Keresés

Részletes keresés

snapszmester Creative Commons License 2014.10.20 0 0 105489

Akkor a cefrét javítsd ki alszeszre. Így se jó?

Előzmény: naivkezdo (105488)
naivkezdo Creative Commons License 2014.10.20 0 0 105488

melyik cefre?

ez már lefőzött anyag volt, amit visszahigítottam, újrafinomításhoz, mert volt benne egy kellemetlen szag.

Erre írtam, hogy újrafinomításkor elég sokáig jött ez, több mint 10%-ig, utána viszont kezdett elfogyni, és előjött a barack.

Előzmény: snapszmester (105485)
indián75 Creative Commons License 2014.10.20 0 0 105487

Köszi a választ.

Előzmény: snapszmester (105482)
nebamun Creative Commons License 2014.10.20 0 0 105486

Erjedhet magon, elég ha főzés előtt magtalanítom, ugye? Úgy mint a cseresznyénél, meggynél.

Előzmény: snapszmester (105482)
snapszmester Creative Commons License 2014.10.20 0 0 105485

Vagy a cefre minősítését túloztad el vagy a pálinkáét. A kettőt egyszerre nem lehet.

Előzmény: naivkezdo (105484)
naivkezdo Creative Commons License 2014.10.20 0 0 105484

miért?:)

tömény barack volt utána, hiba nélkülinek tűnt.

Előzmény: snapszmester (105481)
zsorsz Creative Commons License 2014.10.20 0 0 105483

Rendben,akkor nem vagy kocagombász.:)

Előzmény: körte51 (105480)
snapszmester Creative Commons License 2014.10.20 0 0 105482

A héja maradhat, abban van a vitamin. A magját kell eltávolítani.

Előzmény: indián75 (105476)
snapszmester Creative Commons License 2014.10.20 0 0 105481

Létezhet, de ami utána jön az minden csak nem gyönyör.

Előzmény: naivkezdo (105475)
körte51 Creative Commons License 2014.10.20 0 0 105480

Igen, ezeket az alapgombákat ismerni kell annak ,aki kosárkával járkál erdőn, mezőn! Persze ,még kötelező egy laposüveg az egyik kedvenc pálinkánkból! :-)

Előzmény: zsorsz (105478)
zsorsz Creative Commons License 2014.10.20 0 0 105479
Előzmény: zsorsz (105478)
zsorsz Creative Commons License 2014.10.20 0 0 105478

Feltételezem,a sárguló csiperkét ismered?

Előzmény: körte51 (105477)
körte51 Creative Commons License 2014.10.20 0 0 105477

Jó pár óra múlva . Nagyon óvatos vagyok ,ha többen eszünk a barátaimmal akkor a jól ismert gombákat is megnézetem , egy nagyon ügyes szakértővel . Ő is mindegyiket külön megszagolta ! Az erdei csiperke viszont nem volt friss,lehet ez a megoldás ! Öklömnyi gömb ,nem tudott kifejlődni a szárazabb fa alatti avarban. Nagyon szeretjük a gombászkodást ,meg a pálinkával kapcsolatban is mindent ,ezért ráfogjuk a rétesre! Csak az lehetett bűnös! :-)

Előzmény: barkócza (105469)
indián75 Creative Commons License 2014.10.20 0 0 105476

Sziasztok!

 

Az lenne a kérdésem hogy a naspolya cefrénél a gyümölcsöt egészben kell belerakni vagy el kell távolitani a héját?

naivkezdo Creative Commons License 2014.10.20 0 0 105475

szia snapszmester,

 

létezhet 10% nagyságrendű előpárlat?

talán emlékszel a barackra, amiben volt a lábszag-fogkrémszag nem tudom mi, töményen.

Újrafinomítás: Egészen a felhígitott mennyiség 10%-ig jelen volt, picit még utána is, csak egyre gyengülő jelleggel.

Ami utána jött, az viszont tömör gyönyör.

 

Előzmény: snapszmester (105474)
snapszmester Creative Commons License 2014.10.20 0 0 105474

Köszönöm. Nagy dolgot vittél végbe. Ezen a fórumon ez az első hozzászólás hogy valaki beismerte hogy rosszul gondolta. Ettől nem kisebb lettél, sokkal nagyobb.

Előzmény: körte51 (105454)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.10.20 0 0 105473

Ilonkát vissza szívtam.

Nálam északi tájolású verandád várja a sorsát, de már lehet belőle csemegézni.

 

 

https://drive.google.com/folderview?id=0B_B4QxK-yoPZWXNieU5oUkdFUW8&usp=sharing

 

Előzmény: norris53 (105443)
naivkezdo Creative Commons License 2014.10.20 0 0 105472

üdv,

 

jogi ügyben van valakinek új híre?

barkócza Creative Commons License 2014.10.20 0 0 105471

Jaj, persze, hogy Körtének. :) Bocs!

Előzmény: barkócza (105469)
Feeriba51 Creative Commons License 2014.10.20 0 0 105470

Ez körte51nek van címezve:-)))

Jó nedűt!!!

Előzmény: barkócza (105469)
barkócza Creative Commons License 2014.10.20 0 0 105469

Rögtön (negyed óra-húsz perc) jött a hányás-hasmenés, vagy pár óra múlva, éjszaka? Ha gyorsan jött, akkor, bizony belekerült valami mezei vagy viaszfehér tölcsér (ahogy Feribá írja), esetleg susulyka, ha éjjel jött, akkor pedig inkább öreg, rossz állapotú gomba okozta.

Előzmény: Feeriba51 (105468)
Feeriba51 Creative Commons License 2014.10.20 0 0 105468

E-mail ment.

Jó nedűt!!!

Előzmény: kupeci (105467)
kupeci Creative Commons License 2014.10.20 0 0 105467

Bocsi , de miért is?

Előzmény: Feeriba51 (105436)
sogi01 Creative Commons License 2014.10.20 0 0 105466

                                                   vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

 

Előzmény: sogi01 (105434)
Feeriba51 Creative Commons License 2014.10.20 0 0 105465

Az általad leírt helyzet is előfordulhatott, de szerintem ti voltatok a "mázlisták" és nektek jutott a viaszfehér tölcsérgomba, ami belekeveredhetett a zsákmányba.

Jó nedűt!!!

Előzmény: körte51 (105461)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.10.19 0 0 105464

Lehet melege volt és farslevegőt szívott.

 

Most cefrézett körte Október-November- bem ki szokta bírni az 5-6 hetet is.

A ládában érlelődő télit érdemes 2-3 hetente átválogatni,

mert ha rohad akkor csökken a cukra, aromája is.

És az érett mehet a többi cefréhez. 

Olyan mit ha 2-3 hetente kapna 1 kg kabait.

 

Előzmény: Babar66 (105448)
csalitos Creative Commons License 2014.10.19 0 0 105463
Előzmény: gabor0036 (105446)
lezli56 Creative Commons License 2014.10.19 0 0 105462

Igéretem szerint beszámolok róla, hogyan sikerült a  savanyus hordóból az ecetszagot eltávolítani. Először hipóval próbálkoztam, de az nem vezetett eredményre. Ezután a hordót megtöltöttem 52°C fokos meleg vízzel, majd tettem hozzá 15% akkumulátorsavat. A hordót lezártam, majd egy hónap múlva kiöblítettem. Elmúlt az ecetszag. Amennyiben az akkumulátorsav behatolt a műanyaghordó pólusaiba, az akkor sem okozhat problémát, hiszen a legtöbben ezt használjuk a cefre Ph beállításához is.

Előzmény: lezli56 (102904)
körte51 Creative Commons License 2014.10.19 0 0 105461

Le szoktad forrázni? Csoportos erdei csiperke is volt benne. Aki "normál adagot evet annak nem volt baja ,de mi a komámmal nagyon éhesek voltunk, sokat mentünk az erdőben ,jól eláztunk ,elmaradt az ebéd  a mennyiség volt a hibás. Olvastam ,hogy a fiatalabb példányok megárthatnak a másik könyvben gyomorbántalmak a harmadikban allergiát okozhat.:-)

Előzmény: Feeriba51 (105460)
Feeriba51 Creative Commons License 2014.10.19 0 0 105460

A kedvenc gombám és ezen a hétvégén nálunk is ez volta sláger. Fasírt és pástétom készült belőle. Finom és semmi gond nem volt vele. Szerintem belekevertetek valami más, nem emberbarát gombát.

Jó nedűt!!!

Előzmény: körte51 (105459)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!