Igen ,néhány éve már üzemel gond nélkül .Az enyém vizzel van töltve (5-6 l viztér kb 7-8 dl desztvizzel)0.5-1.5 bár nyomás ez cefrefüggő.Meg van hozzá az olaj is de még nem volt időm átcserélni.A vizesnél kell egy nyomásmérő meg egy szabadcsonk vagy lefúvószelep biztonság képpen.A 22 cső az jó hozzá a spirál is megfelelő a sajátomnál a spirál asszemcsak 15 de elég is.
A hossza is meg az emelkedése is számit majd lemérem de fontos a sisak milyensége is.
...nem értelek...én már jó párat láttam ilyen "duplafenekűt", vizest (gőzöst) is, meg olajost is, de egyikben sem égett le a cefre...minek a cserép??...
...valamit nagyon nem jól csináltatok...nehogy hozzátok is kimenjen a "híradó"..DD...
...a sima 5,5KW-os, kínai öntvény-zsámoly, pláne "szoknyával", kormolás nélkül egy óra alatt felfűti...
...üstházban, fával fűtve, szerintem csak a bojlerrel duplázva működik biztonságosan...
Te is sösöshordóból készült berendezést használsz? Én most akarok csinálni 50 iiteres hordóból kérdezném pára csőnek 22 es cő a spirálnak 18 as elég? Apáracső hossza meghatároz valamit?
Söröshordó aljában cserépdarabok + lefenekelve . Piszok lassan melegszik. A gázégő sincs a toppon (házi barkács valami kazánból) vöröses láng kb 5 cm-re az edény aljától , lemezből egy plusz szoknya de így is nyaldosnak fel a lángok , csupa korom lett az oldala. 40 liter hígított barack , 2óra míg megindult +5 óra lejött kb 7 liter alszesz. És így is megpirult középen meg oldalt a cefre tetejénél.
Állítólag fával fűtve üstházban működik. Ha veszek egy 5Kw-os zsámolyt nem vagyok biztos hogy segít .Mit tanácsoltok vágjam le az alját a francba ?
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Úgy van, ahogyan már írták: ha nyitott rendszer, akkor csak olajos lehet. Az összekötés meg felesleges (szerintem), plusz hőhíd. Azon a ponton mindig le fog égni. (Bár erről olyas valakit kellene megkérdezni, akinek össze van kötve a két lemez.)
Nekem 3 mm-es "került" így ezt használtam, de szerintem túlméretezett, elég 2-es is, hővezetés szempontjából pedig biztos jobb a vékonyabb. Üresen nyomáspróbáztam (vízzel!!!), és 0,6 bar környékén felugrott az alja, de szerencsére visszament, nem is látszik. Szerintem jobb ha összekötöd, mások is ajánlották.
Köszi a válaszokat. Már csak egy kérdés. 30 vagy 50 literes legyen? Éves szinten hàrom 200-as hordó körtéhez melyiket javasoljátok. Október végére kaptam időpontot és inkább belevágok egy saját főző projektbe. Ehhez kéne a tanàcsotok.