Keresés

Részletes keresés

Közönséges Nadály Creative Commons License 2014.07.16 0 0 101369

Szeretném megtudni mivel lehet normálisan kitisztítani mérőhengert, eléggé behomályosodott és próbálkozásaim egyelőre kudarcot vallottak, próbáltam ecettel, mosogatószerrel, vízkőoldóval.. Szakmai segítségre szorulok. :)

hal65 Creative Commons License 2014.07.16 0 0 101368

Beírtam az utalórovatba a megadott szlaszámot. AZt írja "ez a szám nem kapcsolható" :)

 

Előzmény: szilvakukc (101363)
Közönséges Nadály Creative Commons License 2014.07.16 0 0 101367

Össze is törném az arcomat a falon kínomban ha elfelejteném normálisan lehígítani a meggyemet, ott buknám el a tetején az illatok zömét...

Előzmény: Öregdömperes (101362)
gombászok Creative Commons License 2014.07.16 0 0 101366

Bocsi, elnéztem, nem a reggelink-ben, hanem a topik fejlécében szerepel nap-mint nap, gondolom, a topiknyitó javaslatára, egyetértésével, és az ajánlott olvasmányok egyike a honlapja.

A többi értelemszerűen értendő.

Előzmény: gombászok (101365)
gombászok Creative Commons License 2014.07.16 0 0 101365

Valaki szólhatna már sogi-nak, hogy a hal-unkat próbálják itten egypáran a partvonalra tenni!

Lehet, hogy ennek hatására szüneteltetni fogja a reggelink-ben való permanens részvételét.

Végülis megteheti(ha akarja)!

körte51 Creative Commons License 2014.07.16 0 0 101364

Legalább egy kis csontot dobj be a hiénáknak ,rágódjunk rajta ! Pici elméleti részletet, agytornának! :-)

Előzmény: hal65 (101358)
szilvakukc Creative Commons License 2014.07.16 0 0 101363

Van egy ötletem: A Nobel díjat mutogasd itt, a vele járó pízt, meg küld át nekem. Hisz végülis én is jelentkeztem válaszadásra, és, hogy nem kérdeztél, az nem mentesít. Szla: 117...............:))

Előzmény: hal65 (101360)
Öregdömperes Creative Commons License 2014.07.16 0 0 101362

Jelentem csorog a meggy pálinka.

12.liter alszesz lett HIGITVA.26.fokra.

Ma indult a finomitás.78.fokkal indult.Már le jött 4.liter és még 60.fokos.

Törölt nick Creative Commons License 2014.07.16 0 0 101361

Csendesen üldögélsz társaságunkban, semmi sallang, nagyképüsködés.

Ez az amiért szererünk :-) 

Előzmény: hal65 (101360)
hal65 Creative Commons License 2014.07.16 0 0 101360

Tudod hogy szerény ember vagyok. Nem szólok.

Majd megnézed a tv-ben :)

Előzmény: Törölt nick (101359)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.16 0 0 101359

Azé majd jelezd itt ha meg van a Nobel-díj

Előzmény: hal65 (101358)
hal65 Creative Commons License 2014.07.16 0 0 101358

Mindenkinek köszönöm, hogy segít, segített. (Macskának is! :))

 

Jelenleg több szálon folyik a "nyomozás"

Ha minden kérdésre megkapom a választ, itt is írok majd róla, mert szerintem sokunkat érdekelheti a téma.
Addig is jó cefrézést, finom pálinkákat kívánok mindenkinek.

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.07.16 0 0 101357

A sok hülyeség után végre egy normális szakmai írás.

Előzmény: macska6 (101356)
macska6 Creative Commons License 2014.07.16 0 0 101356

Bocs mindenkitől! Tudom, hogy ez egy komoly topik..... :)))))))))))

 

 

Előzmény: hal65 (101340)
hal65 Creative Commons License 2014.07.16 0 0 101355

pm ment.

Előzmény: gabor0036 (101351)
hal65 Creative Commons License 2014.07.16 0 0 101354

Több helyről szeretném hal-lani a választ kérdésemre :))

Előzmény: templomhegyi (101352)
TINTUS Creative Commons License 2014.07.16 0 0 101353

Akkor már csendes forrása lesz

Előzmény: Kántor87 (101342)
templomhegyi Creative Commons License 2014.07.15 0 0 101352

Haggyál már a hülyeségeddel hal ,senki nem tud lepárlás nélkül jó pálinkát csinálni már megmondtam neked.

Nem hiszel az istennek sem?

Előzmény: hal65 (101340)
gabor0036 Creative Commons License 2014.07.15 0 0 101351

Az ország legnagyobb vegyi gyárában dolgozok. Ván pár laboros és vegyész cimbora is. Miben segíthetünk?

Előzmény: hal65 (101340)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.07.15 0 0 101350

Szerintem barátkozz meg az olajos feltöltéssel.

Ha nem duplikálod a palástot is.

Szerintem akkor jó a méretezés, ha egy feltöltés 2,5-3 óra alatt lejön.

 

Előzmény: vasbogre (101333)
firekiller Creative Commons License 2014.07.15 0 0 101349

Az eredményről majd számolj be ;)

Előzmény: szilvakukc (101348)
szilvakukc Creative Commons License 2014.07.15 0 0 101348

Rendben! Bármit megteszek, csak tegye fel nekem is a kérdéseit.:)))

Előzmény: firekiller (101347)
firekiller Creative Commons License 2014.07.15 0 0 101347

Ha az árnyalatát elemzed  akkor az fizikus vagy, vegyészethez meg is kell kóstolnod :)))

Előzmény: szilvakukc (101346)
szilvakukc Creative Commons License 2014.07.15 0 0 101346

Nekem is tedd fel, nekem is, én mindig elemzem a pisimet árnyalat alapján, és az vegyészetnek számít ám!:DD 

Előzmény: hal65 (101340)
Kántor87 Creative Commons License 2014.07.15 0 0 101345

Kösznöm a választ, akkor a hordókon tartom a szemem, mert kb. 80% vannak feltöltve. Tavaly a körte cefrézés( Dr Oetker-es élesztővel oltva) után kb. 2 óra múlva kilőtte a gumidugót és szépen kicsordogált kb. 10 liter cefre.

Előzmény: Babar66 (101344)
Babar66 Creative Commons License 2014.07.15 0 0 101344

Ideális hőmérsékleten erjeszted. Nem fog 3 nap alatt rohanva kierjedni és talán még a fajélesztőnek is betudható, hogy kevésbé habzik. De azért még egy két napig figyeld, nehogy esetleg jobban beinduljon. (bár szerintem nem fog)

Üdv!

Előzmény: Kántor87 (101342)
Babar66 Creative Commons License 2014.07.15 0 0 101343

Én sem tudok másra gondolni, mint Barkócza, bár dupla falúnál ez sem igazán lehetne probléma. És ha már egyszer-kétszer jól működött, akkor nem a rendszerrel lesz baj. Én azért próbaképpen forralnék benne egy kevés vizet, hogy biztosan nem a készülékkel volt a gond.

Üdv!

Előzmény: vasbogre (101339)
Kántor87 Creative Commons License 2014.07.15 0 0 101342

Üdv.

Tegnap 220 kg meggyet sikerült becefréznem. A gyümölcs hűtőházba volt tárolva cefrézés elött. Válogatás és mosás után keverőszárral pépesítettem.

Pektinbontó:Lallzyme HC 

Élesztő: Uvaferm 228+tápsó.

Ma reggelre a kotyogó szerint beindult az erjedés, de jelentős cefreszint emelkedésnek és felhabzásnak semmi jele sincs.

A cefre jelenleg 16.5 C fokos.

 

Várható, hogy később felhabzik vagy így fog kierjedni?

gombászok Creative Commons License 2014.07.15 0 0 101341

Hát már nem annyira aktív, de felcsigáztad az érdeklődésemet, tedd  fel kérdéseidet bátran, aztán majd meglátjuk.

Előzmény: hal65 (101340)
hal65 Creative Commons License 2014.07.15 0 0 101340

Pálinkás jó estét!

 

Van e a csapatban, (aktív) vegyészünk?

Ha igen, kérem írjon rám.

Lenne egy pálinkás kérdésem hozzá.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!