Keresés

Részletes keresés

körte51 Creative Commons License 2014.10.23 0 0 105647

Ez így igaz ,nagyon nem fogunk nekik hiányozni, egy gonddal több. Azt viszont tudjuk ,hogy az ilyen jelképesen bevezetett  adók ,nagyon gyorsan tudnak emelkedni.Nekünk akik otthon főzünk  , tulajdonképen csak kényelmetlenséget okoz ez a változás ! Azt is tudomásul kell vennünk ,hogy a nagy tömegeknek ,akik a bérfőzést választják, nagyon nagy érvágás, minden oldalon.

Előzmény: snapszmester (105644)
gombászok Creative Commons License 2014.10.23 0 0 105646

Rövid az élet, hosszú a sír, főzzön mindenki amennyit bír!!!

 

Szevasztok Otthonfőző Barátaim!

 

Mivel elfoglaltságom miatt eddig nemigen tudtam itt nézelődni, látom Országgyűlésünk firkálmánya alaposan felbolygatta a kedélyeket, és már ki is veséztétek a témát - nélkülem. Köszönet ezért.

 

Szilvakukc-nak külön gratulálok a türelméhez, meg a szakszerű hozzászólásaihoz, tényleg felüdítő volt, és semmi(no nem sok) ledorongolás!

 

Snapszmesternek is higgyetek: az 1670 Ft 100% alkoholra vonatkozik.

 

Ami meglepetést okozott, az a magánfőzés adója, látom erre is felkaptátok a fejeteket.

Én azért még szkeptikus vagyok ebben az 1000Ft/év adóban, egyes adótanácsadók már átalányadónak is titulálták.

A tervezetben nincs szó átalány jellegről, és ha lefelejtették a /hlf-ot, vagy a litert, vagy valami más mértékegységet??????

De ha komolyan gondolták, és úgy is marad, gratulálok a javaslattevő bátorságának, adott is az EU pofájának, meg nem is.

Fáj, hogy kivették a kistermelői értékesítési körből.

 

Majd meglátjuk, mint ahogy a többi változtatási elképzelést, hiszen még jöhetnek módosító javaslatok.

zsorsz Creative Commons License 2014.10.23 0 0 105645

A parlamenti törvényjavaslatban sehol nincs hogy 1l 50%-os 1670ft,ez megint egy p.cs írkász tollából származhat,egyébként én is majdnem benéztem....Snapszmester zseni vagy!

Előzmény: snapszmester (105642)
snapszmester Creative Commons License 2014.10.23 0 0 105644

Ha én polgármester lennék személyes sértésnek venném ezt az 1000Ft.-ot. Jó esetben a költségeiket sem fedezi.

Előzmény: körte51 (105643)
körte51 Creative Commons License 2014.10.23 0 0 105643

Aminek örülök,hogy a fény ott van az alagút végén:-)  Tulajdonképpen ,nem vették el a játékunkat  . Az is jó,hogy  a mennyiség is maradt ,amit főzhetünk. Jó ,hogy önkormányzati adó lesz az a jelképes 1000 Ft, azok sokkal rugalmasabbak és marad a pénz helyben .  Az előző törvény ,ami jelenleg hatályos , szerintem legalizálta a régi készüléket ,amik a törvény megjelenése előtt került a hozzád ,vagy csináltad, el kell fogadják amikor majd bejelented. Persze az is járható amit leírtál !

Előzmény: TINTUS (105638)
snapszmester Creative Commons License 2014.10.23 0 0 105642

Van aki meg úgy gondolja hogy 1L az 100%-os alkohol. Annak 3334Ft. az adója. Ennek fele 1667Ft. Ez 2 L 50%-os szesz. Tehát 1L 50%-os adója 834Ft. De lehet ezen vitatkozni csak értelmetlen. És nektek minek tudni? 1000 Ft-ért megváltjátok az egész évet. Ez 11,62790697Ft./L ha betartjátok a tőrvényt. 

Előzmény: T-omti (105639)
körte51 Creative Commons License 2014.10.23 0 0 105641

Jól érted. Ez a 15 napon belüli bejelentés  nem volt soha,miért tetted volna? Majd ,ha elfogadják, akkor lesz kötelező.

Előzmény: Kokka2 (105625)
sogi01 Creative Commons License 2014.10.23 0 0 105640

                                                    vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

Előzmény: sogi01 (105583)
T-omti Creative Commons License 2014.10.23 0 0 105639

Hali

 

Van aki így gondolja:

 

A bérfőzés jövedéki adómértéke az alkoholtermékek normál adómértékének 50%-ára (1 liter 50%-os alkoholtartalmú párlat esetében 1670 forint összegű jövedéki adót kell fizetni) változik az eddig 0%-ról. Ez a literenként 1670 Ft-os adó azonban csak 50 literig érvényes, az e feletti mennyiségre a duplája (3334 Ft) a literenkénti díj.

 

http://www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/igy_zarja_le_a_palinkas_szabadsagharcot_a_kormany.4.205356.html

 

 

Üdv

Előzmény: snapszmester (105606)
TINTUS Creative Commons License 2014.10.23 0 0 105638

Szerintem is kicsit megszívtuk.

 

A törvény hatályba lépését követően csak kell kérnünk engedélyt a NAV-tól pálinkafőző készítésére, kitöltjük a kérelmet lerajzoljuk skiccbe a tervezett (vagyis a meglévő) szerkezet rajzát, azt gond nélkül engedélyezik és január 15-ig bejelentkezünk az önkormányzatnál.

 

Kifizetjük az évi 1000 forintot és nyugtunk van . Az ötven literen felülire meg teszünk cimkét, hogy 2014, a másik 50-re, hogy 2013.......stb.

 

Szerintem ez nem lehet gond hisz nem tudjuk megúszni az önkormányzatnál való nyilvántartásba vételt  különösen a kis falukba hisz mindenki tudja már miért füstölt a kémény minden ősszel a garázsban.  Ha meg ott már nyilvántartásban vagyunk  akkor tök mind egy, hogy a NAV is tud róla.

körte51 Creative Commons License 2014.10.23 0 0 105637

A gyümölcstermelő kérdésnél ,még lehet változás a tervezetben ! Ott van ,hogy még egyeztetnek róla és a meglévő készüléket  bejelenteni. Korrekt összefoglaló, kb ennyi a lényeg a többi majd kiderül a végleges tervezetből és az elfogadott törvényből.

Előzmény: szilvakukc (105615)
naivkezdo Creative Commons License 2014.10.23 0 0 105636

magadra gondoltál?

ha nem, akkor vegyél vissza az arcodból.

Előzmény: szilvakukc (105635)
szilvakukc Creative Commons License 2014.10.23 0 0 105635

Hihetetlen, hogy mennyire buta emberek vannak!

2010 Szeptember nemtomhány óta nem kell igazolni semmivel, honnan van a főzőkészülék!

Előtte, azért nem kellett igazolni, mert birtokolni is bűncselekmény volt!

Nem akarásnak nyögés a vége! Azt hiszel, amit akarsz, a te dolgod!

 

Előzmény: naivkezdo (105627)
vénkecsi Creative Commons License 2014.10.22 0 0 105634

Igazad van, azért is kár lenne, a csapvíz a legolcsóbb...

Előzmény: barkócza (105632)
vénkecsi Creative Commons License 2014.10.22 0 0 105633

De az is lehet, hogy ezt a kis videót belinkelem a hatóságoknak, és eldönthetik mekkora kaliberű a "termelés"  :D

 https://www.youtube.com/watch?v=3CqMRAlhLhQ

Remélem nem lesz tőle rémálma itt senkinek :) :p

Előzmény: vénkecsi (105630)
barkócza Creative Commons License 2014.10.22 0 0 105632

(Várjál, a "menetes" ásványvíz a pálinka higításánál jön, most még csak az alszeszt higítja.)

Előzmény: vénkecsi (105631)
vénkecsi Creative Commons License 2014.10.22 0 0 105631

Az én fúrt 25centis 6m mély kutamtól lehet hogy jobb lenne eltekinteni, néha elég barna víz jön locsoláskor belőle.

De hallottam olyant is hogy "mentes" ásványvízzel higítanak .

Megoldom ;-)

Előzmény: naivkezdo (105629)
vénkecsi Creative Commons License 2014.10.22 0 0 105630

Nem lesznek felkészülve? Az az ő bajuk!

Viszem a fotót az apparátról, az egyszem szilvafámról, egy fotóst aki dokumentálja hogy ott voltam bejelenteni, aztán kinyalhatják !!!

Előzmény: szilvakukc (105623)
naivkezdo Creative Commons License 2014.10.22 0 0 105629

mégjobb a jó kútvíz szerintem:)

Előzmény: snapszmester (105619)
naivkezdo Creative Commons License 2014.10.22 0 0 105628

ha tudod igazolni a vásárlást, akkor nincs gond.

A saját építésű az izgi, mint mindig.

Előzmény: Kokka2 (105625)
naivkezdo Creative Commons License 2014.10.22 0 0 105627

Te nem érted.

Mikor volt olyan időszak, amikor nem kellett igazolni a főző vételt?

Be kell jelenteni jan 15-ig, és igazolni kell majd ellenőrzéskor. Ekkor mit fogsz mondani, találtad, nagypapa örökség? Most sem jó válasz ez.

Előzmény: szilvakukc (105622)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.10.22 0 0 105626

 A  2009 évi bérfőzési 

lll. pálinka származási igazolvány hátulján  még termő gyümölcs fával is kellett rendelkezni. 

Amit sosem ellenőriztek.

 

 

Előzmény: szilvakukc (105615)
Kokka2 Creative Commons License 2014.10.22 0 0 105625

Jól értem? Tehát ha megvettem 2013-ban a főzőt nyugodtan bejelenthetem 2015 januárig nem lesz gond, hogy akkor 15 napon belül nem jelentettem be.

gabor0036 Creative Commons License 2014.10.22 0 0 105624

Te csak azt írtad, higy nem rendelkezik a meglevő készülékekről. Rendelkezik, mégpedig azt hogy azt is be kell jelenteni. :)

Előzmény: szilvakukc (105622)
szilvakukc Creative Commons License 2014.10.22 0 0 105623

Tökéletesen jogszerű vagy. Csak Január 15-ig jelentsd be. Ami nem lesz egyszerű, mert, hogy az önkormányzatok nem lesznek erre felkészülve, az tuti.:))

Előzmény: vénkecsi (105620)
szilvakukc Creative Commons License 2014.10.22 0 0 105622

Hát nem értitek?

A törvény nem mondja, hogy dobd el, vidd a szeméttelepre, hugyozz bele, stb, a meglévő készülékedbe, amit 15 napnál jóval régebben szereztél be, olyan időben, amikor nem kellett igazolni a tulajdonszerzést! Tehát neked a bejelentés lesz a jogszerű tulajdonszerző okirat.

Előzmény: gabor0036 (105617)
vénkecsi Creative Commons License 2014.10.22 0 0 105621

Ha Te mondod!  :) Akkor erre nem költök.

Előzmény: snapszmester (105619)
vénkecsi Creative Commons License 2014.10.22 0 0 105620

Most akkor az én évi 4-8 liter 45 fokos páleszommal a saját készítésű főzőmben mi a helyzet?

A szomszédaimmal jóba vagyok, egy darab szilvafám van :))

Előzmény: szilvakukc (105615)
snapszmester Creative Commons License 2014.10.22 0 0 105619

Sima csapvízhez mit szólnál?

Előzmény: vénkecsi (105618)
vénkecsi Creative Commons License 2014.10.22 0 0 105618

Köszi Obsitos3-nak meg Neked is... 80L cefrébe 1,5kg cukor ment, 3 féle alma (fáról, nem földről), kis pektinbontó meg borélesztő. Késsel kockázva, három nap után habarcskeverőzve.

Azt én is olvastam hogy minél több fajta alma megy bele, annál finomabb, az illata már most nagyon kívánatos.

Sima ioncserélttel visszahigíthatom, vagy már most kell a desztillált víz?

Előzmény: nebamun (105613)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!