Keresés

Részletes keresés

szilvakukc Creative Commons License 2014.07.19 0 0 101525

Kaptál egy csomó választ. Azok mind arról szóltak, hogy elb@sztad. És, mivel ezek nem tetszettek, nem is veszed figyelembe. Mit szeretnél hallani? Hogy a forrásban lévő cefrébe mennyi élesztőt tegyél? Ha egy halvány kis fogalmad lenne az egészről, nem kérdeznél ekkora marhaságokat. És még mi vagyunk a hülyék? Hihetetlen, mekkora az Isten állatkertje!

Előzmény: Törölt nick (101497)
snapszmester Creative Commons License 2014.07.19 0 0 101524

Légmentesen lezárta, lehet hogy felrobbant.:-)

Nem értem mit szeretnének. Csak kérdesekbol nem lehet megtanulni egy ilyen bonyolult folyamatot.

Előzmény: rézműves1 (101522)
sogi01 Creative Commons License 2014.07.19 0 0 101523

                                              vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (101465)
rézműves1 Creative Commons License 2014.07.19 0 0 101522

...megnézted Te ennek a topiknak a kezdési dátumát???...2001-et írtak akkor...

 

...nem értelek...miféle tapasztalatból akarod megoldani azt, amire Neked 13-év itt leírt tapasztalata is kevés...

 

..."de nem találtam kielégítőnek a válaszokat"...nem gondolod, hogy ez kissé nagyképűre sikerült...

 

...talán Neked is a szövegértelmezéssel akadt problémád???...mert amit kérdeztél, már több százszor leírták itt az évek során és sokunknak még megérteni is sikerült...

...szerintem ha tíz szakkönyvet elolvasnál a pálinkafőzésről, akkor sem jutnál ilyen tudás és tapasztalat birtokába, mint amit itt találsz...de ha csak azt figyelmesen elolvasod, ami

az elején, csokorba van szedve, már egy csomó kérdésre kapsz választ...

Előzmény: Törölt nick (101497)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.19 0 0 101521

Köszönöm a választ. 

 

Előzmény: nebamun (101519)
gabor0036 Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101520

Akkor nem mondtam semmit hogy itt 16-17... :))

Előzmény: nebamun (101518)
nebamun Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101519

Nagyon eltérő dolgokat olvasni róla. Van aki simán cefrézi, főzi, csak savazni kell nagyon. Más szerint enzimes keményítő bontás kell neki, csak úgy lesz belőle valami. Szerintem függ az alapanyagtól is, mennyi benne a cukor / keményítő. 

Előzmény: Törölt nick (101499)
nebamun Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101518

Múlt szombaton kb. 70 kg barack, aznapi szedés. Azt hiszem gönczi magyar fajta. 13 volt a brix foka és 3,5-es a pH-ja.

Igen gyenge, elismerem, még nem főztem le. 

Előzmény: gabor0036 (101496)
körte51 Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101517

Én ma próbáltam először a kávéfiltert ! Meggyem érdekes módon egy kicsit opálos lett! Gyönyörűen kiszűrte az időközben lepedékes, kiszellőzött pálinkát! Szép kék színű  rezet is szedett ki belőle!  Nagyon tetszik! Minden pálinkámat át fogok ezután levegőztetés után engedni rajta ! Mit össze nem szarakodtam eddig ,gézzel,papírvattával!  :-)

Előzmény: foxrudi (101512)
foxrudi Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101516

Azt is szűrik "jobb helyeken".Pl Agárdon is mélyhűtik,és szűrik a készterméket,mielőtt palackozzák,vagy bármit kezdenének vele.

Előzmény: gabor0036 (101515)
gabor0036 Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101515

Nekem nincs bajom a kozmaolajjal, mert tornyosban főzök és jól sikerül mindig az leválasztás. Viszont 25-30L-es ballon és söröshordóban tárolom amit nem mindig sikerül 1000%-ig kimosni, és néha apró (amit csak fénynél látok) dolgok vannak benne. Na én csak emiatt akarok szűrni. :)

Előzmény: foxrudi (101512)
zsorsz Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101514

Sajnos nem tudom mérni,de ízre nálunk gyengék a sárgabarackok,3% napfény kellett bele,de lehet 5% is elmenne.

Előzmény: gabor0036 (101496)
szilvakukc Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101513

Ha 7,5 m3-t írtál volna, rendben! De ezzel mit akarsz? Nem értem. Mire kitalálom, mi legyen vele, már meg is ittam.:))

Előzmény: vulkanus2013 (101502)
foxrudi Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101512

Apropó!

 A textilen,és a papíron a kozmaolaj viszonylag jól megtapad,más anyagokon nem tudom.Persze ez az én elméletem nem biztos hogy így van.Az egyik ismerősömnek a bodzáját most szűrtem,mert vmi ultra modern műszálas bánat tudja hány mikronos szűrővel becsődölt.A jó öreg kávéfilter papír jó lett.

Előzmény: gabor0036 (101508)
szilvakukc Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101511

Már megbocsáss, de hogy Te mekkora hülyeségeket írsz! Olvasd vissza! Csak nem valami provokátor vagy?

Előzmény: Közönséges Nadály (101438)
foxrudi Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101510

Járt utat a járatlanra.....!D

Előzmény: gabor0036 (101508)
gabor0036 Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101509

Melós pálinkának vagy ipari fogyasztónak jo lesz az. :D

Előzmény: vulkanus2013 (101507)
gabor0036 Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101508

Eddig ezt használtam én is, de vmi takarékosabb, egyszerűbb megoldás lenne jo. :) Ezért gondoltam vmi muanyag vagy fém filterre. 

Előzmény: foxrudi (101506)
vulkanus2013 Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101507

Köszi a választ!

Lehet elajándékozom egy kevésbé igényes alkesznek! :D

Előzmény: manta-z (101504)
foxrudi Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101506

Üdv.

Ha néha kell,akkor én egyszerű kávéfiltert(papírszűrőt)használok.Nem tudom hány mikronos,de fagyasztóba a pálesz fél napra,és aztán azon átcsepegtetem,tükör lesz.Időigényes,de ugye mi nem ipariban nyomjuk,ezért van idő bőven rá.

 

Előzmény: gabor0036 (101473)
manta-z Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101505

Mi bajod van az eredménnyel? 

Előzmény: Ulanti (101503)
manta-z Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101504

Újra kellene párolni, feltéve ha nincs más hibája, csak utópárlatos.

Az más kérdés, hogy ilyen kicsi mennyiséggel érdemes-e bármit is szórakozni?

Szerintem nem. 

 

Előzmény: vulkanus2013 (101502)
Ulanti Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101503

Sziasztok.Végre elkészültem az űrhajómmal.Az asszonypajtás így hívja, mert furán néz ki olajos hordóban a tatramat belső, abban a borsodi50-es bográccsal a tetején.Feltenném ha volna ketyerém.Már csurgott is le rajta egy kevés meggy.Apropó valamelyik nagyra becsült szakértő neme lakik Zsámbokon vagy a közelében,hogy megkóstolná,véleményezné,mert én jobbra számítottam.

vulkanus2013 Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101502

T. Szakik!

 

Kaptam un. házi pálinkát 2x7,5dl-t.

Egyik szilva, de rohadt ringó befőtt íze van, másik törköly, hasonló minőség. :(

 

Mit lehetne ezekkel kezdeni?

Aktívszenes kezelés után lepárolni?

 

 

Babar66 Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101501

Először a "Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1" -et olvasd végig és értelmezd. Azután (télen holtszezonban) ráérsz szakkönyveket tanulmányozni. (Szerintem jobban jársz...)

Üdv!

Előzmény: Törölt nick (101497)
snapszmester Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101500

Tisztelj meg bennünket normális kérdéssel. Meg fogsz lepődni. 

 

Előzmény: Törölt nick (101497)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101499

Valakinek van tapasztalata banán cefrézésével vagy pálinkával?
Üdv:Tibor

gabor0036 Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101498

Már ne haragudj, de ezen miért lepődsz meg? Minden élesztőn rajta van, hogy "X"g/mázsa. A jóisten tudja csak, hogy te melyik típust vetted. Ha meg csak budafoki, akkor az is benne van a "reggelinkben" hogy egy kocka/mázsa a szokás. Ha végig olvasol mindent ami a Sogi írásában benne van, és jó pálinkát /irányított erjesztést/ szeretnél akkor nem kérdezed meg másnap mit kellene csinalni, hanem egyből beoltod élesztővel, pektinbontóval, és savval ha szükséges. Hidd el, én is nagyon kezdő vagyok itt, nem akartam durva lenni veled csak kb 2-3 óra olvasás a "reggelinkben" és az elméleti részt magadba szívod. Tudod, csak mint Fábry: fejben dugásban én vagyok a legjobb. A gyakorlat meg hozza majd a többit. ;)

Előzmény: Törölt nick (101497)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101497

Valahogy sejtettem,hogy nem lest a társaság segítőkész.:(Nyilván visszaolvastam,de nem találtam kielégítőnek a válaszokat.De köszönöm,majd szakkönyvekből és tapasztalatból megoldom.Azért olvasgatlak benneteket,max nem kérdetek,látom felesleges.

Akit érdekel:a cefrét beoltottam 3÷ élesztővel sogi írása alapján ez tűnt megfelelőnek.A bunda ma először lenyomva,légmentesen zárva.

gabor0036 Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101496

Aki cefrézett mostanában barackot, és meg tudta mérni a cukrot, mennyi lett? Nálunk sajnos elég "rossz" 16-17 körül van. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!