Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.11.05 0 0 106093

Múlt héten , kis falusi bolt , 1985 Ft / fél L , Tokaji aszútörköly . Kár ,hogy csak 3

üveggel volt ! Jó vót :-)

Előzmény: kaktuszpeti (106089)
snapszmester Creative Commons License 2014.11.05 0 0 106092

Próbald vissza fejteni. Mennyi a birs ará, kihozatala. Csomagolás, adók, reklám, termelési költségek. Az elmaradt haszon az adómentesen főzott termékek miatt. Erősen közelitesz majd az árhoz.

Előzmény: kaktuszpeti (106089)
norris53 Creative Commons License 2014.11.05 0 0 106091

Madárberkenye- 0,2 liter  |  45%  |   47.000 Ft / liter

- Ez is  egy neves kereskedelmi főzde webáruház ajánlata !

Ha ebből iszol meg gyógyulsz :-)

Előzmény: kaktuszpeti (106089)
Hostya Creative Commons License 2014.11.05 -1 0 106090

Vegyél belőlük..

Vagy ha mégsem akarsz venni egy fél litert, akkor menj el egy olyan étterembe, hotelbe, ahol garantáltan a kereskedelmi pálinkafőzdék termékeit szolgálják fel. (nem lesz olcsó az se..)

De össze lehet hasonlítani a minőséget az otthonival..

Előzmény: kaktuszpeti (106089)
kaktuszpeti Creative Commons License 2014.11.05 0 0 106089

Nem is akartam venni. Esetleg, csak hogy összehasonlítsam az enyémmel. :)

Most nézelődöm épp egy pálinka webáruházban, a kereskedelmi főzdék termékei közt. Háát, mit mondjak? 6180ft/liter eddíg a legolcsóbb, alma. Birs 20000/liter.

Előzmény: Hostya (106088)
Hostya Creative Commons License 2014.11.05 -1 0 106088

"De a kereskedelmi főzdék árai nekünk, kissé megfizethetetlenek. 6-10000ft/liter."

 

Nem kell venni, .. elég ha készít az emberfia olyan, vagy attól jobb pálinkát, és az nem kerül annyiba.

Előzmény: kaktuszpeti (106087)
kaktuszpeti Creative Commons License 2014.11.05 0 0 106087

Igen, már leesett. Én a még nagyobb gyártókra gondoltam. De a kereskedelmi főzdék árai nekünk, kissé megfizethetetlenek. 6-10000ft/liter. 3 decit meg minek vegyek? Egy embernek is csak pár korty. 

Előzmény: Hostya (106086)
Hostya Creative Commons License 2014.11.05 -1 0 106086

"Nívós Magyar pálinkagyártás kereskedelmi főzdékben?"

 

Lehet hogy hihetetlen (számodra), de van ilyen..! :)

A kereskedelmi főzdék  nem foglalkoznak bérfőzéssel, tehát a SAJÁT cefréjüket főzik, és azt árulják..

A fütyülős+mézes+ágyas+ mittomén mik.. NEM a kereskedelmi főzdékben készülnek, és nem is ők árulják..!

Előzmény: kaktuszpeti (106076)
Pecabubus Creative Commons License 2014.11.05 0 0 106085

A 444 "újságírói" kvázi analfabékák, így aztán a véleményük sem különösebben mérvadó. Szerintem evolúciós szempontból hatalmas ugrás volt az otthonfőzés engedélyezése, azoknak a nagy hányada akik ez alatt az időszak alatt vásároltak főzőt szerintem utánaolvastak a technológiának, és ha nem hasonlóan fogalmatlan újságírók szedett-vedett butaságait felhasználva párolta le a cefréjét hanem pl. innen informálódott klasszisokkal jobb pálinkát főzhettek mint az elmúlt időkben.

 

Akárhogy is lesz, az a tudás amit összeszedhettek a népek a szabad információáramlásnak és az önzetlen segítségnek köszönhetően már nem vehető el, bármilyen adót is erőltetnek ránk.

Előzmény: kaktuszpeti (106084)
kaktuszpeti Creative Commons License 2014.11.05 0 0 106084

De honnan tudják, hogy a házi rossz? Azt is csak feltételezik, hogy mennyi lehet házilag főzve!

Előzmény: cloaked (106081)
kaktuszpeti Creative Commons License 2014.11.05 0 0 106083

Igazad van! A fütyülős esetleg nyomokban gyümölcspárlatot tartalmazhat. 

Előzmény: cloaked (106081)
naivkezdo Creative Commons License 2014.11.05 0 0 106082

mondjon már nekem valaki jó kereskedelmi pálinkát lszi, ártól függetlenül.

Talán 3 márkát tudnék mondani.

 

Előzmény: cloaked (106081)
cloaked Creative Commons License 2014.11.05 0 0 106081

Neked se kéne egy kalap alá venni a „fütyülőságyasmegyesmézesló..szt” a kereskedelmi pálinkával, mert ez a kettő még annyira sem ugyanaz. Az más kérdés, hogy a kereskedelmi pálinkafőzés átlagban mennyire (nem) nívós.

 

A cikk persze nem a pálnkáról szól, hanem a politikáról, mert különben jobban izgatná őket az az ellentmondás, hogy előbb rossz házipálinkáról beszélnek, aztán ezt a rossz valamit a nívós pálinka konkurenciájaként állítják be. Az átlagos házipálinka leginkább a kommersz szeszesital konkurenciája, de mint ilyet, ugye nehéz lenne ellenezni, szóval azt mégsem írhatták.

Előzmény: kaktuszpeti (106079)
Babar66 Creative Commons License 2014.11.05 0 0 106080

Neki halvány lila f...ja sincs az egészről! Össze-vissza hablatyol és csúsztat (pl. adó tartalom). Sajnos nem lehet rá válaszolni, "uralkodni kell magamon".  (Úgyhogy, inkább iszom egyet...)

Előzmény: kaktuszpeti (106079)
kaktuszpeti Creative Commons License 2014.11.05 0 0 106079

De egyébbként, nem értem hogy lehet egy kalap alá venni például, azt a fütyülőságyasmegyesmézesló..szt egy 100% gyümölcsből, bérfőzésben, vagy otthon főzött párlattal? 

forgione1 Creative Commons License 2014.11.05 0 0 106078

kajszibarack facsemetét szeretnék venni,

 

 

Ha kajsziban gondolkozol, akkor csakis Bergeron!

 

Ideális esetben más fajták lehet, hogy finomabb nedűt adnak, de csak szökőévenként:-)

 

A Bergeron virágai viszont nem fognak elfagyni a tavaszi fagyokban..... tehát tudsz róla szüretelni.

Előzmény: Norbi... (106068)
Hurkafej Creative Commons License 2014.11.05 0 0 106077

Pedig a kereskedelmi főzde egy családot tesz eléggé gazdaggá, míg az otthonfőzés sok más embert. Persze az előttinek a Forint kell, az otthonfőző pedig legalább örül, hogy a pálinka minden cseppjében ott a keze munkája.

 

Viszont van is benne valami. Tudok olyat, ahol a főzdésnél van a zugkocsma. A legkisebbtől a legnagyobb mennyiségig van pálinka, nagyon olcsó, gugolós, de sok ember arra megy, hogy marja meg rúgjon be. :)

Előzmény: CefreTársaság (106073)
kaktuszpeti Creative Commons License 2014.11.05 0 0 106076

Nívós Magyar pálinkagyártás kereskedelmi főzdékben?

Mire gondolt az író? Neki a kommersz szesz a nívós? Ez is bóti snapszon nőtt fel. 

snapszmester Creative Commons License 2014.11.05 0 0 106075

A többi rendben? Akkor jó. De nekifutok még egyszer mert én máshogy értelmeztem.

Előzmény: zsuzska60 (106074)
zsuzska60 Creative Commons License 2014.11.05 0 0 106074

tehát a cikkíró szerint a magyarnak a szeszes ital jár, azt igya.

Hajrá krumpli, hajrá kukorica!

Előzmény: CefreTársaság (106073)
CefreTársaság Creative Commons License 2014.11.05 0 0 106073
CefreTársaság Creative Commons License 2014.11.05 0 0 106072

akko jó! :)

Előzmény: nebamun (106071)
nebamun Creative Commons License 2014.11.05 0 0 106071

Ismerem a megoldást, köszönöm, szándékosan nem azt kérdeztem, hogy hogyan lehet megszüntetni és nem is azt, hogy "mivel hígítsak...?" :D

Előzmény: CefreTársaság (106070)
CefreTársaság Creative Commons License 2014.11.05 0 0 106070

Ha zavar mert hűtve innád (brrrr!) tedd fagyasztóba 1-2 napra,  majd pl dupla papír kávészűrőn,  vagy vatta korongon átszűrve megszabadulhatsz a kozmaolajtól s némi íz és aromától. 

Előzmény: nebamun (106066)
CefreTársaság Creative Commons License 2014.11.05 0 0 106069

A Pannónia még nem okozott csalódást

Előzmény: Norbi... (106068)
Norbi... Creative Commons License 2014.11.05 0 0 106068

Helló, kajszibarack facsemetét szeretnék venni, tudnátok tippet adni, hogy melyik fatjtából lesz a legfinomabb folyékony barack? köszi

barkócza Creative Commons License 2014.11.05 0 0 106067

Igen, valóban így működik, ahogy írod.

Előzmény: nebamun (106066)
nebamun Creative Commons License 2014.11.05 0 0 106066

Még egy kérdés az opálosodásról. Láttatok már olyat, hogy kihígítod a cuccot ahogy kell, szép, tiszta, csillogó marad, aztán egy hét múlva mégis homályos lesz? Arra gondolok, a hőmérséklettel is összefüggésben lehet, mikor lehűlt az idő, akkor lett opálos, de nem kísérleteztem eltűnik-e ha rátenném az üveget a kályhára.

barkócza Creative Commons License 2014.11.05 0 0 106065

Hol borászkodsz? Csak nem az idény elhúnyt nagy borászunknál? Isten nyugosztalja.

Előzmény: bujukcekmece (106061)
sogi01 Creative Commons License 2014.11.05 0 0 106064

                                                   vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

 

Előzmény: sogi01 (106030)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!