Keresés

Részletes keresés

gabor0036 Creative Commons License 2014.06.11 0 0 100010
Előzmény: hevezoli64 (99992)
sogi01 Creative Commons License 2014.06.11 0 0 100009

                                         vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

Előzmény: sogi01 (99930)
körte51 Creative Commons License 2014.06.11 0 0 100008

 Szeretett italunk a pálinka titokzatos világának megismeréséhez és ennek a tudásnak önzetlen megosztásához gratulálok!!!! Sok egészséget kívánok!!!!

Előzmény: snapszmester (100000)
TINTUS Creative Commons License 2014.06.11 0 0 100007

Hát Zoli kérem erről már lecsúsztál. Én Tapolcán találtam ebből a típusból az utolsó darabot.

Előzmény: hevezoli64 (99992)
schlumbergerrrr Creative Commons License 2014.06.10 0 0 100006

 Ha például délután négykor érkezel majd, én már háromkor elkezdek örülni. Minél előrébb halad az idő, annál boldogabb leszek. Négykor már tele leszek izgalommal és aggodalommal; fölfedezem, milyen drága kincs a boldogság. De ha csak úgy, akármikor jössz, sosem fogom tudni, hány órára öltöztessem díszbe a szívemet... Szükség van bizonyos szertartásokra is.

- Mi az, hogy szertartás? - kérdezte a kis herceg.

- Az is olyasvalami, amit alaposan elfelejtettek - mondta a róka. - Attól lesz az egyik nap más, mint a másik, az egyik óra különböző a másiktól. 

 

Attól lesz az egyik hozzászólás más, mint a másik :-)

Lehet, hogy a kis herceg is pálinkát főz? :-)

 

 

Előzmény: snapszmester (100005)
snapszmester Creative Commons License 2014.06.10 0 0 100005

Átlapoztam, nem értem.

Előzmény: schlumbergerrrr (100002)
snapszmester Creative Commons License 2014.06.10 0 0 100004

A feleségemnek van ma, majd átadom neki a poharat, de meginni nekem kell.

Előzmény: sogi01 (100003)
sogi01 Creative Commons License 2014.06.10 0 0 100003

Mester! Ez nekem olyan mintha születés napod volna! Egészségedre tavaji kajszival!

 

Előzmény: snapszmester (100000)
schlumbergerrrr Creative Commons License 2014.06.10 0 0 100002

Olvass bele a Kis hercegbe, a szertartásokról írott mondatokra gondolok. :-)

Előzmény: snapszmester (100001)
snapszmester Creative Commons License 2014.06.10 0 0 100001

Nem sok értelme volt, de köszönöm.

snapszmester Creative Commons License 2014.06.10 0 0 100000

Sokat változott a világ 2001 óta.

Sokat változott a pálinka is jó irányba.

Ha csak egy kis része is volt ebben a fórumnak és nekem, már megérte.

Elüldöztünk néhány embert, szereztünk néhány barátot és főztünk sok pálinkát. Biztosan állíthatom olyan rosszat ami nem fogyott el 1 litert sem.

Azt is biztosan állíthatom hogy jobbak lettek a pálinkák. Talán azért mert igényt támasztottunk magunk és a főzdék felé. 

Régi mondás: Nem élünk olyan soká hogy rossz pálinkát igyunk. Ezt ajánlom mindenkinek. 

Ne tűrjük el szó nélkül ha ilyennel kínálnak bennünket.

Szabad lett a főzés, szabadabb mint amit a legelszántabb otthonfőzők remélhettek volna. Ne éljetek vele vissza.

Írhatnák még népi bölcseleteket pl. járt utat a járatlanért, de úgy sem fogadjátok meg. Kísérletezzetek, de írjátok meg az eredményeket, kudarcokat is.

A végszó: a pálinka a legfinomabb töményszesz, bárki bármit is állít. A ti dolgotok is hogy ezt minél kevesebben tudják cáfolni.

Jó nedüt, jó lét, de leginkább jó pálinkát kívánok minden fórumozónak.

gabor0036 Creative Commons License 2014.06.10 0 0 99999

Mondtam en hogy ne legyen. :)

Előzmény: schlumbergerrrr (99997)
sogi01 Creative Commons License 2014.06.10 0 0 99998

Készülj Mester!

schlumbergerrrr Creative Commons License 2014.06.10 0 0 99997

Ha már ér valamit a 100000, akkor az tényleg a masteré!

Előzmény: gabor0036 (99994)
sogi01 Creative Commons License 2014.06.10 0 0 99996

De! Almapálinkást!

 

Előzmény: stapika (99995)
stapika Creative Commons License 2014.06.10 0 0 99995

Ha lesz,akkor nem lesz?:-)

Előzmény: sogi01 (99991)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.10 0 0 99994

Senki nem mer írni. :D

Törölt nick Creative Commons License 2014.06.10 0 0 99993

Naaaaaaaaa mi van ? 

hevezoli64 Creative Commons License 2014.06.10 0 0 99992

Hálás vagyok, hogy betetted az infót, nekem is pont aktuális a vásárlás. Rákeresek, hol lehet megvenni.

Üdv.

Előzmény: TINTUS (99969)
sogi01 Creative Commons License 2014.06.10 0 0 99991

Remélem Nem én leszek a Reggelinkel... mert akkor nem lesz!

 

Előzmény: Törölt nick (99986)
stapika Creative Commons License 2014.06.10 0 0 99990

Töltök egy lövetet.:-))

Előzmény: Törölt nick (99986)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.10 0 0 99989

Ne ragadj ki egy mondatot a többi közül. Nem mondom azt hogy a kisusti rossz és csak a tornyos. Volt szerencsém kipróbálni több főzdét. 

 

 

Előzmény: snapszmester (99987)
degumentes Creative Commons License 2014.06.10 0 0 99988

Én igazából nem tudom eldönteni, hogy melyik a jobb módszer, mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya is ittam már tornyosból is jót meg kisüstiből is. A tornyos illatosabb, de nálam az ízek később jönnek elő mint a kisüstinél! Valamennyire hajlok a kisüsti felé, de csak azért, mert általában a szilván kívül nincs olyan mennyiségű gyümölcsöm, amit aromatornyossal ki lehetne főzni, anélkül hogy más ismeretlen minőségű cefréjével össze ne kevernék.

snapszmester Creative Commons License 2014.06.10 0 0 99987

Itt mindenki jó pálinka párti. Soha nem érdekelt mivel, hogyan készült ha jó volt. Elmondhatom hogy én már ittam mindenfajta pálinkát. Rosszat is kóstoltam. A jókat lehet egymás mellé tenni és eldönteni melyik jobb. A rosszakat nem kell meginni. 

De azt állítani hogy a kisüsti az rossz a labanc az jó, nagyon szűk látókőrre utal.

Előzmény: gabor0036 (99984)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.10 0 0 99986

Aki lenyúlja a Mestertől annak lőttek :)

Előzmény: stapika (99985)
stapika Creative Commons License 2014.06.10 0 0 99985

Vazze,gyúrtok a 100000-re?:-)

gabor0036 Creative Commons License 2014.06.10 0 0 99984

Nem értelek. Leírtam a tapasztalatom, véleményem. Azóta csak "támadást" kapok mert itt mindenki kisüsti párti. :)) Ha lenne több jó tapasztalatom kisütivel, akkor biztosan azt írnám. De eddigi tapasztalatom szerint sajnos nincs. És ismét kiemelem hogy nem a házi főzésről, hanem bérfőzdéről beszélek. Nem vagyok elfogult, csak amikor "neves" főzdék ihatatlan szeszt adnak el-főznek le mint jo kisüsti pálinka, akkor kicsit átvertnek érzem magam. Más a technológia, más az ízvilág. Egyszer szívesen elmennék egy találkozóra, ahol megadatik a lehetőség megkóstolni a valóban jo kisüstit. Hátha megváltozik a véleményem. ;) De addig ne az kövezzen meg aki csak otthon főz és csak kisüstivel. :))

Előzmény: snapszmester (99983)
snapszmester Creative Commons License 2014.06.10 0 0 99983

Ezt szeretem a kollégában, hogy nem elfogult. De meg nem hallgatná a másik véleményét.

Ha a minőség feltétele a jó cefre akkor miről beszélünk. Nem lehet elrontani a jó cefrét rossz főzéssel. Rossz cefréből semmilyen főzővel nem lehet jó pálinkát főzni, legfeljebb ihatóbb lesz a labanc módszerrel. Ez nem előnye sőt inkább a hátránya. Ugyan így meg lehet vele szabadulni az aromáktól is.

Előzmény: barkócza (99980)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.10 0 0 99982

De nem érted a lényeget. :) Tornyosnál pont ez a legfontosabb momentum ahol eldől a lényeg. :) Nem egy bérfőzdét próltam ki, így van mind a kettő technológiával tapasztalat több irányból. Egyhez tértem vissza. És az nem kisüsti.

Előzmény: barkócza (99980)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.10 0 0 99981

Foglaltassék imába a neved. :)) Legalább egy, aki velem van. :))

Előzmény: Feriba51 (99977)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!