Keresés

Részletes keresés

csalitos Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102011

   Milyen precíziós kínai gagyival méred a cefre pH értékét? Milyen a merőkészülék pontossági osztályba sorolása, hogy 0.04 eltérésen rugózol? Ha ismernéd a cefre ecetesedés, romlás mechanizmusát, ezt a kérdést fel sem tetted volna. A reggelinkből a lényeget már megtanulhattad volna. Elő kéne venni a józan paraszti eszedet, biztos hogy a lezárást megbízható módon meg tudnád csinálni gumipók, gatyamadzag, varázsige és ráolvasás nélkül is. De nem baj, küzdjél, jajongjál, nagyon sokan így kezdték....

   Minden jót

   Józsipapa

Előzmény: naivkezdo (102004)
naivkezdo Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102010

így lesz, beszámolok majd:)

Előzmény: hevezoli64 (102009)
hevezoli64 Creative Commons License 2014.07.25 0 0 102009

Na, csak előveszed az összes gumicsontot!

A pálinkád minőségét 90%-ban a cefre határozza meg, a többi a nagyon profiknál játszik.

Ha már jön a főződ(mint írtad), abból kell a legjobbat kihoznod.

A fórumot nem osztja meg a sav és az élesztő kérdése szerintem, csak vannak olyan nagyon tapasztalt főzők, akik már eltérnek a nagy sablonoktól. Nálad (bocs) ez a helyzet még nem áll fenn.

Sok sikert az első 20 főzéshez. utána javaslom összegezd a véleményedet.

Üdv...:)

Előzmény: naivkezdo (102006)
Tomsza74 Creative Commons License 2014.07.25 0 0 102008
Előzmény: rézműves1 (101858)
Tomsza74 Creative Commons License 2014.07.25 0 0 102007
Előzmény: rézműves1 (101858)
naivkezdo Creative Commons License 2014.07.25 0 0 102006

Miklos1 hozzászólásai között olvasom többször is, hogy nem javasolt a réz hűtő.

Rengeteg teljesen rész szettet látok, nem is kell messzire menni.

Megdőlt ez az elmélet vagy ez is megosztja a fórumot, mint a sav, élesztő stb?

naivkezdo Creative Commons License 2014.07.25 0 0 102004

mi a képtelen ötlet a savazással kapcsolatban?

Előzmény: csalitos (102002)
stapika Creative Commons License 2014.07.25 0 0 102003

És főzzön belőle pálinkát?:-)

Előzmény: Feriba51 (101977)
csalitos Creative Commons License 2014.07.25 0 0 102002

   Szerintem túl van lihegve az egész téma. Egymásra licitáltok a képtelennél képtelenebb felesleges ötletekkel, pedig egyszerű mint a vasgolyó...

Előzmény: naivkezdo (101999)
zsorsz Creative Commons License 2014.07.25 0 0 102001

Így hagyd!...ha már semmit nem dolgozik,azonnal vízzár és minél hidegebbre!

Előzmény: naivkezdo (101999)
csalitos Creative Commons License 2014.07.25 0 0 102000

   Gondolod, hogy azt normálisan meg tudja csinálni? Ne tegyél rá...

Előzmény: Feriba51 (101977)
naivkezdo Creative Commons License 2014.07.25 0 0 101999

na mégsem ez a helyzet, valszeg hajnal óta még dolgozott valamennyit (és emelkedett), vagy csak nem kevertem jól el.

Mert most egyiknél 2.99-et másiknál 2.95-öt mértem.

Érzésre én már nem szívesen avatkoznék bele, átkeverni - belenyomni levegőt, inkább hagyom ennyin.

Véleményeket szívesen fogadom, köszi.

Előzmény: zsorsz (101955)
zsorsz Creative Commons License 2014.07.25 0 0 101998

Az se baj ha kilyukad:)

Előzmény: stapika (101997)
stapika Creative Commons License 2014.07.25 0 0 101997

Kerékpár belsőgumi?Még ha kinai is.:-))

Előzmény: Feriba51 (101996)
Feriba51 Creative Commons License 2014.07.25 0 0 101996

Még egyszer nekifutok:-)))

A gumipók, csak akkor jó, ha kétszer körbetekerhető a hordó peremén. Ha egyszer tekered körbe, akkor a kampók irányában nem simítja a peremre a fóliát és akkor már nem működik jól a "szelep". Aztán megint csak az lesz, hogy nem működik a megoldás.

Ha pedig kétszer tekered körbe, akkor meg olyan szoros is lehet, hogy nem engedi ki a fejlődő gázokat, a fólia kipukkan.

Egy valamennyire rugalmas vékony zsineg a jó.

Hogy mennyire komplikált dolog egy fóliát rákötni egy hordóra???:-)))

Jó nedűt!!!

Előzmény: TINTUS (101993)
Feriba51 Creative Commons License 2014.07.25 0 0 101995

Biztos.

Most figyeltem, amikor írtam:-))

Nem azt idéztem, hogy visszaszívja a vízet, ez ugyan tényleg függ a légoszlop magasságától, a víz mennyiségétől.

Azt idéztem, hogy "szívóra áll" vagy valami hasonlót.

Ezt már kéne látni, ha nincs falcs levegő.

Jó nedűt!!!

Előzmény: naivkezdo (101994)
naivkezdo Creative Commons License 2014.07.25 0 0 101994

biztos ez ennyire sarkosan? nem függ véletlen a légoszloptól is?

Előzmény: Feriba51 (101990)
TINTUS Creative Commons License 2014.07.25 0 0 101993

GUMIPÓK  !!!!

Előzmény: szapali (101947)
szapali Creative Commons License 2014.07.25 0 0 101992

Bocs! Látom közben Feribá válaszolt a kérdésedre..

Előzmény: szapali (101991)
szapali Creative Commons License 2014.07.25 0 0 101991

Valószínűleg Neked pincében, vagy zárt helyen van a cefréd, ahol kicsi a hőingadozás. Nekem szabadban volt a 120 literes hordó, és egy meleg nappalt egy viszonylag hideg éjszaka követte. Ideális körülmények között ez nem történik meg. Semmi kifogásom a kotyogó ellen, a nagy hordón most is az van, csak sajnos nincs benne cefre.

Előzmény: Babar66 (101984)
Feriba51 Creative Commons License 2014.07.25 0 0 101990

"(Sőt, még csak "szívóra" sem szokott állni a vízoszlop.)"

 

Erjedéskor ez normális, mert CO2 folyamatosan képződik.

Amikor befejeződött az erjedés, akkor a leírtak miatt szívnia kell. Ha nem, akkor nem tökéletes a szigetelés, falcs levegőt kap valahol.

Jó nedűt!!!!

Előzmény: Babar66 (101984)
naivkezdo Creative Commons License 2014.07.25 0 0 101989

most voltak nálam, gondoltam megmutatom a laborom:)

-mennyi idő alatt forrt ki, 4-5 hét?

mondom kerek 6 nap. Na itt már kiverte a biztit.

-Mennyi cukrot?

mondom 1 max 1,5% de ennek dupláját is lehetett volna.

-Hát ő 200kg vegyigyümihez 20kilóval indított, de még kell bele 10:)))

finom lehet:))

Előzmény: naivkezdo (101988)
naivkezdo Creative Commons License 2014.07.25 0 0 101988

tudom basszus, de nincs főzőm:( még másfél hónap minimum.

Előzmény: stefán50 (101986)
naivkezdo Creative Commons License 2014.07.25 0 0 101987

vettem sitteszsákot, meg gumizsinórt. Még megkóstolok párat újra:) és nekiállok.

Előzmény: Feriba51 (101970)
stefán50 Creative Commons License 2014.07.25 0 0 101986

Ha tükrös a teteje az alján a bunda indítsd a főzőt! Kész az erjedés.

Előzmény: naivkezdo (101964)
Babar66 Creative Commons License 2014.07.25 0 0 101985

:)))

Előzmény: vasbogre (101948)
Babar66 Creative Commons License 2014.07.25 0 0 101984

Azért ez érdekes...

Nálam a kotyogóban lévő kb. 1cl-nyi vizet sem szívta még vissza soha. (Sőt, még csak "szívóra" sem szokott állni a vízoszlop.)

Üdv!

Előzmény: szapali (101944)
zsorsz Creative Commons License 2014.07.25 0 0 101983

Világos mint a nap:)....Te vagy az én barátnőm:)

Előzmény: zsuzska60 (101975)
gti16v Creative Commons License 2014.07.25 0 0 101982

így egy-két hét után ízlelgetve a piros ribizli pálinkámat,alig várom hogy jövőre is rászabaduljak az ismerősöm 2 ribizli Bokorjára...biztos,hogy nem csak 7 kilót szedek,hanem összeset róla(szerintem ha időben kezdem el szedni akár 20 kiló is lehet rajta),teljesen pesszimistán álltam,neki és mégis nagyon finom lett(egyenlőre mindenki szerint)....különleges......az illata,nagyon jó...igaz az íze és az illata sem emlékeztet közvetlen a ribizlire,mint pl egy szilva a szilvára,vagy a barack a barackra...de akkor is Isteni lett...

a maradék 3,5 decit 10000.- ft ért sem adnám el az tuti....

zsorsz Creative Commons License 2014.07.25 0 0 101981

De ha 37%-os akkusav,akkor ez majd 10-szeres mennyiség,valami nagyon görbe,ph mérőd rendesen kalibrálva?

Előzmény: T-omti (101978)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!