Keresés

Részletes keresés

zsuzska60 Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102417

áll

 

Előzmény: zsuzska60 (102416)
zsuzska60 Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102416

én nem rontom senki üzletét, az én véleményem és a sok érem éll egymással szemben...

Előzmény: naivkezdo (102414)
naivkezdo Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102415

akkor lehet más javasolta.

Mindegy, imádkozom, hogy jó legyen:)

benne van a lelkem kb.

 

Előzmény: zsuzska60 (102413)
naivkezdo Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102414

igen, erre gondoltam.

Én csak a cefrézésről írtam, amit mondott.

De ha előbb mondod az előpárlatos sztorit...

Előzmény: zsuzska60 (102412)
zsuzska60 Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102413

1. én nem erőltettem sohasem

2. miért ne bízzak benne, ha sok aranyérmet hoz???

Előzmény: naivkezdo (102409)
zsuzska60 Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102412

az előpárlat elválasztás a főzőmestern múlik

Előzmény: naivkezdo (102411)
naivkezdo Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102411

egyébként cefrekészítés-előpárlatos pálinka nem függ össze, vagy igen?

Előzmény: zsuzska60 (102407)
snapszmester Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102410

Az aromafeltáró enzimmel várni kellene 3-4 hetet, vagy kidobott pénz. Ha vársz kidobható cefre. Főzd szerintem is.

Előzmény: Laccci82 (102406)
naivkezdo Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102409

basszus akkor miért ajánlottátok?:)

Előzmény: zsuzska60 (102407)
zsuzska60 Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102408

főzd, ne tökölj!

Előzmény: Laccci82 (102406)
zsuzska60 Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102407

ja, napon érik köbméters tartályokban

sokszor ittunk már tőle előpárlatos cuccot :-) (szilvakukc, Miklós1, Tancsi tudja igazolni)

Előzmény: naivkezdo (102405)
Laccci82 Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102406

Finom Párlatot Tisztelt fórumozók!

Új vagyok bár régóta olvason írásaitokat!

Első barack cefrémet vasárnap készítettem.

Bergeron 300kg, magozva kb 270kg

Húsdarálon pépesítve, borászati fajélesztőzve, 1% napfény, savazva (akkusav) ph3,

4. napon aromafeltáró enzim hozzáadva.

20-22C-on erjed, Qkazsákkal-gumiszalaggal lezárva.

Brix tegnap 5,5, gyufa még elalszik.

Vasárnap főzetném. Szerintetek???

 

Ha valamit nem jól csináltam építő jellegű kritikát elfogadok!

naivkezdo Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102405

több dolog, ami érdekesen hangzott.

nem cefrézik, a hagyományos értelemben, azaz bundanyomkodás. Lezárja légmentesen, kotyogó, és ha kész csak akkor nyitja ki.

Kénsav: 1000% magabiztosan állította, hogy érezni a kész pálinkán, és direkt megkérdezi (tőlem is kérdezte), hogy savaztam-e, mivel, mert valamivel kezelni kell/átszűrni, megkérdezhetem holnap pontosan, ha érdekes.

Ha sav, szerinte akkor foszfor, de eleve nem is savaz sohasem.

A pektinbontó, élesztőtáp, élesztő szentháromságot használja.

Hőmérséklettel sem pöcsöl, mármint hány fokon legyen a cefre.

 

Nyilván nincs csak egy valakinek igaza, de érdekes lehet ez a vélemény is.

barkócza Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102404

Persze, hogy érdekel.

Előzmény: naivkezdo (102401)
zsorsz Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102403

igen

Előzmény: naivkezdo (102401)
snapszmester Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102402

Ne kímélj!

Előzmény: naivkezdo (102401)
naivkezdo Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102401

ma voltam a Rózsa főzőnél, beszélgettünk sokat. Érdekel valakit a hölgy véleménye, megosszam?

Feriba51 Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102400

Nagyon látványos, kilométerekre lehet látni az erjedés stádiumát! :-))

Jó nedűt!!!

Előzmény: bezzeg Jani (102380)
snapszmester Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102399

1 L mü. flakonba betenném a fagyasztóba 2 hétre. Állítva és nem mozgatva az olaj lenyomható a tetejéről.

Előzmény: körte51 (102398)
körte51 Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102398

Ha"ízre minden ok" ,nem utópárlatos !Kozmaolajtól opálos valószínűleg ! Fagyasztós megoldás,kávéfilterrel, de ha nem kapkodod el én várnék vele még összeáll a kozmaolaj lepedékké és hűtés nélkül is kiszűri a kávéfilter!

Előzmény: kezman46 (102392)
snapszmester Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102397

Muszály?

A t.. tele van a sápítozásokkal.

Azért mert kezdő senki nem lett bántva. Mindenki volt kezdő, még én is csak már nagyon régen.

Minden infó rendelkezésre áll, ha ezek után tesznek fel alapismereteket is nélkülöző kérdést, tanácsoljuk az olvasást. És ha ezen valaki megsértődik azt lehet hogy nem szeretjük. Gond van ezzel?

Előzmény: Pecabubus (102393)
sogi01 Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102396

Üdv!  Ha esetleg nem fér a fagyasztóba akkor a tejes derítés is szóba jöhet.

Pici tejet rakjál a páleszbe,másnap kévéfilteren szűrés ( lehet többször kell szűrnöd,hogy tiszta legyen,de nekem ez bevált módszer)

Előzmény: kezman46 (102392)
kezman46 Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102395

Kösz a válaszokat mindkettőtöknek, megpróbálom a hűtőládát, csak bejön :)

Jó nedűt!

Előzmény: norris53 (102394)
norris53 Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102394

Nem jó a gondolatmeneted !

 mit tehetsz  ? - tedd fagyasztóba 4-5 órát - és szűrd át kv filteren úgy nagyon hidegen - ez talán segít !

Az opálosság a hígítástól van - (valószínűleg elmaradt a kozmaolaj szűrés és nem bírja az 50% alá hígítást )

Előzmény: kezman46 (102392)
Pecabubus Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102393

Gyors hígítástól is beopálosodhat, az idővel elmúlik. Nekem meg üledékes néhány pálinkám, ilyen kis pelyhecskék vannak az alján, de mivel úgyis csak november-december magasságában kezdem inni az idei pálinkáimat majd leszűröm/lefejtem akkor. A szűrés aromavesztéssel jár, ezért csak akkor szűrném ha muszáj lenne. Hadd pihenjen. De ez persze csak az én szerény amatőr véleményem majd biztos lesz itt valaki rögtön aki lehülyéz meg lekezdőz engem hogy "utópárlatos és azért pelyhes, öntsed ki mert sose lesz jó stb".

Előzmény: kezman46 (102392)
kezman46 Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102392

Üdv!

Kérdésem lenne, kaptam egy liter barackpálinkát, opálos a lelkem, ízre minden ok, a tulaj nem tudja mitől, amit kétlek, szerintem későn állt le a középpárlattal és került bele kis UP, mit lehet ezzel kezdeni?

zsorsz Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102391

 Fosókát tavaly cefréztem,festékkeverő,paszírozás 10-es z.ládán,pektinbontó,élesztőtápsó,sütőélesztő előre felfuttatva,sav nem kell bele,mert iszonyú savas.Finom pálinkát ad,de egy s.barival,körtével,birssel nem veheti fel a versenyt,szerintem.

Előzmény: Sailer (102370)
sogi01 Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102390

                                                   vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

Előzmény: sogi01 (102327)
naivkezdo Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102389

kezdő balfaszoknak (mint én) jótanács, ne magozzatok főzés előtt normális szűrő nélkül...:) :(

bezzeg Jani Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102388

https://drive.google.com/folderview?id=0B_B4QxK-yoPZUTJYMFFfbkp4MGM&usp=sharing

 

Nekem pozitív, csak a szedése női munka.

A 6 vödör cukormentes adott 7,5l 40 V/V% -os alszeszt  pH4,9.

A pálinka 3,9l 74,8V/V%  pH 8,2

Mézes illatú, marcipános hosszan tartó utóíz. 

Igazi vadas.

Előzmény: Sailer (102370)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!