nem cefrézik, a hagyományos értelemben, azaz bundanyomkodás. Lezárja légmentesen, kotyogó, és ha kész csak akkor nyitja ki.
Kénsav: 1000% magabiztosan állította, hogy érezni a kész pálinkán, és direkt megkérdezi (tőlem is kérdezte), hogy savaztam-e, mivel, mert valamivel kezelni kell/átszűrni, megkérdezhetem holnap pontosan, ha érdekes.
Ha sav, szerinte akkor foszfor, de eleve nem is savaz sohasem.
A pektinbontó, élesztőtáp, élesztő szentháromságot használja.
Hőmérséklettel sem pöcsöl, mármint hány fokon legyen a cefre.
Nyilván nincs csak egy valakinek igaza, de érdekes lehet ez a vélemény is.
Ha"ízre minden ok" ,nem utópárlatos !Kozmaolajtól opálos valószínűleg ! Fagyasztós megoldás,kávéfilterrel, de ha nem kapkodod el én várnék vele még összeáll a kozmaolaj lepedékké és hűtés nélkül is kiszűri a kávéfilter!
Azért mert kezdő senki nem lett bántva. Mindenki volt kezdő, még én is csak már nagyon régen.
Minden infó rendelkezésre áll, ha ezek után tesznek fel alapismereteket is nélkülöző kérdést, tanácsoljuk az olvasást. És ha ezen valaki megsértődik azt lehet hogy nem szeretjük. Gond van ezzel?
Gyors hígítástól is beopálosodhat, az idővel elmúlik. Nekem meg üledékes néhány pálinkám, ilyen kis pelyhecskék vannak az alján, de mivel úgyis csak november-december magasságában kezdem inni az idei pálinkáimat majd leszűröm/lefejtem akkor. A szűrés aromavesztéssel jár, ezért csak akkor szűrném ha muszáj lenne. Hadd pihenjen. De ez persze csak az én szerény amatőr véleményem majd biztos lesz itt valaki rögtön aki lehülyéz meg lekezdőz engem hogy "utópárlatos és azért pelyhes, öntsed ki mert sose lesz jó stb".
Kérdésem lenne, kaptam egy liter barackpálinkát, opálos a lelkem, ízre minden ok, a tulaj nem tudja mitől, amit kétlek, szerintem későn állt le a középpárlattal és került bele kis UP, mit lehet ezzel kezdeni?
Fosókát tavaly cefréztem,festékkeverő,paszírozás 10-es z.ládán,pektinbontó,élesztőtápsó,sütőélesztő előre felfuttatva,sav nem kell bele,mert iszonyú savas.Finom pálinkát ad,de egy s.barival,körtével,birssel nem veheti fel a versenyt,szerintem.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: