Rectificarea este o operaţie de prelucrare a suprafeţelor. Prin această operaţie se finisează suprafaţa obţinănd o rugozitate fină. În general se obţine cu corpuri abrazive de diferite granulaţii.
De, amilyen erős itt némelyik kolléga készüléke nem árt neki. A finomítást 20-25%-os alszeszből lehet a legjobb minőségben megoldani, de mindig erős alszeszeket főznek és nem akarják kihígítani, akkor a gyengébb alkoholfokú cefréből talán nem lesz erős alszaesz és nem kell figyelni a hígításra.
Ha a cefre épp befér hígítás nélkül, akkor értelemszerűen nem kell hígítani.
Milyen szép, helyes hozzászólásokat írnál, ha tudnál magyarul is. :-))))
Viccet félretéve, üdv mindenkinek, két hét után újra itthon. No, lefőztük a kereskedelmi mennyiségűnek nem éppen mondható (15 l.) És a saját káromon tanulva, fel is habzott. Persze mentségemre legyen, hogy a 70 l-es üstben főztem. Éppen annyi, hogy bekoszolta az üstöt.
Sajnos ez volt az összes gyümölcsöm, ezt is kaptam.
A birtokon siralmas a helyzet. Még a kökénybokrok is üresek Zalában. A sárgabarack fámon 3 szem barack van. Meg vannak számozva, és fegyveres őröket állítottam mellé.
Mi az hogy 5 napja van hordóban és 2 napja fúrtad. Az erjedés közepén még vittél be oxigént és az élesztők nagymértékben szaporodni kezdtek. A meggy e nélkül is veszélyes.
Cefrézéskor tettem bele habzásgátlót is (mert drága a gyümi meg a munkám) és semmi baja. Talán 10cm emelkedett
Majd a ZD-n rákóstolunk! Már, ha eljutsz végre eccő. Merthogy sajnos mostanában nem járok feléd. Azé oda is készíts egy kóstolót, sosem lehet tudni. Ismered a szlogent:
Rég hallottunk Rólad drusza! Örülök, hogy ismét itt vagy. Ez teljesen normális. Velem azt szokta csinálni, hogy habzik kifelé, mint az állat, azután szétmerem két hordóba, és attól kezdve szarik futni a rohadék. Azután, mikor lement a főerjedés, visszateszem, hogy mégse félig legyen a hordó.
Csak ha nem elég híg. A cseresznyét, meggyet nem kell, viszont akár dupla magasra is fel tud habzani mint maga a folyadékszint az üstben, erre vigyázz. Tegyél bele habzásgátlót.
Alapból sztem nem kell ha elég híg. Én almához, birshez, és vadkörtéhez szoktam tenni még a cefrézés elején. Akkor a 200-as hordóba teszek kb 100kg almát-birset és kb 70-80l vizet hogy keverhető legyen...
50 literes az üst mérete !!!! Gondoltam hogy a habzik , mindegy hogy dupla vagy szimpla... Én arra voltam csak kíváncsi hogy kell-e vizezni a cefrét főzéskor, vagy csak akkor ha nem elég híg !!!!
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
A rektifikáció = A deflegmáció nyomán keletkezett flegma újra párlása, mielőtt ez még visszacsurogna az üstbe.
Ehhez az kell, hogy a flegma visszacsurgását lelassítsuk, újramelegítsük (ezt általában az üstből jövő gőzök teszik).
Ennek a megvalósítása millió féle képpen lehetséges. Ezért létezik olyan sok fajta konstrukció. A legegyszerübb, például a fémszivacs, vagy különböző töltetek (porcelán golyócskák, rézgyürük....) Amiről Te beszélsz, az egy kicsit más, de az is valami:-)