Keresés

Részletes keresés

gabor0036 Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101478
Előzmény: gabor0036 (101477)
gabor0036 Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101477

Ebből van 0.22 0.45 1mikron

Előzmény: snapszmester (101475)
gabor0036 Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101476

Csak át. Borászati gyertyaszűrő 0.2mikron, de az nyomásos. 

Előzmény: snapszmester (101475)
snapszmester Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101475

Elegáns megoldás, de átengedi e a pálinkát?

Előzmény: gabor0036 (101473)
snapszmester Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101474

Olaj, vízfürdőt.

Előzmény: snapszmester (101471)
gabor0036 Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101473

Gondolom akkor ez spéci lapszűrő ugye? Én nem gondoltam semmi komolyra, csak egy kis szűrőre amin át tudom csoroggatni az anyagot. 

Ez 0.1mikronos, 30db/csomag és 6eFt. Egyszer használom és eldobom. Söröshordók vannak nekem alul felcsapolva, csak ra kellene húzni egy db csövet és kész. Ha jó lehet ez a szűrő.

Jelenleg papírt használok, de "sok" a veszteség. :D

Előzmény: snapszmester (101472)
snapszmester Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101472

Nálam tiszta a kiadott pálinka. Ha még se (évente 2-3 alkalom) akkor 1mikronosat tudtam venni, azon szűröm. 

Nem úszó, lebegő ilyen nincs, egyszerűen opálos amit korrigálni kell.

Előzmény: gabor0036 (101470)
snapszmester Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101471

Mérd a kifolyó pálinkát, vagy a hűtővizet.

Előzmény: vasbogre (101469)
gabor0036 Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101470

Snapszmester!

Te a főzdédben hány mikoronos szűrőn engeded át a pálinkát mielőtt kiado a berfőzetőnek? Mekkora lenne ideális, hogy minden úszó lebegő dolgot leszűrjön? Venni akarok egyet ami fém vagy műanyag alapú... Köszi!

vasbogre Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101469

Az üstben már van, csak van még egy hőmérőm, meg T idomom, gondoltam beépítenék egyet a páracsőbe is.

Előzmény: snapszmester (101467)
snapszmester Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101468

Folyamatosan látod a felfűtést.

Forráspontból tudod mennyi pálinkád lesz.

100 C° körül kész a főzés.

100 C° fölött van, mindjárt fel fogsz robbanni. 

Előzmény: vasbogre (101464)
snapszmester Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101467

Szerintem az üstbe kellene.

Előzmény: vasbogre (101464)
sogi01 Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101466

Bocsánat a késésért,de Olaszországba voltam. Úgylátom a nejemnek nem sikerült a  "Reggelink"

Előzmény: sogi01 (101465)
sogi01 Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101465

                                               vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (101243)
vasbogre Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101464

A páracső melyik szakaszába érdemes beépíteni hőmérőt?

snapszmester Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101463

A különbség soknak tűnik, de az erjedés nem áll le amíg van cukor. A mérési pontatlanság inkább elképzelhető.

Előzmény: .:.:stalker:.:. (101462)
.:.:stalker:.:. Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101462

OK, értem én, de a 9 körüli érték soknak tűnik...

 

2 éve a CM-et használtam ugyanúgy a meggyhez, az lement egész 4-ig ugyanilyen körülmények között.

Előzmény: snapszmester (101456)
gabor0036 Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101461

Ok köszi. Lánti mindenféle tipust, de ha nektek bevált akkor jo lesz nekem is... Beáldozok pár hordótetőt. 

Előzmény: kupeci (101460)
kupeci Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101460

Mindkettőt, ezekhez találtam könnyen tömszelencét.

Előzmény: gabor0036 (101457)
gabor0036 Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101459

Csak ilyen van itt nalunk. Meg vagy vele elégedve? Neten találni több fazont is. 

Előzmény: manta-z (101458)
manta-z Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101458

Igen a bal oldalit. 

Előzmény: gabor0036 (101457)
gabor0036 Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101457

Használ valaki ilyen fajta kotyogót? 

snapszmester Creative Commons License 2014.07.18 0 0 101456

Pont annál ahol nem csökken tovább.:-)

Előzmény: .:.:stalker:.:. (101455)
.:.:stalker:.:. Creative Commons License 2014.07.17 0 0 101455

 

Üdv!

 

Az Újfehértói fürtös meggy cefrém 9 napos és most mértem a Brixét: 9,5. Már nemigazán forr, nem is kotyog a kotyogó.

 

21-es Brixről indult (egész pontosan 19,5 volt a gyümölcs+kapott 2% cukrot, így végül 21 volt a kezdő értéke.)

 

Uvaferm 228 élesztőt kapott+tápsó, sav nem kellett mert alapból 3,1 pH körül volt.

20-21 fokos hőmérsékleten volt.

 

Van vkinek tapasztalata,h a meggy evvel az élesztővel milyen érték körül szokott megállni, kicsit magasnak tartom!

Rendesen dolgozott eddig, habzott is elég rendesen, de most más alig pezseg.

 

Szóval mi az a Brix érték ahol meg szokott állni, valaki valami infót...???

 

Üdv:

 

stalker

 

:-)

 

 

foxrudi Creative Commons License 2014.07.17 0 0 101454

Hiába no!Ha tohonya,akkor tohonya!Nem tehetünk semmit!!

 Kutya világ ez!

 Épp ma  néztem az ismerősöm  kajsziját,egy hete a tűző napon 'érik'!

 -Jó lesz mi??

 .Jó bizony!

-Nem takarod le legalább?

-Isten őrizz!Hagy távozzanak a mérges gázok!!Egy hónapig így forr,aztán lezárom,és Szeptember közepén viszem főzetni!

   És ez 400l magyar kajszi!!

Mondom én!!Nem tehetünk semmit!!

Előzmény: Közönséges Nadály (101432)
snapszmester Creative Commons License 2014.07.17 0 0 101453

Miért gondolnál?

Legfeljebb nem gyümölcsös lé  hanem a cukor ami félre viszi a fokolast.

Előzmény: nebamun (101451)
gti16v Creative Commons License 2014.07.17 0 0 101452

köszönöm

nebamun Creative Commons License 2014.07.17 0 0 101451

Ez egy nagyon jó kérdés, már én is gondolkodtam rajta és szerintem ágyas pálinka esetén nem jó értéket mutat a fokoló, hiszen az ha jól tudom a sűrűség különbség alapján működik, a gyümölcsös lé meg sűrűbb mint a sima víz. De lehet nagyon félregondolok valamit. 

Előzmény: gti16v (101448)
körte51 Creative Commons License 2014.07.17 0 0 101450

Nem tudod vele mérni!  Egyszer 5l 50fokos pálinkába 0,5kg aszalt szilvát tettem 30 fokot mutatott a fokoló!  Ha vízzel hígítanánk 3,3l víz kellene bele!

Előzmény: gti16v (101448)
körte51 Creative Commons License 2014.07.17 0 0 101449

Nincs abba az 1% -ba semmi elírás normálisan cefrézett gyümölcsnek 1% körül van! Megkérdezhetem mi célja hozzászólásaidnak?

Előzmény: Közönséges Nadály (101438)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!