Keresés

Részletes keresés

Laccci82 Creative Commons License 2014.08.19 0 0 103163

Hali mindenkinek!

Egy pozitív élmény az ősziről.

40kg őszi+5kg körte+1,5kg napfény csütörtökön cefréztem, tegnap főztem, ma finomítottam

eredmény 4 liter 65 fokos pálesz.

Szerintetek mennyire hígitsam???

Köszi

Babar66 Creative Commons License 2014.08.19 0 0 103162

Tudom, hogy Te érted! Igazából nem is neked szólt.  :)))

Előzmény: gabor0036 (103159)
körte51 Creative Commons License 2014.08.19 0 0 103161

Igen az csak akkor lesz csipesszel rögzíthető ,ha teszel rá egy karimát ,aminek a külső átmérő a fazék perem átmérő a belső pedig rálóg a fedőre! Nekem is járt az agyam amikor csináltam ! :-) Különben nem kell annyira rászorítani , egy szilikoncső tömít szinte a saját súlyától! Volt most az a baleset amikor berobbant az alkoholgőz és megégett a gyerek ,remélem jól van! Azt gondolom e miatt , stabilan rögzíteni kell.

Valamikor megmértem a csipesz szorítóerejét ,úgy emlékszem összességben  akkora, mintha egy 50 kg -os cementes zsák volna rajta!

Előzmény: Hurkafej (103154)
atomik851 Creative Commons License 2014.08.19 0 0 103160

Okés, majd tanulmányozom! És köszi mindenkinek a segítséget!! 

Előzmény: Firga73 (103156)
gabor0036 Creative Commons License 2014.08.19 0 0 103159

Nincs is ezzel gond, ezért mondtam hogy mindkettőhöz érteni kell :)

Előzmény: Babar66 (103155)
Ferike29 Creative Commons License 2014.08.19 0 0 103158

Üdv.A cefre savanyú volt,megkóstoltam,hát az alszeszt azért engedtem,merthogy azt hittem rosszul látok...3 szeszfokmérővel néztem,epruvettán megy át...74 Liter volt az alszesz.Tiszta rémmese.Az a legnagyobb gáz,hogy szívességből csináltam,hát jókat gondolhatnak...a vegyesem 9 litert adott,pedig az is natur volt.

kupeci Creative Commons License 2014.08.19 0 0 103157

Igen, 10 L-enként 1 KW. De nekem a 70-est viszi az 5 Kw-os, meg van furkálva a rózsa furata 1mm-el nagyobbra. ........Viszi!:)

 

Előzmény: naivkezdo (103135)
Firga73 Creative Commons License 2014.08.19 0 0 103156

A reggeli linkben benne van minden !!!! Olvasni,olvasni,olvasni.... !!!!!!!!!  

Előzmény: atomik851 (103153)
Babar66 Creative Commons License 2014.08.19 0 0 103155

" nem engedi 79 alá"  Na, erről szól az egylépcsős rendszer! Nem LEHET 40-50 fokig engedni, akármilyen "jó ízeket" is gondolnánk bele. Az bizony már 75-nél is UTÓPÁRLAT! És bizony ehhez kell a nagy tudás és tapasztalat, hogy ebből a brutál szeszből szétválogasd az elejét, a jót, és a végét. 

Üdv!

Előzmény: gabor0036 (103034)
Hurkafej Creative Commons License 2014.08.19 0 0 103154

Nekem meg van az eredeti fedőm, és a sisak ahhoz lett rögzítve, így ez a verzió nálam nem adja ki magát valószínű. :S

Előzmény: körte51 (103130)
atomik851 Creative Commons License 2014.08.19 0 0 103153

Nagyon köszi a választ.

Persze nem csak a te hozzászólásodat köszönöm!! Írtam egy emailt neked. Remélem nem baj. Beszereztem ma a pektinbontót! Majd az lesz, hogy átdaráljuk  a cefrét mielőtt megy bele a pektinbontó, hátha úgy jobb hatást fejt majd ki... A kozmaolajat  mikor és hol keressem? Valami tudnivaló még róla? 

Előzmény: Tucso69 (103126)
csalitos Creative Commons License 2014.08.19 0 0 103152

Itt a törvény:

    http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0300127.TV

   Nem kell az elejétől a végéig átolvasni, csak az idevonatkozó és a téged érdeklő részt. De a kiragadott és csak a számodra előnyös paragrafusok ismerete zsákutca!  :-(

   Minden jót.

   Józsipapa

Előzmény: Jozso27 (103147)
körte51 Creative Commons License 2014.08.19 0 0 103151

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9214389

Itt utána tudsz olvasni ,ki van rendesen vesézve a történet! Készülj föl rá ,hogy össze leszel zavarva rendesen! :-)

Előzmény: Jozso27 (103147)
foxrudi Creative Commons License 2014.08.19 0 0 103150

Ez van a törvényben.

  Olvasd el,egy részlet:

     Párlatkészítést kizárólag saját tulajdonú berendezéssel lehet végezni. A magánfőzető engedély nélkül tarthat birtokában párlat előállítására alkalmas berendezést, berendezéseket. Ugyanakkor a pálinkafőző berendezés előállítása akár saját célra történik, vagy eladásra, tagállamból vagy harmadik országból továbbértékesítési céllal történő behozatala, értékesítése már előzetes engedély megszerzése mellett végezhető tevékenységnek minősül. Az engedély iránti kérelmet a lakóhely szerinti megyeszékhelyi Vám- és Pénzügyőri Hivatalhoz kell benyújtani. Egyetlen kikötést tesz a jövedéki törvény a magánfőzető által használt desztilláló berendezéssel kapcsolatban, nem lehet nagyobb űrtartalmú 100 liternél. A vámhatóság kizárólag a tevékenység folytatását engedélyezi, így az előállítást és az értékesítést. 

Előzmény: Jozso27 (103147)
T-omti Creative Commons License 2014.08.19 0 0 103149

Sziasztok

 

Éppen tegnap este főzettem az őszibarackomat.

Az elmúlt években 9L-t adott, most pedig 5,54L/100L cefre az  átlag .

500L cefréből 27,7L pálesz.

Ennyit az idei baracktermésről.

 

 

Üdv

Előzmény: Ferike29 (103140)
golyós Creative Commons License 2014.08.19 0 0 103148

Szerintem meg édes volt még az a cefre.... Az az 5% meg mi is ? vagy az a 14 ? Hány liter is volt az a 14 ?

üdv,g.

Előzmény: Ferike29 (103140)
Jozso27 Creative Commons License 2014.08.19 0 0 103147

ha saját használatra gyártom akkor is? hol olvastatok erről?

Előzmény: foxrudi (103120)
snapszmester Creative Commons License 2014.08.19 0 0 103146

Az amúgy is gyenge alszeszt miért engedted még hígabbra? Az őszi ezt tudja és tud még rosszabbat is.

Előzmény: Ferike29 (103140)
Sündisznóó Creative Commons License 2014.08.19 0 0 103145

Díjazom a szellemességet ;) Ezek a fajták már most is érnek ugye? Cefrére alkalmas minőségben.

Előzmény: szilvakukc (103143)
szentöltvíz Creative Commons License 2014.08.19 0 0 103144

A napfény hiánya:)))

Előzmény: Ferike29 (103140)
szilvakukc Creative Commons License 2014.08.19 0 0 103143

Még esetleg tudnám ajánlani mindkettőt.:DD

Előzmény: Sündisznóó (103142)
Sündisznóó Creative Commons License 2014.08.19 0 0 103142

köszönöm! Esetleg még valaki? Vélemény? :)

Előzmény: zsuzska60 (103139)
Phnx Creative Commons License 2014.08.19 0 0 103141

Köszi az infókat! Természetesen amig tudom, tőkén tartom. 

Előzmény: TINTUS (103134)
Ferike29 Creative Commons License 2014.08.19 0 0 103140

Üdv.Uraim,volna egy nagy problémám.Egy ismerős hozott 440 liter leszűrt őszibarack cefrét.Illat,állag mint a darált barack,pompás.5!%-ig engedtem az alszeszt,8-10-ig szoktam,és lett 18 liter 48% pálesz.hol lehetett a hiba?az alszesz 14%-os volt mikor finomítani odatettem.

zsuzska60 Creative Commons License 2014.08.19 0 0 103139

mindkettőt

 

Előzmény: Sündisznóó (103138)
Sündisznóó Creative Commons License 2014.08.19 0 0 103138

Sziasztok

 

Sürgős segítség kéne!

 

Cefrének melyik szilvát ajánlanátok inkább. Stanley vagy Cacansca Rodna? Cukorfok, kihozatal, íz, aroma szempontjából.

 

Köszönöm előre is!

naivkezdo Creative Commons License 2014.08.19 0 0 103137

igen, közben megnyugtattam magam, rézműves is ezt javasolta.

szóval jó lesz, köszönöm.

Előzmény: körte51 (103136)
körte51 Creative Commons License 2014.08.19 0 0 103136

10 literenként kell 1 kw ! Bőven elég az olcsó ,én is azt használom ! 50 litert cefrém 1 óra alatt el kezd csordogálni !

Előzmény: naivkezdo (103135)
naivkezdo Creative Commons License 2014.08.19 0 0 103135

jogos, 50l.

Előzmény: kupeci (103129)
TINTUS Creative Commons License 2014.08.19 0 0 103134

Az azért alap, hogy mennél tovább a tőkén tudod tartani annál cukrosabb (tehát nagyobb alkohol tartalmu ) lesz majd.

 

Ha cukrot teszel bele abból ugye tiszta alkohol lesz csak , tehát se íze se bűze  vagyis ezzel higul a tiszta szőlő aromája.  Viszont ha mennyiségre mész akkor 3-5 % cukrot elvisel.

Előzmény: Phnx (103133)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!