Keresés

Részletes keresés

foxrudi Creative Commons License 2014.08.21 0 0 103210

Mikor cefrézted,mikor főzted?Mert Vszínű az ecet már dolgozott!

Előzmény: sajovolgyi (103207)
buga1 Creative Commons License 2014.08.21 0 0 103209

Az alszesznél nem probléma, úgyis finomítani fogod. 

Előzmény: sajovolgyi (103207)
buga1 Creative Commons License 2014.08.21 0 0 103208

Hát igen, ez már egy "felsőbb" kategóriás cucc! Gratulálok hozzá!

Előzmény: bezzeg Jani (103202)
sajovolgyi Creative Commons License 2014.08.21 0 0 103207

Sziasztok!

Tud valaki valamit erről a megy alszeszem kékes színű ez hiba vagy nem??

Előre is köszönöm a segítséget.

SándorTiszteletes Creative Commons License 2014.08.21 0 0 103206

nekem 3 éve volt, egy akkor még öntözetlen területemen néhány kiöregedő őszibarackom ( azóta a fákat leselejteztem). Tele volt apró, lében szegény, de egészséges barackkal. Mindenki mondta körülöttem, hogy kár felszedni, mert nagyon keveset ad, és a minőség is gyenge lesz.

Én másként gondoltam :) 

Ahogy a nagykönyvben meg van írva, becefréztem, majd ki lett főzve. A sok negatívum miatt, kezdtem kicsit hitetlen lenni, de már az első kóstolás mutatta, hogy jó anyag.

Néhány hét múlva tökéletes lett, azóta is visszasírom.

Ja, és nem adott kevesebbet, mint egy átlagos kajszi.

Előzmény: rézműves1 (103205)
rézműves1 Creative Commons License 2014.08.21 0 0 103205

...én is két éve, nagyon (meglepően) kellemes őszibarack pálinkát csináltam, ami aztán hamar el is fogyott...úgyhogy azóta nem csak a kajszi a sztár...:):)...

...az érdekes az volt, hogy kifejezetten büdösnek tűnt a cefréje és már azon gondolkodtam, hogy kiöntöm, (amit még sosem kellett)...

Előzmény: SándorTiszteletes (103200)
Mr.Stratos Creative Commons License 2014.08.21 0 0 103204

Jó ,akkor sem ússzátok meg...holnap hozom a frisset !)))

zsuzska60 Creative Commons License 2014.08.21 0 0 103203

hallottam, hogy hangosan csaholt! :-)

Előzmény: Mr.Stratos (103201)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.08.21 0 0 103202
Előzmény: buga1 (103197)
Mr.Stratos Creative Commons License 2014.08.21 0 0 103201

....és az én őszim két éve,az kutya volt? )))

Előzmény: TINTUS (103193)
SándorTiszteletes Creative Commons License 2014.08.21 0 0 103200

Olyannyira nem, hogy életem egyik legjobb pálesze őszibarackból volt. Alig várom,hogy az új telepítés felnőjön, mert ezt nem szabad kihagyni.

Előzmény: TINTUS (103193)
buga1 Creative Commons License 2014.08.21 0 0 103199

Csak azon lepődtem meg, hogy "otthoni" körülményekhez képest ilyen átmérőt használ. Mert amint írtad is nem éppen egy olcsó mulatság...

Előzmény: snapszmester (103198)
snapszmester Creative Commons License 2014.08.21 0 0 103198

Egy berendezést úgy lehet elrontani ha vékonyra építed. A nagy méret nem hiba csak drágább.

Előzmény: buga1 (103197)
buga1 Creative Commons License 2014.08.21 0 0 103197

"a hőmérőm után még van 2 méter 2"-os páracső."

2 méter 2 colos rézcső? Nem "nagy" az egy kicsit? :-)

Előzmény: bezzeg Jani (103194)
Feriba51 Creative Commons License 2014.08.21 0 0 103196

Helló Tucso69!

Mi történt az éberségeddel????:-)))) Talán nem mindenkire érvényes????

Hogy is írtad?:

 

"Viszont ha valaki megpróbálja két főzéssel így, akkor jó szar lesz. Mondjuk hallottunk már itt ilyesmit!"

 

Erre fel ez a "golyós" gyerek ezt írja:

 

Igaz, hogy a második menetet

53 össz % ig hagytam jönni, mert az a savanyú up. sehogy se akart megjelenni, annál inkább volt kellemes őszibarack íze...

 

Hááááát, azért ő is fura körülményekre szocializálódhatott:-))))

Jó nedűt!!!

Előzmény: Tucso69 (103030)
sogi01 Creative Commons License 2014.08.21 0 0 103195

                                                  vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (103175)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.08.20 0 0 103194

http://www.ebay.com/itm/Red-LED-Digital-Car-Temperature-Meter-Thermometer-55-125-C-DS18B20-Sensor-F-C-/271048456991?ssPageName=ADME:L:OC:US:3160

 

Ezzel mértem, az eprüvettám 1 decis, a hőmérőm után még van 2 méter 2"-os páracső.

Véleményem szerint a páracső még erősít 6-7 fokot.

A hőmérő előtt van 80 cm magas páradóm és egy 48 cm-es egy tálcás pisztoriusz.

Nekem ez a tapasztalatom.

A kár készülék függő is lehet a jelenség magyarázata, hogy a táblázat szerinti 6 foknál nem érzek semmi jó aromát a moslék gőzében.

És a végén a fűtést már nem siettetem.

Előzmény: golyós (103191)
TINTUS Creative Commons License 2014.08.20 0 0 103193

azért az őszibarack nem mérhető egy szilvához, körtéhez, meggyhez, szöllőhöz ám választék bővítésnek megfelel.

Előzmény: körte51 (103185)
vviktor1 Creative Commons License 2014.08.20 0 0 103192

Ez már tényleg az, hogy ahány készülék annyiféle, mindenkinek ki kell ismernie a sajátját...

 

Előzmény: golyós (103191)
golyós Creative Commons License 2014.08.20 0 0 103191

Csak azt nem értem, hogyha ez a forráspontod, akkor a táblázat szerint a gőz alkoholtartalma már csak 6% körüli... Akkor abból hogy is lesz 14%-os alszesz az eprüvettában? (Vagy ez már készülékfüggő??) Na persze nem kell nekem érteni mindent , lényeg az, hogy biztosan jó pálinkát főzöl, nagy gonddal , odafigyeléssel, magad, és környezeted megelégedésére...... (végül is erről szól ez a hobby ) jó egészséget hozzá  :-)

üdv,g.

Előzmény: bezzeg Jani (103189)
vviktor1 Creative Commons License 2014.08.20 0 0 103190

Nekem a kupolán van a hőmérő, 102-nél kell kb lezárnom.

Előzmény: forgione1 (103184)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.08.20 0 0 103189
Előzmény: bezzeg Jani (103188)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.08.20 0 0 103188

Biztos úgy van ahogy mondod.

Én már a moslék gőzében nem érzek semmi jó aromát.

 

 

 

Előzmény: körte51 (103181)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.08.20 0 0 103187

,,kiskáté" 4.2.2

Előzmény: golyós (103180)
norris53 Creative Commons License 2014.08.20 0 0 103186

Az olaj feletti hőmérsékletet mérheted de az nem ér semmit

 Az olaj hőmérsékletet mérd

 azt kell

130 elég lesz - megvásárolni ? szerelvény bolt esetleg megrendeled Ebay-n

Előzmény: forgione1 (103184)
körte51 Creative Commons License 2014.08.20 0 0 103185

Úgy látom ezt a hiányosságot is pótolnom  kell , őszibarack pálinka is lesz a repertoáromban! :-)

Előzmény: golyós (103182)
forgione1 Creative Commons License 2014.08.20 0 0 103184

A cefrét ki szoktuk facsarni.....

 

 

Daplafalú vizes főzöm, sajnos 35 % foknál már csak csepeg(ett). Tömítetlenségi hibák javítgatása után ezt letornáztam 20 %-ra. De ennél többet gazdaságosan már nem tudok belőle kihozni.

 

Így gondoltam áttérek olajosra. Maga a külső fal hőszigetelve van, amin egyetlen nyílás egy 1/2 colos csap. Ezt kitekerve nyitott rendszerűvé válna és egyben lehetőség egy hőmérő beiktatására.

 

Kérdés az, hogy milyen hőmérőt és honnan szerezzek be, illetve mennyire engedjem felszökni a leégés veszélye nélkül?

 

Mondjuk az olajat mérve 135 fok? Vagy az olaj feletti rész hőmérsékletét érdemesebb nézni?

Előzmény: golyós (103173)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.20 0 0 103183

Jössz a hétvégén ?

Előzmény: golyós (103182)
golyós Creative Commons License 2014.08.20 0 0 103182

pölö az idei őszibarack cefremoslékomat a muslicák le se sz.rták... Igaz, hogy a második menetet

53 össz % ig hagytam jönni, mert az a savanyú up. sehogy se akart megjelenni, annál inkább volt kellemes őszibarack íze...

igen jó tud lenni az őszibarack pálesz (nekem az első volt, de biztos nem az utolsó...)

üdv.g.

Előzmény: körte51 (103181)
körte51 Creative Commons License 2014.08.20 0 0 103181

Gazdaságosságból nem főzik tovább!  Én lenullázom és nem az alkohol miatt ,hanem az íz miatt! Szinte desztvíz jön ,de még mindig van egy kis jó illata, íze! Az a kis jó

nekem kell a pálinkámba! Akkor piszkosul örülök ,ha a moslékba semmi jó illat sincs! :-)

Előzmény: bezzeg Jani (103179)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!