Bocsi, elnéztem, nem a reggelink-ben, hanem a topik fejlécében szerepel nap-mint nap, gondolom, a topiknyitó javaslatára, egyetértésével, és az ajánlott olvasmányok egyike a honlapja.
Van egy ötletem: A Nobel díjat mutogasd itt, a vele járó pízt, meg küld át nekem. Hisz végülis én is jelentkeztem válaszadásra, és, hogy nem kérdeztél, az nem mentesít. Szla: 117...............:))
Mindenkinek köszönöm, hogy segít, segített. (Macskának is! :))
Jelenleg több szálon folyik a "nyomozás"
Ha minden kérdésre megkapom a választ, itt is írok majd róla, mert szerintem sokunkat érdekelheti a téma. Addig is jó cefrézést, finom pálinkákat kívánok mindenkinek.
Kösznöm a választ, akkor a hordókon tartom a szemem, mert kb. 80% vannak feltöltve. Tavaly a körte cefrézés( Dr Oetker-es élesztővel oltva) után kb. 2 óra múlva kilőtte a gumidugót és szépen kicsordogált kb. 10 liter cefre.
Ideális hőmérsékleten erjeszted. Nem fog 3 nap alatt rohanva kierjedni és talán még a fajélesztőnek is betudható, hogy kevésbé habzik. De azért még egy két napig figyeld, nehogy esetleg jobban beinduljon. (bár szerintem nem fog)
Én sem tudok másra gondolni, mint Barkócza, bár dupla falúnál ez sem igazán lehetne probléma. És ha már egyszer-kétszer jól működött, akkor nem a rendszerrel lesz baj. Én azért próbaképpen forralnék benne egy kevés vizet, hogy biztosan nem a készülékkel volt a gond.