Esővíz is desztvíz ! Olvastam valahol, hogy egy jóember csak desztvizet ivott és versenyre hívott sportolókat akik különböző vitaminitalokat ittak és az öreg lealázta őket kemény hegymászásban! Ha a szervezet megkapja a sókat ásványokat máshonnan .. ,de azért ez az ozmózis nyomás egyértelmű,nem fogom inni a desztvizet! Elnézést ,hogy a múltkor valakinek mondtam igya nyugodtan ,reméljük túlélte! :-)
Feltűnően jól működik nem veszek észre kopást ,szépen megvezeti magát! 6 mm tömör réz pálca a rúd . 28 mm csőbe elfér nem szűkít sokat! Egyszer láttam a netten egy gyári főzőt onnan az ötlet,hogy a keverő tengelye benne volt a páracsőben ! Könnyen meg tudod csinálni! Van egy 28 15 szűkítő a tetején ! 15 csövet szépen egy kis kalapáccsal addig ütögeted össze amíg 6mm furat lesz !Beforrasztod a szűkítőbe és nem tud beesni a gumigyűrű ennyi az egész! Nagy előny ,hogy föl tudom emelni a lapátot és lehet érezni a habzást is ! A lapátba középen belekalapálsz egy csíkot az szépen bemerevíti.
Az a baj, hogy marhára kevered az alszeszfőzést a finomítással. Ezért nem értesz itt sok mindent. A gógliról mindenféle marhaságot leszedtél(persze azt is rosszul értelmezve), de fogadjunk Miklós1 pálinkafőzési 1X1-ébe még bele sem néztél, amit Sógi minden reggel belinkel.
Ezzel csak egy baj van: A desztillált víz, nem oltja a szomjat. Akkor csak azok azok a bizonyos gójok éltek normálisan, ezek meg csak ittak, ittak? Nem kő minden marhaságot elhinni a góglinak.
Az interneten mindenki azt tesz közzé, amit akar (majdnem). Tehát a google-ra való hivatkozás semmire nem bizonyító erejű Minél többen kattintanak rá pl. egy hülyeségre, minél többen lájkolják (hű de hányok ettől a szótól), annál inkább előnyben részesítik a keresőprogramok.
Nagyapáink nem hiszem, hogy desztillált vizet ittak volna. Tiszta kútvizet, meg forrásvizet ittak. Az ő nagyapáinak nagyapái meg még folyókból....
Ezzel a desztvíz ivással az agyam nagyon ledobta a láncot,a földi élet nem a desztvízre rendezkedett be....mi a biztosíték hogy nem csak a mérgező anyagokat,hanem a szervezetből fontos ásványokat is kiold?
..."van olyan amelyiket nem kell visszahigitani?Mert ha van akkor eddig valamit én baxtam el."
Van.
Próbáld ki a következőt. Az utópárlat elejéből, amikor még nem tüzelsz nagyon keményen, vegyél el két három mennyiséget poharakba. (úgy 30 alkoholfok fölött legyenek). Vegyél egy fokolható mennyiséget az általad jónak vélt középpárlatból és ezt a mennyiséget hígítsd ki 50 fokra a poharakban levő utópárlattal. (lehet, hogy csak az első pohárra lesz szükség)
Exnejem fiatalkorában amikor egy sarlatán természetgyógyász (aki meghalt rákban, ebből is látszik hogy nem volt jó abban amit csinált) desztvíz-kúrát javasolt neki, totál belebetegedett, majdnem meghalt. Szerintem amennyi desztvíz/ioncserélt a szervezetbe pálinkával kerül pont elegendő.
tessék megmondani ha már igy felcsigáztál hogy mit igyunk
Oh, hát benne volt a sorok közt:-)
Mi itt a topikban a pálinkát érett, ízletes, tetszetős gyümölcsökből főzzük. Tehát a pálinkánk csakis értékes és hasznos alkotó elemeket tartalmaz a szervezetünk számára:-)
Hogy vizet milyet igyunk?
Igazából desztillált vizet kellene, de van ezzel pár probléma.
Először is nincs íze, így szervezet nem tudja mihez hasonlítani, ezért az "íze" elsőre förtelmesen rossz.
Mindezt kilehet védeni ha teszünk bele némi gyümölcslevet, esetleg pár csepp aromás pálinkát, ekkor a szervezet már betudja azonosítani és jó ízű lesz:-)
Aztán a deszt víz ivása mellé feltétlenül szükséges tiszta só kellő bevitele is (tehát kálium mentes).
Kezdetben nem lehet nekiesni a deszt víznek, mert akkor hányás, hasmenés lesz belőle. Ugyanis annyi méreganyagot fog kioldani hirtelen a szervezetből amit csak így tud üríteni..... vagyis mérgezésnek veszi.
Kezdésként éhgyomorra 1 pohár javasolt. A teljes átálláshoz évek kellenek.
Viszont bárki főzhet belőle kávét, teát, levest stb. Megfog lepődni a különbségen, ahogyan a letisztult szín és íz világon is.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Az én páracsövem 1,5 m 28mm rézcső a hűtőspirálom 3,5m 15mm lágy rézcső! Keverő nagyon kell ! Nézd vissza a hozzászólásaim elején le van fotózva egy nagyon egyszerű kézi keverő ,ami tökéletesen működik ! A környékemen már használják egy páran . A páracsővet lehet rövidebbre csinálnám ,ha most készíteném! Jó építést:-)
Hamar leállsz a cefrefőzésnél. Én igyekszem addig engedni, hogy ne kelljen hígítani. Így kevesebb alkohol marad a cefrében kiborításkor.
Na látod mégiscsak van amiben egyetértünk! Legutóbb én is kiengedtem amíg csak nem jött a csúnya íze... Nem is kellett sokat higítanom, és az aroma is ott volt .
A számolásod alapján megint nem értem, miért sajnáltak le itt a "kollegák" engem (elnézést) .. hogy 50 lityi cefréből 6 liter alszeszem lett, és abból 4 liter pálesz végül. Pedig mint említettem cukorfok nélküli mirabella fos@dékból lett.
Nekem egy 14 literes rozsdamentes edényem van, abba 4x ment bele az anyag, plusz a tisztázás tehát 5 főzés 5x3 óra kb. Semmi gáz meg tüzelés, 750W rözsón.
De a cuccra a harmadik pontodban tett utalás szerint nem ment rá 5ezer forintnál több!
Nekem sajnos a gyümölcsfáim már kihaltak a kertben, és igazából nem is akartam idén főzicskézni, de anyjuk kapott ebből a hitványnak tűnő gyümölcsből, hát így tértem vissza Hozzátok kicsit megint "okoskodni".
- még kicsit lassú a folyamat, a végére mindig feladom, mert már nem bírom cérnával...
- amikor már 10% körüli az alszesz megállok, mert úgy vagyok vele, hogy ennél gyengébbre már sajnálnám a gázt... :o))
Viszont mivel az eleje elég erős szokott lenni (75% körül), jó része 50% fölött van plussz még idejekorán meg is állok, ez azt eredményezi, hogy a végén mindig bőven kell higítani...
ioncserélt vízre azért írják, hogy emberi fogyasztásra nem alkalmas, mert nincsenek meg benne a szervezet számára szükséges ásványi anyagok.
Ez teljesen ostobaság, hacsak nem azokat az ásványi anyagokat nevezzük a szervezetnek szükségesnek amitől vesekő, fogkő és egyéb lerakódások keletkeznek az éráramban.
A tiszta víz az desztillált víz. A természet körforgásában is desztillálással tisztul meg a víz. Párolgás majd eső formájában hull alá.
Pl. Mózes népe amikor még nem volt savas eső és egyéb környezetszennyezés, csakis esővizet ittak a zsidók. Ami érintkezett a talajjal az maradt a gójoknak.
Az infúzió szintén desztillált víz és Nátrium (30) Kálium (1) arányú keveréke. És nem csapvíz, főleg nem ásványvíz:-)
Az emberi szervezet a desztillált vizet tudja azonnal felhasználni, mely remek oldószer a mérgek számára, így könnyű ürítenie (kimosni) belőle.
Még az ásványvízből előbb kikell vonnia az ásványi anyagokat, melyeket nem is tud felhasználni. Ugyanis az emberi szervezet csupán szerves ásványokat tudja hasznosítani, még a szervetlenek lerakódnak ha nem tud tőlük megszabadulni. Tehát mielőtt az ásványvízből bármit is tudna hasznosítani a szervezet megkell azt tisztítania. Nem kevés terhet róva ezzel rá.
Az oly kedvelt ásványvizek mind csurig vannak szervetlen ásványokkal, melyek haszontalanok az ember számára. A szervetlen ásványokat kizárólag a növények képesek hasznosítani. Mi pedig akkor, ha ezek a növények átalakítják szerves ásványokká.
Tehát az ásványi anyagokat nem a vízzel kell bevinni a szervezetünkbe, hanem az étellel.
A köveket nem tudod megemészteni, mégha porrá őrölöd és vízbe keverd se, mert az ásványvíz tulajdonképpen ez :-)
Ajánlom a hozzászólásom többszöri elolvasását, majd az érintett részek google utánjárást, akit érdekel az egészsége és nem dől be vakon a gyógyszergyártók hamis lobbijának.