Keresés

Részletes keresés

hal65 Creative Commons License 2014.03.08 0 0 97874

 

Igen a meggy. Körtéből egy felessel több kell a jó eredményhez:)

Egyébként nem ördöngösség az AWI-val való hegesztés. Aki tud lánggal hegeszteni, annak kis gyakorlás után ez is szépen fog menni.

Itt nem a főző alá tesszük a gázzsámolyt, hanem a főzőt gurítjuk vissza a zsámoly fölé, miután leengedtük a moslékot, és kiöblítettük az üstöt.

Nekem ez így nagyon praktikus, mert kb 3 méterre van a "leeresztőhely".

Így nem kell emelgetni a főzőt, esetleg kimeregetni a forró cefrét, hanem az egész főzőt odagurítom, ahol leengedhetem  belőle a moslékot.

Előzmény: körte51 (97872)
citrus04 Creative Commons License 2014.03.08 0 0 97873

Sziasztok!

Lecefréztem:-))) Ennyi magot nem  lehet kiköpni:-))) Ennyi piskótát nem lehet megenni:-)))

Inni meg nincs mit, mert csak a cseresznye maradt, amit sajnáltam volna, ha kidobják:-)))

Olyan ötletet már hallottam, hogy valami jellegtelen alszesszel át lehetne főzni, de jelenleg, nincs itthon sajnos, erre alkalmatos alszesz.

Kíváncsi leszek a végeredményre, merthogy magon érlelt...

Majd beszámolok!

Pálinkás szép estét kívánok mindenkinek!

Előzmény: citrus04 (97856)
körte51 Creative Commons License 2014.03.08 0 0 97872

Értem ,szóval a meggy a titok! Nem csoda ,hogy nekem a körtével nem megy !:-) Érdekelme a másik oldala , a fűtés miatt ,nem tudom elképzelni ,vagy gázzsámoly simán alá?

Előzmény: hal65 (97871)
hal65 Creative Commons License 2014.03.08 0 0 97871

Nekünk se mindig sikerül szépen.

Pl az az alsó képen látható egy lemez szalag, a csap alatt. Az azért került rá, mert nem tetszett a hegesztés, és ez szépen eltakarja.

Előzmény: moker (97870)
moker Creative Commons License 2014.03.08 0 0 97870

Én sem tudok awi-zni,de ahol dolgozom ott vannak jó hegesztök akik még hozanyagal is csodás varratot készítenek.

Előzmény: hal65 (97869)
hal65 Creative Commons License 2014.03.08 0 0 97869

Igen volt. Két meggy :)

Mokker.

Igen, awi-val van hegesztve. Nincs + anyag hozzáadva, ezért ilyen szép.

Próbáltam már Co-val, de nem lehet, (vagy csak én nem tudok:) ilyen szép varratokat csinálni.

Előzmény: körte51 (97867)
moker Creative Commons License 2014.03.08 0 0 97868

Ez a hegesztés AWI-hegesztővel  készüli.

Előzmény: hal65 (97866)
körte51 Creative Commons License 2014.03.08 0 0 97867

Nagy varázsló vagy ,ha ezt kézzel hegesztetted !:-) Valami csak volt a kezed meg a varrat között!:-)

Előzmény: hal65 (97866)
hal65 Creative Commons License 2014.03.08 0 0 97866

Valóban ügyesek a hegesztőgépek, de sajnos van amit mégis kézzel kell elkészítenie az embernek.

És ez akkor "sikerül" jól, ha legalább így sikerül :)

 

Előzmény: rézműves1 (97862)
kezdö kotyvaszto Creative Commons License 2014.03.08 0 0 97865

körtenek igazavan meginni!

 

a cseresznyet piskotäba fagyiba vagy fantäzia szerint stb...

Előzmény: citrus04 (97856)
körte51 Creative Commons License 2014.03.08 0 0 97864

Bűn ,de az ilyen bűnök miatt nem fogsz bűnhődni! Gratulálok ,gyönyörű!

Előzmény: hal65 (97858)
sogi01 Creative Commons License 2014.03.08 0 0 97863

                                                   vf1 linkgyüjteménye  

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (97837)
rézműves1 Creative Commons License 2014.03.08 0 0 97862

 

 

"Így sikerült a hegesztés..."

 

......

...hát igen...elképesztő, hogy miket tudnak ma már ezek a hegesztő robotok...ezeknek mindig "sikerül":):):):)...

 

Előzmény: hal65 (97858)
gombászok Creative Commons License 2014.03.08 0 0 97861

Jó gondolat, hogy elévülési idő figyelembevételével jelölni meg a készítés időpontját. Utánanézek.

Előzmény: Tucso69 (97849)
Tucso69 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 97860

Szép lett!

Na jó, neked könnyű, te legálisan csinálod!

Azé' én sem esek bele a kétségbe! :-D

Előzmény: hal65 (97858)
Firga73 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 97859

Én most kezdem a szakmát. Nagyon sokat tanulok belőle... Ezúton is köszönöm a szerzőknek , és a fáradhatatlan linkelőnek.. ,,,, Ez legyen a fórum bibliája ,,,,

Előzmény: sogi01 (97854)
hal65 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 97858

Bűűűűn???

Ez most készült :-)))))

 

 

65 literes olajos.

 

 

Sisakzáró csatok...

 

 

Így sikerült a hegesztés...

 

 

 

A végén pedig alá kerültek a kerekek, és a leeresztő csap...

 

Előzmény: Tucso69 (97849)
körte51 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 97857

Meginni, a magot kiköpni!:-)

Előzmény: citrus04 (97856)
citrus04 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 97856

Sziasztok!

Van kb. 30 kg-nyi. kb. fél éve  borpárlatba áztatott friss cseresznye magostól. Mit lehetne vele kezdeni, sajnálnám kidobni.

Pálinkás szép estét kívánok:

Citrus04

vasbicikli Creative Commons License 2014.03.07 0 0 97855

Hideg zsíroldó spray.

Előzmény: robert.90 (97851)
sogi01 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 97854

Nem nekem kell megköszönni,hanem:  Snapszmester,Nabiti,Miklós1 -nek,hogy ilyen "szájbarágósan" összefoglalták a pálinkafőzés tudományát! VF1-nek köszönjük,hogy ezt mind egy csokorba szedte és megosztotta velünk! De tudjuk,hogy sajnos már nincs velünk! Átvettem a linkelést (Regge-link)   (itt tanultam meg jó pálinkát főzni,mindent az"öregeknek" köszönhetek) és úgy voltam vele,valamit csak tudok visszafele nyújtani.....  Ezért linkelek én!    

Újoncok mindig lesznek!

Bocsánat ha valakit untattam!

Üdv. sogi

Előzmény: héjja60 (97843)
Tan-csi Creative Commons License 2014.03.07 0 0 97853

Köszi, egs szilvával! :)

Előzmény: kupeci (97836)
Tan-csi Creative Commons License 2014.03.07 0 0 97852

Ha mindenáron akarod inkább az utópárlatba, bár nincs abban annyi alkohol hogy érdemes legyen gyűjteni.

Előzmény: forgione1 (97835)
robert.90 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 97851

Üdv Mindenkinek!

 

érdeklődnék hogy a réz üstről milyen vegyszerrel tudom lemosni a kormot ? (nem egyenletes a felülete)

Babar66 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 97850

Ja, majd 81 év múlva.  :)

 

Előzmény: Tucso69 (97849)
Tucso69 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 97849

Ha már ekkora bűn készíteni egy főzőt, mennyi az elévülése?

Ha a politikusok sokmilliós stiklijei elévülnek akkor csak elévült a 18 évvel ezelőtti főző hegesztésem! :-)

Előzmény: gombászok (97846)
kupeci Creative Commons License 2014.03.07 0 0 97848

Megerősítem a megállapításaidat!:)

Előzmény: héjja60 (97842)
gombászok Creative Commons License 2014.03.07 0 0 97847

Jól tudod, én pl. biztosan tudom, mert régóta, és figyelmesen követem a fórum történéseit.

Előzmény: héjja60 (97843)
gombászok Creative Commons License 2014.03.07 0 0 97846

De ezzel is vigyázzál, mit mondasz:

- te csináltad?-ezt ne mondd! Nem volt rá engedélyed, megcsesznek!!!!!!!

- vetted?-hol, mikor kitől, ez se mindegy, de hihető, védhető, pl. a piacon, az ócskásnál, aki azt se tudod ki volt.

- találtad a padláson, öregapád készítette?- ha olyan öreg, akkor elhiszik, ha nem, jöhet a bünti!.

Előzmény: körte51 (97840)
körte51 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 97845

Ezt én sem tudtam ,köszönöm ,hogy kijavítottál!

Előzmény: héjja60 (97843)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!