Keresés

Részletes keresés

snapszmester Creative Commons License 2014.08.16 0 0 103056

Most értettem meg, ha alacsony a szint aromas a pálinka. 

Miért nem engedi 0 rá? Értem, akkor kétszer kellene főzni.

Előzmény: gabor0036 (103041)
templomhegyi Creative Commons License 2014.08.16 0 0 103055

Nem vagyunk egyformák az, izlésunk sem egyforma ,a szegénységet meg ne feszegessük.

Attól még biztosan jól el pálinkáznánk eggyütt(csak engem ne a hütőből kinálj ok)az a pálinka halála

Előzmény: gabor0036 (103048)
gabor0036 Creative Commons License 2014.08.16 0 0 103054

Nem az én érdemem, hanem a főzőmesteré. :)

Előzmény: bezzeg Jani (103052)
gabor0036 Creative Commons License 2014.08.16 0 0 103053

Szeretem megadni a módját. Ha vendégség van nalunk, akkor ne már hubis üvegből kínáljak. :))

Előzmény: Sailer (103051)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.08.16 0 0 103052

Gratula! Nekem nem kell bizonyítani a bizonyítványod.

Nekem a 42 Tf% szilva alszesz kristály tiszta de a körte nem. Nem szűrök nem fölözök.

 

Előzmény: gabor0036 (103049)
Sailer Creative Commons License 2014.08.16 0 0 103051

saját pálesz, saját címke, jobban mutat, mint jägeres üvegben odadobva. :-)

Előzmény: gabor0036 (103049)
gabor0036 Creative Commons License 2014.08.16 0 0 103050

Ugyan ezen főzde kereskedelmi pálinkái is 42" és az is rendben van mind. :) 

Előzmény: gabor0036 (103049)
gabor0036 Creative Commons License 2014.08.16 0 0 103049

Csak neked vettem most ki a hűtőből. :) Ott nézd, ahol letoroltem a párát róla... Remelem a kep is úgy adja  vissza mint élőben, teljesen tiszta amúgy. Volt már opalos páleszem tudom milyen az. 

 

 

Előzmény: bezzeg Jani (103045)
gabor0036 Creative Commons License 2014.08.16 0 0 103048

Attól hogy te utálod a labancokat, én a német rendszert szertem. Emellett a jó kisüstit is preferálom, amint lentebb olvashattad is kettőt kapásból megneveztem es lehúztam egy tornyost... Sajnálom hogy csak ez jut el hozzád, nem az én szegénységem. Én nyitott vagyok mindenre amiból finom jön le, de te alapból utálod a labancot (osztrák) pedig a nemet kothe és carl rendszer nagyon is jó...

Előzmény: templomhegyi (103043)
gabor0036 Creative Commons License 2014.08.16 0 0 103047

Igen! Búzával érő körte sav nélkül egyből főzve szenzációs lett és 45"

Előzmény: bezzeg Jani (103045)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.08.16 0 0 103046

?

Előzmény: bezzeg Jani (103045)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.08.16 0 0 103045

Tiszta körtét is 45 Tf% -ra állítják be.

Előzmény: gabor0036 (103042)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.08.16 0 0 103044

Fontos infó;;;;;;;;; köszönöm.

Előzmény: gabor0036 (103041)
templomhegyi Creative Commons License 2014.08.16 0 0 103043

Labanc módszer

Sok "jót" köszönhetünk a labanc sógoroknak többek közt ezt is 

Te meg már annyira istenited hogy fájdalmas,komolyan

 

Előzmény: gabor0036 (103041)
gabor0036 Creative Commons License 2014.08.16 0 0 103042

Nem lattam nalunk. Hagyónál van. Itt nincs, mégsem opálosodik be pedig én mindig 45v/v-re állítom be. 

Előzmény: bezzeg Jani (103035)
gabor0036 Creative Commons License 2014.08.16 0 0 103041

Általában ahol én főzetek 80 körül. Aztán felmegy 88-90köré, és úgy indul meg lefelé. Ahogy csökken úgy nővel deflegmáciot, és lassul a folyamat de marad az alkohol. A tálcán levő folyadékkal meg folyamatosan jatszik, így változik hogy mennyi aroma megy át. Ha vastag a folyadékszint, akkor steril alkohol lesz. ha vékonyabb, akkor meg ízesebb. Kothe rendszeren 0-24mm között fokozatmentesen tudod állítani. 

Előzmény: bezzeg Jani (103038)
gabor0036 Creative Commons License 2014.08.16 0 0 103040

Csak amennyire a rossz kisüsti grillbegyújtós helyett. :))

Előzmény: templomhegyi (103037)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.16 0 0 103039

Küldöm a számlát!

Előzmény: hal65 (103010)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.08.16 0 0 103038

És mennyin indul Tf% -ban ?

Előzmény: gabor0036 (103034)
templomhegyi Creative Commons License 2014.08.16 0 0 103037

Jó  a tornyos módszer mert ha nem higitod be az aútó is elmegy vele:))

Előzmény: gabor0036 (103034)
templomhegyi Creative Commons License 2014.08.16 0 0 103036

Küldjed csak bevállaljuk , naná hogy bevállaljuk:))

Szilvának egyébként hihetsz már 1 naposan meg lehet mondani hogy jó-e avagy nem

(csak ku..va sokat kell gyakorolni)

Előzmény: naivkezdo (103032)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.08.16 0 0 103035

Véleményem szerint, a  beltenyészet csak kapisgál és nem figyel.

Az egylépcsősön hol van a rendszerben a kozmaolaj szürő ?

A számláló előtt én nem látok.

De biztos van. De hol ?

Valaki látott már ?

Előzmény: Tucso69 (103030)
gabor0036 Creative Commons License 2014.08.16 0 0 103034

Egymenetben is érdekes. A bérfőzdék nalunk egymenetes profi (kothe) rendszeren nem engedi 79 alá. Ezt a deflegmácio és fűtés növelésével éri el, de ez alatt megjelenik az utopárlat. Persze ezt már úgy, hogy addig a legjavát ki csavarja belőle. 

Előzmény: Tucso69 (103030)
gabor0036 Creative Commons License 2014.08.16 0 0 103033

Persze hogy utopárlatos, hisz abban van a legjava...

Előzmény: szilvakukc (103024)
naivkezdo Creative Commons License 2014.08.16 0 0 103032

azonnal jó, és tudom, hogy csak jobb lesz ettől.

Csak kiváncsi lennék a véleményére, főleg, ha szilvában utazik sokat. Ezért kérdeztem, hogy van-e értelme kóstolni 1 hónapos anyagot, létezhet-e erre rutin, aki már itt tudja.

Rézmesterrel küldenék zd-re, ha bevállaljátok a próbáját:)

Előzmény: snapszmester (103028)
naivkezdo Creative Commons License 2014.08.16 0 0 103031

haver, te mindenre ugrasz :)

Asszem sehol nem említettem 60 literes bérfőzdét.

Érdekes, vannak 200-300 literes főzdék is, nem csak 500 literesek.

Persze ez csak egy vélemény, biztos minden 500as főzde dübörög:)

Előzmény: snapszmester (103027)
Tucso69 Creative Commons License 2014.08.16 0 0 103030

Igen Feribá, én úgy érzem magam jól ha a saját hangom hallom! :-D

Valóban, 42-45 fokos még nem kell, hogy up legyen, de akkor az átlag több kell hogy legyen mint 52 fok.

De most kapisgálom, hogy te egymenetben főzöl. 

Viszont ha valaki megpróbálja két főzéssel így, akkor jó szar lesz. Mondjuk hallottunk már itt ilyesmit!

Előzmény: Feriba51 (103000)
Feriba51 Creative Commons License 2014.08.16 0 0 103029

Mondtam már, hogy tudományos érveid cáfolhatatlanok?:-)))

Ilyenkor egy világ szokott összeomlani bennem.

Ígérem megpróbálok fejlődni:-)))

Jó nedűt!!!

Előzmény: szilvakukc (103024)
snapszmester Creative Commons License 2014.08.16 0 0 103028

Ha azonnal nem jó később se lesz jó, csak jobb.

Előzmény: naivkezdo (103026)
snapszmester Creative Commons License 2014.08.16 0 0 103027

Haver, te el vagy varázsolva. Nem csak naiv vagy, szőke is.

A kis cefrékre találták ki az otthonfőzést. A bérfőzésnek egy jövedelmező (nem nonprofit) vállalkozásnak kell lenni, különben minek. Egy 60 L -es rendszer soha nem térül meg. Az ügyfeleim tudják mekkora az üstöm annyit hoznak. Nem kell keverni senkivel, azt kapja amit hozott.

Előzmény: naivkezdo (103021)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!