Keresés

Részletes keresés

Jozso27 Creative Commons License 2014.08.16 0 0 102991

ezt a típusú hordót ugye fel tudom használni főzőüst készítésére? :)

Előzmény: gabor0036 (102963)
Feriba51 Creative Commons License 2014.08.16 0 0 102990

..."mert kicsit zakkant a gyerek, vallja hogy az utopárlatban van a legjobb aroma így bele engedi a végét. Sztem csak a mennyiségre megy...)"

 

Hááát ,akkor felíratkozok a zakkantak sorába (igaz már rég ott vagyok:-))) mert én is ezt vallom, igaz inkább az ízekre vonatkoztatva.

Az idén már úgy főztem az "egymeneteseimet", hogy addig engedtem, amíg a kifolyt mennyiség kb. 52 fokos lett. Sajnos nálunk "bűn" ennél lejjebb menni. Így már nincs szükség utólagos hígításra. Szerintünk ízesebb így a pálinka és egy egészséges cefrénél ez az "ősi" módszer alkalmazható is.

Már amennyire az egymenetes beilleszthető az ősi módszerek közé:-)

Jó nedűt!!!

Előzmény: gabor0036 (102978)
körte51 Creative Commons License 2014.08.16 0 0 102989

Az ágyaspálinkáról azt tapasztaltam,hogy gyönyörű színe lesz ,jól mutat az asztalon ,de gyümölcs aromát nem nagyon ad hozzá ,picit selymesebb,cukrosabb lesz . Persze ,hisz ha belegondolunk 10 kg barack aromája van 1 liter pálinkában az a pár szem nem sokat tesz hozzá! Számomra nagyobb élvezeti értéke van ,egy pohár pálinka után bekapni egy szem aszalt sárgabarackot,szilva után egy szem finom aszalt szilvát. Az esti baráti összejövetelünkkor is ott lesz az asztalon egy tálka belőle. Ki kell próbálnod ,meg kell tapasztalnod az ágyast ! 1 literbe 10% aszalt gyümölcs és fél évig érlelni.

Előzmény: BBéci (102952)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.16 0 0 102988

Üdv!

 

"Inkább pálinkát veszek, mint gyümölcsöt, sokkal kényelmesebb és talán olcsóbb is."

 

Ilyen véleménnyel valószínű, hogy te sohasem fogsz jó pálinkát főzni!

Bocs az őszinte véleményért,de a pálinkáért meg kell "szenvedni"!

 

Előzmény: BBéci (102979)
Laccci82 Creative Commons License 2014.08.16 0 0 102987

Köszönöm Mester!

Előzmény: snapszmester (102986)
snapszmester Creative Commons License 2014.08.16 0 0 102986

Jó estét, én most fekszem.

Rezelejet, előpárlatot semmiképpen nem kell elvenni. A tünet utoparlatra utal. 

Jó ejt.

Előzmény: Laccci82 (102985)
Laccci82 Creative Commons License 2014.08.16 0 0 102985

Jó reggelt:-)))

Kajszi cefrémet 2 hete főztem, szárazpohár tesztnél cefremoslékra emlékeztető szaga van.

Újrafinomítanám, de nem tudom, hogy ilyenkor is ugyanaz az eljárás, gondolom rézeleje igen. Előpárlat???

 

gabor0036 Creative Commons License 2014.08.15 0 0 102984

Ezt meg csak akkor reklámozd, ha zarjegyesen veszed. :D

Előzmény: BBéci (102975)
foxrudi Creative Commons License 2014.08.15 0 0 102983

Érdekes.Ezen a fórumon mindenki azzal próbálkozik,hogy minél finomabb pálinkát állítson,állíttasson  elő,a saját maga által legjobb tudása szerint készített cefréjéből,amire büszke lehet.

    Erre Te jössz azzal, inkább veszel.

    Venni bárki tud.

Előzmény: BBéci (102979)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.08.15 0 0 102982

A borként én sem értem. Ízlik a kénessavas pálinka?????

Előzmény: BBéci (102956)
Tucso69 Creative Commons License 2014.08.15 0 0 102981

Hát, kénezés helyett inkább savazni kellett volna.

Előzmény: BBéci (102956)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.08.15 0 0 102980

Ez esetben nem értem a fórumtagságodat. Itt nem azért szeretünk pálinkát főzni, hogy olcsóbb legyen (bár szerintem ha magadnak főzöl olcsóbb is), hanem azért mert ez egy életérzés, és mert ha magad főzöl, akkor tudod, hogy mit iszol.

Előzmény: BBéci (102979)
BBéci Creative Commons License 2014.08.15 0 0 102979

 Inkább pálinkát veszek, mint gyümölcsöt, sokkal kényelmesebb és talán olcsóbb is.

Előzmény: barkócza (102976)
gabor0036 Creative Commons License 2014.08.15 0 0 102978

Ez az egyik, ha esetleg valaki erre lakik. (nem árt a végére odafigyelni mert kicsit zakkant a gyerek, vallja hogy az utopárlatban van a legjobb aroma így bele engedi a végét. Sztem csak a mennyiségre megy...)

Előzmény: gabor0036 (102977)
gabor0036 Creative Commons License 2014.08.15 0 0 102977

Nem Tom. Nálunk az 500-Ban min 200 a limit. Annyi, hogy érje a keverő. A szomszéd faluban a 300-Ban 120 a limit. De ha 100-at oda viszel, tesz hozzá 20-30 vizet amivel a hordót kimosod és más főzi is. 

Előzmény: foxrudi (102974)
barkócza Creative Commons License 2014.08.15 0 0 102976

Vehetsz gyümölcsöt is. Vagy összeállhatsz valakivel, akinek úgyszintén csak egy pár fája van.

Előzmény: BBéci (102975)
BBéci Creative Commons License 2014.08.15 0 0 102975

 1-1 kajszi, cseresznye és őszibarack fám van. Előbbi kettő 8, utóbbi 3 éves, tehát nem tudok annyi gyümölcsöt előteremteni, amiből 150-200 l cefre adódik. Éppen ezért kell vennem egy 30-40 literes pálinkafőzőt.

Egyébként remek beszerzési forrásaim vannak, rendkívül baráti áron (2-2500 Ft/l) jutok hozzá ahhoz az évi 12-15 liter itókához, amit a családdal és a barátainkkal elfogyasztunk. Természetesen ajándékba kapom és viszonzásul odacsúsztatok némi hálapénzt. :-)

Előzmény: gabor0036 (102969)
foxrudi Creative Commons License 2014.08.15 0 0 102974

Üdv.

 Bárhol azért nem,csak ott,ahol van 300-as cefrés üst.ott a 200-at fölöntik.Legalábbis felénk csak egy hely van ilyen.Szinte mindenhol a 300l a minimum.

Előzmény: gabor0036 (102969)
Sailer Creative Commons License 2014.08.15 0 0 102973

Bocsi, elvileg most nemrég változott a használt fém értékesítése és azóta nem sikerült olyan méhtelepet találnom, ahonnan bármit is ki lehetne hozni, még akkor sem, ha fizetsz érte! Ezen kívül ha beviszel valamit az amúgy is vicces árakból mostmár még le is vonnak valami új adót!!! :-s

Előzmény: forgione1 (102970)
forgione1 Creative Commons License 2014.08.15 0 0 102972

A villany is jó, de a gázosnak az alja már eleve gázfűtésre van kialakítva (hőbordák).

Előzmény: Szkajvolker Lajos (102971)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2014.08.15 0 0 102971

A villanybojleres is jó! :D

Előzmény: forgione1 (102970)
forgione1 Creative Commons License 2014.08.15 0 0 102970

Ti mit használtok külső edénynek?

 

Hajdú gázbojler, MÉH telep.....

Pont passzol bele:-)

Előzmény: becko9 (102958)
gabor0036 Creative Commons License 2014.08.15 0 0 102969

Ha szereted a páleszt, cefréz többet. 150-200-at már bárhol felöntenek. 

Előzmény: BBéci (102968)
BBéci Creative Commons License 2014.08.15 0 0 102968

 Így is elmentem Vecsésről Diósdra, nem akartam spórolni a kilométerekkel. Bár 70 liter cefrével nem érdemes beutazni a fél világot, mert többe kerülne a leves, mint a hús.

Egyébként hasonló állásponton vagyok, minden erőmmel azon voltam, hogy csak a sajátom kerüljön az üstbe.

Az Acsai 400 liter alatt nem fűti be a főzőjét, egy Aszódon tevékenykedő főzde, melynek kóstoltam a pálinkáját, szintén nem áll neki 70 litert lefőzni. Szóval nem egyszerű eset kis mennyiséget főzetni és nem akartam várni, állni hagyni a kiforrt cefrét. Amikor már elvittem Diósdra, kaptam két ajánlatot, azokat fogom következő körben kipróbálni.

Előzmény: gabor0036 (102964)
BBéci Creative Commons License 2014.08.15 0 0 102967

 Természetesen hivatalos szeszfőzdére gondoltam, nem valami otthoni barkácsolóra. Azzal együtt, hogy egy pillanatig nem vitatom az otthon főzők szakértelmét, tehetségét és ügyességét.

Előzmény: rézműves1 (102962)
gabor0036 Creative Commons License 2014.08.15 0 0 102966

Azért egy 50literes sörösből alakított ha ügyes vagy es van kézügyességed valamint affinitásod hozza, 30-ból ki tudsz hozni. Szép fedővel ha csinaltatsz hozzá sztem 70-80akkor is megall. 

Előzmény: BBéci (102961)
gabor0036 Creative Commons License 2014.08.15 0 0 102965

Lehet itt kellene egy oldalt elolvasni....

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9213148

Előzmény: becko9 (102958)
gabor0036 Creative Commons License 2014.08.15 0 0 102964

Ne haragudj ebben az esetben megérdemled. Sosem hagynam mas cefrejehez önteni az enyém. Akkor inkabb megyek 100km-t főzetni. 

Előzmény: BBéci (102956)
gabor0036 Creative Commons License 2014.08.15 0 0 102963

Nálunk italnagyker. 30l-es göngyölegben 7600ft, 50l-es 10800ft. Sztem bármelyik italnagykerben meg tudod venni, szabott göngyöleg ár. (Sab Müller hordo)

Előzmény: Jozso27 (102955)
rézműves1 Creative Commons License 2014.08.15 0 0 102962

...psssszzzt...az utóbbit csak halkan, mert nem szabad..D...tudod, csak Te főzheted...

Előzmény: BBéci (102961)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!