Neked is valamelyik rokonod, vagy barátod mondta ezeket? Nekem van olyan rokonom, barátom, akiknél kint voltak már jövedéki ellenőrzésre, még csak rá sem kérdeztek, hogy honnan van a főző.
Már megbocsáss, de, ha nem kell semmi, akkor mit kérnek?
A rokonaknak, meg a barátoknak szólj, hogy vigyázzanak, nehogy ők legyenek a következő leépítés áldozatai, mert elég sokat felejtettek.:))
Ugyanis megsemmisíteni, csak az "elkobzott" terméket szabad, az elkobzáshoz pedig jogerős végzés, vagy bírósági határozat kell. Addig csak "lefoglalt" a cucc. Nekem pölö két évig hevert egy raktárban a berendezésem, mire a bíróság visszaítélte. Szerinted mi lett volna, ha nincs meg? Kiment volna egy vámos küldöttség Szlovéniába venni egy berendezést az állampolgárnak?
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
De, kell. Hiába mondod hogy nagyapád csinálta, vagy az árokparton találtad. Őket két dolog fogja érdekelni, 1:van e róla számla, adásvételi( aki eladta, rendelkezett e forgalmazási engedéllyel, de ez az ő dolga lesz), 2: van e bármiféle vámhivatal által kiállított engedély a birtokban tartáshoz. Ha ezek közül egyet sem tudsz felmutatni, akkor ahogy foxrudi írta? visznek mindent. Hogy tovább bonyolítsuk, mivel a cucc "illegális", így a vele lefőzött, készleten lévő pálinka is az lesz,( hivatalosan adózás alól elvont jövedéki termék a neve), amiért igen súlyos pénzeket mérnek. Én nem mondom hogy regisztráljatok, de ha saját készítésű cuccal főztök, és ne adj Isten megfognak, akkor ez fog történni, erre mérget vehettek.
Bár igazából azt sem értem, miért tartotok ennyire tőle. Ha be van tartva a törvény, akkor nem lehet semmi probléma, és csak nyugodtabban alszik az ember, nem?
Ezért kell megosztani ,minden ezzel kapcsolatos történéseket,hogy tudjuk mit tesz a hatóság! Ha ezek az esetek nyilvánosságot kapnak , na akkor fogjuk tudni a tutit!
Mindenkinek van lehetősége tájékozódni, érvek mellette ,ellene! Tiszteletbe kell tartani mindenki döntését! Nem vagyunk jövőbelátók ,ezért csodálom azokat akik tudják,hogy mi a követendő !
Az a 22-es csapdája,hogy valóban nem kell semmi,de ha bejelentésre mennek,akkor kérik a származási igazolványt,számlát,stb a berendezésről.Ha ez nincsen akkor sapka van.
Mivel van elég ismerősöm,barátom,rokonom a szervnél,ők világosítottak fel.
Fogják viszik,büntetnek,és pereskedhetsz,....úgy hisztizel ahogy akarsz.nem beszélve arról,hogy nem raktározzák,azonnal megsemmisítik(használhatatlanná teszik).
Ők így értelmezik a rendeletet,és a szomszéd községben volt is példa rá.
Ha tudsz, más konstrukciót vegyél. A hengerek masszívak, savállóak, erősek, ezzel nincs baj, sőt a házzal sem. Viszont a 3 henger leszedhető fogaskerekei alumíniumból vannak, ezek fognak a leghamarabb elnyalódni.(leggyengébb láncszem) Ha van gépműhelyes ismeretség, akkor nem gáz, a kis fogaskerekeket le kell gyártatni masszívabb anyagból és örök élet+1 nap lesz a roppantó. Az alu fogaskerekek viszont nagyon gáz, nem sokat bírnak.
Éppen mint a honatyák,egyik mond valamit,a másik pont az ellenkezőt.Az ördög ügyvédje-nél is régóta húzódik ez,pedig jó lenne eldönteni már ezt a kérdést, idén szeretnék összehozni egy főzőt!
Van roppantóm, de meg lehet tőlük rendelni roppantottan is, csak akkor nem sokáig áll el. 2-3 hónap, aztán az enzimtartalom lecsökken, nem lesz alkalmas a célra. A roppantómat bolhán vettem, 1500 körül, majd motorosítottam, 1 van tartalékban is.
Már ezredszer , és újra, és újra hülyíti valaki a népet, aki regisztrációpárti, és azt hiszi, mindent tud.
Tehát még egyszer, és gondolom nem utoljára: Nem kell igazolni a berendezés származását, se számlával, se anélkül, se ígérettel, se semmivel!
Ha azt mondod, hogy Te gyártottad, az valóban gáz, de, ha ennyire hülye vagy, meg is érdemled. De egyébként "Nem kell igazolni a berendezés származását, se számlával, se anélkül, se ígérettel, se semmivel!
Én rendeltem tőle anno egy zsák pilseni malátát, így olcsóbb az alapanyag+a posta+komló pelletet (szintén nagy kiszerelés az olcsóbb) +komló forraló zsákocskát, más ezen kívül nem is nagyon kell, maghőmérő+ph.mérő, amik még nagyon kellenek, többit össze lehet állítani bármiből, fantázia. Élesztőnek szerintem legjobb a Dr. Oetker szárított élesztő, ennél nincs kénes szag, bírja a magas és alacsony erjesztési hőfokot is, nagyon tiszta szeszt készít, gabonás dolgoknál nálam bevált, ha a szag nem kívánatos jelenség, akkor ez a legjobb választás.
Gyönyörű anyag! Kicsit közelebb volna az Olasz, én is megpróbáltam volna egy adag sört főzni ! Elnéztem a videót nem tűnik bonyolultnak! A hűtőmön szépen át lehetne engedi ! Kicsit pihentetem, de nem adtam fel a sörfőzést!
Nem szokásom heccelődni....Csak, ha igen jól megfelelő az alkoholszint, akkor szoktam ide, nagyon néha átnézni.:-)) A sörös fórum amúgy nem nagy segítség, ha valaki ismeretlen kérdez ott, akármit, válasz nincs, de cserébe elbújnak minimum egy hétre is, a másik fórumukra.:-)
Segíteni ismeretlennek nem szeretnek, szóval, szerintem a legmeredekebb fórum, ami csak létezik, egy kezdőnek.
Jól emlékszik az előttem szóló valóban öntapadós címkékkel dolgozunk! A sörpárlat pedig nagyon egyszerű: veszünk üstönként 13 hordó Paulaner búzasört amit az üstbe csapolunk, aztán szilikonolajat étolajat és konyhasót teszünk az üstbe különben felhabzik végül a gyümölcsökhöz hasonlóan lefőzzük. Az elválasztás sokkal egyszerűbb mint a gyümölcsöknél mert szinte nincs előpárlat és utópárlat is sokkal kevesebb!"
Ez az a hozzászólás ami alapján kevesebb előpárlatot és több utópárlatot mertem engedni !
1. Kérsz egy állásfoglalást a NAV-tól,Műszaki rajzot mellékelve,mit szeretnél.
-Erre kapsz egy állásfoglalást.
2.Aztán kérsz egy engedélyt,és megkapod.
Ennyi.
Ugyanis:Nem kell bejelenteni ahogy írva vagyon,viszont a birtokodban lévő berendezést számlával igazolnod tudnod kell.
Tehát:Ha veszel bárhol egy akármilyen berendezést,nincsen gond.
-Viszont ha gyártasz egyet magad,és egy jó akaród bejelent,no akkor van a BAJ!Mert igazolnod tudnod kell a berendezés származását.
-Tehát, ne hallgass senkire ki mit beszél,vagy veszel,vagy ha gyártasz egyet,akkor engedélyköteles.Mert ha nincs róla papírod,és ellenőrzést kapsz visznek mindent.
Annyi pénzedbe kerül amennyi a tértis levél(ek) ára.
-Mellesleg később el is adhatod,csak azt 15 nappal előtte jelentened kell NAV-nak.Mivel gyártásra,és birtokbantartásra kapod az engedélyt.Egyébként ezt föl is tüntetik a postázott engedélyeden.
Sört kell főzni otthon, az jobb ízű lesz, mint a bolti sörök párlata. A bolti sörök pótanyagosak, míg a házi sört nem nagy kaland megcsinálni full malátából.