Igen az csak akkor lesz csipesszel rögzíthető ,ha teszel rá egy karimát ,aminek a külső átmérő a fazék perem átmérő a belső pedig rálóg a fedőre! Nekem is járt az agyam amikor csináltam ! :-) Különben nem kell annyira rászorítani , egy szilikoncső tömít szinte a saját súlyától! Volt most az a baleset amikor berobbant az alkoholgőz és megégett a gyerek ,remélem jól van! Azt gondolom e miatt , stabilan rögzíteni kell.
Valamikor megmértem a csipesz szorítóerejét ,úgy emlékszem összességben akkora, mintha egy 50 kg -os cementes zsák volna rajta!
Üdv.A cefre savanyú volt,megkóstoltam,hát az alszeszt azért engedtem,merthogy azt hittem rosszul látok...3 szeszfokmérővel néztem,epruvettán megy át...74 Liter volt az alszesz.Tiszta rémmese.Az a legnagyobb gáz,hogy szívességből csináltam,hát jókat gondolhatnak...a vegyesem 9 litert adott,pedig az is natur volt.
" nem engedi 79 alá" Na, erről szól az egylépcsős rendszer! Nem LEHET 40-50 fokig engedni, akármilyen "jó ízeket" is gondolnánk bele. Az bizony már 75-nél is UTÓPÁRLAT! És bizony ehhez kell a nagy tudás és tapasztalat, hogy ebből a brutál szeszből szétválogasd az elejét, a jót, és a végét.
Persze nem csak a te hozzászólásodat köszönöm!! Írtam egy emailt neked. Remélem nem baj. Beszereztem ma a pektinbontót! Majd az lesz, hogy átdaráljuk a cefrét mielőtt megy bele a pektinbontó, hátha úgy jobb hatást fejt majd ki... A kozmaolajat mikor és hol keressem? Valami tudnivaló még róla?
Nem kell az elejétől a végéig átolvasni, csak az idevonatkozó és a téged érdeklő részt. De a kiragadott és csak a számodra előnyös paragrafusok ismerete zsákutca! :-(
Párlatkészítést kizárólag saját tulajdonú berendezéssel lehet végezni. A magánfőzető engedély nélkül tarthat birtokában párlat előállítására alkalmas berendezést, berendezéseket. Ugyanakkor a pálinkafőző berendezés előállítása akár saját célra történik, vagy eladásra, tagállamból vagy harmadik országból továbbértékesítési céllal történő behozatala, értékesítése már előzetes engedély megszerzése mellett végezhető tevékenységnek minősül. Az engedély iránti kérelmet a lakóhely szerinti megyeszékhelyi Vám- és Pénzügyőri Hivatalhoz kell benyújtani. Egyetlen kikötést tesz a jövedéki törvény a magánfőzető által használt desztilláló berendezéssel kapcsolatban, nem lehet nagyobb űrtartalmú 100 liternél. A vámhatóság kizárólag a tevékenység folytatását engedélyezi, így az előállítást és az értékesítést.
Üdv.Uraim,volna egy nagy problémám.Egy ismerős hozott 440 liter leszűrt őszibarack cefrét.Illat,állag mint a darált barack,pompás.5!%-ig engedtem az alszeszt,8-10-ig szoktam,és lett 18 liter 48% pálesz.hol lehetett a hiba?az alszesz 14%-os volt mikor finomítani odatettem.
Az azért alap, hogy mennél tovább a tőkén tudod tartani annál cukrosabb (tehát nagyobb alkohol tartalmu ) lesz majd.
Ha cukrot teszel bele abból ugye tiszta alkohol lesz csak , tehát se íze se bűze vagyis ezzel higul a tiszta szőlő aromája. Viszont ha mennyiségre mész akkor 3-5 % cukrot elvisel.