Szvsz felesleges, lehet a valósághoz közeli értéket mérni a sima bótival is, csak kontrolláld.

Előzmény: Mizsi84 (106154)
Mizsi84 Creative Commons License 2014.11.08 0 0 106154

Üdv!

Kezdő vagyok még a szakmában. Kérdésem lenne, hogy milyen hőmérőt érdemes beszerezni, a szeszfok beállításához?

Sailer Creative Commons License 2014.11.08 0 0 106153

Üdv, ti is úgy érzitek, hogy itt egyenlőség jelet tesznek a klasszikus házi pálinka és az összesöprök a fa alatt és leerjesztem majd kifőzőm között???

rézműves1 Creative Commons License 2014.11.08 0 0 106152

...ezek liter árak..DD...

Előzmény: Feeriba51 (106151)
Feeriba51 Creative Commons License 2014.11.08 0 0 106151

Ezeknél az üstöknél a legérdekesebb az ár!!!!  90 ron=6000 forint (?????)

Még a 90ron/kg is kevés lenne.:-)))

Jó nedűt!!!

Előzmény: kaktuszpeti (106142)
sogi01 Creative Commons License 2014.11.08 0 0 106150

                                             vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

Előzmény: sogi01 (106130)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.11.08 0 0 106149

Milyen magassan van oltva a nemes kajszi?

Közbenoltással, vagy szilva magoncba van oltva? És milyen szilvába, milyen kajszi? 

Előzmény: SándorTiszteletes (106141)
borzag68 Creative Commons License 2014.11.08 0 0 106148

Halló, engem is érdekelne....

Előzmény: dorogszu (106133)
Cipurró Creative Commons License 2014.11.08 0 0 106147

Erre nem tudok válaszolni. Én azt mondom jobb, más azt mondja rosszabb. A spirálhoz képest sokkal bonyolultabb elkészíteni, és a tisztítása is rémálom :-)))

Személy szerint én nagyon meg vagyok vele elégedve.

Előzmény: kaktuszpeti (106144)
szilvakukc Creative Commons License 2014.11.07 0 0 106146

Szerintem nem! Az asszonyban a spirál sokkal biztonságosabb.:)))

Előzmény: kaktuszpeti (106144)
szilvakukc Creative Commons License 2014.11.07 0 0 106145

Hogy milyen alany, állítmány, meg tárgy, ebbe felesleges belemenni. Ha a gönczi annyira érzékeny lenne, már rég kipusztult volna. Nekem  Bergeron, és  gönczi van, ha az egyik elfagy a másik is, ha ez nem, az sem. Igaz azt nem tudom, hogy a szén melyik izotópja terem rajta, de a gönczi sokkal finomabb klón.:DD

És országos tapasztalattal állítom: Az a király, bárki bármit mond.  

Előzmény: SándorTiszteletes (106141)
kaktuszpeti Creative Commons License 2014.11.07 0 0 106144

Köszi. Nem sokat látni itt ezt a típust. Nem hatékony annyira, mint a spirál?

 

Előzmény: Cipurró (106143)
Cipurró Creative Commons License 2014.11.07 0 0 106143

Igen, én. Úgy hívják palackhűtő. Nem egy, hanem két vastag "cső" egybeforrasztva. A két cső között csapódik le a pára.

Előzmény: kaktuszpeti (106142)
kaktuszpeti Creative Commons License 2014.11.07 0 0 106142

Használ valaki efféle hűtőt?

Gondolom, ez csak egy vastagabb, üres cső, amit a hordóba kell belógatni.

 

http://www.publi24.ro/anunturi/casa-si-gradina/produse-agricole/alte-produse/anunt/cazan-tuica-120-l-12-galetii/7b0d647e7e68675e.html

SándorTiszteletes Creative Commons License 2014.11.07 0 0 106141

Mivel van saját kajszisom, ezért első kézből kapod, a saját tapasztalatomat. Hatalmas különbség van a fajták fagytűrése között. Ráadásul a virágzási idő, és fagytűrés között sincs összefüggés. Pl.: A Kioto középidőben virágzik, mégis az egyik legfagytűrőbb, míg a Ceglédi Bíbor késői virágzási idejű, mégis az egyik legfagyérzékenyebb. Egy utánad szóló már említette a szilva-törzsű kajszikat, nekem a 80% -a azon van, és valóban késlelteti a virágzást. Ráadásul a Magyar Kajszi klónok között is van különbség, a C 235-ön mindig nagyobb a fagykár, mint a Gönci-n, vagy a C256-on.

Azután ott vannak a modern alanyok( Weiwa, Wavit, St. Julien klónok), amik szinten kissé növelhetik a fagytűrést, a későbbi fakadásuk miatt.

Szóval nem is olyan egyszerű fajtát(kombinációt) választani.

Előzmény: szilvakukc (106126)
naivkezdo Creative Commons License 2014.11.07 0 0 106140

én is vennék

Előzmény: dorogszu (106133)
nebamun Creative Commons License 2014.11.07 0 0 106139

izé.... miért árulná a bérfőzött terméket a saját neve alatt? Lehet tényleg hagyjuk inkább.

Előzmény: Hostya (106138)
Hostya Creative Commons License 2014.11.07 -1 0 106138

Mit mondjak erre...

Az általad idézett mondat második része, ami lemaradt, és (tőlem van..): "de az biztos hogy a bérfőzött terméket nem árulja a saját neve alatt..."

Szerintem  hagyjuk..

Előzmény: nebamun (106135)
kornel8 Creative Commons License 2014.11.07 0 0 106137

Engem is érdekelne, az átvétel hol lehetséges?

Előzmény: dorogszu (106133)
zsuzska60 Creative Commons License 2014.11.07 0 0 106136

engem érdekel, de hol?

Előzmény: dorogszu (106133)
nebamun Creative Commons License 2014.11.07 0 0 106135

"Egy, "gyulai Báró Harruckern" pl. lehet hogy vállal bérfőzést,(kétlem)" - biztosan vállal, személyesen jártam a főzdében, bemutatóteremben 3 éve, épp várták a bérfőzetők a saját cuccukat lefolyni. Most megnéztem a weblapjukat, rögtön ott virít a "Bérfőzés".

Előzmény: Hostya (106134)
Hostya Creative Commons License 2014.11.07 -1 0 106134

Csak elméleti síkon tudok beszélgetni a témában, mert  én sem vagyok a témában annyira benne...

 

Én csak kóstoltam egy-két kereskedelmi pálinkafőző(ház) termékét,  (ínyenc vagyok, csak nincs elég pénzem hozzá :)... )  és azt gondolom hogy valahol mérce lehet a minőség, és az ár, az otthon főzött pálinka minőségi  összehasonlításához.  (csak hogy visszatérjünk az eredeti kérdéshez..)

 

Egy, "gyulai Báró Harruckern" pl. lehet hogy vállal bérfőzést,(kétlem) de az biztos hogy a bérfőzött terméket nem árulja a saját neve alatt...

Előzmény: naivkezdo (106121)
dorogszu Creative Commons License 2014.11.07 0 0 106133

Pálinkás üveg csattos fehér színben 0,5 literes. Egyszer volt bennük alkohol. Tökéletesen záródnak. Ára 120Ft/db. Természetesen több darabnál kedvezmény

100db=110Ft/db

300db=100Ft/db

300db felett 90Ft/db

 

 

 

hevezoli64 Creative Commons License 2014.11.07 0 0 106132

Üdv.!

Van 10 db kajszi fám, oltványok, Bergeron, Orangered, magyar kajszi, gönczi, rózsakajszi, Harcot. Fiatalok még, jövőre lehet rajtuk annyi, hogy evés és lekvár készítés mellett említésre méltó mennyiségű pálesz legyen.

Amiért írok, az az, hogy elvetettem vagy 200 db kajszi magot iskolába. kísérletezem egy kicsit, hátha tudok kiszelektálni néhány sok szempontból jó vadkajszit.

Előzmény: deszegregator (106127)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!