Keresés

Részletes keresés

T-omti Creative Commons License 2014.08.23 0 0 103240

Hali

 

A főzdében a főzőmestertől hallottam, hogy kis tételben, ő hallott, vagy csinálta, már nem tudom, hogy akvárium levegőztetőt tesznek bele egy éjszakára és az úgy átszellőzteti a pálinkát, másnapra olyan mintha egy éves pálinka lenne.

 

 

Üdv

Előzmény: rézműves1 (103239)
rézműves1 Creative Commons License 2014.08.23 0 0 103239

...szia Dömperes...teljesen jól gondolod...akár még hígítás előtt is, az 5-vagy 10-literes

demizsonban, amit nem töltesz tele (hogy a folyadék felszíne az üvegben minél nagyobb legyen) félreteszed a kamrába, egy sötét zúgba és csak úgy ferdén ráteszed a dugót, hogy járja a levegő...

Előzmény: Öregdömperes (103238)
Öregdömperes Creative Commons License 2014.08.23 0 0 103238

Mit jelent a pálinka szellőztetése.?

Elég ha csak le veszem róla a kupakot?

janika84 Creative Commons License 2014.08.23 0 0 103237

üdv van 200 liter sárgadinnyém és azt szeretném kérdezni hogy mit rakjak hozzá hogy jó legyen

sogi01 Creative Commons License 2014.08.23 0 0 103236

                                                      vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

Előzmény: sogi01 (103224)
snapszmester Creative Commons License 2014.08.23 0 0 103235

Csak figyelj. A versenyre ott leszek.

Előzmény: sogi01 (103234)
sogi01 Creative Commons License 2014.08.22 0 0 103234

Mester! jössz a ZD-re? 

Előzmény: snapszmester (103232)
Kántor87 Creative Commons License 2014.08.22 0 0 103233
Ok, köszönöm.
Előzmény: snapszmester (103232)
snapszmester Creative Commons License 2014.08.22 0 0 103232

A klingerit jobb mint a gumi, de szilikont is lehet kapni. Az egyszerű gumit megeszi az alkohol és büdös is.

Előzmény: Kántor87 (103231)
Kántor87 Creative Commons License 2014.08.22 0 0 103231
Üdv.
Érdeklődnék, hogy a hollandik közé jó-e a klingerit tömítés vagy inkább gumi tömítés lenne jobb?
vasbogre Creative Commons License 2014.08.22 0 0 103230

Köszönöm!

Előzmény: snapszmester (103229)
snapszmester Creative Commons License 2014.08.22 0 0 103229

Ezt kellene a hűtő csővel is. Ez a mocsok gyakorlatilag vízoldható, de lúgos mosószer megkönnyíti. Mosószóda+forróvíz.

Előzmény: vasbogre (103228)
vasbogre Creative Commons License 2014.08.22 0 0 103228

A múltkor kitakarítottam a páracsövemet. A csövemtől bő 2-szer hosszabb zsinór közepére kötöttem egy darab szivacsot, úgy nézett ki mint egy csokornyakkendő. Ezt húzgáltam oda-vissza vagy tízszer kis citromlével nyakonöntve. Majd bő vízzel kiöblítettem. Elég sok mocsok jött ki, de olyan tiszta lett 5 perc alatt mint újkorában. Azt kérdezném, hogy a citromlé jó vagy valami mást ajánlotok. 

körte51 Creative Commons License 2014.08.22 0 0 103227

Az a legkevesebb ,hogy eme tudás birtokában előbb utóbb meg kell haljak! :-) Valami gübücs van a freemailnál ,kommunikációs hibát emleget ,próbálom küldeni!

Előzmény: golyós (103226)
golyós Creative Commons License 2014.08.22 0 0 103226

Küldj egy mailt, mert a Tied nem publikus.... De utána meg kell hogy öljelek...  ;-)

üdv.g.

Előzmény: körte51 (103222)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.08.22 0 0 103225

A cefrét a  ,,kiskáté" 4.2.2 szerint.

A Pálinkát pedig igyekszek a saját levével kihígítani 48- 52 közé.

Kozmaolajat nem szűrök nem fölözök.

Úgy főzök mint a húslevest, a kihozatal is szempont, viszont a cefrét nem cukrozom.

Előzmény: golyós (103213)
sogi01 Creative Commons License 2014.08.22 0 0 103224

                                                           vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

Előzmény: sogi01 (103195)
zsorsz Creative Commons License 2014.08.21 0 0 103223

Vigyázz!A mag könnyen szétmegy.

Előzmény: körte51 (103216)
körte51 Creative Commons License 2014.08.21 0 0 103222

Feribá csöpögtet a páracsőre ,hogy hűtse,Te leszigeteled ,hogy fűtsed !  Vannak akik rettenetesen deflegmálnak főleg a törkölynél Te meg a törkölyt is leszigeteled! Én meg minél többet olvaslak benneteket annál nagyobb bajban vagyok ,hogy mi a jó a pálinkámnak ? :-)  Csöpögtetést már kipróbáltam , jön a páracső szigetelés !  Deflegmálás mértékének hatására lennék kíváncsi ,nem az alkoholra  , hanem az illatra, aromára! Alkoholt ki tudom szedni így is úgy is  ! Csökkentsem ,növeljem ? Változtassam a cefre főzés és finomítás között  és milyen irányba? Már csak Benned bízom ,hogy irányt mutatsz ebbe a zavaros világban! :-))

Előzmény: golyós (103221)
golyós Creative Commons License 2014.08.21 0 0 103221

Ne tévesszen meg a sok csingilingi, azok csak kényelmi eszközök, (mert b...ott lusta vagyok).

A lepárlástechnikai rész, akár a faék.... ez jól látható. Felforral, lehűt, felfog, oszt jóccakát.

üdv.g.

Előzmény: körte51 (103217)
schlumbergerrrr Creative Commons License 2014.08.21 0 0 103220

Hácsakmerugye, ha van közöd a felsőoktatáshoz, és igényes vagy kicsit a diplomára :-)

Előzmény: körte51 (103219)
körte51 Creative Commons License 2014.08.21 0 0 103219

Köszönöm ! :-) 

Előzmény: schlumbergerrrr (103218)
schlumbergerrrr Creative Commons License 2014.08.21 0 0 103218

,ph 

 

pH !!!

Előzmény: körte51 (103216)
körte51 Creative Commons License 2014.08.21 0 0 103217

Nem olyan egyszerű a Te eszed !  A legelmésebb találmányaid Neked vannak! :-)

Előzmény: golyós (103213)
körte51 Creative Commons License 2014.08.21 0 0 103216

Nem tervezem meghámozni .  Úgy gondoltam nekiengedem a Nabiti rettenetest ,ph beállítás ,pektinbontó, élesztő a magot az erjedés végén ki!

Előzmény: barkócza (103214)
zsorsz Creative Commons License 2014.08.21 0 0 103215

Jó hogy írod, őszibarackot nem cefréztem és ott tartottam hogy kiöntöm,annyira büdös.

Előzmény: rézműves1 (103205)
barkócza Creative Commons License 2014.08.21 0 0 103214

Még kezdő koromban csináltam őszibarackot, a puhára érettet már 100Ft-ért adták. 50kg-ot meghámoztam kimagoztam, egész jó lett. Még van belőle egy kicsi.

golyós Creative Commons License 2014.08.21 0 0 103213

Hát én csak egyszerű eszközökkel, egyszerűen főzök az egyszerű eszemmel.....

De gondolom egy ilyen berendezésnél egyáltalán nem informális mások számára hogy hol "vágsz"...

üdv,g.

Előzmény: bezzeg Jani (103202)
körte51 Creative Commons License 2014.08.21 0 0 103212

Feleségem délután őszibarack krémlevest főzött . 1kg barackot pucolt, az egész konyhát belakta az illata,finom erős illat !   Sajnos nincs őszibarackfám ,de van egy zöldséges komám ,aki mindent megtesz ,hogy  még az idén kifőzzek egy keveset kóstolónak.:-)

Előzmény: rézműves1 (103205)
Babar66 Creative Commons License 2014.08.21 0 0 103211

Azért finomítás előtt jól takarítsd át a rendszert, és jól figyelj az előpárlat elválasztásra, mert lehet, hogy nem véletlenül lett kékes színű az alszesz. (grünspannos)

Előzmény: sajovolgyi (103207)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!