Keresés

Részletes keresés

kezdö kotyvaszto Creative Commons License 2014.03.08 0 0 97865

körtenek igazavan meginni!

 

a cseresznyet piskotäba fagyiba vagy fantäzia szerint stb...

Előzmény: citrus04 (97856)
körte51 Creative Commons License 2014.03.08 0 0 97864

Bűn ,de az ilyen bűnök miatt nem fogsz bűnhődni! Gratulálok ,gyönyörű!

Előzmény: hal65 (97858)
sogi01 Creative Commons License 2014.03.08 0 0 97863

                                                   vf1 linkgyüjteménye  

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (97837)
rézműves1 Creative Commons License 2014.03.08 0 0 97862

 

 

"Így sikerült a hegesztés..."

 

......

...hát igen...elképesztő, hogy miket tudnak ma már ezek a hegesztő robotok...ezeknek mindig "sikerül":):):):)...

 

Előzmény: hal65 (97858)
gombászok Creative Commons License 2014.03.08 0 0 97861

Jó gondolat, hogy elévülési idő figyelembevételével jelölni meg a készítés időpontját. Utánanézek.

Előzmény: Tucso69 (97849)
Tucso69 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 97860

Szép lett!

Na jó, neked könnyű, te legálisan csinálod!

Azé' én sem esek bele a kétségbe! :-D

Előzmény: hal65 (97858)
Firga73 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 97859

Én most kezdem a szakmát. Nagyon sokat tanulok belőle... Ezúton is köszönöm a szerzőknek , és a fáradhatatlan linkelőnek.. ,,,, Ez legyen a fórum bibliája ,,,,

Előzmény: sogi01 (97854)
hal65 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 97858

Bűűűűn???

Ez most készült :-)))))

 

 

65 literes olajos.

 

 

Sisakzáró csatok...

 

 

Így sikerült a hegesztés...

 

 

 

A végén pedig alá kerültek a kerekek, és a leeresztő csap...

 

Előzmény: Tucso69 (97849)
körte51 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 97857

Meginni, a magot kiköpni!:-)

Előzmény: citrus04 (97856)
citrus04 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 97856

Sziasztok!

Van kb. 30 kg-nyi. kb. fél éve  borpárlatba áztatott friss cseresznye magostól. Mit lehetne vele kezdeni, sajnálnám kidobni.

Pálinkás szép estét kívánok:

Citrus04

vasbicikli Creative Commons License 2014.03.07 0 0 97855

Hideg zsíroldó spray.

Előzmény: robert.90 (97851)
sogi01 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 97854

Nem nekem kell megköszönni,hanem:  Snapszmester,Nabiti,Miklós1 -nek,hogy ilyen "szájbarágósan" összefoglalták a pálinkafőzés tudományát! VF1-nek köszönjük,hogy ezt mind egy csokorba szedte és megosztotta velünk! De tudjuk,hogy sajnos már nincs velünk! Átvettem a linkelést (Regge-link)   (itt tanultam meg jó pálinkát főzni,mindent az"öregeknek" köszönhetek) és úgy voltam vele,valamit csak tudok visszafele nyújtani.....  Ezért linkelek én!    

Újoncok mindig lesznek!

Bocsánat ha valakit untattam!

Üdv. sogi

Előzmény: héjja60 (97843)
Tan-csi Creative Commons License 2014.03.07 0 0 97853

Köszi, egs szilvával! :)

Előzmény: kupeci (97836)
Tan-csi Creative Commons License 2014.03.07 0 0 97852

Ha mindenáron akarod inkább az utópárlatba, bár nincs abban annyi alkohol hogy érdemes legyen gyűjteni.

Előzmény: forgione1 (97835)
robert.90 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 97851

Üdv Mindenkinek!

 

érdeklődnék hogy a réz üstről milyen vegyszerrel tudom lemosni a kormot ? (nem egyenletes a felülete)

Babar66 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 97850

Ja, majd 81 év múlva.  :)

 

Előzmény: Tucso69 (97849)
Tucso69 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 97849

Ha már ekkora bűn készíteni egy főzőt, mennyi az elévülése?

Ha a politikusok sokmilliós stiklijei elévülnek akkor csak elévült a 18 évvel ezelőtti főző hegesztésem! :-)

Előzmény: gombászok (97846)
kupeci Creative Commons License 2014.03.07 0 0 97848

Megerősítem a megállapításaidat!:)

Előzmény: héjja60 (97842)
gombászok Creative Commons License 2014.03.07 0 0 97847

Jól tudod, én pl. biztosan tudom, mert régóta, és figyelmesen követem a fórum történéseit.

Előzmény: héjja60 (97843)
gombászok Creative Commons License 2014.03.07 0 0 97846

De ezzel is vigyázzál, mit mondasz:

- te csináltad?-ezt ne mondd! Nem volt rá engedélyed, megcsesznek!!!!!!!

- vetted?-hol, mikor kitől, ez se mindegy, de hihető, védhető, pl. a piacon, az ócskásnál, aki azt se tudod ki volt.

- találtad a padláson, öregapád készítette?- ha olyan öreg, akkor elhiszik, ha nem, jöhet a bünti!.

Előzmény: körte51 (97840)
körte51 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 97845

Ezt én sem tudtam ,köszönöm ,hogy kijavítottál!

Előzmény: héjja60 (97843)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.03.07 0 0 97844

No, ezt nem tudtam én sem.

Előzmény: héjja60 (97843)
héjja60 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 97843

Csak a tisztánlátás végett !

Sogi1 érdemeit elismerve ,-- köszönjük , hogy minden reggel beteszi a gyűjteményt-,

de tudtommal a Regge-link vf1 munkája . Az Ő emlékét őrzi a feketével írt szövegrész

a gyűjtemény elején .

Előzmény: In Lak'ech (97841)
héjja60 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 97842

Ha arra gondolsz , hogy a vízzárban lévő víz a visszacsorgó flegma miatt alkohollal

feldúsul ,erre azt kell mondanom , hogy már többen mérték ezen víz alkoholfokát .---

a növekedés szinte kimutathatatlan.

Egyébként , pedig a sisakba lehet forrasztani terelő lemezt ami megakadályozza a vissza csurgást.

Esetenként ,-- főleg ha túltöltött az üst ,vagy felhabzás van --.a cefréből is kerülhet bele folyadék a vízzárba , zavaros lesz , de ez a zárás hatékonyságát nem befolyásolja .

 

Előzmény: forgione1 (97835)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.03.07 0 0 97841

Ott virít eggyel a te hozzászólásod alatt. Válaszolhatnánk a kérdésedre, de nem tesszük, mert ha a tanácsunkat megfogadva elkezded keresni a kérdéseidre a válaszokat a linkek között, biztosan olyan kérdésekre is választ kapsz, amik még meg sem fogalmazódtak benned, de már ott motoszkálnak.  Igazából szerintem ez vezérelte Sogit, amikor megalkotta a linkgyűjteményét. No meg az is, hogy megelégelte, hogy minden új tagnál újra és újra ugyanazokat kellett bekörmölnie a gépbe.

Előzmény: Hss (97838)
körte51 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 97840

Azt még tudnod kell ,hogy nem lehet kölcsön készüléked, csak saját tulajdonú ,vagyis ha megkérdik ,ne ezt mond!

Előzmény: Hss (97838)
körte51 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 97839

sogi01 reggeli link összefoglalója , benne megtalálod pontosan leírva ,hogy miért kell

visszahígítani! Pontosabban el tudod választani az előpárlatot a középpárlattól!

Előzmény: Hss (97838)
Hss Creative Commons License 2014.03.07 0 0 97838

Olvasgatom a fórumot és két kérdés is megfogalmazódott bennem. :) Mi az a regge-link :) (butának érzem magam, hogy nem találom)
A másik kérdésem, hogy mivel kis főzőm van (az is kölcsön) így (és a tudatlanságom miatt is) örültem hogy kevesebb alkalommal kellett a tisztázandó alszeszt (apukám után "vodka") feltennem. Miért kell visszahígítani? Mi lesz azzal rosszabb, hogy az igen jó minőségű szilvám ami elsőre 40 fokos körüli lett nem hígítottam vissza tisztázáshoz? Ilyen jó szilvát még nem főztem mint ahogy ez sikerült :)

sogi01 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 97837

     vf1 linkgyüjteménye  

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (97810)
kupeci Creative Commons License 2014.03.06 0 0 97836

Szia Tancsi! egészségedre meggyel,legyen még vagy ötven!:))))

Előzmény: Tan-csi (97829)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!