Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Én most kezdem a szakmát. Nagyon sokat tanulok belőle... Ezúton is köszönöm a szerzőknek , és a fáradhatatlan linkelőnek.. ,,,, Ez legyen a fórum bibliája ,,,,
Nem nekem kell megköszönni,hanem: Snapszmester,Nabiti,Miklós1 -nek,hogy ilyen "szájbarágósan" összefoglalták a pálinkafőzés tudományát! VF1-nek köszönjük,hogy ezt mind egy csokorba szedte és megosztotta velünk! De tudjuk,hogy sajnos már nincs velünk! Átvettem a linkelést (Regge-link) (itt tanultam meg jó pálinkát főzni,mindent az"öregeknek" köszönhetek) és úgy voltam vele,valamit csak tudok visszafele nyújtani..... Ezért linkelek én!
Ha arra gondolsz , hogy a vízzárban lévő víz a visszacsorgó flegma miatt alkohollal
feldúsul ,erre azt kell mondanom , hogy már többen mérték ezen víz alkoholfokát .---
a növekedés szinte kimutathatatlan.
Egyébként , pedig a sisakba lehet forrasztani terelő lemezt ami megakadályozza a vissza csurgást.
Esetenként ,-- főleg ha túltöltött az üst ,vagy felhabzás van --.a cefréből is kerülhet bele folyadék a vízzárba , zavaros lesz , de ez a zárás hatékonyságát nem befolyásolja .
Ott virít eggyel a te hozzászólásod alatt. Válaszolhatnánk a kérdésedre, de nem tesszük, mert ha a tanácsunkat megfogadva elkezded keresni a kérdéseidre a válaszokat a linkek között, biztosan olyan kérdésekre is választ kapsz, amik még meg sem fogalmazódtak benned, de már ott motoszkálnak. Igazából szerintem ez vezérelte Sogit, amikor megalkotta a linkgyűjteményét. No meg az is, hogy megelégelte, hogy minden új tagnál újra és újra ugyanazokat kellett bekörmölnie a gépbe.
Olvasgatom a fórumot és két kérdés is megfogalmazódott bennem. :) Mi az a regge-link :) (butának érzem magam, hogy nem találom) A másik kérdésem, hogy mivel kis főzőm van (az is kölcsön) így (és a tudatlanságom miatt is) örültem hogy kevesebb alkalommal kellett a tisztázandó alszeszt (apukám után "vodka") feltennem. Miért kell visszahígítani? Mi lesz azzal rosszabb, hogy az igen jó minőségű szilvám ami elsőre 40 fokos körüli lett nem hígítottam vissza tisztázáshoz? Ilyen jó szilvát még nem főztem mint ahogy ez sikerült :)
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: