Keresés

Részletes keresés

csalitos Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102045

Nem probléma, jöhet az is, meg az árvák könnye is, csak hülyítsen....  :-(

Előzmény: Feriba51 (102043)
gabor0036 Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102044

Ha van ami bevált akkor nem érdemes vele kísérletezni még akkor sem ha drága. Nézd meg ezt a kb 25Milllás kothe rendszert. Márton és Lánya művek. Sajna a rossz lakk miatt barnult le ilyen csúnyán...

Előzmény: rézműves1 (102019)
Feriba51 Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102043

Hogy ne legyen sok(k):-)))

Jó nedűt!!!

Előzmény: csalitos (102042)
csalitos Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102042

   Akkor meg miért iszol sok pálinkát, ha az borzasztó?!  :-))

Előzmény: Feriba51 (102040)
csalitos Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102041

   Műszerek laboratóriumi kivitelben 0,2 és 0,5 pontossági osztályban, üzemi kivitelben 1, 1,5 és 2,5 pontossági osztályban készülnek. (Ezeket a számokat százolékoknak is felfoghatjuk. Az 1,5 potosságú műszer hibája 1,5%) Az un. indikátor műszerek ( mint az általad emlitett román műszer (?)) pomtossága olyan csekély, hogy csak a mért érték hozzávetőleges megállapitására alkalmas. Amit leirtál, az nem a műszer pontossága, hanem a leolvasási pontosság. A digitális műszernél ez adott, mert azt olvasod ki, amit a műszeren látsz, de az analóg műszernél már más a helyzet, mert a mutató megállhat két
osztás között valahol, és néked kel eldönteni, hogy ez milyen értéket ad. De, hogy a szonda hibájából, elektromos alkatrészek hibájából, környezeti hatásokból összeadodó hiba mekkora, az már nem lényegtelen, és így már nem is beszélhetünk tizedekről, meg századokról.
   ...2.99 volt a másik meg 2.95...??? Mi? Mi lett ennyi? Nyomás, vagy a hossza? Olyan nehéz a szám után írni, hogy kg, cm, pH, V, g, vagy ami? Irják sokan, elvágtam 25-nél! Mit vágott el? A gatyamadzagot? Az 25-nél rövid. Méter? Az meg hosszú.Ez vonatkozik más fórumtársakra is. Pongyola fogalmazás, félreárthető, zavaró, idegesitő. Próbálok megbékélni a sok okoskodással, tuti tippekkel, téves információval. Ezek után jóindulat, vagy legalább is értelmes hozzászólás, magyarázgatás a többször elmondott, leírt tudnivalókhoz? Majd belejössz és nem mindjárt sértődéssel kezded és folytatod riposzttal. Megjegyezném, hogy ehhez az állapothoz elérjen az ember, nem is kel innia, csak egy kicsit olvasgatni.
   Az utolsó sorba, meg ne írd, hogy "Véleményeket szívesen fogadom, köszönöm." mert még valaki komolyan veszi és leírja a véleményét.
   Minden jót.
   Józsipapa

Előzmény: naivkezdo (102012)
Feriba51 Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102040

Borzasztó lehet ez a sokk a pálinkánál:-))

Úgy hallottam, hogy a fedeles pálinkás poharakat azért találták ki, hogy a kitöltött pálinkát több napon át fel tudd készíteni az elmúlásra. Így 3-4 nap után már nem éri olyan megrázó sokkkkk a nedűt.

Jó nedűt!!!

 

körte51 Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102039
Előzmény: snapszmester (102036)
körte51 Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102038

Kontrakció! Megnéztem a leírásodban!

Előzmény: körte51 (102037)
körte51 Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102037

Azt  tudom, hogy picit több víz kell hígításnál a számoltnál ,valami hatás miatt ,de azt nem tudtam,hogy 1literből kevesebb lesz !

Előzmény: snapszmester (102036)
snapszmester Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102036

Igen, nagyon komoly, ha még azt is tudnád hogy 1 liter. vízből nem lesz 1 literrel több pálinkad. Na itt a nagy átverés.

Előzmény: körte51 (102035)
körte51 Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102035

Persze ezt Te nem tudod megtenni, de magamnak elszórakozok! Komoly kémia játszódhat le hígításkor ,képes 4 fokot emelkedni a hőmérséklet! Úgy érzem jobb egy kicsit apródonként hozzáadni! Azt tapasztaltam,hogy ha fokozatos  hígításnál meg van végig az illata az anyagnak, ha rögtön kihígítom eltűnik minden és egy hét múlva szépen fokozatosan erősödik az illat! Ezeket a "mintha picit jobb lenne" fogásokat próbálom belegyúrni a pálinkámba !

Előzmény: snapszmester (102034)
snapszmester Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102034

Azonnal hígitom, még soha nem panaszkodtak a sokk miatt. Talán várnom kellene, jöjjenek vissza érte úgy 3 hónap múlva.

Előzmény: körte51 (102033)
körte51 Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102033

A göcseji körtét hígítják érlelés után ! A zwack pedig a prémium párlatait hígítja hosszú ideig ,fokozatosan a kívánt szeszfok eléréséig!

Előzmény: Gasparius (102025)
naivkezdo Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102032

remélem, nem kell sokat várni;))

amúgy a barack közel tele van, a szilva jó háromnegyedig.

Előzmény: rézműves1 (102031)
rézműves1 Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102031

...ezt a "vizes-fóliás-rásimítós" zárást elsősorban törkölyre jó alkalmazni, de ha nem tudod rögtön kifőzni és kicsit várni kell, vagy félig van a hordó, akkor gyümire is jó, mert vannak bacik, amik még a CO2 alatt is zabálnak és pimpót csinálnak a felszínen...ha vékony fólia van rajta, úgy még biztosabb...

Előzmény: naivkezdo (102029)
naivkezdo Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102030

sőt, sőt. Ha jó lesz a késztermék, zsűriztetném szívesen:)

Előzmény: naivkezdo (102029)
naivkezdo Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102029

ahol lakok, körül vesz az erdő, lehet az erdőben érzem jól magam:)

de élnék a lehetőséggel, hogy akkor az én pálinkás fejem is kitisztuljon (nem fog).

Ezt most olvasom először, hogy a vizes zárás nem jó gyümölcsre, lehet figyelmetlen voltam.

Ha már bent van a kotyogó, és nem akarom babrálni (kiszedni, betömíteni), akkor maradhat így jól rázárva szerinted?

Egyébként 1 hordómon nincs csak kotyogó, az egyik 120as bilincsesen.

Mindenesetre nagyon hálás vagyok az eddigi segítségért, nehogy félreértsétek.

Köszönöm.

Előzmény: snapszmester (102027)
Deniel17 Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102028

Üdvözlök mindenkit.

Olyan segítségre lenne szükségem hogy a hűtőben lévő vizet milyen szerrel tudnám kezelni?

Sajnos csak kútvízzel tudok hűteni ami elég kemény meg büdös pár nap állás után.

Kérdezném még hogy réz üstöt milyen szerrel szoktátok takarítani,főzés után áttörölni?

snapszmester Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102027

Végre van egy ember aki ki akar vezetni az erdőből és megsértodsz.

A vizes, fólias zárás nem gyümölcsre ajánlott. Tipikusan a fedélnélküli nagy edények lezárására való.

Miért kellene csavarzaras hórdora?

A gumi csikos fólia tökéletes cefrere. Talán jobb is mint a kotyogo.

Másnak.

A savazast nagyságrendekkel túllépni elég ostobaság. Pont ezek miatt nem támogatom.

Ha sértő is néha egy két beiras lehet az erdőből kivezet. Ezeket ilyen szempontból is lehet néni.

Előzmény: naivkezdo (102018)
zsorsz Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102026

Egy ismerősömnek kb.40l s.barack hiányzik(egy helyi főzde min 200l fogad)ennyi termett Neki,van még lepotika,meg finom aromás nyári körte.Kérdezi,melyikkel egészítse ki?...mondtam Neki,ha már elkerülhetetlen,inkább a körte.

Gasparius Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102025

Hát nem tudom, ezt még nem hallottam...

Előzmény: körte51 (102023)
InkaPál Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102024

Sziasztok!

Volt egy kis időm, és készítettem egy segédprogramot a szeszfok-hőmérséklet korrekcióról.

http://data.hu/get/7910968/Szeszfok-Homerseklet_Korrekcio.exe 

 

Innét letölthető.

A program egy Vbszkript és elképzelhető, hogy a vírusirtó blokkolja majd. ekkor érdemes betenni a vírusirtóban a kivételek közé.

 

Ha nem tudnátok letölteni akkor írjatok.

 

InkaPál

 

 

 

körte51 Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102023

Szerintem fokozatos hígítás a legjobb! Nem sokkol be annyira! Mondjuk főzéskor 1/4 , 3nap múlva a a következő negyed ..... Valahol olvastam hogy pihentetés után hígítják ,talán a zwack!

Előzmény: Gasparius (102020)
Babar66 Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102022

102020 = 303   ?   :)))

 

Előzmény: Gasparius (102020)
Babar66 Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102021

Szia!

Általában én is rögtön behigítom az elkészült párlatot. Egyszer-kétszer előfordult már, hogy túl sok volt a cefre és nem tudtam egyszerre finomítani, ezért "pihent" az első adag. (Bár gumi dugóval lezárt üvegballonban, és legfeljebb 1, max. 2 hétig.) Na ilyenkor volt lehetőségem összehasonlítani a frisset, a korábban elkészülttel. Lehet, hogy csak az én érzékszerveim tompák, de érezhető különbséget nem tapasztaltam.

Üdv!

Előzmény: Gasparius (102020)
Gasparius Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102020

Szép napot mindenkinek!

 

Melyik a jobb megoldás?

Hígítás előtt pihentetni a párlatot, vagy finomítás után azonnal hígítás és utána pihentetés?

 

Csak azért, mert én mindig az utóbbit csináltam eddig, aztán hallottam, hogy nem is úgy kéne, hanem hígítás előtt pihentetni heteket.

Viszont akkor a hígítás után még ismét pihentetni kell, hogy a sokkot kiheverje nem?

 

Szóval kinek mi a tapasztalata ezzel kapcsolatban? 

rézműves1 Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102019

...nem-nem, erről csak nem régóta tudok és még nem próbáltam...én évek óta a Budalakk-innova, akril lakkját használom, ami kétkomponenses és 120-130°C-ot bír...

...lehet, hogy ki is próbálom, mert bár az akril kiadós, de elég drága és az edző miatt, ha nem találod el a felhasználandó (bekevert) mennyiséget, akkor az megköt és kidobhatod...a másik a (a 650°C-os) az spray és az is húzós...

Előzmény: gabor0036 (102017)
naivkezdo Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102018

visszaolvastam, mert 5 percet se vett igénybe.

20:25 kor írtam utoljára a témával kapcsolatban, utána már mások beszélgettek erről.

pH 0.04 eltérés: félreértett, mert azt hitte, hogy 2.99-2.95 különbségen pöcsölök.

Miközben zsorsznak írtam, mert vele beszélgettem korábban, hogy 2 dl kellett, hogy 2.8 legyen.

Tehát 2.8-ról visszaemelkedett, de ez is csak érdekesség, nem fogok már hozzányúlni.

 

Na és erre jött az ő ízes hozzászólása, nekem címezve.

Előzmény: rézműves1 (102015)
gabor0036 Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102017

Rézműves!

Nem pont ezt a típust említetted Te is nekem?

Előzmény: Tomsza74 (102008)
körte51 Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102016

Ez a fórum irányokat ad Neked! Megtalálod összefoglalva a lényeget az alapokat a betartandó szabályokat! Ha olvasgatod a hozzászólásokat, részletesebb tudásra is szert tehetsz! Rögtönöznöd ,átalakítanod kell a körülményeidhez ,lehetőségeidhez azt amit itt olvasgatsz!

Előzmény: naivkezdo (102012)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!