Üdv! Sajnos a cseresznye cefrém áthabzott a felfogó üvegbe. Szerencsére semmi baj nem történt. Szerintetek ilyen állapotban lehet finomítani vagy inkább öntsem hozzá a többi cefréhez. Kb 5 liter alszeszt érint.
Ha a gyufa lángja majd nem alszik el a kiforrt cefre felett ugye akkor főzheted és ha van saját főződ és pár nap múlva (2-3) az alszeszt le tudod főzni akkor nincs jelentősége a PH méregetésnek.
Ha nagyon biztos akarsz lenni a dologban akkor 50 liter cefrébe keverj a cefre indításakor 1 liter vizbe elkevert akkusavat és keverd bele.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Ezt nagyon szépen mondtad, csak tudod én pölö, imádok embereket boncolni, de, ha nem érek rá, nem hagyom a szomszédot a kertben elrohadni, inkább akkor meg sem ölöm.:))
Savazzál nyugodtan ,cseresznyébe nagyon kell! Én is idegenkedtem tőle ,de Te alkalmazd minél hamarabb ! Ph mérőt nekem a fiam rendelt Kínából 4,75$ -ért! Addig is még nem tudod mérni a reggelinkben le van írva a Miklós1 ph beállításban minden!
Egyrészt nyugodtan beleteheted a rézelejét,másrészt,mivel az alszesz gyengeségétől félsz,cefrét főzöl.Ott nincs utópárlat,és nagy butaság lenne 10-15% alk. tartalomnál leállni,az esetek többségében ilyenkor még a harmada bennmarad.Ha cefrét főzöl,a cél a 0% megközelítése.
Üdv a csapatnak, friss főző tulajként jelentkezem be hozzátok, egy duplafalú 50 literes saválló készülék réz csövekkel. Eddíg próbafőzés vízzel, és tavalyi maradék cefrével megtörtént, most viszont már 2 napja rotyog a cseresznyém (kb 80 liter), és a hétvégén szedem a meggyet is, remélem hasonló, vagy nagyobb mennyiségben, szóval innentől élesben megy a móka. Az említett felhabzásnak eddííg nyoma sincs szép csendben pezseg az anyag, kapott élesztőt és pektinbontót is. Visszaolvasva (már amennyire lehetséges 100k hsz.-t) és az "ajánlott irodalmat" átrágva köszönöm nektek az eddigi segítséget, idén már nem szeretném másra bízni a kifőzést. Első kérdésem mindjárt a ph értékkel kapcsolatos, mivel ilyen mérőeszközzel nem rendelkezem, ezt honnan lehet beszerezni, és miben jelentkezik a cefre helytelen ph értéke ? Savazástól idegenkedem, de ha azt mondjátok hogy kell akkor kell, úgy legyen. Röviden ha megforrt hogyan tovább ? Tárolni nem szeretném sokáig mivel kell a hely a meggynek, aztán a baracknak, almának, körtének :), mozgalmas nyaram lesz azt hiszem... A pdf-el kapcsolatban mégegy kérdés, a cefrefőzésnél tényleg nem veszitek el a kékes színű "rézelejét" ? Én elvettem ott is, azt nem tenném bele a tisztázásba. És a végén mennyi fokig lehet engedni az utópárlat elvételig, 10-15 ? Ha eddíg leengedem nem lesz gyenge az alszesz ? Köszönöm szépen, és jó szezont mindenkinek !
Ezt nem másnak akartad küldeni? Én csak fajélesztőt használok, és próbálom a cefrézés, főzés szabályait teljesen betartani. A hőmérsékletet én a digit ph-mérőmmel nézem, az kiírja a hőt és a ph-t is egyszerre.